Kapelanije

Sv. Mihael Arkanđeo

MUP Zagreb - Policijska akademija
Av. Gojka Šuška 1, Zagreb
Faks: +38501/2426 496
mob.: +385 99/2584 982
mob.: +385 91/4563 866

vlč. Frano Musić , biskupski vikar za pastoral MUP-a i kapelan
fmusic2@mup.hr
Luka Norac Kevo, pomoćnik kapelana
lnorac@mup.hr

Vijesti iz kapelanije:

Svečana prisega 18. naraštaja polaznika Policijske škole “Josip Jović”

Četvrtak, 12. 10. 2023.

Dana, 9. listopada 2023. godine, na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ održana je svečana prisega 18. naraštaja Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka.

Cijeli članak »

Obilježavanje dana policije i blagdana sv. Mihovila

Petak, 29. 09. 2023.

Povodom proslave blagdana sv. Mihaela i Dana policije, u petak 29. rujna 2023., vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan predvodio je za poginule, nestale i preminule hrvatske redarstvenike svetu misu u kapelici sv. Mihaela na Policijskoj akademiji u Zagrebu. U zajedništvu s  biskupom bili su biskupski vikar za MUP i kapelan na Policijskoj akademiji vlč. Frano Musić, i policijski kapelan u sjedištu MUP-a vlč. Željko Rakošec.

Cijeli članak »

Došašće u Policijskoj akademiji

Petak, 25. 11. 2022.

 „Došašće nam govori kako Gospodin dolazi radi nas i našega spasenja, a to znači kako bi nas oslobodio od grijeha, povratio nam svoje prijateljstvo, prosvijetlio nam um svojom svjetlošću i zapalio nam srce svojom ljubavlju." (sv. Ivan Pavao II.)

Cijeli članak »

Hodočašće djelatnika i polaznika Policijske akademije u Vukovar

Ponedjeljak, 21. 11. 2022.

Djelatnici i polaznici Policijske akademije predvođeni biskupskim vikarom za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi vlč. Franom Musićem u subotu 19. studenog krenuli su u rano jutro prema herojskom gradu Vukovaru povodom sjećanja na žrtvu grada, te radi iskazivanja počasti za sve poginule u Domovinskom ratu.

Cijeli članak »

Obilježavanje Dana Policije i blagdana sv. Mihovila

Četvrtak, 29. 09. 2022.

Povodom proslave blagdana sv. Mihaela i Dana policije, u četvrtak 29. rujna 2022., vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan predvodio je za poginule, nestale i preminule hrvatske redarstvenike svetu misu u kapelici sv. Mihaela na Policijskoj akademiji u Zagrebu. U zajedništvu s  biskupom bili su biskupski vikar za MUP i Redarstvene službe policijski kapelan na Policijskoj akademiji vlč. Frano Musić i policijski kapelan u sjedištu MUP-a vlč. Željko Rakošec.

Cijeli članak »

Obilježavanje Dana Policije i blagdana sv. Mihovila

Srijeda, 29. 09. 2021.

Povodom proslave blagdana sv. Mihaela i Dana policije, u srijedu 29. rujna 2021., vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan predvodio je za poginule, nestale i preminule hrvatske redarstvenike svetu misu ispred kapelice sv. Mihaela na Policijskoj akademiji, u zajedništvu s  biskupskim vikarom za MUP i Redarstvene službe i kapelanom na Policijskoj akademiji fra Franom Musićem OFM.

Cijeli članak »

Obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihaela

Utorak, 29. 09. 2020.

Povodom proslave blagdana sv. Mihaela i Dana policije, u utorak 29. rujna 2020., vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan predvodio je za poginule, nestale i preminule hrvatske redarstvenike i sve hrvatske branitelje svetu misu ispred kapelice sv. Mihaela na Policijskoj akademiji. U zajedništvu s biskupom bili su biskupski vikar za MUP i Redarstvene službe fra Frano Musić OFM i policijski kapelan don Željko Rakošec.

Cijeli članak »

Početak korizme u vojnim i policijskim kapelanijama

Četvrtak, 27. 02. 2020.

Liturgijsko vrijeme korizme započelo je jučer, na Čistu srijedu 26. veljače 2020. Korizmeno razdoblje koje traje od Pepelnice do Velikog četvrtka (tj. mise Večere Gospodnje) vrijeme je i prilika za pozorno slušanje Božje Riječi, za obraćenje i za pomirenje s Bogom. Crkva nas posebno poziva da u ovome razdoblju posegnemo za duhovnim sredstvima koja pomažu naš rast u vjeri: molitva, post i dobra djela.

Cijeli članak »

Polnoćka na Policijskoj akademiji

Petak, 27. 12. 2019.

Misu polnoćku u crkvi sv. Mihaela arkanđela, 24. prosinca u ponoć na Policijskoj akademiji predvodio je biskupski vikar za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi RH fra Frane Musić, OFM. Euharistijskom slavlju nazočila je voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ gospođa Renata Odeljan sa suradnicima, polaznici Policijske škole te mnogobrojni djelatnici Policijske akademije sa svojim obiteljima.

Cijeli članak »

Božićni koncert na Policijskoj akademiji

Petak, 20. 12. 2019.

Tradicionalni božićni koncert Ministarstva unutarnjih poslova održan je u četvrtak, 19. prosinca 2019. godine, u auli Policijske škole “Josip Jović”. Program svečanog koncerta izveli su Tamburaški orkestar Ministarstva unutarnjih poslova, Zbor Policijske akademije, Policijska klapa “Sveti Mihovil”, kantautor Dražen Žanko, vokalni ansambl Bojna Frankopan, vokalni solisti Katarina Šimić i Mario Filipović pod vodstvom prof. Nevenke Pavleković. Kroz program je vodila Lejdi Oreb.

Cijeli članak »

Sveta misa za početak školovanja 15. naraštaja polaznika Policijske škole „Josip Jović“

Ponedjeljak, 14. 10. 2019.

Povodom početka školovanja 15. naraštaja polaznika Policijske škole „Josip Jović“ u ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine, slavljena je sveta misa koju je u kapelici sv. Mihovila na Policijskoj akademiji predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan u koncelebraciji s biskupskim vikarom za MUP fra Franom Musićem OFM  i đakonom vojnog ordinarijata don Matom Mihaljevićem.

Cijeli članak »

Proslava blagdana sv. Mihovila i Dana policije u Policijskoj akademiji

Petak, 27. 09. 2019.

Povodom proslave blagdana sv. Mihovila i Dana policije, u petak, 27. rujna 2019. godine, slavljena je sveta misa koju je u kapelici sv. Mihovila na Policijskoj akademiji predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan u zajedništvu s policijskim kapelanima: p. Ivicom Horvatom, don Željkom Rakošcem i domaćinom biskupskim vikarom za MUP fra Franom Musićem OFM.

Cijeli članak »

Sveta misa zahvalnica za završetak školovanja 14. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“

Petak, 12. 07. 2019.

U petak 12. srpnja 2019., u kapeli sv. Mihovila na Policijskoj akademiji služena je sv. misa zahvalnica prigodom svršetka školovanja 14. naraštaja polaznika Policijske škole „Josip Jović“ na Policijskoj akademiji u Zagrebu. Svetu misu predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan u sumisništvu biskupskoga vikara za MUP i policijskoga kapelana Policijske akademije fra Frane Musića OFM. Na misnome slavlju sudjelovali su glavna tajnica MUP-a Sanda Šimić Petrinjak, načelnik Policijske akademije Dubravko Novak sa suradnicima, načelnica Policijske škole Renata Odeljan sa suradnicima te profesori i odgajatelji Policijske škole. Svetoj misi nazočio je 14. naraštaj polaznika Policijske škole koji su se obrazovali za zanimanje policajca.

Cijeli članak »

Čista srijeda – Pepelnica u Policijskoj akademiji

Srijeda, 14. 02. 2018.

   Pepelnica je početak korizmenog vremena. Liturgija nam korizmu predstavlja kaorazdoblje pokore i odricanja i kao vrijememilosti i spasenja. “Evo sad je vrijeme milosno, evo sad je vrijeme spasa!” (2 Kor 6,2). Na blagdan pepelnice, svećenik posipa vjernike pepelom uz riječi: “Obratite se i vjerujte Evanđelju!” Crkva nam upućuje poziv da ozbiljno razmislimo o svom životu te da se osobno i zajednički nastojimo istinski obratiti. “Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti”

Cijeli članak »

Prisegnuo 12. naraštaj polaznika Policijske škole “Josip Jović”

Petak, 14. 07. 2017.

Svečana prisega 12. naraštaja polaznika Policijske škole "Josip Jović" na kojoj je nazočio i vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan održana je u petak, 14. srpnja, na Policijskoj akademiji. Od ukupno 325 upisanih polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2016./2017., svečano je prisegnulo njih 302, odnosno 58 polaznica i 244 polaznika. Buduće policijske službenice i policijski službenici jednoglasno su se obvezali da će štititi Ustavom utvrđeni pravni poredak, braniti teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske, čuvati sigurnost, imovinu, prava i dostojanstvo hrvatskih građana te da će savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati službene zapovijedi.

Cijeli članak »

Zahvala za završetak školovanja 12. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“

Četvrtak, 13. 07. 2017.

U srijedu, 13. srpnja, u obnovljenoj kapeli sv. Mihovila u Policijskoj akademiji, slavljena je sv. misa zahvalnica prigodom završetka školovanja 12. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“. Sv. misu predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan uz koncelebraciju biskupskog vikara za MUP fra Frane Musića, biskupskog vikara za MORH don Marka Mede, policijskih kapelana p. Stjepana Harjača i vlč. Ozrena Bizeka i vojnog kapelana vlč. Željka Savića.

Cijeli članak »

Cvjetnica u Policijskoj akademiji

Nedjelja, 09. 04. 2017.

Biskupski vikar za MUP RH fra Frano Musić predvodio je na Cvjetnicu - Nedjelju Muke Gospodnje svečano euharistijsko slavlje u Policijskoj akademiji, koje je započelo blagoslovom maslinovih grana nakon čega su vjernici u procesiji ušli u crkvu te slavili euharistijsko slavlje. U propovijedi fra Frano je pozvao vjernike na razmišljanje o tjednu muke i smrti našega Gospodina Isusa Krista, ali tjednu koji završava uskrsnućem.

Sveta misa za poginule i preminule pripadnike 1. hrvatskoga gardijskog zdruga

Subota, 01. 04. 2017.

Foto: svetište Sveta Mati Slobode

Foto: svetište Sveta Mati Slobode

U subotu, 1. travnja 2017., u crkvi „Sveta Mati Slobode“ na Jarunu, služena je sveta misa zadušnica za poginule i preminule pripadnike 1. hrvatskog gardijskog zbora i 1. hrvatskog gardijskog zdruga, postrojbi na čijim je temeljima nastala Počasno-zaštitna bojna. Misu je, u sumisništvu desetak svećenika, predslavio biskupski vikar Vojnoga ordinarijata za MUP fra Frano Musić. U prepunoj crkvi misi je nazočila predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, zajedno s ministrom branitelja gospodinom Tomom Medvedom, načelnikom Glavnoga stožera OS RH generalom zbora Mirkom Šundovom, mnogobrojnim generalima i visokim časnicima Hrvatske vojske, kao i saborskim zastupnicima, predstavnicima državnih i gradskih vlasti.

Cijeli članak »

Pepelnica - Čista srijeda u Policijskoj akademiji

Srijeda, 01. 03. 2017.

U crkvi sv. Mihovila u Policijskoj akademiji svetom misom i obredom pepeljanja na Čistu srijedu vjernici Policijske akademije započeli su svoj korizmeni hod duhovne priprave za proslavu Uskrsa. Sv. misu i obred pepeljanja predvodio je biskupski vikar za pastoral MUP-a RH i policijski kapelan fra Frano Musić.

U propovijedi pozvao je okupljene na pokoru i na istinsko obraćenje Evanđelju.

Cijeli članak »

Sanacija kapelice u Policijskoj akademiji

Četvrtak, 08. 12. 2016.

Kapelica sv. Mihovila Arkanđela u Policijskoj akademiji sagrađena je 1994. godine. Zadnjih nekoliko godina, a posebno prošle i početkom ove godine, došlo je do većeg oštećenja i propadanja krova, te je nastajala sve veća šteta na cijeloj strukturi kapelice.

Na traženje Policijske kapelanije „Sv. Mihovil Arkanđeo“ i MUP-ove Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom, Ministarstvo unutarnjih poslova je u ovogodišnjem Planu investicija i investicijskog održavanja MUP-a uvrstilo i sanaciju kapelice u Policijskoj akademiji.

Cijeli članak »

Došašće u Policijskoj akademiji

Ponedjeljak, 28. 11. 2016.

Vrijeme Došašća obuhvaća četiri nedjelje prije Božića, a prvom nedjeljom Došašća u Katoličkoj Crkvi započinje nova liturgijska godina. Došašće je posebno po svetim misama zornicama koje imaju i na neki način pokornički značaj. Zornice su posebni znak vjere, pobožnosti, molitve i silnog iščekivanja Kristova rođenja. I ove godine, kako već dolikuje kršćanskoj zajednici, Policijska kapelanija „Sv. Mihael“ u Policijskoj akademiji započela je sa svetim misama zornicama. Prvu je, u ponedjeljak 28. studenog, predvodio policijski kapelan fra Frano Musić.

Cijeli članak »

Hodočašće djelatnika i polaznika Policijske akademije u Vukovar i Osijek

Subota, 12. 11. 2016.

Djelatnici i polaznici Policijske akademije predvođeni policijskim kapelanom fra Franom Musićem u subotu 12. studenog krenuli su ranom zorom, nešto prije šest sati, prema gradu heroja – Vukovaru. Ovim hodočašćem uključili su se u inicijativu „Vukovar mjesto posebnog pijeteta“.

Cijeli članak »

Hodočašće djelatnika MUP-a RH u Rim

Ponedjeljak, 07. 11. 2016.

U organizaciji Policijske kapelanije „Sv. Mihael Arkanđeo“ – Policijska akademija, i Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizirano je hodočašće djelatnika MUP-a u Rim od 2. do 7. studenog. Vodili su ga fra Frano Musić, policijski kapelan s Akademije, i don Marin Drago Kozić, policijski kapelan iz Policijske uprave zagrebačke.

Cijeli članak »

Hodočašće polaznika Policijske akademije u Sinj

Subota, 22. 10. 2016.

Polaznici i djelatnici Policijske akademije predvođeni svojim kapelanom fra Franom Musićem hodočastili su u subotu 22. listopada u svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, u povodu ovogodišnje proslave 300. obljetnice okrunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske.

Cijeli članak »

Proslava blagdana sv. Mihovila i Dana policije u Policijskoj akademiji

Četvrtak, 29. 09. 2016.

Povodom proslave blagdana sv. Mihovila i Dana policije u četvrtak 29. rujna slavljena je sveta misa koju je u kapelici sv. Mihovila na Policijskoj akademiji predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan u zajedništvu s policijskim kapelanima: p. Stjepanom Harjačem, vlč. Ivicom Horvatom, vlč. Ozrenom Bizekom, o. Zrinkom Nikolićem i domaćinom fra Franom Musićem.

Na misnom slavlju nazočili su ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec te članovi njegovog kolegija, pomoćnici ministra i svi načelnici policijskih uprava, vodstvo Akademije, djelatnici i polaznici.

Cijeli članak »

Svečana prisega budućih policijskih službenika

Petak, 15. 07. 2016.

Svečanoj prisezi 294. budućih policijskih službenika, polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2015./2016., nazočio je msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH, u petak 15. srpnja na središnjem prostoru Policijske akademije. 49 budućih policijskih službenica i 245 policijskih službenika s ponosom se obvezalo da će štititi Ustavom utvrđeni pravni poredak, braniti teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske, čuvati sigurnost, imovinu, prava i dostojanstvo hrvatskih građana te da će savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati službene zapovijedi.

Svečanost je započela prijavkom voditelja Policijske škole Marjana Žuljevića glavnom ravnatelju policije Zvonimiru Vnučecu, njihovim pregledom postroja, himnom te minutom šutnje za sve poginule pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Cijeli članak »

Zahvala za završetak školovanja 11. naraštaja Policijske škole

Srijeda, 13. 07. 2016.

U srijedu 13. srpnja u kapeli sv. Mihovila u Policijskoj akademiji služena je sveta misa zahvalnica prigodom završetka školovanja 11. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“. Sv. misu predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan uz koncelebraciju vojnog kapelana don Marka Mede, policijskog kapelana don Marina Drage Kozića i policijskog kapelana Policijske akademije fra Frane Musića.

Cijeli članak »

Cvjetnica u Policijskoj akademiji

Nedjelja, 20. 03. 2016.

tekst i foto: L. N. Kevo

tekst i foto: L. N. Kevo

Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje slavi se u nedjelju prije Uskrsa. Ona je uvod u Veliki tjedan, u tjedan Isusove muke, smrti i uskrsnuća. Svečanom procesijom s palminim i maslinovim grančicama spominjemo se Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem, ali i njegove muke koja je uslijedila nakon toga, tj. Isusova slavnog prijelaza s ovoga svijeta k Ocu po smrti i uskrsnuću.

Cijeli članak »

Čista srijeda – pepelnica u Policijskoj akademiji

Srijeda, 10. 02. 2016.

Pepelnica je kršćanski spomendan kojim započinje korizma. Slavi se 40 dana prije Uskrsa, ne računajući nedjelje i predstavlja dan pokore, razmišljanja, nemrsa i posta. Liturgija nam korizmu predstavlja kao vrijeme milosti i spasenja. “Evo sad je vrijeme milosno, evo sad je vrijeme spasa!”

Cijeli članak »

Hodočašće djelatnika i polaznika Policijske akademije u Vukovar i Osijek

Subota, 21. 11. 2015.

tekst i foto: L. Norac Kevo

tekst i foto: L. Norac Kevo

Skupina hodočasnika predvođena kapelanom policijske kapelanije sv. Mihovila fra Franom Musićem krenula je ranim jutrom, nešto prije šest sati, prema gradu heroja – Vukovaru i Osijeku. Ovim hodočašćem uključili su se u inicijativu "Vukovar mjesto posebnog pijeteta ".

Cijeli članak »

Hodočašće djelatnika MUP-a RH u Rim

Ponedjeljak, 16. 11. 2015.

tekst i foto: L. Norac Kevo

tekst i foto: L. Norac Kevo

U vremenu od 10. do 14. studenoga 2014. u organizaciji policijske kapelanije Sv. Mihaela Arkanđela, Policijska akademija, i Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizirano je hodočašće djelatnika MUP-a u Rim.

Cijeli članak »

Hodočašće polaznika i djelatnika Policijske akademije u Sinj i Split

Subota, 17. 10. 2015.

tekst i foto: Luka Norac Kevo

tekst i foto: Luka Norac Kevo

Polaznici i djelatnici Policijske akademije predvođeni svojim kapelanom fra Franom Musićem, hodočastili su u subotu 17. listopada u svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, u povodu ovogodišnje proslave 300. obljetnice slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Gospe.

Cijeli članak »

Započelo obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila

Ponedjeljak, 28. 09. 2015.

www.mup.hr

www.mup.hr

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Mirogoj kod Zida boli, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i groba prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana te na Krematoriju kod Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata započelo je u ponedjeljak, 28. rujna, obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila.

Cijeli članak »

Održano 16. hodočašće policije u Ludbreg

Petak, 04. 09. 2015.

varazdinska.policija.hr

varazdinska.policija.hr

U sklopu obilježavanja Svete nedjelje u Ludbregu, u petak, 4. runa, održano je 16. hodočašće hrvatske policije u Svetište Predragocjene Krvi Kristove. Na hodočašću su sudjelovali djelatnici policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, međimurske, zagrebačke i varaždinske, a pridružili su im se i djelatnici te volonteri Crvenog križa iz Varaždinske županije. Svetu misu je uz koncelebraciju ludbreškog župnika, prečasnog Josipa Đurkana, dekana Varaždinskog policijskog dekanata vlč. Ivice Horvata i velikog broja drugih svećenika, predvodio biskup Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.

Cijeli članak »

Cvjetnica u Policijskoj akademiji

Nedjelja, 29. 03. 2015.

Svečanim misnim slavljima na Policijskoj akademiji proslavljena je Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje. Misi u 11 sati prethodio je obred blagoslova maslinovih grančica i ulazak u crkvu, čime se vjernici spominju Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem. Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio policijski kapelan fra Frano Musić. U prigodnoj propovijedi kapelan je pozvao vjernike na razmišljanje o važnosti Velikog tjedna, tj muke, smrti i uskrsnuća Isusova.

Čista srijeda - Pepelnica u Policijskoj akademiji

Srijeda, 18. 02. 2015.

U crkvi sv. Mihovila u Policijskoj akademiji svetom misom i obredom pepeljanja katolici Policijske akademije započeli su svoj korizmeni hod. Sv. misu i obred pepeljanja predvodio je policijski kapelan fra Frano Musić. U prigodnoj propovijedi fra Frano je pozvao mlade policajce na valjanu pokoru i na istinsko obraćenje. 

Cijeli članak »

Duhovna obnova u Policijskoj akademiji

Srijeda, 26. 11. 2014.

tekst i foto: L. Norac Kevo

tekst i foto: L. Norac Kevo

Dana 26. studenog 2014. u 20 sati u crkvi sv. Mihovila na Policijskoj akademiji, održana je duhovna obnova za polaznike i djelatnike Policijske akademije, kao priprava za došašće. Duhovnu obnovu je predvodio fra Jozo Zovko. U svom izlaganju fra Jozo je istaknuo važnost i dostojanstvo policijskog zvanja. Mnoštvom zanimljivih primjera nastojao je posredovati temeljne, ljudske i kršćanske vrijednosti; skromnost, pravednost poštenje, čestitost… Na kraju je udijelio Božji blagoslov.

Hodočašće polaznika i djelatnika Policijske akademije u Vukovar i Osijek

Subota, 15. 11. 2014.

tekst: L. N. Kevo; foto: T. Rupčić

tekst: L. N. Kevo; foto: T. Rupčić

Skupina od sedamdesetak polaznika Policijske akademije predvođena kapelanom policijske kapelanije sv. Mihovila fra Franom Musićem krenula je ranim jutrom, prema gradu heroja – Vukovaru i Osijeku. Ovim hodočašćem uključili su se u inicijativu "Zapamtite Vukovar ". Među polaznicima se osjetilo posebno ozračje pijeteta prema žrtvi Vukovar.

Cijeli članak »

Hodočašće djelatnika MUP-a u Svetu zemlju

Utorak, 11. 11. 2014.

Dana 4. studenoga 2014. godine oko 18,30 sati u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso okupilo se stotinjak hodočasnika spremnih za putovanje u „Svetu zemlju“ Izrael. Nakon temeljitih provjera od strane Izraelaca puni iščekivanja poletjeli smo za Izrael u 21.30 sati. Na Izraelsko tlo u grad Tel Aviv, zračnu luku Ben Gurion sletjeli smo nakon 3,5 sati leta, s razlikom u vremenu od +1 sat to je bilo u jutarnjim satima oko 01,30 sati. Autobusom smo se dovezli oko 2,30 sati u Jeruzalem u hotel  „Rimonim“. Nakon samo 4,5 sati spavanja probudili smo se ispunjeni „Duhom Svetim“ i spremni za našu „Izraelsku pustolovinu“.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan policije na Policijskoj akademiji

Nedjelja, 28. 09. 2014.

U Policijskoj akademiji, 28. rujna, obilježen je Dan policije i blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije. U kapelici sv. Mihovila arkanđela slavljena je sveta misa za poginule hrvatske redarstvenike, branitelje i sve policijske službenike koji su svoj život darovali službi dobra i pravednosti.

Cijeli članak »

Održano 15. hodočašće policije u Ludbreg

Petak, 05. 09. 2014.

tekst i foto: PU varaždinska

tekst i foto: PU varaždinska

U Ludbregu, u petak, 5. runa, održano je jubilarno 15. hodočašće hrvatske policije u svetište Predragocjene Krvi Kristove. Na hodočašću su sudjelovali djelatnici policijskih uprava bjelovarko-bilogorske, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, međimurske i varaždinske, a pridružili su im se i djelatnici te volonteri Crvenog križa iz Varaždinske županije.

Cijeli članak »

Promocija polaznika Policijske akademije

Ponedjeljak, 14. 07. 2014.

Svečano ozračje vladalo je 14. srpnja u Policijskoj akademiji gdje je 323 mladih ljudi, 270 polaznika i 53 polaznice, u policijskim odorama, prisegnulo da će kao budući policijski službenici štititi Ustavom utvrđeni pravni poredak i braniti teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske, da će u svakoj zgodi, pa i u slučaju vlastite pogibelji čuvati živote, osobnu sigurnost i imovinu hrvatskih građana, te savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati službene zapovijedi, čuvati službenu tajnu, poštovati prava čovjeka i štititi dostojanstvo svake ljudske osobe.

Cijeli članak »

Podijeljen sakrament svete potvrde na Policijskoj akademiji

Nedjelja, 25. 05. 2014.

tekst i foto: L. Norac Kevo

tekst i foto: L. Norac Kevo

Dana 25. svibnja, u crkvi sv. Mihaela Arkanđela u Policijskoj akademiji vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodio je svetu misu. Za vrijeme mise, mons. Jezerinac podijelio je sakrament svete potvrde Nini Franulović, kćeri policijskog službenika Dalibora Franulovića.

Cijeli članak »

Hodočašće djelatnika MUP-a RH u Rim

Utorak, 08. 04. 2014.

tekst i foto: L. Norac Kevo

tekst i foto: L. Norac Kevo

U vremenu od 2. do 8. travnja 2014. u organizaciji policijske kapelanije Sv. Mihaela Arkanđela, Policijska akademija, i Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizirano je hodočašće djelatnika MUP-a u Rim. Putovanje je započelo u kasnim večernjim satima ispred Policijske akademije u Zagrebu. Putem su predviđene posjeti dvama značajnim mjestima kršćanstva Loretu i Asizu. U Loretu se  čuva kuća Svete Obitelji iz Nazareta, a Asiz je poznat po sv. Franji, utemeljitelju franjevačkog reda.

Cijeli članak »

Hodočašće polaznika Policijske akademije u Istru

Subota, 22. 03. 2014.

tekst i foto: L. Norac Kevo

tekst i foto: L. Norac Kevo

Skupina od 70-ak hodočasnika predvođena kapelanom policijske kapelanije sv. Mihovila - Policijska akademija, fra Franom Musićem, krenula je ranim jutrom prema ciljevima u Istri: Poreču, Rovinju i Puli.

Cijeli članak »

Pepelnica u Policijskoj akademiji

Srijeda, 05. 03. 2014.

tekst i foto: L. Norac Kevo

tekst i foto: L. Norac Kevo

Pepelnica je početak korizmenog vremena. Liturgija nam korizmu predstavlja kao vrijeme milosti i spasenja. “Evo sad je vrijeme milosno, evo sad je vrijeme spasa!” (2 Kor 6,2). Na blagdan pepelnice, svećenik posipa vjernike pepelom uz riječi: “Obratite se i vjerujte Evanđelju!” Crkva nam upućuje poziv da ozbiljno razmislimo o svom životu te da se osobno i zajednički nastojimo istinski obratiti. “Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti”

Cijeli članak »

Duhovna obnova i priprava za blagdan Božića u Policijskoj akademiji

Četvrtak, 19. 12. 2013.

tekst i foto: L. Norac

tekst i foto: L. Norac

Dana, 19. prosinca 2013. u crkvi sv. Mihaela  u Policijskoj akademiji vlč. Zlatko Sudac predvodio je božićnu duhovnu obnovu za vjernike policijske kapelanije. Na obnovi se okupio veliki broj vjernika.

Cijeli članak »

Godišnji sastanak Policijskog dekanata

Utorak, 17. 12. 2013.

tekst: V. Bakula; foto: M. Čobanović

tekst: V. Bakula; foto: M. Čobanović

U utorak, 17. prosinca 2013., u sjedištu Vojnog ordinarijata održan je godišnji sastanak Policijskog dekanata Vojne biskupije.

Cijeli članak »

Hodočašće polaznika i djelatnika Policijske akademije u Vukovar i Osijek

Subota, 16. 11. 2013.

tekst i foto: L. Norac Kevo

tekst i foto: L. Norac Kevo

Skupina od pedeset hodočasnika predvođena kapelanom policijske kapelanije sv. Mihovila fra Franom Musićem krenula je ranim jutrom, nešto prije pet sati, prema gradu heroja – Vukovaru i Osijeku. Ovim hodočašćem uključili su se u inicijativu "Vukovar mjesto posebnog pijeteta ". Među polaznicima se osjetilo posebno ozračje pijeteta prema žrtvi Vukovar.

Cijeli članak »

Svetom misom obilježen Dan policije

Nedjelja, 29. 09. 2013.

www.mup.hr

www.mup.hr

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj, u nedjelju, 29. rujna, obilježen je Dan policije i blagdan Svetoga Mihovila, zaštitnika policije. Obilježavanju Dana policije nazočilo je izaslanstvo unutarnjih poslova predvođeno zamjenikom ministra unutarnjih poslova Evelinom Tonkovićem te glavnim ravnateljem hrvatske policije Vladom Dominićem. Odavanju počasti nazočili su i brojni dužnosnici Ministarstva unutarnjih poslova. Na Policijskoj akademiji, u kapelici sv. Mihovila arkanđela i policijskog nebeskog zaštitnika slavljena je sveta misa za poginule hrvatske redarstvenike, branitelje i sve policijske službenike koji su svoj život darovali službi dobra i pravednosti.

Cijeli članak »

Sv. misa u povodu završetka školovanja polaznika Policijske akademije

Srijeda, 15. 05. 2013.

tekst i foto: L. Norac

tekst i foto: L. Norac

Dana 15. svibnja u kapeli sv. Mihovila - Policijska akademija, služena je sv. misa zahvalnica prigodom završetka školovanja polaznika Policijske škole „Josip Jović“. Sv. misu je predvodio vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju vojnog kapelana Željka Savića, policijskog kapelana don Drage Marina Kozića i policijskog kapelana Policijske akademije fra Frane Musića. Svetu misu  pjevanjem uveličala  je  klapa „Janjevo“ iz Zagreba.

Cijeli članak »

Bogatstvo prošlosti i snaga vjere - hodočašće djelatnika MUP-a u Rim

Subota, 20. 04. 2013.

tekst: S. Markulinčić; foto: L. Norac Kevo

tekst: S. Markulinčić; foto: L. Norac Kevo

U vremenu od 14. do 20. travnja 2013.g u organizaciji policijske kapelanije Sv. Mihaela Arkanđela, Policijska akademija i Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizirano je hodočašće djelatnika MUP-a u „vječni grad“ Rim. Putovanje je započelo u kasnim večernjim satima ispred Policijske akademije u Zagrebu. Putem su predviđene stanke te posjete dvama značajnim mjestima kršćanstva Loretu i Asizu.

Cijeli članak »

Čista srijeda – pepelnica u Policijskoj akademiji

Srijeda, 13. 02. 2013.

tekst i foto: Luka Norac Kevo

tekst i foto: Luka Norac Kevo

U crkvi sv. Mihovila u Policijskoj akademiji svetom misom i obredom pepeljanja katolici Policijske akademije započeli su svoj korizmeni hod duhovne priprave za proslavu Uskrsa. Sv. misu i obred pepeljanja predvodio je policijski kapelan fra Frano Musić. U prigodnoj propovijedi pozvao je mlade policajce na pokoru i na istinsko obraćenje Evanđelju.

Cijeli članak »

Priprava za Božić u Policijskoj akademiji

Četvrtak, 20. 12. 2012.

tekst i foto: Luka Norac Kevo

tekst i foto: Luka Norac Kevo

Prigodom nadolazećih božićnih blagdana, u crkvi sv. Mihovila - Policijska akademija, održana je božićna  priprava  za blagdan Kristova rođenja. Tijekom srijede i četvrtka u kapelaniji je bila prigoda za sv. ispovijed kojoj se odazvao veliki broj polaznika i djelatnika Policijske akademije. Slavlje je završeno sv. misom koju je predvodio generalni vikar  Jakov Mamić uz koncelebraciju vojnog kapelana Željka Savića i policijskog kapelana fra Frane Musića. Svetu misu  pjevanjem pratio je  zbor Policijske akademije. U prigodnoj propovijedi o. Jakov  je  naglasio da i u najtežim trenucima imamo povjerenje u Isusa koji nas ljubi  i da se ne stidimo biti njegovi. Na kraju je generalni vikar Jakov Mamić svim prisutnima čestitao Božić i Novu godinu.

Duhovna obnova u Policijskoj akademiji

Četvrtak, 13. 12. 2012.

tekst i foto: Luka Norac Kevo

tekst i foto: Luka Norac Kevo

Dana 13. prosinca u 20 sati u crkvi sv. Mihovila održana je duhovna obnova za polaznike i djelatnike Policijske akademije, koju je predvodio fra Jozo Zovko. U svom izlaganju fra Jozo je istaknuo važnost i dostojanstvo policijskog zvanja. Mnoštvom zanimljivih primjera nastojao je posredovati temeljne, ljudske i kršćanske vrijednosti; skromnost, pravednost poštenje, čestitost… Na kraju je udijelio blagoslov i čestitao Božić i Novu godinu.

Došašće u Policijskoj akademiji

Utorak, 04. 12. 2012.

tekst i foto: Luka Norac Kevo

tekst i foto: Luka Norac Kevo

Prvom nedjeljom došašća u Katoličkoj crkvi započinje nova liturgijska godina. Došašće je vrijeme priprave za blagdan Božića, a posebno je po svetim misama zornicama.I ove godine, kako se već dolikuje kršćanskoj zajednici, policijska  kapelanija sv. Mihaela Arkanđela u Policijskoj akademiji započela je sa svetim misama zornicama.Zornice su posebni znak naše vjere, pobožnosti, molitve i silnog iščekivanja Kristova rođenja. Jer Božja riječ u zoru snažno odjekuje, zato „budni budite“! 

Cijeli članak »

Hodočašće polaznika i djelatnika Policijske akademije u Vukovar i Osijek

Subota, 17. 11. 2012.

tekst i foto: Luka Norac Kevo

tekst i foto: Luka Norac Kevo

Skupina od pedeset hodočasnika predvođena kapelanom policijske kapelanije sv. Mihovila fra Franom Musićem krenula je ranim jutrom, nešto prije pet sati, prema gradu heroja – Vukovaru i Osijeku. Ovim hodočašćem uključili su se u inicijativu "Vukovar ime sveto".Među polaznicima se osjetilo posebno ozračje ponosa i optimizma zbog donesene oslobađajuće haške presude generalima.

Cijeli članak »

Sastanak Policijskog dekanata Vojne biskupije

Utorak, 13. 11. 2012.

tekst: Vinko Bakula

tekst: Vinko Bakula

U utorak, 13. prosinca, na Policijskoj akademiji, policijska kapelanija sv. Mihovila u Zagrebu održan je prvi dekanatski sastanak Policijskog dekanata Vojne biskupije. Sastanku je predsjedao p. Stjepan Harjač DI, dekan Policijskoga dekanata. Dvojica policijskih kapelana ispričali su se bolešću i ranije preuzetim obvezama, a svi ostali aktivno su sudjelovali na sastanku.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan policije u Zagrebu

Subota, 29. 09. 2012.

Obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila započelo je danas u prijepodnevnim satima na gradskom groblju Mirogoj kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, groba prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Izaslanstvo unutarnjih poslova predvođeno zamjenikom ministra unutarnjih poslova Evelinom Tonkovićem  te glavnim ravnateljem hrvatske policije  Vladom Dominićem polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je počast poginulim braniteljima i pripadnicima MUP-a kao i svim braniteljima koji su u Domovinskom ratu položili svoje živote na oltar domovine. Odavanju počasti nazočili su brojni dužnosnici MUP-a te načelnici policijskih uprava iz cijele Hrvatske.

Cijeli članak »

U susretu s apostolskim prvacima

Subota, 14. 04. 2012.

Već su duže vrijeme neki od djelatnika Policijske akademije pokazivali zanimanje da se organizira hodočašće u Vječni grad, na grobove apostolskih prvaka Petra i Pavla. Želja im se ostvarila ove godine početkom mjeseca studenog. Još uvijek u ozračju blagdana Svih svetih, u kasnim večernjim satima, hodočasnička se grupa, sastavljena od djelatnika Policijske akademija, Policijske uprave zagrebačke, te djelatnika zaposlenih u ravnateljstvu; predvođenja policijskim kapelanom don Josipom Stanićem i voditeljem g. Slavom Mandurićem, uputila najprije prema Loretu, marijanskom svetištu u kojem se čuvaju ostatci nazaretske kuće u kojoj je jedan dio svog zemaljskog života proživjela sveta obitelj, a zatim, nakon par sati satkanih od molitve i razgledavanja, hodočasnici nastaviše put u ishodište i središte franjevaštva. 

Cijeli članak »

Duhovne vježbe u Valbandonu

Petak, 13. 04. 2012.

U Valbandonu su, od 10. do 13. travnja, održane duhovne vježbe za vjernike Policijske kapelanije sv. Mihovila - Policijska akademija i Policijske kapelanije sv. Maura - Policijska uprava istarska. Sudjelovalo je dvadeset i dvoje vjernika, trinaest iz Policijske akademije i devet iz PU istarske. Duhovne vježbe, vodio je don Darko Poljak, policijski kapelan u PU šibensko-kninskoj.

Cijeli članak »

Priprava za Uskrs u Policijskoj akademiji

Srijeda, 28. 03. 2012.

U Policijskoj akademiji održana je duhovna priprava povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. U 11 sati slavljena je sv. misa koju je predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac uz koncelebraciju policijskog kapelana za Policijsku akademiju fra Frane Musuća.

Cijeli članak »

Hodočašće polaznika Policijske akademije u Istru

Subota, 24. 03. 2012.

Skupina od pedeset hodočasnika predvođena kapelanom policijske kapelanije sv. Mihvovila – PA Zagreb, fra Franom Musićem krenula je ranim jutrom prema ciljevima u Istri: Eufrazijevoj bazilici u Poreču, župnoj crkvi sv. Jurja mučenika i sv. Eufemije u Rovinju, Valbandonu i Puli. 

Cijeli članak »

Hodočašće polaznika Policijske akademije u Mariju Bistricu

Subota, 25. 02. 2012.

Vjernici iz Policijske kapelanije „Sv. Mihovil“ iz Policijske akademije u jutarnjim satima krenuli su autobusom na hodočašće u Mariju Bistricu. Odmah po dolasku zaputili su se na Kalvariju i izmolili su križni put. Poslije križnog puta bila je i prigoda za svetu ispovijed.

Cijeli članak »

Čista srijeda – Pepelnica u Policijskoj akademiji

Srijeda, 22. 02. 2012.

U crkvi sv. Mihovila u Policijskoj akademiji svetom misom i obredom pepeljanja katolici Policijske akademije započeli su svoj korizmeni hod duhovne priprave za proslavu Uskrsa. Sv. misu i obred pepeljenja predvodio je policijski kapelan za Policijsku akademiju fra Frano Musić. U prigodnoj propovijedi pozvao je mlade policajce na pokoru i na istinsko obraćenje Evanđelju.

Cijeli članak »

Priprava za Božić u Policijskoj akademiji

Ponedjeljak, 19. 12. 2011.

U Policijskoj akademiji vojni biskup mons. Juraj Jezerinac je u koncelebraciji pastoralnog vikara don Josipa Stanića i kapelana Policijske akademije fra Frane Musića predvodio sveto misno slavlje kojemu je prethodila priprava za Božić. Na misi su uz državnog tajnika Miljenka Radnića, savjetnik ministra Ivice Franića, domaćina Zorana Ničena sa suradnicima sudjelovali polaznici Policijske akademije.

Cijeli članak »

Došašće u Policijskoj akademiji

Petak, 02. 12. 2011.

Došašće je blagoslovljeno vrijeme hoda prema vjeri, ljubavi, nadi, Božjem dolasku. Vrijeme što uvijek iznova vjernika poziva na promišljanje o životnom putu kojim korača, izravna priprema na proslavu blagdana rođenja Isusova. Još više, ono je po svom sadržaju, dubini, snazi i dosegu poziv da se pripravi put za ulazak Gospodinov.

Kao i u svakoj drugoj vjerničkoj zajednici, tako i u zajednici vjernika što se okuplja u Policijskoj kapelaniji sv. Mihovila u Policijskoj akademiji, došašće se živi kroz mise zornice koje se slave svakog dana, kroz slušanje Riječi Božje i lomljenje euharistijskog kruha.

Hodočašće polaznika i djelatnika Policijske akademije u Sinj, Split i Šibenik

Subota, 15. 10. 2011.

Skupina od pedeset hodočasnika predvođena kapelanom Policijske kapelanije „Sv. Mihovil“ fra Franom Musićem krenula je prema svetištu čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju, katedrali sv. Duje mučenika u Splitu i sv. Jakovu u Šibeniku.

Cijeli članak »

Dan policije u Policijskoj akademiji

Petak, 30. 09. 2011.

U kapelici sv. Mihovila u Policijskoj akademiji slavljena je središnja sveta misa u povodu blagdana sv. Mihaela, zaštitnika hrvatske policije i policijske kapelanije. Sveta misa prikazana je za poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje i djelatnike MUP-a koji su svoj život darovali u službi dobra. Misu je predvodio mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji s nekoliko svećenika. Nazočili su: ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko sa suradnicima, ravnatelj policije Oliver Grbić sa suradnicima i Marija Jović, majka prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Uvođenje u službu novog kapelana u Policijskoj akademiji

Petak, 09. 09. 2011.

Fra Frano Musić OFM, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Marijina, uveden je u službu kapelana u Policijskoj kapelaniji “Sv. Mihael Arkanđeo”u Policijskoj akademiji u Zagrebu u petak 9. rujna. U službu ga je uveo vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. Dekret o imenovanju pročitao je dekan Policijskog dekanata p. Stjepan Harjač DI, nakon čega je novi kapelan položio ispovijest vjere. Novi kapelan zamijenio je dosadašnjeg, don Josipa Stanića SDB, koji je preuzeo službu biskupskog vikara u Vojnoj biskupiji u Zagrebu.

Cijeli članak »

Hodočašće Eufrazijani u Poreču i svetoj Eufemiji u Rovinju

Nedjelja, 03. 07. 2011.

Pripadnici osmog naraštaja polaznika Policijske akademije, u pratnji nekolicine svojih voditelja na čelu s kapelanom u Policijskoj akademiji don Josipom Stanićem, Lukom Norcem, Željkom Renićem, Jozom Krstanovićem i Jurom Tadićem hodočastili su Eufrazijani u Poreču i svetoj Eufemiji u Rovinju.

Hodočašće Policijske akademije u Padovu

Subota, 11. 06. 2011.

Policijska kapelanija “Sv. Mihovil Arkanđeo” organizirala je 11. lipnja hodočašće u Padovu i Veneciju za djelatnike i polaznike Policijske akademije. Polazak je bio u sitnim jutarnjim satima ispred kapelice u Policijskoj akademiji. U autobusu je bilo 76 hodočasnika kojima je to uglavnom bilo prvo hodočašće u Padovu.

Cijeli članak »

Redoviti susret kapelana Vojnog ordinarijata u RH

Četvrtak, 28. 04. 2011.

Predvođeni svojim ordinarijem mons. Jurjem Jezerincem, kler Vojnog ordinarijata u RH okupio se od 26. do 28. travnja u “Karmelu sv. Ilije” u Zidinama na redovitom godišnjem susretu. Tema okupljanja „Duhovnost pretočena u pastoralnu praksu“ odredila je sadržaj i program susreta. Prvoga je dana dr. Jakov Mamić, generalni vikar u Vojnom ordinarijatu, proveo okupljene kapelane Vojnog ordinarijata kroz razmatranje o temi „Elementi svećeničke duhovnosti“.

Cijeli članak »

Priprava za Uskrs u Policijskoj akademiji

Utorak, 19. 04. 2011.

U Policijskoj akademiji održana je duhovna priprava povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Na veliki utorak bila je prigoda za svetu ispovijed kojoj je pristupio veliki broj polaznika i djelatnika Policijske akademije. Uz policijskog kapelana don Josipa Stanića u ispovijedanju vjernika pomagalo je pet svećenika.

Cijeli članak »

Cvjetnica u Policijskoj akademiji

Nedjelja, 17. 04. 2011.

U Policijskoj akademiji svečano je proslavljena svetkovina Cvjetnice, spomen-čin Kristovog ulaska u Jeruzalem. Svečano bogoslužje, koje je započelo blagoslovom maslinovih grančica na platou ispred crkve sv. Mihovila, predvodio je policijski kapelan don Josip Stanić. Vjernici, polaznici Policijske akademije i susjedi iz kvarta, pjevanjem su ušli u kapelu koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Ove godine čitala se Muka po Mateju. 

U kratkoj propovjedi svećenik je vjernike podsjetio na slavni Isusov ulazak u Jeruzalem, pod maslinovim i palminim granama, a koji je završio osudom i patnjom na križu a sve zbog iskupljenja čovjeka.

Hodočašće polaznika Policijske akademije u Mariju Bistricu

Subota, 16. 04. 2011.

Već tradicionalno Policijska kapelanija sv. Mihovila u Policijskoj akademiji vodi polaznike novog naraštaja na njihovo prvo hodočašće u nacionalno marijansko svetište u Mariju Bistricu. Svojim, ponajprije duhovnim sadržajem, a onda i svime onim što ga okružuje, to svetište nudi mogućnost duhovnog rasta i unutarnje preobrazbe svakome tko u nj dođe otvorena i iskrena srca. Došavši u svetište polaznici su se uputili prema kalvariji moleći pobožnost križnog puta i razmatrajući otajstvo Kristove muke i uskrsnuća. Potom su u svetištu pred likom Majke Božje slavili sv. misu. Na povratku su posjetili Varaždin i vidjeli njegove znamenitosti.

Hodočašće djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova u Rim

Subota, 09. 04. 2011.

Od 4. do 9. travnja Policijska kapelanija “Sv. Mihovil Arkanđeo” u Policijskoj akademiji organizirala je za djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova hodočašće u Rim – “U susret apostolskim prvacima”.

Cijeli članak »

Duhovna obnova u MUP-u i Ravnateljstvu policije

Srijeda, 30. 03. 2011.

U “Amfiteatru” u Ravnateljstvu policije, fra Zvjezdan Linić predvodio je korizmenu duhovnu obnovu za vjernike policijske kapelanije Sv. Mihaela - MUP Sjedište i Ravnateljstvo policije. Glazbeni voditelj bio je poznati kantautor duhovne glazbe Luka Balvan.

Cijeli članak »

Korizma i radost u Policijskoj akademiji

Četvrtak, 24. 03. 2011.

Povodom početka školovanja 8. naraštaja polaznika Policijske akademije, mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij, predvodio je misno slavlje uz koncelebraciju o. Jakova Mamića, generalnog vikara u Vojnom ordinarijatu, don Mareka Chrzana, regionalnog savjetnika za sjevernu Europu u Vrhovnoj upravi salezijanske družbe u Rimu, vlč. Željka Savića, vojnog kapelana i don Josipa Stanića, biskupskog vikara za pastoral u Vojnom ordinarijatu, još uvijek sa službom kapelana u kapelaniji “Svetog Mihovila” u Policijskoj akademiji.

Cijeli članak »

Došašće u Policijskoj akademiji

Četvrtak, 16. 12. 2010.

I ove je godine došašće u Policijskoj akademiji doseglo vrhunac u euharistijskom slavlju koje je predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji s p. Stjepanom Harjačem, dekanom policijskog dekanata i kapelanom u Ministarstvu i Ravnateljstvu, vlč. Željkom Savićem, vojnim kapelanom u Središnjici za elektroničko izviđanje te kapelanom u Policijskoj akademiji don Josipom Stanićem.

Cijeli članak »

Duhovna obnova u MUP-u i Ravnateljstvu policije

Četvrtak, 09. 12. 2010.

U Amfiteatru u Ravnateljstvu policije, fra Zvjezdan Linić predvodio je božićnu duhovnu obnovu za vjernike Policijske kapelanije „Sv. Mihaela“, MUP Sjedište i Ravnateljstvo policije. Na obnovi su sudjelovali i vjernici kapelanija s Policijske akademije i Policijske uprave zagrebačke. Glazbeni voditelj bio je poznati kantautor duhovne glazbe Luka Balvan.

Hodočašće polaznika Policijske akademije u Aljmaš i Vukovar

Subota, 04. 12. 2010.

Grupa satkana od polaznika sedmog naraštaja u Policijskoj akademiji, krenula je iz zagrebačke Dubrave put Aljmaša i Vukovara.

U dvorištu župne i samostanske crkve sv. Filipa i Jakova, dočekao ih je gvardijan fra Goran. Nakon kratkog filma prikazanog u dvorani, ušli su u nekoć gotovo potpuno uništenu crkvu. Zatim su pošli prema gradskoj bolnici, a iz nje, preko hangara na poljoprivrednom dobru Ovčara i masovne grobnice, do memorijalnog groblja.

Svoje središte i vrhunac hodočašće je našlo u svetoj misi slavljenoj u marijanskom svetištu u Aljmašu s nakanom da Božje milosrđe bude nagradom onima što život svoj dadoše za prijatelje svoje. Sam Gospodin potvrdio je da nema veće ljubavi od te.

Zbor i tamburaški sastav Policijske akademije u splitskoj župi Marije Pomoćnice

Nedjelja, 28. 11. 2010.

Prve nedjelje došašća 28. studenog zbor sedmog naraštaja polaznika tečaja za službu policajca u RH je, zajedno s tamburaškim sastavom Policijske akademije, gostovao u splitskoj župi Marije Pomoćnice na Kmanu te pjesmom animirao liturgijsko slavlje. Nakon župske svete mise koju je predvodio mjesni župnik don Stjepan Matijević, tamburaški je sastav upriličio prigodni glazbeni program, a gostovanje su završili, iako na samom početku Došašća, svirajući božićnu pjesmu „Na tom mladom ljetu“, uz obrazloženje don Josipa Stanića, kapelana iz kapelanije u Policijskoj akademiji, kako neće biti zajedno s domaćinima na blagdana Božića, pa da si gosti mogu dopustiti anticipaciju i već sada čestitati taj kršćanski, a sada i općeprihvaćeni blagdan mira i dobrohotne radosti.

Zbor polaznika Policijske akademije u svetištu Sveta Mati Slobode

Četvrtak, 11. 11. 2010.

Zbor polaznika Policijske akademije, pod glazbenim ravnanjem Nevenke Pavleković, te stručnim vodstvom Željka Renića, pridonio je molitvenom i slavljeničkom ozračju tijekom svete mise kojom je predsjedao don Josip Stanić, policijski kapelan u Policijskoj akademiji.

Svetom misom započela je svečana trodnevna priprava za blagdan Svete Mati Slobode, koji se slavi druge nedjelje iza Dušnoga dana. Ove godine je i deseta godišnjica od posvećenja svetišta.

Hodočašće u Rim: “U susretu s apostolskim prvacima”

Subota, 06. 11. 2010.

Još uvijek u ozračju blagdana Svih svetih, u kasnim večernjim satima, hodočasnička grupa, sastavljena od djelatnika Policijske akademije, Policijske uprave zagrebačke, te djelatnika zaposlenih u ravnateljstvu; predvođenja policijskim kapelanom don Josipom Stanićem i voditeljem Slavom Mandurićem, uputila se u Rim. Stali su najprije u Loretu, marijanskom svetištu u kojem se čuvaju ostatci nazaretske kuće u kojoj je dio svog zemaljskog života proživjela Sveta Obitelj, a zatim, nakon par sati satkanih od molitve i razgledavanja, hodočasnici su nastavili put u ishodište i središte franjevaštva, mali i mirni gradić Asiz.

Cijeli članak »

Misa povodom blagdana zaštitnika kapelanije na Policijskoj akademiji

Utorak, 28. 09. 2010.

I ove je godine zajednica vjernika katolika u Policijskoj kapelaniji „Sv. Mihovil arkanđeo“ sa sjedištem u Policijskoj akademiji, slaveći svetu misu, proslavila blagdan svoga nebeskog zaštitnika, te obilježila Dan policije. Sedamdesetak članova zbora sastavljenog od polaznika tečaja, pod ravnanjem gospođe Nevenke Pavleković, pjevanjem liturgijskih pjesama pridonijelo je ljepoti euharistijskog slavlja, kojega je predvodio vlč. Damir Vrabec, policijski kapelan u PU bjelovarsko-bilogorskoj. Sveta misa prikazana je za poginule branitelje te djelatnike MUP-a koji su svoj život darovali u službi dobra. Molili su i za sadašnje djelatnike, kao i za one koji se na časnu službu hrvatskog policajca tek spremaju.

Cijeli članak »

Sveta misa povodom 20. obljetnice Prvog hrvatskog redarstvenika

Srijeda, 04. 08. 2010.

Tisuću i osamsto odlučnih ljudi, vođenih domoljubljem, na poziv prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, okupilo se 5. kolovoza 1990. godine na prostoru današnje Policijske akademije u Zagrebu. Bila je to jezgra iz koje su formirane sve kasnije oružane formacije u obrani domovine od agresorske velikosrpske politike koju su s početka provodile kojekakve čudne skupine sastavljene, dijelom od Srba - hrvatskih državljana koji Hrvatsku nisu priznavali, dijelom od Srba - vikend boraca što su stizali iz Srbije i drugih krajeva u kojima su Srbi živjeli. Snažnu im je potporu davala Jugoslavenska narodna armija. Zahvaljujući hrabrim pripadnicima PHR, a poslije i drugima koji su se njima priključivali, danas živimo u samostalnoj Hrvatskoj, slobodni i radosni što smo svoji na svome.

Cijeli članak »

Hodočašće polaznika policijske akademije u Istru

Subota, 17. 07. 2010.

Skupina od pedeset hodočasnika predvođena kapelanom policijske kapelanije sv. Mihovila don Josipom Stanićem, mladomisnikom o. Željkom Savićem, pomoćnikom načelnika Željkom Renićem i profesorom Vladom Tašnerom krenula je ranim jutrom prema ciljevima u Istri: Eufrazijevoj bazilici u Poreču, župnoj crkvi sv. Jurja mučenika i sv. Eufemije u Rovinju, Valbandonu i Puli.

Cijeli članak »

Vlč. Željko Savić predvodio euharistijsko slavlje u Policijskoj akademiji

Četvrtak, 08. 07. 2010.

Višegodišnja je tradicija da se četvrtkom u 20 sati na slavlje svete mise okupi vjernička zajednica u Policijskoj akademiji. Ovog je četvrtka okupljanje bilo u posebnom ozračju. Euharistiju je predvodio mladomisnik Željko Savić. Vlč. Željko je prošle subote, polaganjem ruku mons. Jurja Jezerinca, vojnog ordinarija, zaređen za prezbitera, te je slijedećega dana u Bjelovaru proslavio svoju mladu misu.

Cijeli članak »

Redoviti susret pomoćnika kapelana Vojnog ordinarijata u RH

Utorak, 15. 06. 2010.

U organizaciji Vojnog ordinarijata od 14.-16. lipnja u Našicama je održan redoviti susret pomoćnika kapelana. Pomoćnici kapelana, tražeći načina da što kvalitetnije odgovore na izazove koje pred njih stavlja njihovo služenje, promišljali su teme „Psihološka zrelost, preduvjet za rad s ljudima“, i „Pomoćnik kapelana, čovjek suradnje“.

Cijeli članak »

Hodočašće Policijske akademije u Padovu

Subota, 12. 06. 2010.

Već treću godinu za redom, djelatnici Policijske akademije i polaznici tečaja u istoj, u organizaciji kapelanije sv. Mihovila arkanđela, predvođeni kapelanom don Josipom Stanićem i njegovim pomoćnikom Lukom Norcem Kevom, hodočastili su u Padovu. Hodočasnici su stigli u svečev grad nešto iza osam sati, te su se odmah uputili u svetište. Slavili su svetu misu koju su predvodili trojica hrvatskih bikupa: mons. Šaško, mons. Mrzljak i mons. Kekić u koncelebraciji s četrdesetak svećenika što su se svi vraćali s hodočašća u Rim povodom Svećeničke godine. Molitva i u molitvi preporuke zagovoru ovog velikog sveca Katoličke crkve, za svoje potrebe i dragih nam osoba, bio je središnji dio hodočašća. Kako u slavljenju sv. mise s crkvom u zajedništvu vjernika, tako i u pojedinačnoj osobnoj molitvi. Padovu su napustili, malo iza podneva, nakon što su posjetili i neke njene znamenitosti: glavni trg, crkvu sv. Justine, staru jezgru, sveučilište, Giottove freske... Oprostili su se s Padovom posjetom svetištu podignutom u spomen i na čast hrvatskoga sina svetoga Leopolda Bogdana Mandića. Na putu za Zagreb posjetili su Veneciju.

Duhovne vježbe u Valbandonu

Petak, 11. 06. 2010.

U Valbandonu su od 8.-11. lipnja održane duhovne vježbe za vjernike Policijske kapelanije sv. Mihaela – MUP Sjedište i Ravnateljstvo policije te Policijske kapelanije sv. Mihaela - Policijska akademija. Sudjelovalo je 27 vjernika. Duhovne vježbe pod geslom “Jer ja živim i vi ćete živjeti” (Iv 14, 19) vodio je p. Zdravko Barić, vojni kapelan u Kapelaniji sv. Bartolomeja i sv. Petra Apostola u Počasno zaštitnoj bojni.

Hodočašće Policijske akademije u Aljmaš i Vukovar

Subota, 24. 04. 2010.

Polaznici Policijske akademije hodočastili su u Aljmaš i Vukovar sa svojim voditeljima don Josipom Stanićem, Lukom Norcem, Željkom Renićem i Jurom Tadićem, u organizaciji Policijske kapelanije sv. Mihovila arkanđela.

Cijeli članak »

Priprava za Uskrs u Policijskoj akademiji

Ponedjeljak, 29. 03. 2010.

Crkvena zajednica u svojoj pojavnosti cjelovita je i potpuna kad je okupljena oko svog pastira. Stoga su vjernici katolici, okupljeni oko svog biskupa mons. Jurja Jezerinca, radosno slavili svetu misu u kapeli sv. Mihovila u Policijskoj akademiji, pripremajući se na proslavu blagdana Uskrsa. Cijelog jutra prije mise četvorica svećenika bila su na raspolaganju za slavlje sakramenta sv. ispovijedi.

Cvjetnica u Policijskoj akademiji

Nedjelja, 28. 03. 2010.

Polaznici akademije proslavili su liturgiju Muke Gospodnje. Ove godine čitala se Muka po Luki. Policijski kapelan don Josip Stanić je u propovjedi u kratkim crtama iznio karakteristike Lukinog Isusa - krotkost koja spašava i dobrota koja prašta.

Hodočašće polaznika Policijske akademije u Mariju Bistricu

Subota, 27. 03. 2010.

Policijska kapelanija „Sv. Mihovil“ u Policijskoj akademiji u Zagrebu povela je polaznike te akademije u posjet nacionalnom marijanskom svetištu u Mariju Bistricu. Moleći križni put hodočasnici su s policijskim kapelanom don Josipom Stanićem razmotrili otajstvo Kristove muke i uskrsnuća. Zatim je u svetištu slavljena sveta misa koju je predvodio župnik Zlatko Koren.

Čista srijeda – pepelnica u Policijskoj akademiji

Srijeda, 17. 02. 2010.

U crkvi sv. Mihovila u Policijskoj akademiji svetom misom i obredom pepeljenja katolici Policijske akademije započeli su svoj korizmeni hod duhovne priprave za proslavu Uskrsa. Svetu misu i obred pepeljenja predvodio je policijski dekan p. Stjepan Harjač u koncelebraciji s policijskim kapelanom za Policijsku akademiju don Josipom Stanićem i posluživanju đakona Željka Savića. U prigodnoj propovijedi đakon Željko pozvao je mlade policajce na pokoru i na istinsko obraćenje Evanđelju.

Vjenčanje u Policijskoj akademiji

Nedjelja, 14. 02. 2010.

Zaručnici Bernarda (r. Eldić) i Ilija Slipac, polaznici tečaja u Policijskoj akademiji, zaručničku su ljubav okrunili u kapelici sv. Mihovila u Policijskoj akademiji uzajamnim podjeljivanjem sakramenta ženidbe na Svjetski dan braka - na blagdan sv. Valentina.

Cijeli članak »

Polaznici Policijske akademije hodočastili u Vukovar

Utorak, 22. 12. 2009.

Prve dvije subote u prosincu polaznici Policijske akademije hodočastili su u Vukovar, hodočašćem su se uključili u inicijativu “Da se ne zaboravi”. Najprije su posjetili župnu crkvu i franjevački samostan. Otud su pošli tragom najtežih stradalnika, do bolnice i hangara na Ovčari te masovne grobnice, a zatim do memorijalnog centra na novom groblju. Molitvom uz paljenje svijeće na svakom od tih mjesta tražili su od milosrdnog Boga da stradalima udijeli puninu života.

Cijeli članak »

Priprava za Božić u Policijskoj akademiji

Utorak, 22. 12. 2009.

Vrhunac adventske priprave u Policijskoj akademiji bio je dan u kojem je nekoliko svećenika bilo na raspolaganju za svetu ispovijed. Svetu misu predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji s generalnim vikarom Vojne biskupije mons. Josipom Šantićem, policijskim kapelanom Josipom Stanićem i đakonom Željkom Savićem.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi