Kapelanije

Majka Božja Kamenitih vrata

Policijska uprava zagrebačka
Petrinjska 20, Zagreb
Tel.: +385 1 4563 295
Faks: +385 1 4563 699
vlč. Ivan Grinišin, kapelan
mob.: +385 99/3864 733
--------------, pomoćnik kapelana

Vijesti iz kapelanije:

Dan Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata

Srijeda, 29. 05. 2024.

Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke svečano je proslavila blagdan svoje zaštitnice u srijedu 29. svibnja 2024. godine svetom misom u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu. Sveto misno slavlje predvodio je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan u zajedništvu s policijskim kapelanom o. Ivanom Grinišinom i vlč. Tomislavom Hačkom.

Cijeli članak »

U PU zagrebačkoj obilježen Dan policije i proslavljen blagdan sv. Mihaela

Ponedjeljak, 27. 09. 2021.

U ponedjeljak, 27. rujna u prisutstvu užeg kolegija načelnika PU zagrebačke na čelu s načelnikom Markom Rašićem, svečanom svetom misom u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata u Petrinjskoj 20, proslavljen je Dan policije uz nadolazeći blagdan Svetog Mihaela zaštitnika hrvatske policije. Svetu misu predslavio je župnik Župe sv. Mirka u zagrebačkim Šestinama, vlč. Robert Šreter u koncelebraciji s policijskim kapelanom za PU zagrebačku vlč. Dragom Kozićem.

Cijeli članak »

Proslava Dana kapelanije u PU zagrebačkoj

Srijeda, 26. 05. 2021.

U srijedu, 26. svibnja 2021. godine djelatnici PU zagrebačke, zajedno sa svojim načelnikom Markom Rašićem, u velikoj dvorani PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici 98 svečano su proslavili blagdan svoje zaštitnice Majku Božju Kamenitih vrata. Svečanom euharistijskom slavlju u prigodi proslave Dana kapelanije prethodila je komemoracija za poginule i nestale branitelje PU zagrebačke. U znak sjećanja pročitana su njihova imena, a nakon molitve za poginule i nestale branitelje vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan predvodio je svetu misu u koncelebraciji s policijskim kapelanom vlč. Dragom Kozićem.

Cijeli članak »

Proslava Dana policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“

Srijeda, 27. 05. 2020.

Svečanim misnim slavljem u srijedu, 27. svibnja, u prostorijama Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici, vjernici Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke predvođeni načelnikom Markom Rašićem svečano su proslavili blagdan svoje nebeske zaštitnice Majke Božje Kamenitih vrata koju slavimo 31. svibnja. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, a ukoncelebraciji su bili policijski kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić i vojni kapelan don Željko Savić.

Cijeli članak »

Duhovna priprava za Božić u PU zagrebačkoj

Četvrtak, 19. 12. 2019.

Dana 19. prosinca 2019. godine u PU zagrebačkoj održana je duhovna priprava za proslavu rođenja Isusa Krista. Započela je sakramentom pomirenja, a sve koji su se željeli pomiriti s Bogom ispovijedao je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan slavio je svetu misu duhovne priprave u koncelebraciji s policijskim kapelanom don Marinom Dragom, a posluživao je đakon Vojne biskupije Mate Mihaljević. Svetoj misi nazočili su djelatnici PU zagrebačke zajedno s načelnikom PU Markom Rašićem, načelnicima Sektora, načelnicima Policijskih postaja te ostalim voditeljima službi ustrojstvenih jedinica PU zagrebačke te obitelji poginulih i nestalih branitelja PU zagrebačke.

Cijeli članak »

Sveta misa uoči blagdana svetog Mihaela u Interventnoj jedinici policije PU zagrebačke

Ponedjeljak, 23. 09. 2019.

U ponedjeljak 23. rujna služena je sveta misa na Senjaku u Interventnoj jedinici policije PU zagrebačke povodom blagdana svetog Mihaela, zaštitnika hrvatske policije, koji se slavi 29. rujna. Svetu misu je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić po nakani svih djelatnika, a posebno za sve poginule i nestale branitelje, sve koji su nastradali u službi i sve pokojne kolege iz ove ustrojstvene jedinice.

Cijeli članak »

Vjernici Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata hodočastili na Trsat

Ponedjeljak, 09. 09. 2019.

U subotu, 7. rujna 2019. godine, održano je hodočašće vjernika Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata u svetište Majke Božje Trsatske. Hodočašće je predvodio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. U tome drevnome marijanskom svetištu, tzv. „hrvatskom Nazaretu“, vjernici su pohodili čudotvornu sliku Gospe Trsatske imena „Majka milosti“.

Cijeli članak »

Proslava Dana kapelanije u PU zagrebačkoj

Srijeda, 29. 05. 2019.

Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke svečano je proslavila blagdan svoje zaštitnice u srijedu 29. svibnja 2019. godine svetom misom u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je fra Frano Musić OFM, biskupski vikar za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi RH, u zajedništvu s policijskim kapelanom za PU krapinsko- zagorsku don Brankom Čageljem i domaćim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem, a sudjelovali su vjernici PU zagrebačke predvođeni načelnikom Markom Rašićem i njegovim zamjenikom Dubravkom Teurom.

Cijeli članak »

Deseta godišnjica ubojstva policajca Ivana Grbavca

Petak, 03. 05. 2019.

Ispred spomen obilježja u Sesvetama u petak, 3. svibnja 2019., obilježena je deseta godišnjica stradavanja mladog policajca Ivana Grbavca. Ubijen je na samom početku svoje karijere tijekom obavljanja službene zadaće sprječavanja razbojništva u banci u Sesvetama 5. svibnja 2009. godine. U spomen na njegov hrabri čin i preranu smrt zapaljene su svijeće i položeni vijenci, a molitvu je predvodio župnik župe Svih Svetih u Sesvetama vlč. Mario Migles.

Cijeli članak »

Studijsko i duhovno putovanje kapelanije PU zagrebačke na otoke Cres i Lošinj

Ponedjeljak, 18. 03. 2019.

Od 15. do 17. ožujka 2019. godine, vjernici Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ i nekolicina vjernika Policijske kapelanije „Sv. Nikola biskup“ iz PU krapinsko-zagorske, predvođeni policijskim kapelanima don Marinom Dragom Kozićem i don Brankom Čageljem, putovali su na Lošinj i Cres, otoke gdje je prisutnost kršćanstva ukorijenjena u život i kulturu žitelja.

Cijeli članak »

Čista srijeda ili Pepelnica u kapelaniji PU zagrebačke

Srijeda, 06. 03. 2019.

Vjernici kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke započeli su zajednički korizmeni hod euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Ante Rotim u zajedništvu s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem.

Cijeli članak »

Hodočašće PU zagrebačke u Krašić

Ponedjeljak, 11. 02. 2019.

U tjednu proslave Stepinčeva u subotu, 9. veljače 2019. godine kapelanija “Majka Božja Kamenitih vrata” PU zagrebačke organizirala je tradicionalno hodočašće za djelatnike Policijske uprave u Krašić. Nakon  prijema kod načelnika Općine Krašić Josipa Petkovića Fajnika, u crkvi Presvetoga Trojstva policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je svetu misu. Misi su nazočili čelnici općine Krašić i policijski službenik PP Jaska Ivica Hasanović.

Cijeli članak »

Zapaljena prva adventska svijeća u kapelaniji PU zagrebačke

Ponedjeljak, 03. 12. 2018.

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata zapaljena je prva adventska svijeća. Svijeću je zapalila djelatnica Policijske postaje Zaprešić Ljubica Teur, a obred blagoslova prije mise prevodio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Obredom paljenja prve adventske svijeća u kapelaniji PU zagrebačke započele su jutarnje adventske mise. «Ovo svjetlo je znak naše molitve, ponajprije blagoslova», rekao je policijski kapelan. Obredu su nazočili brojni vjernici predvođeni načelnikom PU zagrebačke Markom Rašićem, njegovim zamjenikom Dubravkom Teurom i užim kolegijem načelnika.

Cijeli članak »

Misa zadušnica u PU zagrebačkoj o blagdanima Svih svetih i Dušnog dana

Srijeda, 31. 10. 2018.

U srijedu, 31. listopada 2018. godine u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je misu zadušnicu za poginule i nestale branitelje PU zagrebačke. Svetom misom vjernici kapelanije su se dostojno prisjetili svih vjernih mrtvih u susret obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Cijeli članak »

Kapelanija PU zagrebačke hodočastila na Trsat

Ponedjeljak, 10. 09. 2018.

U subotu 8. rujna 2018., na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe, vjernici policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke hodočastili su u Svetište Majke Božje Trsatske. Naše tradicionalno hodočašće nakon ljetne stanke, godišnjih odmora, predvodio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Susret djelatnika MUP-a koji su hodočastili u Lurd

Ponedjeljak, 11. 06. 2018.

Djelatnici policijske kapelanije “Majke Božje Kamenitih vrata” u Policijskoj upravi zagrebačkoj i djelatnici PU karlovačke, koji su prethodnih godina (2005., 2006., 2007. i 2008.) hodočastili u Lourdes, u nedjelju 10. lipnja održali su susret u zajedništvu s voditeljem tih hodočašća don Anđelkom Kaćunkom u njegovoj župi u Kompolju. Prekrasan i sunčan nedjeljni dan odražavao se na licima hodočasnika dok smo zajedno s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem dolazili u župu Kompolje, gdje nas je s posebnom radošću dočekao don Anđelko. Srdačan pozdrav i susret, Anđelkov stisak ruke i ozarena lica, neopisiva radost za sve! Nakon pozdrava uslijedila je odmah i zajednička fotografija ispred župne crkve Sv. Stjepana prvomučenika, a potom nas je don Anđelko upoznao s poviješću župe i mjesta.

Cijeli članak »

Proslava Dana kapelanije u PU zagrebačkoj

Utorak, 29. 05. 2018.

Neposredno pred blagdan “Majke Božje Kamenitih vrata” zaštitnice Policijske kapelanije u PU zagrebačkoj, upriličeno je u utorak, 29. svibnja svečano euharistijsko slavlje u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu, kojim su djelatnici PU zagrebačke, predvođeni zamjenikom načelnika PU g. Dubravkom Teurom, proslavili svoju zaštitnicu i Dan kapelanije. Misu je predslavio don Marko Medo, generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH, uz koncelebraciju biskupskog vikara za pastoral i policijskog kapelana za Policijsku akademiju fra Frane Musića, zajedno s policijskim kapelanom i dekanom zagrebačkog policijskog dekanata o. Stjepanom Harjačem, kao i domaćim kapelanom zagrebačke policije don Marinom Dragom Kozićem.

Cijeli članak »

Sjećanje na pogibiju policijskog službenika Ivana Grbavca

Petak, 04. 05. 2018.

U spomen na preranu smrt dvadesetčetverogodišnjeg policajca Ivana Grbavca, 4. svibnja 2018. položen je vijenac i zapaljene su svijeće ispred poslovnice banke u Sesvetama, na mjestu gdje je Ivan Grbavac tragično izgubio život 2009. godine. Molitvu i sućut obitelji izrekao je župnik župe Svih Svetih u Sesvetama vlč. Mario Migles. Nakon toga su Ivanova obitelj, kolege, prijatelji te izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije posjetili grob Ivana Grbavca na Markovu polju, gdje mu je, kao i prethodnih godina odana počast. Završnu molitvu za pokojnog Ivana izmolio je policijski kapelan PU zagrebačke don Marin Drago Kozić.

Korizmena duhovna obnova kapelanije PU zagrebačke

Ponedjeljak, 19. 03. 2018.

 18. ožujka 2018., na petu korizmenu nedjelju, vjernici policijske kapelanije "Majke Božje Kamenitih vrata" održali su jednodnevnu korizmenu duhovnu obnovu pod geslom "Za Križem", koju je vodio kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić. Ovogodišnja korizmena obnova odvijala se u svetištu Gospe Voćinske u Voćinu u Požeškoj biskupiji.

Cijeli članak »

Kapelanija PU zagrebačke hodočastila korijenima našega kršćanstva

Utorak, 27. 02. 2018.

Pod geslom “Starokršćanskim korijenima” u organizaciji Policijske kapelanije “Majke Božje Kamenitih vrata” od četvrtka 22. do nedjelje 25. veljače održano je hodočašće za vjernike kapelanije koje je vodio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata, svoje duhovno studiozno putovanje ostvarila je ove godine u prekrasnoj starokršćanskoj kolijevci naše vjere, u mjestima koja su natopljena mučeničkom krvlju. To je kolijevka naše vjere, od Trogira preko Kaštela do Splita i Salone, pa do samog našeg hrvatskog Jordana, naše rijeke krštenja, rijeke Jadro u solinskoj pradolini.

Cijeli članak »

Misa uz blagdan Svetog Mihaela u Interventnoj jedinici policije PU zagrebačke

Četvrtak, 28. 09. 2017.

U Interventnoj jedinici policije PU zagrebačke na Senjaku služena misa u četvrtak. 28. rujna uz nadolazeći blagdan Svetog Mihaela, zaštitnika hrvatske policije. Misu je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić za sve poginule branitelje koji su bili djelatnici interventne jedinice, kao i za sve koji su nastradali u službi.

Cijeli članak »

Proslava blagdana Svetog Mihaela za djelatnike PU zagrebačke

Srijeda, 27. 09. 2017.

Djelatnici PU zagrebačke, zajedno s načelnikom PU g. Markom Rašićem, njegovim zamjenikom g. Dubravkom Teur, načelnicima Sektora i voditeljima Službi, svečano su u srijedu 27. rujna proslavili blagdan sv. Mihaela svoga nebeskog zaštitnika. U zgradi PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici 98 slavljena je sveta misa, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Svake godine, uoči blagdana svetog Mihaela, zaštitnika policije, Policijska uprava zagrebačka obilježavaju svoj dan – Dan policije. Prigoda je to za prisjećanje na sve poginule i nestale hrvatskih branitelje i policajce, koji su položili svoj život za domovinu u zajedništvu s predstavnicima braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba.

Cijeli članak »

Misa uz blagdan Svetog Mihaela u II. postaji prometne policije u Lučkom

Utorak, 26. 09. 2017.

U II. postaji prometne policije Lučko u utorak 26. rujna o.g., svetom misom, proslavljen je nadolazeći blagdan Svetog Mihaela. Prije mise, policijski kapelan don Marin Drago Kozić u auli zgrade Prometne policije, ispred spomen ploče poginulih branitelja izmolio je molitvu za sve poginule kolege i sve pokojne branitelje. Nakon molitve uslijedila je misa na kojoj su, također, bili članovi obitelji poginulih kolega, a misu je služio policijski kapelan. 

Cijeli članak »

Hodočašće vjernika kapelanije PU zagrebačke na Trsat

Subota, 16. 09. 2017.

U subotu 16. rujna 2017. godine vjernici Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata hodočastili su tradicionalno u Svetište Majke Božje Trsatske, predvođeni policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem. Po dolasku u svetište hodočasnici su imali priliku pristupiti sakramentu svete ispovijedi.

Cijeli članak »

Hodočašće vjernika kapelanije PU zagrebačke u Lič

Četvrtak, 15. 06. 2017.

U četvrtak, 15. lipnja, vjernici Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“, predvođeni svojim policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem, hodočastili su u svetište Majke Božje Snježne u Liču.

Vrhunac hodočašća bila je sveta misa, koju je služio don Marin. U propovjedi je potaknuo hodočasnike na življenje vjere i na pouzdanje u Boga poput Marije.

Cijeli članak »

Duhovni susret rukovoditelja PU zagrebačke

Utorak, 13. 06. 2017.

U utorak, 13. lipnja, u organizaciji Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ i pod pokroviteljstvom Vojnog ordinarijata u RH, održan je tradicionalni duhovni susret rukovoditelja PU zagrebačke predvođenih gosp. Željkom Pršom, ovlaštenim za obavljanje poslova načelnika PU zagrebačke.

Program je započeo pozdravima policijskog kapelana don Marina Drage Kozića i načelnika općine Martinska Ves gosp. Stjepana Ivoša u zgradi općine, a nastavljen je slavljem svete mise u župnoj crkvi sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi, koju je predvodio don Marin.

Cijeli članak »

Proslava Dana kapelanije u PU zagrebačkoj

Utorak, 30. 05. 2017.

U crkvi sv. Marka na Gornjem gradu u utorak, 30. svibnja, dan uoči blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, svetim misnim slavljem djelatnici PU zagrebačke, predvođeni načelnikom gosp. Željkom Pršom, proslavili su svoju zaštitnicu i Dan kapelanije. Misno slavlje predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan uz koncelebraciju biskupskog vikara za pastoral MUP-a i policijskog kapelana za Policijsku akademiju fra Frane Musića, policijskog kapelana PU krapinsko-zagorske o. Zrinka Nikolića, vojnih kapelana vlč. Slavka Rajiča i Željka Savića i domaćina kapelana zagrebačke policije don Marina Drage Kozića.

Cijeli članak »

Misa priprave za Uskrs djelatnika PU zagrebačke

Srijeda, 12. 04. 2017.

Sakramentom pomirenja, neposredno pred blagdan Uskrsa u srijedu, 12. travnja, djelatnici Policijske uprave zagrebačke započeli su svoju uskrsnu duhovnu pripravu. Nakon pomirenja slavili su svečanu svetu misu u kapeli Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“, koju je predvodio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Na svetoj misi nazočili su i načelnik PU gosp. Željko Prša, zamjenik načelnika PU zagrebačke gosp. Dubravko Teur, načelnici sektora i voditelji službi, kao i predstavnici braniteljskih udruga: Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – “Hrvatski Feniks”, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Zagreba i Udruge udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Zagreba.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Inspektorata unutarnjih poslova

Ponedjeljak, 10. 04. 2017.

U ponedjeljak, 10. travnja, djelatnici Inspektorata unutarnjih poslova PU zagrebačke imali su duhovnu pripravu za blagdan Kristova uskrsnuća. Misu priprave za Uskrs služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Kapelan je u propovijedi naglasio da je započelo vrijeme Velikog tjedna, razdoblje od Cvjetnice do Uskrsa. Veliki tjedan već u svom nazivu otkriva da su posrijedi veliki događaji otajstva vjere. Veliki tjedan vrhunac je liturgijske godine, ti dani nas podsjećaju na muku, smrt i uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista. Stoga, nemojmo dozvoliti da u danima koji su pred nama ostanemo bez Boga. Neka nam Veliki tjedan ne bude užurbanost, već neka nas uz svakodnevne obveze potakne na kršćansku ozbiljnost, na pomirenje s Bogom i s bližnjima, kako bismo imali radost Uskrsa, istaknuo je don Marin čestitajući nadolazeći blagdan Uskrsa.

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. postaje prometne policije

Petak, 07. 04. 2017.

U petak, 7. travnja, održana je uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. postaje prometne policije u Lučkom. Misu priprave za Uskrs služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić koji je prije mise bio na raspolaganju za svetu ispovijed.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir

Četvrtak, 06. 04. 2017.

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu u četvrtak, 6. travnja, upriličena je uskrsna duhovna priprava za djelatnike policijskih postaja Medveščak i Maksimir. Misu priprave za Uskrs služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. U cilju što bolje priprave djelatnika za Uskrs naglašeno im je pristupanje sakramentu svete ispovijedi, jer se upravo po tom sakramentu događa obraćenje i odricanje od grijeha te potpuno opredjeljenje za Krista i život u njegovoj ljubavi i milosti.

Cijeli članak »

Uskrsna priprava za djelatnike Interventne jedinice

Srijeda, 05. 04. 2017.

U Interventnoj jedinici policije na Senjaku u srijedu, 5. travnja, policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je misu priprave za Uskrs za djelatnike te ustrojstvene jedinice PU zagrebačke. Prije mise bila je mogućnost za svetu ispovijed.

Cijeli članak »

Uskrsna priprava za djelatnike Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Utorak, 04. 04. 2017.

U utorak, 4. travnja, u Kući susreta Tabor u Samoboru, upriličena je duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke koji rade u Sektoru za granicu, Policijskoj postaji Samobor i Postaji granične policije Bregana, koju je vodio fra Ivan Matić, voditelj Kuće.

Sveto misno slavlje, koje se slavilo nakon dane mogućnosti za svetu ispovijed, predvodio je fra Ivan Matić uz koncelebraciju policijskog kapelana don Marina Drage Kozića.

Cijeli članak »

Duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Ponedjeljak, 03. 04. 2017.

U župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici u ponedjeljak, 3. travnja, djelatnici Policijske postaje Velika Gorica i Postaje aerodromske policije Pleso sudjelovali su na duhovnoj obnovi pred blagdan Uskrsa u slavljenju mise koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Prije svete mise bila je mogućnost za svetu ispovijed.

Mjesni župnik preč. Josip Ružman pozdravio je sve okupljene djelatnike i poželio im dobrodošlicu, a napose da duhovna obnova bude za svakoga dio duhovnog rasta koji će njihov pogled i djelovanje usmjeriti prema radosnom događaju Isusova uskrsnuća.

Cijeli članak »

Duhovna korizmena obnova „Za križem“

Nedjelja, 02. 04. 2017.

U nedjelju, 2. travnja, u Policijskoj kapelaniji „Majka Božja Kamenitih vrata“ održana je jednodnevna korizmena duhovna obnova, koju je vodio kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić. Tema duhovne obnove bila je: „Za križem“, a odvijala se u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u selu Gora na Banovini u Sisačkoj biskupiji.

Upravitelj župe i rektor preč. Paško Glasnović dočekao je sudionike duhovne vježbe i predstavio ih pred župnom zajednicom i upoznao s poviješću župe.

Cijeli članak »

Pepelnica - Čista srijeda u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Srijeda, 01. 03. 2017.

U kapeli Majke Božje Kamenitih vrata u srijedu, 1. ožujka, slavljena je sveta misa povodom početka korizme za sve djelatnike Policijske uprave zagrebačke. Svetu misu i obred pepeljanja predvodio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

U propovijedi je don Marin naglasio početak svetog korizmenog vremena, koje nam daruje Gospodin, a to je vrijeme milosti i spasenja. Obred pepeljanja kojem vjernici pristupaju na Čistu srijedu - Pepelnicu uz riječi: „Obratite se i vjerujte evanđelju“ ili „Spomeni se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti“ poziv je za osobno obraćenje, a to je život po evanđelju. Neka ovo sveto vrijeme svakome od nas bude doista spasonosno vrijeme, poželio je nazočnima don Marin.

Blagoslov u Informativnom centru za prevenciju

Utorak, 28. 02. 2017.

U prigodi svečanog otvaranja Informativnog centra za prevenciju (ICP) Policijske uprave zagrebačke u Martićevoj ulici u utorak, 28. veljače, policijski kapelan don Marin Drago Kozić blagoslovio je djelatnike i novootvoreni prostor.

Don Marin je naglasio da svi oni koji se budu služili vješto načinjenim tehničkim pomagalima, poglavito djelatnici Službe za prevenciju, „priopćuju istinu, brane pravednost i među svima njeguju i učvršćuju onaj mir što ga je donio s nebesa Krist Gospodin“.

Hodočašće putovima bl. Miroslava Bulešića

Nedjelja, 26. 02. 2017.

Skupina od četrdesetak hodočasnika, vjernika Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“, predvođena svojim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem hodočastila je od 24. do 26. veljače "Putovima bl. Miroslava Bulešića" u Istri.

Hodočašće je posebno važno za kapelaniju PU zagrebačke jer su u njoj izložene moći bl. Miroslava Bulešića vjernicima na trajno štovanje.

Cijeli članak »

Proslava blagdana sv. Blaža u PU zagrebačkoj

Petak, 03. 02. 2017.

Na spomendan sv. Blaža, biskupa i mučenika, u petak 3. veljače svetu misu u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata, gdje su se okupili djelatnici PU zagrebačke, služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

U propovijedi je don Marin naglasio kako je sv. Blaž bio također jedan od brojnih mučenika prvih stoljeća kršćanstva te je uzor svjedočkog življenja vjere. „Uzor nam je jer smo i mi pozvani zalagati se za istinu kojoj nas Krist poučava. Živjeti vjeru i svjedočiti njezinu istinitost, pa i po cijenu progona i mučeništva“.

Na kraju mise vjernici su pristupili blagoslovu grla koji je udijelio don Marin po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika.

Proslavljen blagdan Svijećnice u PU zagrebačkoj

Četvrtak, 02. 02. 2017.

U četvrtak, 2. veljače, na blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnice, slavljena je sveta misa u kapeli Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ PU zagrebačke, koju je predvodio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Na početku mise don Marin je blagoslovio svijeće i pojasnio značenje blagdana.

Cijeli članak »

Djelatnici PU zagrebačke hodočastili u Krašić

Subota, 28. 01. 2017.

U organizaciji Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ u subotu, 28. siječnja, održano je prvo ovogodišnje hodočašće djelatnika PU zagrebačke u Krašić, mjesto koje je povezano sa životom svjedoka vjere, blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Predvodio ga je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Po dolasku u Krašić posjetili su općinsku vijećnicu gdje ih je dočekao načelnik općine Krašić gosp. Josip Petković Fajnik. Don Marin se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici te izrazio veliku radost što godišnja hodočašća PUZ-a započinju u Krašiću, u župi gdje je kršten i gdje je svoju posljednju misu slavio bl. Stepinac. Ujedno je podsjetio na neke od mnogih Stepinčevih poruka.

Cijeli članak »

Blagoslov djelatnika i prostorija PU zagrebačke

Utorak, 17. 01. 2017.

U utorak, 17. siječnja, vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan predvodio je obred blagoslova u centralnoj zgradi Policijske uprave zagrebačke u Matičinoj ulici. Blagoslovu su nazočili načelnik PU zagrebačke gosp. Željko Prša, njegov zamjenik gosp. Dubravko Teur, načelnici sektora, voditelji službi te djelatnici koji svoje radne zadaće obavljaju u ustrojstvenim jedinicama ove uprave.

Cijeli članak »

Duhovna priprava za Božić djelatnika Interventne jedinice policije

Ponedjeljak, 19. 12. 2016.

U ponedjeljak, 19. prosinca, u prostorijama Interventne jedinice policije don Marin Drago Kozić, policijski kapelan, služio je misu duhovne priprave za blagdan Božića za djelatnike te ustrojstvene jedinice PU zagrebačke.

Cijeli članak »

Duhovni seminar za djelatnike PU zagrebačke

Petak, 16. 12. 2016.

U petak 16. prosinca u kapeli „Majka Božja Kamenitih vrata“, jutarnjom svetom misom koju je predslavio fra Zdravko Lazić u zajedništvu s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem, započeo je duhovni seminar. Voditelj seminara izrazio je radost svojim dolaskom i naglasio kako je euharistijsko slavlje vrhunac svakog dana, a posebno dana Gospodnjega, i naglasio tri pitanja na koja moramo odgovoriti, kao zajednica i kao pojedinci, ukoliko se želimo pripremiti za dolazak Gospodnji. Prvo je: „Tko smo u Kristu, drugim riječima, što je naš identitet?“ Drugo govori o životu kršćanina u svijetu, odnosno o onome što svaki od nas želi. Treće pitanje je „Što Bog od mene želi?“

Cijeli članak »

Božićna priprava za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir

Četvrtak, 15. 12. 2016.

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu u četvrtak, 15. prosinca, održana je božićna duhovna priprava za djelatnike policijskih postaja Medvešćak i Maksimir, koje su predvodili načelnici Davor Vuković i Stanko Tomić. Duhovnu pripravu vodio je don Marin Drago Kozić, koji je, nakon sakramenta svete ispovijedi, predvodio euharistijsko slavlje.

Cijeli članak »

Priprava za Božić djelatnika II. postaje prometne policije

Srijeda, 14. 12. 2016.

U srijedu, 14. prosinca, u II. postaji prometne policije u Lučkom upriličena je duhovna priprava za Božić za djelatnike te ustrojstvene jedinice PU zagrebačke. Policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je svetu misu, kojom je potaknuo vjernike na radosnu pripravu za veliki blagdan Kristova rođenja, a prije mise bila je mogućnost za svetu ispovijed.

Cijeli članak »

Priprava za Božić djelatnika PP Velika Gorica i PAP Pleso

Ponedjeljak, 12. 12. 2016.

U župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici u ponedjeljak, 12. prosinca, djelatnici Policijske postaje Velika Gorica i Postaje aerodromske policije Pleso sudjelovali su u božićnoj duhovnoj pripravi koju je vodio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Na početku svete mise, prije koje je bila mogućnost za svetu ispovijed, okupljene djelatnike pozdravio je župnik preč. Josip Ružman i poželio im da se duhovno osvježe.

Cijeli članak »

Priprava za Božić djelatnika Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Srijeda, 07. 12. 2016.

U Kući susreta „Tabor“ u Samoboru, u srijedu 7. prosinca, povodom treće obljetnice smrti fra Zvjezdana Linića, upriličena je božićna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke koji rade u Sektoru za granicu, Policijskoj postaji Samobor i Postaji granične policije Bregana. Svetu misu, prije koje je postojala mogućnost za ispovijed, predvodio je fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta „Tabor“ u zajedništvu s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem.

Cijeli članak »

Obilježena 25. godišnjica osnutka „Alfi“

Subota, 03. 12. 2016.

U subotu 3. prosinca svečano je obilježena 25. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije „Alfa“ polaganjem vijenaca na Oltaru domovine i slavljem svete mise za poginule, stradale i umrle pripadnike SJP „Alfa“ u crkvi sv. Marka, koju je predvodio policijski kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Adventske jutarnje mise u kapelaniji PU zagrebačke

Ponedjeljak, 28. 11. 2016.

Paljenjem prve adventske svijeće tijekom misnog slavlja u ponedjeljak 28. studenog vjernici Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ ušli su u Advent, vrijeme iščekivanja, nade, budnosti i čežnje tijekom kojeg kršćani bdiju, kako bi prepoznali Boga koji dolazi.

Cijeli članak »

Relikvija bl. Miroslava Bulešića darovana policijskoj kapelaniji u PU zagrebačkoj

Srijeda, 23. 11. 2016.

U srijedu, 23. studenoga, na svečanom misnom slavlju u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata u Petrinjskoj ulici k.br. 20 svečano je unesena relikvija bl. Miroslava Bulešića, istarskog svećenika i mučenika, i položena na trajno štovanje. Čast nošenja pripala je gosp. Željku Prši, ovlaštenom za obavljanje poslova načelnika PU zagrebačke, koji je relikviju Blaženika, na traženje policijskog kapelana don Marina Drage Kozića, primio od msgr. Jure Bogdana u Valbandonu po završetku svečanog misnog slavlja slavljenog povodom zatvaranja Godine milosrđa. Misno slavlje predvodio je vlč. Ilija Jakovljević, policijski kapelan za Policijsku upravu istarsku i vicepostulator u kauzi za beatifikaciju bl. Miroslava Bulešića, u zajedništvu policijskih kapelana o. Stjepana Harjača, fra Frane Musića i domaćina don Marina, koji je pročitao dekret biskupa porečkog i pulskog msgr. Dražena Kutleše o dostavljanju relikvije bl. Miroslava Bulešića.

Cijeli članak »

Hodočašće vjernika PUZ-a u Vukovar i Lovas

Subota, 29. 10. 2016.

U subotu 29. listopada djelatnici PU zagrebačke – vjernici Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ – kojima se pridružilo nekoliko djelatnika MUP-a, kao i članova Planinarskog društva „Sv. Rok“ iz Svete Nedjelje, krenuli su ka Vukovaru, pokloniti se plemenitosti žrtve darovane na oltaru domovine za slobodu i mir. Molitvom koju je predvodio policijski kapelan don Marin Drago Kozić započelo je putovanje - dan sjećanja na žrtvu Vukovara, na sve poginule branitelje i civilne žrtve Podunavlja, ali i hrvatskog naroda tijekom Domovinskoga rata - kapelan je sažeo geslo hodočašća.

Cijeli članak »

Proslava blagdana Svih svetih i Dušnog dana u PUZ-u

Petak, 28. 10. 2016.

U spomen na sve vjerne mrtve o blagdanima Svih svetih i Dušnog dana, svetom misom zadušnicom koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata, vjernici Policijske uprave zagrebačke 28. listopada dostojno su se prisjetili svih mrtvih, posebno pokojnih i nestalih branitelja. Na misi je uz djelatnike PU nazočio gosp. Željko Prša, ovlašten za obavljanje poslova načelnika PU zagrebačke, njegov zamjenik gosp. Dubravko Teur, načelnici sektora i voditelji službi, a nazočni su bili i predstavnici braniteljskih udruga: Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Zagreba.

Cijeli članak »

Hodočašće Majci Božjoj od Krasna

Subota, 08. 10. 2016.

Vjernici Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“, hodočastili su sa svojim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem u Marijansko svetište Gospe od Krasna na Velebitu u subotu 8. listopada. Po dolasku u svetište slavili su svetu misu u crkvi Majke Božje od Krasnog koju je služio kapelan u zajedništvu sa župnikom Krasna i čuvarom svetišta vlč. Mariom Vazgečem, koji je hodočasnike upoznao s poviješću svetišta.

Cijeli članak »

Proslava blagdana sv. Mihaela u Interventnoj jedinici policije

Petak, 30. 09. 2016.

Prigodom obilježavanja blagdana svetog Mihaela i Dana policije, interventna jedinica policije PU zagrebačke proslavila je u petak 30. rujna svog nebeskog zaštitnika svečanom svetom misom koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić na nakanu svih djelatnika, a posebno za sve poginule i nestale branitelje ove ustrojstvene jedinice PU zagrebačke.

Cijeli članak »

Proslava blagdana sv. Mihaela u PP Jastrebarsko

Četvrtak, 29. 09. 2016.

Djelatnici Policijske postaje Jastrebarsko, među kojima je bio i načelnik Berislav Vojak, proslavili su blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Mihaela u četvrtak 29. rujna u kapeli Sv. Mihaela na gradskom groblju u Jastrebarskom. Služena je misa zadužnica za poginule i tragično stradale djelatnike ove PP koju je predvodio policijski kapelan don Marin Drago Kozić u koncelebraciji s mjesnim župnikom i dekanom Stjepanom Rožankovićem.

Cijeli članak »

Proslava blagdana sv. Mihaela u PU zagrebačkoj

Srijeda, 28. 09. 2016.

Prigodom obilježavanja blagdana svetog Mihaela, zaštitnika hrvatske policije, i Dana policije, svečanom svetom misom djelatnici PU zagrebačke proslavili su u srijedu 28. rujna svog nebeskog zaštitnika. Misu je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Na misi su nazočili Željko Prša, ovlašten za obavljanje poslova načelnika PU zagrebačke, njegov zamjenik Dubravko Teur, načelnici sektora, načelnici policijskih postaja i voditelji službi, kao i predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Zagreba.

Cijeli članak »

Hodočašće vjernika PU zagrebačke na Trsat

Subota, 10. 09. 2016.

U subotu 10. rujna, u organizaciji Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“, djelatnici PU zagrebačke, prijatelji kapelanije iz PD "Sveti Rok" iz Svete Nedjelje i dvije obitelji iz Martinjske Vesi i logistička potpora, hodočastili su u svetište Majke Božje na Trsatu predvođeni svojim policijskom kapelanom don Marinom Dragom Kozićem.

Po dolasku na Trsat u zajedničkoj procesiji obišli su oltar i pred čudotvornom slikom Gospe Trsatske iznijeli svoje prošnje i zahvale. Potom su sudjelovali na hodočasničkoj misi na kojoj je koncelebrirao i don Marin.

Cijeli članak »

Djelatnici PU zagrebačke na duhovnim vježbama

Petak, 03. 06. 2016.

Devetnaest djelatnika Policijske uprave zagrebačke sudjelovalo je na duhovnim vježbama od 31. svibnja do 3. lipnja u Uslužnoj jedinici „Valbandon“. Voditelj duhovnih vježbi bio je o. Stjepan Harjač, policijski kapelan u MUP - Sjedište i Ravnateljstvo policije. 

Cijeli članak »

Susret rukovoditelja PU zagrebačke

Četvrtak, 02. 06. 2016.

U četvrtak 2. lipnja u organizaciji Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“, a pod pokroviteljstvom Vojnog ordinarijata u RH, održan je duhovni susret rukovoditelja Policijske uprave zagrebačke. Već tradicionalno, svake godine u lipnju mjesecu, čelnici ove PU (načelnici i voditelji službi) održavaju svoj susret koji je prožet duhovnim sadržajem i razmjenom iskustava.

Cijeli članak »

Proslava Dana Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“

Ponedjeljak, 30. 05. 2016.

U prigodi proslave Dana Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“, dan uoči blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice policijske kapelanije u Policijskoj upravi zagrebačkoj, u ponedjeljak 30. svibnja slavljeno je sveto misno slavlje u crkvi Sv. Marka na Gornjem gradu. Svetu misu predvodio je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan u koncelebraciji policijskog kapelana za Policijsku akademiju fra Frane Musića i policijskog kapelana zagrebačke policije don Marina Drage Kozića.

Cijeli članak »

Biskup Bogdan predvodio misno slavlje priprave za Uskrs za djelatnike PUZ-a

Srijeda, 23. 03. 2016.

Na Veliku srijedu bilo je posebno svečano u Policijskoj kapelaniji "Majka Božja Kamenitih vrata", jer ju je po prvi puta posjetio biskup Jure Bogdan, koji je predvodio svečano euharistijsko slavlje duhovne priprave za Uskrs u prepunoj kapeli u Petrinjskoj ulici. U koncelebraciji s biskupom bio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. postaje prometne policije

Petak, 18. 03. 2016.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Danas je održana uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. postaje prometne policije u Lučkom. Prije mise ponuđena im je mogućnost svete ispovijedi, a ispovijedao je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Nakon sakramenta pomirenja kapelan je služio svetu misu.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir

Četvrtak, 17. 03. 2016.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu održana je uskrsna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja Medveščak i Maksimir. Već tradicionalno, svake godine, djelatnici ove dvije postaje duhovno se pripravljaju u ovoj župi za najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Cijeli članak »

Načelnik PU zagrebačke s užim kolegijem načelnika posjetio biskupa Bogdana

Četvrtak, 17. 03. 2016.

tekst: M. Josipović; foto: M. Čobanović

tekst: M. Josipović; foto: M. Čobanović

Vojni ordinarijat posjetio je načelnik PU zagrebačke g. Goran Burušić, njegov zamjenik g. Dubravko Teur sa svojim užim kolegijem načelnika: g. Davor Posilović. g. Danijel Žugel, g. Jozo Šuker, gđa Dragica Đurović, gđa Branka Šepac Blažanović, gđa Sandra Šupe Škarpa, g. Josip Hibler i gđa Mirela Ban.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Srijeda, 16. 03. 2016.

U kući susreta Tabor u Samoboru održana je duhovna priprava pred blagdan Uskrsa. Djelatnici PU zagrebačke koji rade u Sektoru za granicu, PP Samobor i Postaji granične policije Bregana pripravljali su se za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Prije svete mise bila je mogućnost za ispovijed.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Utorak, 15. 03. 2016.

Tridesetak djelatnika PU zagrebačke koji rade u ustrojstvenim jedinicama PP Velika Gorica i PAP Pleso sudjelovalo je na duhovnoj obnovi pred blagdan Uskrsa u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici. Mogućnost ispovijedi imali su svi koji su to željeli.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Interventne jedinice policije PU zagrebačke

Ponedjeljak, 14. 03. 2016.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U radnom prostoru Interventne jedinice policije upriličena je uskrsna duhovna priprava za djelatnike koji rade u toj ustrojstvenoj jedinici PU zagrebačke. Policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je svetu misu, a prije mise bila je mogućnost za ispovijed.

Cijeli članak »

Korizmena duhovna obnova za djelatnike PU zagrebačke u Mariji Bistrici

Subota, 12. 03. 2016.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Na poziv policijskog kapelana don Marina Drage Kozića u subotu 12. ožujka u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje bistričke priređena je ovogodišnja korizmena duhovna obnova, druga po redu, za djelatnike PU zagrebačke. Cjelodnevni duhovni program vodio je policijski kapelan. Uz naše djelatnike bili su nama dragi suradnici i prijatelji iz PD "Sveti Rok" iz Svete Nedjelje. Također, u našem zajedništvu bio je bogoslov Vojnog ordinarijata g. Branko Čagelj.

Cijeli članak »

Djelatnici PU zagrebačke hodočastili u Krašić

Subota, 13. 02. 2016.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Šezdesetak naših djelatnika, 13. veljače, u povodu Stepinčeva, hodočastilo je u Krašić, njegovo rodno mjesto i mjesto zatočeništva. Nakon izrazito naglog pogoršanja vremena: kišnog, hladnog i vjetrovitog subotnjeg jutra putem do Krašića vrijeme se dramatično promijenilo u sunčano i dan je bio kao stvoren za druženje s Bogom i dragim ljudima...

Cijeli članak »

Pepelnica - Čista srijeda u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Srijeda, 10. 02. 2016.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Danas s Pepelnicom, Čistom srijedom, započinje sveto korizmeno vrijeme, četrdesetodnevna priprava za blagdan Uskrsa. Vjernici Policijske kapelanije “Majke Božje Kamenitih vrata” svetom misom i obredom pepeljenja započeli su svoj korizmeni hod. Misu je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

U Ljubljani održana 27. međunarodna konferencija zapovjednika kapelana

Petak, 05. 02. 2016.

Slovenska vojska je u Ljubljani od 1. do 5. veljače 2016. god. organizirala Međunarodnu konferenciju zapovjednika vojnih kapelana (International Chief of Chaplains Conference - IMCCC). Suorganizator konferencije pod naslovom „Vojno posredovanje u (humanitarnim) kriznim trenucima: odgovornost kapelana“, bio je američki stožer NATO-a u Europi.

Cijeli članak »

Blagoslov djelatnika u PU zagrebačkoj

Petak, 15. 01. 2016.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U centralnoj zgradi Policijske uprave zagrebačke u Matičinoj ulici upriličen je blagoslov djelatnika u njihovom radnom prostoru. Blagoslov je udijelio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac zajedno s policijskim kapelanom zagrebačke policije don Marinom Dragom Kozićem. Blagoslovu su nazočili načelnik PU zagrebačke g. Goran Burušić, njegov zamjenik g. Dubravko Teur, načelnici Sektora, voditelji Službi te djelatnici koji svoje radne zadaće obavljaju u ustrojstvenim jedinicama ove uprave na području Matičine i Petrinjske ulice.

Cijeli članak »

Božićna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke

Četvrtak, 24. 12. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Pred blagdan Božića djelatnici PU zagrebačke sakramentom pomirenja započeli su danas u Heinzelovoj ulici 98 svoju božićnu duhovnu pripravu. Nakon ispovijedi slavljena je sveta misa, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Misi duhovne priprave za nadolazeći blagdan rođenja Isusa Krista – Božić, uz djelatnike Policijske uprave, nazočili su načelnik PU zagrebačke g. Goran Burušić, njegov zamjenik g. Dubravko Teur, načelnici sektora i Policijskih postaja te voditelji odjela.

Cijeli članak »

Duhovna priprava za Božić djelatnika Interventne jedinice policije PU zagrebačke

Utorak, 22. 12. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U prostorijama Interventne jedinice policije na Senjaku služena je misa duhovne priprave za Božić za djelatnike Interventne jedinice policije PU zagrebačke, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Adventska duhovna priprava za djelatnike II. postaje prometne policije u Lučkom

Petak, 18. 12. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Svetom misom započela je adventska duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke koji rade u II. postaji prometne policije u Lučkom. Svetu misu služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Adventska duhovna priprava za djelatnike Inspektorata unutarnjih poslova

Četvrtak, 17. 12. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U prostorijama Inspektorata unutarnjih poslova u Savskoj ulici služena je misa duhovne priprave za djelatnike te ustrojstvene jedinice PU zagrebačke, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Adventska duhovna priprava za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir

Četvrtak, 17. 12. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu održana božićna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja Medveščak i Maksimir. Već tradicionalno, svake godine, djelatnici ove dvije postaje, duhovno se pripravljaju u ovoj župi za blagdan rođenja Kristova - Božić.

Cijeli članak »

Adventska duhovna priprava za djelatnike Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Utorak, 15. 12. 2015.

Pred blagdan Kristova rođenja – Božić, u Kući susreta Tabor u Samoboru održana je duhovna priprava za djelatnike koji rade u Sektoru za granicu, Policijskoj postaji Samobor i Postaji granične policije Bregana. Djelatnici ovih ustrojstvenih jedinica PU zagrebačke, predvođeni svojim načelnicima, imali su mogućnost svete ispovijedi, a potom je služena sveta misa koju je predslavio fra Ivan Matić zajedno s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem

Cijeli članak »

O. Stjepan Harjač održao duhovnu obnovu u PU zagrebačkoj

Ponedjeljak, 14. 12. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U dvorani I. policijske postaje Centar održana je duhovna obnova za djelatnike PU zagrebačke, vjernike Policijske kapelanije "Majka Božja Kamenitih vrata". Duhovnu obnovu za vjernike ove kapelanije u vremenu Došašća – priprave puta za dolazak Gospodnji predvodio je o. Stjepan Harjač, dekan policijskog dekanata i policijski kapelan u MUP sjedište i Ravnateljstvu policije.

Cijeli članak »

Adventska duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Ponedjeljak, 14. 12. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Upriličena je adventska duhovna priprava u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici za djelatnike PU zagrebačke koji rade u ustrojstvenim jedinicama PP Velika Gorica i PAP Pleso. Prije svete mise djelatnici su imali mogućnost za svetu ispovijed.

Cijeli članak »

Hodočašće Policijske kapelanije “Majka Božja Kamenitih vrata” na Udbinu, Škabrnju i u Zadar

Subota, 28. 11. 2015.

U subotu 28. studenoga šezdesetak hodočasnika policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke među kojima i naši prijatelji iz Planinarskog društva Sv. Rok iz Svete Nedjelje, koji su nam i logistička potpora, zajedno sa svojim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem hodočastilo je u Crkvu hrvatskih mučenika na Udbinu, Škabrnju i Zadar.

Cijeli članak »

Misa zadušnica u PU zagrebačkoj uz spomen svih vjernih mrtvih

Četvrtak, 29. 10. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U susret obilježavanja spomena svih vjernih mrtvih o blagdanima Svih svetih i Dušnog dana, danas je u kapeli „Majke Božje Kamenitih vrata“ služena sveta misa zadušnica za sve pokojne, posebno poginule i nestale branitelje PU zagrebačke.

Cijeli članak »

Studijsko putovanje srednjom Bosnom

Nedjelja, 11. 10. 2015.

tekst: M. Josipović; foto: M. Josipović i V. Širanović

tekst: M. Josipović; foto: M. Josipović i V. Širanović

U organizaciji policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke od 9. do 11. listopada djelatnici PU zagrebačke s nekolicinom djelatnika MUP, glavnom povjerenicom Sindikata policije Hrvatske gđom Ljiljanom Jurić i zajedno sa svojim prijateljima iz Planinarskog društva Sv. Rok iz Svete Nedjelje započeli smo svoje trodnevno studijsko putovanje srednjom Bosnom.

Cijeli članak »

Misa uz blagdan sv. Mihaela za djelatnike PU zagrebačke

Petak, 25. 09. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U kapeli u Petrinjskoj 20 slavljena je svečana sveta misa uz blagdan sv. Mihaela, nebeskog zaštitnika hrvatske policije, za djelatnike PU zagrebačke. Misu je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić uz koncelebraciju fra Frane Musića, policijskog kapelana u Policijskoj akademiji i fra Marka Mede vojnog kapelana u MORH u Zagrebu.

Cijeli članak »

Misa uz blagdan sv. Mihaela u II. postaji prometne policije u Lučkom

Četvrtak, 24. 09. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U II. postaji prometne policije Lučko, svetom misom proslavljen je nadolazeći blagdan svetog Mihaela zaštitnika hrvatske policije. Zajedno s članovima obitelji poginulih branitelja koji su bili djelatnici ove ustrojstvene jedinice PU zagrebačke, policijski kapelan don Marin Drago Kozić uz prigodnu molitvu ispred spomen ploče poginulih branitelja u auli zgrade Prometne policije na dostojanstven način se spomenuo naših pokojnih kolega. Potom je služio misu zadušnicu.

Cijeli članak »

Misa uz blagdan svetog Mihaela u Interventnoj jedinici policije

Utorak, 22. 09. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U Interventnoj jedinici policije PU zagrebačke na Senjaku služena je misa uz nadolazeći blagdan svetog Mihaela, zaštitnika hrvatske policije. Misu je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić na intenciju i nakane svih djelatnika ove ustrojstvene jedinice kao i za sve poginule i nestale branitelje, sve koji su nastradali u službi, a i za sve pokojne kolege.

Cijeli članak »

Hodočašće vjernika Policijske kapelanije “Majka Božja Kamenitih vrata” na Trsat

Subota, 05. 09. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U subotu 5. rujna djelatnici PU zagrebačke i vjernici kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, hodočastili su u svetište Majke Božje na Trsatu. Autobusom MUP-a krenulo nas je 50 hodočasnika. Po dolasku na Trsat u zajedničkoj procesiji pjesmom i molitvom obišli smo oltar i pred čudotvornom slikom Gospe Trsatske iznijeli svoje prošnje i zahvale. Nakon toga bila je hodočasnička sveta misa u Kapeli zavjetnih darova.

Cijeli članak »

Održano 16. hodočašće policije u Ludbreg

Petak, 04. 09. 2015.

varazdinska.policija.hr

varazdinska.policija.hr

U sklopu obilježavanja Svete nedjelje u Ludbregu, u petak, 4. runa, održano je 16. hodočašće hrvatske policije u Svetište Predragocjene Krvi Kristove. Na hodočašću su sudjelovali djelatnici policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, međimurske, zagrebačke i varaždinske, a pridružili su im se i djelatnici te volonteri Crvenog križa iz Varaždinske županije. Svetu misu je uz koncelebraciju ludbreškog župnika, prečasnog Josipa Đurkana, dekana Varaždinskog policijskog dekanata vlč. Ivice Horvata i velikog broja drugih svećenika, predvodio biskup Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.

Cijeli članak »

Obilježena 24. obljetnica tragične pogibije pripadnika Policijske postaje Dalj

Subota, 01. 08. 2015.

www.mup.hr

www.mup.hr

Dvadeset i četiri godine prošle su od napada na Policijsku postaju Dalj i tragične pogibije 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite. U znak sjećanja na taj dan, 1. kolovoza, u Dalju je održana svečanost obilježavanja obljetnice događaja.

Cijeli članak »

Proslava Dana Policijske kapelanije “Majka Božja Kamenitih vrata”

Petak, 29. 05. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Prigodom proslave blagdana“Majke Božje Kamenitih vrata” zaštitnice Policijske kapelanije u PU zagrebačkoj, upriličeno je svečano euharistijsko slavlje u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata u Petrinjskoj 20. Misu je predslavio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju vojnih i policijskih kapelana: p. Drago Majić, vojni kapelan iz Đakova, don ivo Borić, policijski kapelan za PU dubrovačko-neretvansku, vlč Ozren Bizek, policijski kapelan za PU koprivničko-križevačku i PU virovitičko-podravsku te don Marin Drago Kozić policijski kapelan za PU zagrebačku.

Cijeli članak »

Sjećanje na dan pogibije Ivana Grbavca

Utorak, 05. 05. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Danas, 5. svibnja u spomen na istinskog heroja zagrebačke i hrvatske policije Ivana Grbavca, koji je posthumno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana za hrabrost i požrtvovnost, odana mu je počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Na ovaj dan se uvijek sjetimo i obilježimo spomen na njegov častan život i preranu smrt.

Cijeli članak »

Hodočašće vjernika Policijske kapelanije “Majka Božja Kamenitih vrata” Gospi – Kraljici Mira

Petak, 24. 04. 2015.

U petak, 24. travnja djelatnici PU zagrebačke i vjernici kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata s nekolicinom djelatnica iz Policijske akademije i MUP-a, predvođeni policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem, hodočastili su u svetište Majke Božje – Kraljice Mira u Međugorje.

Cijeli članak »

Duhovna priprava za Uskrs djelatnika PU zagrebačke

Srijeda, 01. 04. 2015.

Povodom uskrsnih blagdana u kapeli policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata u Petrinjskoj ulici danas je slavljena sveta misa. Misu je predvodio policijski kapelan PUZ-a, don Drago Marin Kozić.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Ponedjeljak, 30. 03. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U ovogodišnjem nizu duhovnih obnova za Uskrs održana je danas još jedna duhovna obnova u kući susreta Tabor u Samoboru, koju je vodio fra Ivan Matić. Tridesetak djelatnika PU zagrebačke koji rade u Sektoru za granicu, PP Samobor i Postaji granične policije Bregana zajedno sa svojim načelnicima pripravljali su se za najveći kršćanski blagdan Kristova uskrsnuća – Uskrs. Poseban naglasak je stavljen na sakrament pomirenja kao mjesto susreta s Božjim milosrđem koje nam na najbolji način priprema srca za radosno slavljenje Uskrsa. Prije svete mise bila je mogućnost za ispovijed, a ispovijedali su fra Ivan i policijski kapelan.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Interventne jedinice policije

Petak, 27. 03. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Svoju Uskrsnu duhovnu pripravu danas su imali djelatnici Interventne jedinice policije Policijske uprave zagrebačke. Njih dvadesetak okupilo se u svom radnom prostoru gdje je policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio svetu misu. Prije mise bila je mogućnost za ispovijed.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir

Četvrtak, 26. 03. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu danas je održana uskrsna duhovna priprava za djelatnike koji rade u Policijskim postajama Medveščak i Maksimir. Svake godine djelatnici ove dvije postaje duhovno se pripravljaju u ovoj župi za najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. postaje prometne policije u Lučkom

Srijeda, 25. 03. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Za djelatnike II. postaje prometne policije u Lučkom danas je održana uskrsna duhovna priprava. Djelatnici su u svom radnom prostoru zajedno sa svojim načelnikom sudjelovali na svetoj misi koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Utorak, 24. 03. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Tridesetak djelatnika PU zagrebačke koji rade u ustrojstvenim jedinicama PP Velika Gorica i PAP Pleso, predvođeni svojim načelnicima, sudjelovalo je danas na duhovnoj obnovi pred blagdan Uskrsa, koja je održana u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici. Svi koji su željeli imali su mogućnost za svetu ispovijed.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Inspektorata unutarnjih poslova

Ponedjeljak, 23. 03. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Danas je u prostorijama Inspektorata unutarnjih poslova PU zagrebačke upriličena uskrsna duhovna priprava za djelatnike koji rade u toj ustrojstvenoj jedinici. Duhovnoj pripravi nazočila je načelnica Sektora upravnih i inspekcijskih poslova gđa Branka Šepac Blažanović.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi