Kapelanije

Sv. Vlaho

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, Dubrovnik
mob.: +385 91/1112 204

fra Ivo Kramar OFM, kapelan
ikramar@mup.hr

Vijesti iz kapelanije:

Početak korizme u vojnim i policijskim kapelanijama

Četvrtak, 27. 02. 2020.

Liturgijsko vrijeme korizme započelo je jučer, na Čistu srijedu 26. veljače 2020. Korizmeno razdoblje koje traje od Pepelnice do Velikog četvrtka (tj. mise Večere Gospodnje) vrijeme je i prilika za pozorno slušanje Božje Riječi, za obraćenje i za pomirenje s Bogom. Crkva nas posebno poziva da u ovome razdoblju posegnemo za duhovnim sredstvima koja pomažu naš rast u vjeri: molitva, post i dobra djela.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan policijske kapelanije „Sveti Vlaho“

Petak, 07. 02. 2020.

Dana 6. veljače, svečanom svetom misom u župnoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju proslavljen je Dan policijske kapelanije „Sveti Vlaho“. Misu je predvodio vojni i policijski kapelan o. Ivo Topalović SVD, uz koncelebraciju domaćeg kapelana fra Ive Kramara OFM, fra Ilije Stipića OFM i fra Drage Ljevara OFM.

Cijeli članak »

Blagoslov zaposlenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Petak, 03. 01. 2020.

U petak, 3. siječnja 2020. policijski kapelan fra Ivo Kramar OFM, već tradicionalno je služio svetu misu i blagoslovio djelatnice i djelatnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Na misi i blagoslovu sudjelovao je načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević te brojni djelatnici.

Cijeli članak »

Sveta misa povodom blagdana sv. Mihovila u Pridvorju

Petak, 04. 10. 2019.

U četvrtak, 3. listopada,  u 11.00 sati, u samostanskoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju održana je sveta misana kojoj su sudjelovali načelnik, zamjenik načelnika i brojni policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske.

Cijeli članak »

Čista srijeda ili Pepelnica u kapelaniji PU dubrovačko-neretvanske

Srijeda, 06. 03. 2019.

Povodom Čiste srijede, danas je u prostorijama PU dubrovačko-neretvanske policijski kapelan fra Ivo Kramar OFM održao svetu misu na kojoj su sudjelovali brojni policijski službenici i djelatnici ove Policijske uprave. Uz obred pepeljenja, fra Ivo je pozvao sve prisutne na unutarnje čišćenje koje i jest smisao korizme, pokorničke priprave za proslavu Kristova vazmenog  otajstva. U nadahnutim riječima osvrnuo se na odnos vjernika s Bogom koji bi trebao biti intiman i osoban, a ne javan i estradiziran. Također se dotakao dobročinstava i molitve vjernika koji bi se trebali događati u tišini kao čin osobnog milosrđa i poniznosti pred Bogom. 

Slavlje sv. Vlaha u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj

Srijeda, 06. 02. 2019.

U župnoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju u utorak, 5. veljače 2019. godine u 10:30 sati služena je sveta misa povodom feste sv. Vlaha. Misu je predvodio policijski kapelan don Marko Trogrlić iz Splita u koncelebraciji s policijskim kapelanom i dekanom splitskim don Darkom Poljakom, don Ozrenom Bizekom, dubrovačkim policijskim kapelanom fra Ivom Kramarom OFM te svećenicima okolnih župa. Svečanom ozračju pridonijela je klapa “Sv. Mihovil” iz Splita koja je izvela nekoliko prigodnih skladbi.

Cijeli članak »

Božićni blagoslov u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj

Četvrtak, 10. 01. 2019.

U utorak, 8. siječnja 2019. godine kapelan policijske kapelanije Sv. Vlaho u Dubrovniku fra Ivo Kramar OFM, predvodio je blagoslov u prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske . Nazočnom zamjeniku načelnika Policijske uprave gospodinu Miri Baja, svim djelatnicama i djelatnicima zazvao je Božju pomoć u njihovu djelatnost, u živote njih samih i njihovih obitelji. U vjeri i molitvi okupljene, sve ih je darivao kalendarima i moćima svetaca.

Blagdan Svih svetih i Dušni dan u PU dubrovačko-neretvanskoj

Četvrtak, 01. 11. 2018.

U utorak, 30. listopada 2018. godine, prigodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, kapelan policijske kapelanije "Sv. Vlaho" fra Ivo Kramar OFM, predvodio je svetu misu kojoj su nazočili brojni policijski službenici i djelatnici ove Policijske uprave.

Cijeli članak »

Sveta misa u spomen na poginule policijske djelatnike

Četvrtak, 04. 10. 2018.

Svetu misu u župnoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju 3. listopada 2018. predvodio je policijski kapelan kapelanije „Sv. Vlaho“ PU dubrovačko-neretvanske fra Ivo Kramar OFM u koncelebraciji s fra Ilijom Stipićem i don Josipom Barišićem. Posvećena je uspomeni na sve hrvatske policajce stradale u Domovinskom ratu, a posebno uspomeni na Ivicu Rilovića, prvog poginulog pripadnika policije na ovom području 02. listopada 1991.god. Misi su nazočili načelnik i zamjenik načelnika Policijske uprave, policijski službenici, rodbina, prijatelji i mnogobrojni građani.

Cijeli članak »

Proslava sv. Antuna u Pridvorju

Četvrtak, 14. 06. 2018.

Na svetkovinu svetog Antuna, zaštitnika djece, siromaha i zatvorenika, u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, 13. lipnja 2018. godine održano je svečano misno slavlje i procesija. Misno slavlje predvodio je fra Ivo Kramar, policijski kapelan Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Koncelebrirao i propovijedao je fra Josip Barišić, župnik župe Čilipi. Uz rukovodstvo i djelatnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, proslavi su nazočili mnogobrojni vjernici iz Pridvorja i okolnih mjesta.

Cijeli članak »

Pobožnost Križnog puta u Pridvorju

Srijeda, 14. 03. 2018.

 U franjevačkom samostanu svetoga Vlaha u Pridvorju u Konavlima, 9. ožujka 2018. slavljena je  pobožnost Križnog puta na kojoj su sudjelovali policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na čelu  s načelnikom Ivanom Pavličevićem  i vjernicima Konavala. Kao gosti sudjelovali su  "Žudije" i pučki pjevači iz župe Bagalovići.

Cijeli članak »

Proslava Dana Policijske kapelanije “Sveti Vlaho”

Petak, 09. 02. 2018.

   Svetom misom u župnoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju, 7. veljače, proslavljen je Dan Policijske kapelanije „Sveti Vlaho“.Misno slavlje predvodio je policijski kapelan Policijske uprave dubrovačko - neretvanske fra Ivo Kramar OFM u zajedništvu kapelana koprivničko – križevačke uprave vlč. Ozrena Bizeka, o. Ivu Topalovića i mjesno svećenstvo.

Cijeli članak »

Fra Ivo Kramar policijski kapelan uveden u službu

Četvrtak, 18. 01. 2018.

   Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju u Dubrovačkoj biskupiji, 18. siječnja 2018. g. uveden je u službu kapelana Policijske kapelanije Sv. Vlaho za Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku fra Ivo Kramar OFM. Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan imenovao je fra Ivu na tu dužnost  1. prosinca 2017. g., sa svim pravima župnika, do opoziva.

Cijeli članak »

Sveta misa povodom sv. Mihovila – zaštitnika policajaca u Dubrovniku

Petak, 29. 09. 2017.

Na blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policajaca 29. rujna o.g., u crkvi sv. Mihajla  u Dubrovniku održana je sveta misa na kojoj su, pored vjernika iz župe sv. Mihajla tradicionalno prisustvovali brojni djelatnici i policijski službenici  Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Cijeli članak »

Molitva za poginule u Koločepskom zaljevu

Utorak, 02. 05. 2017.

Povodom teške pomorske tragedije koja se prošli tjedan dogodila u Koločepskom zaljevu, u dogovoru s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom i načelnikom Postaje pomorske policije Dubrovnik, u utorak, 2. svibnja, u prostorijama Lučke kapetanije Dubrovnik upriličena je molitva za poginule i nestale. Molitvi su nazočili djelatnici policije, kapetanije i carine. Policijski kapelan za PU dubrovačko-neretvansku don Ivo Borić naglasio je da život mora ići dalje, a tragedija nas treba zbližiti i u zajedništvu i suosjećanju s onima koji su pogođeni tragedijom.

Studijsko putovanje za hrvatsku sekciju IPA-e

Nedjelja, 02. 04. 2017.

U organizaciji IPA-e (International police association) Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i njenog predstavnika Vlaha Luja te Policijske kapelanije „Sv. Vlaho“ i policijskog kapelana don Ive Borića u subotu 1. i nedjelju 2. travnja organizirano je studijsko hodočasničko putovanje za hrvatsku sekciju IPA-e preko Crne Gore do Albanije.

Cijeli članak »

Branitelji iz Dubrovnika odali počast Josipu Joviću

Petak, 31. 03. 2017.

Povodom 26. obljetnice pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, Policijska udruga branitelja PU Dubrovnik '91, zajedno s policijskim kapelanom za PU dubrovačko-neretvansku don Ivom Borićem, organizirala je komemoraciju na Plitvicama 30. i 31. ožujka. Sv. misu za Josipa Jovića u rano jutro 31. ožujka, prije službenog programa na Plitvicama, predvodio je policijski kapelan don Ivan Blaževac u zajedništvu s don Ivom. Također, predsjednik Udruge gospodin Željan Matić položio je vijenac pred spomenikom Josipu Joviću.

Upoznavanje policijskih službenika s dubrovačkom baštinom

Subota, 04. 03. 2017.

Policijska kapelanija "Sv. Vlaho" za Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku i Regionalni klub IPA Dubrovnik organizirali su u subotu, 4. ožujka, razgledavanje i upoznavanje policijskih službenika – uglavnom rođenih izvan Dubrovnika – s kulturnom i povijesnom baštinom grada Dubrovnika.

Stručno vođenje započelo je obilaskom zidina koje je predvodio gosp. Damir Mešović i tijekom puta od ukupno 1940 m upoznao grupu s poviješću Dubrovačke Republike i važnosti zidina u obrambenoj zaštiti grada. Tura po zidinama završila je kod tvrđave svetog Ivana gdje je gđa Marina Krističević preuzela grupu za obilazak Pomorskog muzeja i tom ih prigodom upoznala s dugom tradicijom pomorstva Dubrovnika i dubrovačkog kraja. Obilazak je nastavljen preko Kneževog dvora, Luža poljane, poljane Ivana Gundulića do poljane Ruđera Boškovića i crkve sv. Ignacija u kojoj je policijski kapelan don Ivo Borić predvodio sveto misno slavlje.

Policajci hodočastili Gospi od Orašca

Utorak, 07. 02. 2017.

Policijski kapelan u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj don Ivo Borić je zajedno s nekoliko djelatnika te PU, ujedno i članova stolno-teniskog kluba, u utorak, 7. veljače, hodočastio Gospi od Orašca gdje je služena sveta misa za pokojne članove kluba. Svetu misu predvodio je župnik fra Ilija Stipić, a don Ivo je koncelebrirao.

Proslavljen Dan Policijske kapelanije “Sv. Vlaho” u PU dubrovačko-neretvanskoj

Subota, 04. 02. 2017.

Foto: Dubrovačka biskupija

Foto: Dubrovačka biskupija

Policijska kapelanija „Sv. Vlaho“ u PU dubrovačko-neretvanskoj proslavila je u subotu, 4. veljače, u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju u Konavlima blagdan svog nebeskog zaštitnika. Svečano misno slavlje predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan.

U propovijedi je biskup Bogdan, govoreći o životnom putu sv. Vlaha, biskupa i mučenika, okupljenima nešto više rekao i o zavičaju sv. Vlaha - gradu Sivasu (Sebaste), koji danas ima oko 300 tisuća stanovnika, i koji je u svojoj prošlosti doživio velika stradanja. „Tako da će danas stranac teško zaključiti da je ovaj grad, kao i cijela pokrajina, bio sjedište kršćanske misli i rasadište evanđeoske duhovnosti", kazao je biskup te podsjetio na neke poznate osobe iz ovoga kraja.

Cijeli članak »

Blagoslovi u PU dubrovačko-neretvanskoj

Petak, 13. 01. 2017.

Kroz protekli tjedan, policijski kapelan Policijske uprave dubrovačko-neretvanske don Ivo Borić pohodio je i blagoslovio djelatnike i prostore PGP Metković, GP Karasovići i PP Ston. Molio je za duševno i tjelesno zdravlje, mir, dobrotu, blagost, lijepu budućnost u našoj domovini te za sve koji su položili živote za Domovinu. Zahvalio je i na gostoprimstvu i prijateljskom prijmu.

Priprava za Božić u PU dubrovačko-neretvanskoj

Ponedjeljak, 19. 12. 2016.

U ponedjeljak, 19. prosinca, u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju slavljena je sveta misa za načelnike i zamjenike policijskih postaja i graničnih prijelaza s područja Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Svetu misu predvodio je policijski kapelan don Ivo Borić, a propovijedao je fra Ivan Kramar uz nazočnost župnika Pridvorja vlč. Stipu Miloša. Na misi nazočio je i načelnik PU Tonći Radibratović.

Cijeli članak »

Odana počast braniteljima Stona

Ponedjeljak, 05. 12. 2016.

U ponedjeljak 5. prosinca u Stonu odana je počast poginulim dragovoljcima i braniteljima Ljubomiru Todorovskom (MUP Ston) i Miodragu Perkušiću (HRM) koji su poginuli 5. prosinca 1991. godine u presudnim danima obrane Stona i poluotoka Pelješca. Molitvu odrješenja izmolili su policijski kapelan za PU dubrovačko-neretvansku don Ivo Borić i mjesni župnik don Miljenko Babaić.

Uz obitelji i predstavnike udruga iz Domovinskog rata ovom događaju nazočio je i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović.

Hodočašće u Škabrnju i Nadin

Subota, 19. 11. 2016.

U organizaciji Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91., nekoliko braniteljskih udruga iz Dubrovnika, s don Ivom Borićem, policijskim kapelanom za PU dubrovačko-neretvansku, hodočastilo je u Škabrnju i Nadin, 18. i 19. studenog.

U Škabrnji su nazočili na misnom slavlju koje je predvodio hvarsko-brački-viški biskup msgr. Slobodan Štambuk uz zadarskog nadbiskupa msgr. Želimira Puljića, šibenskog biskupa msgr. Tomislava Rogića te većeg broja svećenika u župnoj crkvi Uznesenja BDM

Cijeli članak »

25. obljetnica pada Vukovara i Škabrnje u PU dubrovačko-neretvanskoj

Petak, 18. 11. 2016.

Prigodom 25. obljetnice pada Vukovara i Škabrnje u petak, 18. studenog, slavljena je sveta misa za poginule i nestale u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju koju je predvodio fra Ivan Kramar u zajedništvu sa župnikom Pridvorja don Stipom Milošom i don Ivom Borićem, policijskim kapelanom Policijske kapelanije „Sv. Vlaho“ za PU dubrovačko-neretvansku. Nakon svete mise zapaljene su svijeće za sve žrtve Domovinskog rata.

Svete mise za nastradale u Vukovaru i Škabrnji

Srijeda, 16. 11. 2016.

Povodom 25. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje služene su svete mise za poginule i civile u utorak, 15. studenog, u PGP Metković i u srijedu, 16. studenog, u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj koju je predvodio i propovijedao fra Ivan Kramar, novi upravitelj samostana Sv. Vlaha u Pridvorju, u zajedništvu s don Ivom Borićem, policijskim kapelanom za PU dubrovačko neretvansku.

Molitva odrješenja za pale branitelje na Komolcu i Strinčjeri

Subota, 12. 11. 2016.

U znak sjećanja na poginule branitelje Dubrovnika u Komolcu i na Strinčjeri u subotu 12. studenoga vijence su položili i svijeće upalili obitelji poginuli branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, kao i brojni branitelji i prijatelji, te predstavnici gradske i županijske vlasti.

Molitvu odrješenja i riječi utjehe uputili su kapelan Policijske kapelanije „Sv. Vlaho“ don Ivo Borić i gvardijan samostana sv. Vlaha iz Pridvorja fra Ivo Kramar.

Cijeli članak »

Blagoslovljen križ u Dubravci

Subota, 01. 10. 2016.

Povodom dvadesetpete obljetnice granatiranja Dubrovnika i Konavala u subotu 1. listopada slavljena je sveta misa zahvalnica za preživjele, kao i za pokojne branitelje, u crkvici Sv. Barbare. Svetu misu predvodio je policijski kapelan PU dubrovačko-neretvanske don Ivo Borić, uz sudjelovanje mjesnog župnika don Stipe Miloša, fra Ivana Kramara, gvardijana iz Pridvorja, i fra Marija Škrtića iz samostana Cavtat i župnika u župi Stravča.

Cijeli članak »

Proslavljen blagdan sv. Mihovila u Dubrovniku

Četvrtak, 29. 09. 2016.

Na sam blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policajaca, i Dan policije, u četvrtak 29. rujna u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku slavljena je sveta misa na kojoj su tradicionalno prisustvovali i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Misu je predvodio don Ivica Huljev, župnik u Komiži, a koncelebrirali su policijski kapelan za PU dubrovačko-neretvansku don Ivo Borić, vojni kapelan iz Splita don Branimir Projić i nekoliko domaćih svećenika. Don Ivica je u propovijedi poželio „da nam sveti Mihajlo bude poticaj za borbu protiv svakog oblika zla s kojim se susrećemo u životu i radu“. Naglasio je važnost svjesnosti Božje ljubavi uz čiju se pomoć možemo lakše odupirati zlu i biti bolji u svakodnevnom ophođenju s ljudima koji nas profesionalno i privatno okružuju.

Obilježavanje Dana policije u PU dubrovačko-neretvanskoj

Utorak, 27. 09. 2016.

Povodom obilježavanja Dana policije, u utorak 27. rujna policijski kapelan Policijske kapelanije „Sv. Vlaho“ don Ivo Borić predvodio je molitvu kod polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku i kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila, don Ivo je zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla.

Cijeli članak »

Proslava Dana pobjede u PU dubrovačko-neretvanskoj

Četvrtak, 04. 08. 2016.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u srijedu 3. i u četvrtak 4. srpnja u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj i Policijskoj postaji Metković slavljene su svete mise koje je predvodio kapelan Policijske kapelanije „Sv. Vlaho“ don Ivo Borić za djelatnike policijske uprave i pripadnike Policijske udruge branitelja „PU Dubrovnik 91.“

Oproštaj policije od fra Ivice Karatovića u Zatonu

Srijeda, 03. 08. 2016.

Blagdan sv. Stjepana svečano je proslavljen u srijedu 3. kolovoza u istoimenoj župi u Zatonu. Središnje misno slavlje predvodio je fra Vito Smoljan iz samostana Male braće u Dubrovniku, a koncelebrirali su župnik u odlasku fra Ivica Karatović, novi župnik fra Ilija Stipić, dekan dekanata Dubrovnik 2 don Ivica Pervan, policijski kapelan don Ivan Borić i župni vikar iz Rožata fra Drago Ljevar.

Cijeli članak »

Misa za Domovinu u PU dubrovačkoj

Subota, 25. 06. 2016.

Povodom Dana državnosti, u subotu 25. lipnja, policijski kapelan Policijske kapelanije „Sv. Vlaho“ u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj don Ivo Borić služio je svete mise za domovinu u prostorijama PU dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Metković.

Proslava Dana Hrvatskog sabora

Četvrtak, 02. 06. 2016.

Povodom Dana Hrvatskog sabora i blagdana Srca Isusova policijski kapelan don Ivo Borić predvodio je sveto misno slavlje u četvrtak 2. lipnja u prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Priprava za Uskrs u PU dobrovačko-neretvanskoj

Utorak, 22. 03. 2016.

U vremenu pripreme za Uskrs u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj 22. ožujka upriličena je misa i ispovjed za djelatnice i djelatnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Sv. misu je predslavio policijski kapelan ove Uprave don Ivan Borić, a pjesmom uveličao zbor iz Mokošice.

Pepelnica u PU dubrovačko-neretvanskoj

Srijeda, 10. 02. 2016.

Početak korizmenog vremena Policijska uprava dubrovačko-neretvanska započela je svetom misom i obredom pepeljanja. U propovjedi policijski kapelan don Ivo Borić naglasio je da živimo u zajedništvu jedni s drugima jer smo time bliži Bogu. Također je naglasio da iskoristimo ovu izvanrednu godinu Božjeg milosrđa za osobni duhovni razvoj.

Obilježen Dan policijske kapelanije PU dubrovačko-neretvanske

Nedjelja, 31. 01. 2016.

PU dubrovačko-neret.

PU dubrovačko-neret.

Povodom obilježavanja Dana svetog Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika, a ujedno i zaštitnika kapelanije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u subotu, 31. siječnja, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rožatu služena je sveta misa koju je predvodio don Jakov Rafael Romić.

Cijeli članak »

Božićni blagoslovi u PU dubrovačko-neretvanskoj

Srijeda, 13. 01. 2016.

Policijski kapelan kapelanije Sv. Vlaha Policijske uprave dubrovačko-neretvanske don Ivo Borić krajem prosinca 2015. i početkom siječnja 2016. godine blagoslovio je sve policijske postaje u nadležnosti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i granične prijelaze od Karasovića do Novih Sela. Don Ivo Borić zahvaljuje na odazivu i razumijevanju policijskih službenika i djelatnika PU dubrovačko-neretvanske kao i načelniku PU Tonćiju Radibratoviću i njegovom zamjeniku Tončiju Glumcu.

Blagoslov policijskog broda na putu za Grčku

Srijeda, 13. 01. 2016.

Policijski patrolni brod "Trsat" Policijske uprave primorsko-goranske na plovu prema Grčkoj prilikom stanke u luci Gruž u Dubrovniku posjetio je policijski kapelan kapelanije sv. Vlaha PU dubrovačko-neretvanske don Ivo Borić i tom prilikom blagoslovio posadu broda, molio za njihovo zdravlje, nakon čega se s njima kratko zadržao u prijateljskom razgovoru i poželio im uspjeh u ostvarenju povjerene im zadaće.

Duhovna priprava za Božić djelatnika PU dubrovačko-neretvanske

Utorak, 22. 12. 2015.

U povodu izvanredne godine Božjeg milosrđa i 1700. godine mučeničke smrti sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovačke biskupije i grada Dubrovnika, policijska kapelanija sv. Vlaha i kapelan don Ivo Borić organizirao je za djelatnike i djelatnice u svim ustrojstvenim jedinicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske duhovne nagovore, ispovjedi i svete mise. Kapelan se zahvaljuje na suradnji i razumijevanju svim policajkama i policajcima te njima i njihovim obiteljima zaželio blagoslovljene božićne blagdane i puno mira Kristova te sretnu i zdravljem ispunjenu novu godinu.

Priprava za Božić za policiju u Pločama

Utorak, 15. 12. 2015.

U povodu iščekivanja nadolazećih božićnih blagdana u godini Božjeg Milosrđa i Godine sv. Vlaha (1700. obljetnica mučeništva) slavljena je sv. misa u župi Gospe Karmelske u Pločicama. Misu predvodio je i propovijedao fra Drago Ljevar, župni vikar iz Rožata u koncelebraciji fra Ivice Karatovića, župnika V. Zatona i Orašca, i policijskog kapelana don Ive Borića.

Cijeli članak »

Dan dubrovačkih branitelja

Nedjelja, 06. 12. 2015.

Na Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca 2015. policijski kapelan PU dubrovačko-neretvanske don Ivo Borić sudjelovao je u protokolu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja te je u 10 sati ispred spomenika poginulim pripadnicima Policijske uprave u sjedištu Policijske uprave predvodio molitvu. Kapelan je potom s načelnicima Policijske postaje Metković, Policijske postaje Ploče i Policijske postaje Ston obišao staru jezgru grada Dubrovnika.

Upoznavanje policijskih službenika s kulturnom i povijesnom baštinom Dubrovnika

Subota, 21. 11. 2015.

Dana 21. studenog 2015. u Dubrovniku je za mlade policijske lužbenike PU dubrovačko-neretvanske organizirano razgledanje grada i upoznavanje s kulturno-povijesnom baštinom Dubrovnika. Stručno vođenje predvodila je turistička voditeljica gđa. Marina Krističević kojom prilikom je posjećen franjevački samostan, klaustar i muzej te stara knjižnica, dominikanski samostan, crkva i muzej, Knežev dvor, katedrala i riznica, te Jezuitska crkva u kojoj je policijski kapelan don. Ivo Borić predvodio svetu misu.

Cijeli članak »

Molitva za stradale u terorističkim napadina u Parizu

Ponedjeljak, 16. 11. 2015.

Povodom žrtava terorističkih napada u Parizu, Vlada RH jučerašnji dan, 16. studeni proglasila Danom žalosti. Djelatnici i djelatnice Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jučer su, točno u podne obilježili Dan žalosti minutom šutnje u počast stradalim u ovom terorističkom napadu, nakon čega je policijski kapelan don Ivo Borić izmolio molitvu za stradale i njihove obitelji.

PU dubrovačko-neretvanska obilježila Dan policije

Utorak, 29. 09. 2015.

dubrovacko-neretvanska.policija.hr

dubrovacko-neretvanska.policija.hr

Uoči Dana policije i blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policije, položeni su vijenci i upaljene svijeće ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku, a na grobove poginulih pripadnika policije položeno je cvijeće. Također, vijenci su položeni i zapaljene su svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Na sam dan blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policajaca, 29. rujna u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku održana je sveta misa na kojoj su tradicionalno prisustvovali i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Cijeli članak »

Krštenje u PU dubrovačko-neretvanskoj

Nedjelja, 20. 09. 2015.

U nedjelju, 20. rujna, u župnoj crkvi BDM Kraljice neba i zemlje u Pločama kapelan policijske kapelanije sv. Vlaho PU dubrovačko-neretvanske don Ivo Borić krstio je sina načelnika PP Metković Dragana Sršena i majke Natali Sršen, Petra Sršena. Ovim putem kapelanija čestita roditeljima, ocu i majci i njegovim najbližima na ovome lijepome činu. Neka ga Gospodin čuva, štiti, a nebeska Majka kraljica neba i zemlje zagovara.

Prva godišnjica smrti tragično preminulog policijskog službenika iz Dubrovnika

Nedjelja, 07. 06. 2015.

U povodu prve godišnjice smrti Ivana Šuta, tragično preminulog policijskog službenika iz Postaje prometne policije Dubrovnik, u nedjelju, 7. lipnja, na mjesnom groblju u Zmijarevcima kod Imotskog, održana je mlitva, a potom i služena sv. misa zadužnica koju je predvodio mjesni župnik u koncelebraciji s policijskim kapelanom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske don. Ivom Borićem. Na misi su pored brojnih kolega sudjelovali i zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonči Glumac i načelnik Postaje prometne policije Dubrovnik Ante Vuletić.

Posjet Policijskoj postaji Korčula

Utorak, 26. 05. 2015.

Policijski kapelan PU dubrovačko-neretvanske don Ivo Borić posjetio je Policijsku postaju Korčula. Tom prilikom ga je dočekao načelnik Policijske postaje Zdravko Đula i njegovi pomoćnici Đani Barčot i Hrvoje Radovanović. Zadržali su se u razgovoru o dušobrižništvu djelatnika i djeatnica korčulanske policijske postaje. U srijedu 20. svibnja zajedno su posjetili župnika don Vladu Markića u Lumbardi gdje su dobili njegovu suglasnost za prostor u prostorijama Župe Lumbarda za duhovne razgovore.

Susret s ministrom pravosuđa RH

Ponedjeljak, 27. 04. 2015.

Dana 27. travnja 2015. policijski kapelan PU dubrovačko-neretvanske don Ivo Borić susreo se s ministrom pravosuđa RH gospodinom Orsatom Miljenićem u njegovom kabinetu te se zadržao u ugodnom i prijateljskom razgovoru. Budući da je don Ivo Borić pripada Vrhbosanskoj nadbiskupiji ovom prigodom je ministru pravosuđa poklonio novo izdanje Shematizma Vrhbosanske nadbiskupije na čemu se ministar zahvalio. Tom prilikom je dogovoren novi sastanak te buduća suradnja.

Uskrsni duhovni nagovori u PU dubrovačko-neretvanskoj

Ponedjeljak, 30. 03. 2015.

U povodu nadolazećih uskrsnih blagdana u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, policijskoj kapelaniji sv. Vlaha, policijski kapelan don Ivo Borić organizirao je prigodne duhovne nagovore u Postaji pomorske policije Dubrovnik, Postaji prometne policije Dubrovnik, Interventnoj jedinici policije i Policijskoj postaji Ston.

Cijeli članak »

Policijski kapelan obišao granične prijelaze Nova Sela, Prud i Metković

Ponedjeljak, 02. 03. 2015.

Policijski kapelan Ivo Borić u ponedjeljak je, 2. ožujka, u pratnji Zorana Pulića, načelnika Postaje granične policije Metković, u sklopu svojih pastoralnih aktivnosti obišao granične prijelaze Nova Sela, Prud i Metković kojom prilikom se zadržao se u prijateljskim razgovorima sa djelatnicama i djelatnicima granične policije.

Suradnja Policijske udruge branitelja “Dubrovnik 91.” s Policijskom kapelanijom “Sv. Vlaho”

Srijeda, 11. 02. 2015.

Zaokružen je ciklus suradnje Policijske udruge branitelja PU "Dubrovnik 91." sa Policijskom kapelanijom sveti Vlaho i kapelanom don Ivom Borićem, za mjesec veljaču.

Cijeli članak »

Proslavljen sv. Vlaho, zaštitnik kapelanije PU dubrovačko-neretvanske

Četvrtak, 05. 02. 2015.

www.dubrovacka-biskupija.hr

www.dubrovacka-biskupija.hr

U četvrtak, 5. veljače u staroj crkvi župe sv. Mihajla na Lapadu u Dubrovniku policija Dubrovačko-neretvanske županije proslavila je blagdan sv. Vlaha, zaštitnika kapelanije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Misu je predvodio don Darko Poljak, kapelan kapelanije Sv. Luke evanđeliste u Šibeniku, a koncelebrirali su fra Žarko Relota, dekan Dalmatinskog dekanata i kapelan kapelanije Sv. Mihaela Arkanđela u Splitu, don Ilija Jakovljević, kapelan kapelanije Sv. Mauro u Puli, don Ivan Blažević, kapelan kapelanije Sveti hrvatski mučenici u Senju te kao domaćin don Ivan Borić, kapelan kapelanije Sv. Vlaha u Dubrovniku.

Cijeli članak »

Policija u procesiji povodom proslave svetog Vlaha

Utorak, 03. 02. 2015.

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

U povodu dana svetog Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika, danas, 3. veljače na svečanoj misi, a potom i na procesiji s barjacima, uz mnoge goste bili nazočni i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zajedno sa policijskim kapelanom don Ivom Borićem. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je porečki i pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša.

Blagoslovljen ured PUBPUD91.

Četvrtak, 15. 01. 2015.

Danas je, na 23. obljetnicu priznavanja Republike Hrvatske, kapelan PU dubrovačko–neretvanske don Ivo Borić blagoslovio ured Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. zaželjevši nam na početku nove godine uspjeh u daljnjem radu i svako dobro svim članovima PUBPUD91..

Cijeli članak »

Društvo logoraša obilježilo puštanje na slobodu

Petak, 12. 12. 2014.

Branitelji koji su pretrpjeli pakao logora za vrijeme Domovinskog rata, obilježili su danas godišnjicu puštanja zarobljenika na slobodu (12. prosinca 1991. godine). Predsjednik Društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora Zdenko Bulić zahvalio se svima na odazivu. Potom je položen vijenac na spomenik palom vitezu Matu Golubiću gdje je molitvu predvodio policijski kapelan Ivan Borić.

23. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Srijeda, 12. 11. 2014.

23. obljetnica poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Južna bojišnica mjesta Komolac i Stinčijera. Održana je komemoracija u 10 sati u Komolcu i u 12 sati u Stinčijeri gdje su nazočili roditelji poginulih vitezova, rodbina i prijatelji suborci, predstavnici policijske uprave, predstavnici HRM Split, predstavnici vlasti Županije i Grada, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji su položili vijence i upalili svijeće za poginule golubove.

Cijeli članak »

Polaganje vijenaca na Osojniku

Nedjelja, 05. 10. 2014.

tekst i foto: V. Đevoić

tekst i foto: V. Đevoić

Danas, u organizaciji Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik, predstavnici Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem, predstavnici Županije i PU dubrovačko –neretvanske, HVIDRA-e, MO Osojnik i predstavnici stradalnika iz Splitsko-dalmatinske županije položili su vijence i upalili svijeće na spomen obilježju u Osojniku.

Cijeli članak »

Vjernici Policijske kapelanije “Sv. Vlaho” s papom Franjom u Tirani

Nedjelja, 21. 09. 2014.

U organizaciji Policijske kapelanije "Sv. Vlaho" iz Dubrovnika i udruge IPA organiziran je odlazak na doček svetog oca Franje u Tiranu. Dvadeset djelatnika i djelatinca PU dubrovačko-neretvanska veselo je pozdravilo papu Franju u zajedništvu s drugim hodočasnicima.

Molitva za zdravlje ministra unutarnjih poslova

Petak, 25. 07. 2014.

U petak, 25. srpnja, u sjedištu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i u prostorijama Policijske postaje Metković, održana je molitvu za zdravlje ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. Na molitvi su sudjelovali načelnik Policijske uprave te djelatnice i djelatnici. Molitvu je predvodio policijski kapelan don Ivo Borić koji je zajedno sa djelatnicima ministru zaželio brzo ozdravljenje i oporavak.

Sveta misa u prigodi Dana državnosti u PU dubrovačko-neretvanskoj

Utorak, 24. 06. 2014.

U prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske u utorak, 24. lipnja 2014. u 9 sati u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku održana je sveta misa koju je predvodio policijski kapelan don Ivo Borić, a na kojoj su uz načelnika Postaje prometne policije Dubrovnik Antu Vuletića, načelnika Pomorske policije Dubrovnik Slavka Marevića te voditelja OKC Antuna Ljubića nazočili i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Cijeli članak »

Duhovna obnova u PU dubrovačko-neretvanskoj

Subota, 07. 06. 2014.

U organizaciji Policijske kapelanije sv. Vlaha i Policijske udruge branitelja PU "Dubrovnik 91.", dana 6. i 7. lipnja, u prostorijama PU dubrovačko-neretvanske održana je duhovna obnova koju je predvodio velečasni Zlatko Sudac. Duhovnoj obnovi prisustvovali su gospodin Ivica Puljić, policijski kapelan PK sv. Vlaho don. Ivan Borić, djelatnici i policajci PU dubrovačko-neretvanske  te umirovljenici branitelji sa suprugama.

Cijeli članak »

22.obljetnica od deblokade Dubrovnika

Ponedjeljak, 26. 05. 2014.

tekst i foto: V. Đevoić

tekst i foto: V. Đevoić

U povodu 22. obljetnice oslobođenja dubrovačkog kraja i ujedno deblokade Dubrovnika, 26. svibnja položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježju u Osojniku. Vijence su položili predstavnici županijskih i gradskih vlasti te predstavnici HVIDR-e i braniteljskih udruga.

Cijeli članak »

Otkrivanje spomen-obilježja poginulim pripadnicima SJP Grof Dubrovnik

Ponedjeljak, 05. 05. 2014.

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Udruga Specijalne jedinice policije Grof Dubrovnik, 5. svibnja, obilježila je 23. obljetnicu osnutka Jedinice i dan Udruge otkrivanjem spomenika poginulim pripadnicima Specijalne jedinice policije PU dubrovačko-neretvanske ispred zgrade Interventne jedinice policije u Platu.

Cijeli članak »

Križni put PU dubrovačko-neretvanske

Subota, 12. 04. 2014.

tekst i foto: M. Gjenero

tekst i foto: M. Gjenero

U subotu, 12. travnja, u mjestu Bagalovići, Kula Norinska, u ovom svetom korizmenom vremenu održan je križni put u organizaciji policijske kapelanije sv. Vlaho, PU dubrovačko-neretvanske i uz pomoć načelnika PP Metković Dragana Sršena, PGP Metković Zorana Pulića i PP Ploče Sretena Marevića te djelatnica i djelatnika navedenih policijskih postaja, mjesnog župnika don Augustina i mještana. Nakon križnog puta slavljena je sveta misa.

Priprava za Uskrs u PU dubrovačko-neretvanskoj

Ponedjeljak, 07. 04. 2014.

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

U pripravi za Uskrsne blagdane u sjedištu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kao i svim policijskim postajama obavljeno je pokorničko bogoslužje sa lijepim odazivom djelatnica i djelatnika. Ovim putem policijski kapelan don Ivan Borić se zahvaljuje svima te svim djelatnicama i djelatnicima PU dubrovačko-nerertvanske želi sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

Misno slavlje u PP Metković

Četvrtak, 06. 03. 2014.

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

U prostorijama Policijske postaje Metković, 6. ožujka u 11 sati, slavljeno je misno slavlje koje je predvodio kapelan Policijske uprave dubrovačko-neretvanske don Ivo Borić. Na misnom slavlju sudjelovali su djelatnici Policijske postaje Metković i Postaje granične policije Metković.
 

Dan Policijske kapelanije “Sv. Vlaho”

Nedjelja, 02. 02. 2014.

tekst i foto: V. Đevoić

tekst i foto: V. Đevoić

Povodom Sv. Vlaha zaštitnika grada Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, policijska kapelanija nedavno osnovana pod zaštitom sv. Vlaha biskupa i mučenika, proslavila je svoj dan 2.veljače u župi sv. Jurja u Osojniku koju predvodi don Ivo Borić, ujedno i kapelan PU dubrovačko–neretvanske.

Cijeli članak »

Božićni blagoslov u PU dubrovačko-neretvanskoj

Utorak, 07. 01. 2014.

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Tijekom protekla dva tjedna policijski kapelan don Ivo Borić blagoslovio je djelatnike i službene prostorije ustrojstvenih jedinica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Blagoslovljene su prostorije u sjedištu PU dubrovačko-neretvanske, zatim prostorije PP Ston, PP Gruda, PP Metković, PP Ploče, PPomP Dubrovnik, PPrP Dubrovnik, PAP Čilipi, PGP Metković i Interventne jedinice policije.

Priprema za Božić u PU dubrovačko-neretvanskoj

Ponedjeljak, 23. 12. 2013.

tekst i foto: I. Borić

tekst i foto: I. Borić

Kapelan PU dubrovačko-neretvanske, don Ivan Borić, posjetio je u ponedjeljak uoči Badnjaka Policijsku postaju Metković gdje je organizirana sveta ispovijed te blagoslov djelatnika na čelu s načelnicima PP Metković i PGP Metković. Susretu se pridružio i kapelan bolnice Dubrovnik don Franjo.

Godišnji sastanak Policijskog dekanata

Utorak, 17. 12. 2013.

tekst: V. Bakula; foto: M. Čobanović

tekst: V. Bakula; foto: M. Čobanović

U utorak, 17. prosinca 2013., u sjedištu Vojnog ordinarijata održan je godišnji sastanak Policijskog dekanata Vojne biskupije.

Cijeli članak »

Zornice u PU dubrovačko-neretvanskoj

Petak, 13. 12. 2013.

Nakon uvođenja policijskog kapelana don Iva Borića, 11. prosinca upriličena je sveta misa zornica u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku koju je predvodio mons. Mato Uzinić, biskup dubrovački. Priključile su se djelatnici i djelatnice policijskih postaja s području Dubrovnika. 13. prosinca sveta misa zornica bila je u župi Pločice u Konavlima, na kojoj su nazočili djelatnice i djelatnici Policijske postaje Gruda zajedno sa zamjenikom načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tončijem Glumcem. Iza mise djelatnici su se zadržali u prijateljskom razgovoru sa župnikom don Tihom Šakota i policijskim kapelanom don Ivom.

U službu uveden prvi policijski kapelan za PU dubrovačko-neretvansku

Srijeda, 11. 12. 2013.

Prvoga policijskog kapelana na području Dubrovačko-neretvanske županije don Ivu Borića u službu je 11. prosinca u crkvi sv. Mihajla u Lapadu uveo biskupski vikar za pastoral Vojnog ordinarijata don Josip Stanić. Dekret vojnog biskupa Jezerinca o imenovanju pročitao je policijski službenik za potporu Službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom Darko Šantek, nakon čega je kapelan Borić položio Ispovijest vjere i dao prisegu za vršenje te službe.

Cijeli članak »

Općina Konavle obilježila godišnjicu smrti dr. Franja Tuđmana

Utorak, 10. 12. 2013.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz molitvu općina Konavle danas je obilježila 14. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franja Tuđmana.

Cijeli članak »

Posjet načelnika PU dubrovačko-neretvanske svome policijskom kapelanu

Subota, 30. 11. 2013.

tekst i foto: V. Đevoić

tekst i foto: V. Đevoić

Na blagdan Sv. Andrije apostola, župa sv. Jurja u Osojniku kojom upravlja don Ivo Borić policijski kapelan kapelanije sv. Vlahe PU dubrovačko–neretvanske posjetio je i nazočio na sv. misi gosp. Tonći Radibratović načelnik PU dubrovačko-neretvanske s svojim bližim suradnicima. Nakon sv. mise načelnik i kapelan zadržali su se u prijateljskom razgovoru u župnom uredu produbljujući odnose, razumijevanje i prihvaćanje.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Oče, proslavi Sina svoga! – Mihael (22. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja - Mihael (16. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja sam put i istina i život – Mihael (09. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje i Uskrs - Mihael (08. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (02. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Ja sam uskrsnuće i život – Mihael (27. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (19. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (13. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Ovo je Sin moj, ljubljeni! Slušajte ga! - Mihael (06. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (28. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Ljubite neprijatelje - Mihael (21. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (13. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (07. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Vidješe oči moje spasenje tvoje – Mihael (31. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Nastani se u Kafarnaumu - Mihael (25. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Četvrta nedjelja došašća i Božić - Mihael (20. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo? - Mihael (16. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko! - Mihael (06. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (29. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje - Mihael (21. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu – Mihael (07. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno-Mihael (31. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Trideseta nedjelja kroz godinu-Mihael (25. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu (17. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (11. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (19. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika (13. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (06. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Izaberimo, dakle, život! (02. 09. 2019.)

Poruka pape Franje za V. Svjetski dan molitve za skrb o stvorenome svijetu

Crkva postoji kad postoji za druge (28. 08. 2019.)

Poruka nadbiskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju na početku školske i katehetske godine 2019./2020.

Dvadeset i prva i dvadeset i druga nedjelja kroz godinu – Mihael (23. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Nisam došao mir dati, nego razdjeljenje - Mihael (17. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Uznesenje Blažene Djevice Marije - Velika Gospa - Mihael (09. 08. 2019.)

{image:1:medium}

»Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!«  (1 Kor 15, 57) (02. 08. 2019.)

Poslanica msgr. Jure Bogdana, vojnoga ordinarija, povodom proslave Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 5. kolovoza 2019.

Što si pripravio, čije će biti? - Mihael (31. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Ufanje ubogih neće biti zaludu (11. 07. 2019.)

Poruka svetoga oca Franje za 3. Svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu 17. studenoga 2019.)

 

XIV. – XVII. nedjelja kroz godinu – Mihael (05. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu (27. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2019.

Dvanaesta i trinaesta nedjelja kroz godinu-Mihael (21. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Duhovi, Presveto Trojstvo, Tijelovo - Mihael (08. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Ne radi se samo o migrantima (04. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2019.

Neka budu savršeno jedno-Mihael (30. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Šesta vazmena nedjelja Uzašašće - Mihael (24. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Četvrta i peta vazmena nedjelja - Mihael (10. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu-Mihael (01. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Nakon osam dana dođe Isus – Mihael (26. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje - Mihael (17. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Nedjelja Muke Gospodnje, Cvjetnica - Mihael (14. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (05. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Hrabrost da se preuzme rizik za Božje obećanje (05. 04. 2019.)

Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja (Nedjelja Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (28. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Ako se ne obratite, svi ćete slično propasti-Mihael (21. 03. 2019.)

{image:1:medium}

“Budite složni i živite u miru” (15. 03. 2019.)

Predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je poslanicu za Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 18. – 24. ožujka 2019.

Dok se molio, izgled lica mu se izmijeni-Mihael (15. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Duh ga je vodio pustinjom, gdje bijaše iskušavan-Mihael (07. 03. 2019.)

{image:1:medium}

»Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih« (Rim 8, 19) (26. 02. 2019.)

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2019.

Sedma i osma nedjelja kroz godinu Pepelnica – Mihael (22. 02. 2019.)

{image:1:medium}

„‘Udovi smo jedni drugima’ (Ef 4, 25). Od social network comunities do ljudskih zajednica“ (19. 02. 2019.)

Poruka pape Franje za 53. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije [2019.]

Blago vama, siromasi!  Jao vama, bogataši! (15. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ (14. 02. 2019.)

PRIOPĆENJE

Oni ostaviše sve i pođoše za Njim-Mihael (07. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Pismo biskupa HBK patrijarhu SPC Irineju (06. 02. 2019.)

CONFERENTIA EPISCOPORUM CROATIAE

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima-Mihael (31. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Savjest u svjetlu zakona ljubavi (26. 01. 2019.)

 

Poruka za Dan života 2019. Mate Uzinića, dubrovačkog biskupa, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj

Danas se ispunilo ovo pismo-Mihael (25. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Priopćenje s XXI. zajedničkog zasjedanja HBK i BK BiH (22. 01. 2019.)

Isus učini prvo znamenje u Kani Galilejskoj-Mihael (17. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Blagdan krštenja Gospodinova - Mihael (10. 01. 2019.)

{image:1:medium}

»Besplatno primiste, besplatno dajte!« (Mt 10, 8) (10. 01. 2019.)

Poruka pape Franje za 27. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2019.]

“I riječ tijelom postade i nastani se među nama” (Iv 1, 14) (30. 12. 2018.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana, Božić 2018.

Dobra politika je u službi mira (30. 12. 2018.)

Poruka svetoga oca Franje za 52. svjetski dan mira 1. siječnja 2019.

Četvrta nedjelja došašća i Božić-Mihael (21. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Što nam je činiti? - Mihael (13. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Podijeli s onim koji nema (13. 12. 2018.)

Poruka varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa – 16. prosinca 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (06. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Sveti Nikola znak providnosti i učitelj dobrote (04. 12. 2018.)

Poruka Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca šibenskog biskupa Tomislava Rogića pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (29. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ti kažeš: Ja jesam Kralj – Mihael (22. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu - Mihael (10. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ljubi!...Ovo je prva zapovijed – Mihael (31. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Sinoda o mladima bila je dobra berba i obećava dobro vino (29. 10. 2018.)

Papa Franjo

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (24. 10. 2018.)

Pravna, radna i socijalna sigurnost - jamstvo dostojanstva čovjeka u hrvatskom društvu

Dvadeset i deveta i trideseta nedjelja kroz godinu; Svi Sveti – Mihael (19. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 57. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (13. 10. 2018.)

Plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, 57. u nizu, održano je pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Zagrebu od 9. do 11. listopada 2018.

“Duh solidarnosti u Europi” (17. 09. 2018.)

Završna poruka sa Plenarnog zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Poruka pape Franje za Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom svijetu 2018. (04. 09. 2018.)

Gdje je Bog velik, velik je i čovjek (23. 08. 2018.)

Poruka predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju nadbiskupa Đure Hranića na početku školske i katehetske godine 2018./2019., upućena 22. kolovoza svećenicima, redovnicima i redovnicama, katehetama i vjeroučiteljima, djeci, mladima i roditeljima.

Poruka Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj povodom Svjetskog dana turizma 2018. (08. 08. 2018.)

„Turizam i digitalna transformacija"

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (17. 07. 2018.)

Izazovi migrantske krize u europskom prostoru

Savjest – čuvar čovjekova dostojanstva i slobode (18. 06. 2018.)

Izjava Komisije „Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije       

Poruka Svetoga Oca Franje za 2. svjetski dan siromaha, 18. studenoga 2018. (17. 06. 2018.)

„Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje“

Poruka pape Franje za 60. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes (09. 05. 2018.)

Svim nazočnim hodočasnicima i njihovim obiteljima, Sveti Otac iz sveg srca udjeljuje apostolski blagoslov.

Propovijed varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, 8. svibnja 2018. u Krašiću (08. 05. 2018.)

Povodom 120. obljetnice rođenja bl. kardinala Alojzija Stepinca

Priopćenje Stalnog vijeća HBK (08. 05. 2018.)

„Politička zajednica i Crkva, svaka na svome  osebujnom području, jedna o drugoj neovisne su i autonomne.“

Poruka biskupa Petanjka za Nedjelju turizma (08. 05. 2018.)

„Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov.“

 

Poruka za Dan posvećenja klera 2018. (03. 05. 2018.)

 

 

 

„Dragi svećenici, neka ljepota ovoga dana, posvećenog Srcu Isusovu, učini da u nama poraste želja za svetošću.“

Priopćenje Komisije „Iustitia et pax“ HBK o arbitražnom sporu s Republikom Slovenijom (02. 05. 2018.)

I priopćenje o održavanju usmene rasprave 2. svibnja 2018. o slovenskom zahtjevu za mišljenjem Europske komisije

Gospodin nas i danas poziva (13. 04. 2018.)

Poruka splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, za Nedjelju Dobrog Pastira - 2018.

Poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2018. (13. 04. 2018.)

{image:1:large}

Uskrsnuli Krist – nada naša

Poziv biskupa BK BiH na molitvu krunice (30. 03. 2018.)

Molimo i za sve ono čime će nas Bog obnoviti, ohrabriti i učiniti postojanima na našim korijenima da uvijek budemo prepoznatljivi kao kršćani.

Arhiva vijesti

Linkovi