Kapelanije

Sv. Vid

Policijska uprava primorsko-goranska
Đure Šporera 4, Rijeka
Tel.: +385 51 430 495
Faks: +385 51 430 687

don Pavao Mokri, kapelan

Vijesti iz kapelanije:

Proslava Dana policijske kapelanije „Sveti Vid“

Petak, 12. 06. 2020.

U petak 12. lipnja, vjernici policijske kapelanije sv. Vida u Rijeci proslavili su blagdan svog nebeskog zaštitnika kojeg slavimo 15. lipnja. Tom prigodom posjetio ih je i vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan koji je predvodio svečano misno slavlje.

Cijeli članak »

Proslava Dana kapelanije „Sveti Vid“ u Rijeci

Subota, 15. 06. 2019.

Policijska kapelanija „Sveti Vid“ Policijske uprave primorsko-goranske svečano je obilježila blagdan svojega zaštitnika u petak 14. lipnja 2019. svečanom misom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Koncelebriranu svetu misu predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo u zajedništvu s desetak drugih svećenika. Propovijedao je vojni kapelan i dekan don Vladislav Mandura.

Cijeli članak »

Svečano proslavljen Dan policijske kapelanije sv. Vida u Rijeci

Četvrtak, 14. 06. 2018.

U četvrtak, 14. lipnja 2018. u riječkoj prvostolnici msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH, povodom Dana policijske kapelanije sv. Vida, predslavio je euharistijsko slavlje. ''Čestitam Vam blagdan sv. Vida sa željom da njegov primjer postojanosti u kršćanskoj vjeri sve do prolijevanja krvi bude trajni izvor nadahnuća za krijeposni život svim vjernicima katolicima ove policijske kapelanije s vašim kapelanom vlč. Pavlom Mokrim. Isto tako i svim vjernicima Riječke nadbiskupije s nadbiskupom metropolitom Ivanom Devčićem'', rekao je na početku mise msgr. Jure Bogdan. Iz Rike sv. Vida, kako se grad na Rječini u prošlosti nazivao, odaslao je poruku o mučeništvu po uzoru na zaštitnika Riječke nadbiskupije sv. Vida.

Cijeli članak »

Uvođenje u službu policijskoj kapelana u Rijeci

Utorak, 13. 02. 2018.

   U katedrali svetog Vida u Rijeci, 12. veljače o.g. služena je sveta misa povodom uvođenja u službu vlč. Pavla Mokroga, novog policijskog kapelana Kapelanije sveti Vid u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Svečano misno slavlje predvodio je biskupski vikar za pastoral u MUP-u i policijski kapelan fra Frane Musić OFM, izaslanik vojnog ordinarija msgr.-a Jure Bogdana, u koncelebraciji sa svećenicima i kapelanima Vojnog ordinarijata. Fra Frano Musić OFM, u propovijedi je naglasio značaj koju policijska kapelanija ima za policijske i državne službenike te ostale vjernike, izražavajući vjeru da će služba novog kapelana i dušobrižnika  pomoći u stvaranju ozračja mira i duhovne obnove za sve djelatnike ove Policijske uprave.

Cijeli članak »

Priprava za Božić u PU primorsko-goranskoj

Utorak, 20. 12. 2016.

U utorak, 20. prosinca, u prigodi predstojećih božićnih blagdana u katedrali svetog Vida u Rijeci slavljena je sveta misa za sve poginule djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske, kao i za sve ostale poginule i nestale branitelje Domovinskog rata te članove njihovih obitelji. Misu je predvodio p. Mirko Vukoja, kapelan poslužitelj Policijske kapelanije "Sveti Vid".

Cijeli članak »

Proslavljen blagdan sv. Mihaela u PU primorsko-goranskoj

Petak, 30. 09. 2016.

U petak 30. rujna svečanim misnim slavljem za vjernike Policijske uprave primorsko-goranske u katedrali sv. Vida u Rijeci proslavljen je blagdan sv. Mihaela. Misno slavlje predvodio je p. Mirko Vukoja, dušobrižnik PU primorsko-goranske.

Cijeli članak »

Proljetne duhovne vježbe u Puli

Subota, 19. 03. 2016.

Duhovne vježbe za pripadnike 1 MTB „Vukovi“ te pripadnike 93. zrakoplovne baze „Zemunik“ održane su u Puli u razdoblju od 15. do 18. ožujka. Predavanja je vodio kapelan vlč. Ivan Blaževac, a na duhovnim vježbama sudjelovalo je petnaest djelatnika. Tema proljetnih duhovnih vježbi bila je „Poziv i preobraženje“.

Cijeli članak »

Svečani ispraćaj posade i broda u operaciju „Poseidon Rapid Intervention“

Nedjelja, 10. 01. 2016.

primorsko-goranska.policija.hr

primorsko-goranska.policija.hr

10. siječnja 2016. na Rivi lošinjskih kapetana u Malom Lošinju održan je svečani ispraćaj posade i službenog plovila „Trsat“  u operaciju „Poseidon Rapid Intervention“.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan policije u Puli

Petak, 25. 09. 2015.

Uoči Dana policije i blagdana sv. Mihovila arkanđela, zaštitnika policije, predstavnici Policijske uprave istarske položili su u petak 25. rujna vijence i zapalili svijeće, a potom su sudjelovali na misi u crkvi Gospe od mora.

Cijeli članak »

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u PU primorsko-goranskoj

Ponedjeljak, 03. 08. 2015.

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti danas je načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat sa suradnicima položila cvjetni aranžman i zapalila svijeću na Spomen obilježju policajcima ove policijske uprave koji su poginuli u Domovinskom ratu. Molitvom i sjećanjem odana je počast svim braniteljima poginulim u obrani suvereniteta  Republike Hrvatske.

Cijeli članak »

Dan Policijske kapelanije “Sv. Vid”

Četvrtak, 11. 06. 2015.

PU primorsko-goranska

PU primorsko-goranska

Danas je prigodnim događanjima svečano obilježen Dan Policijske kapelanije sv. Vida. Na spomen obilježju ispred Policijske uprave primorsko-goranske načelnica Senka Šubat sa suradnicima položila je cvjetni aranžman i zapalila svijeću u spomen na sve poginule policajce Policijske uprave primorsko-goranske. Svijeće na Spomen obilježju zapalili su i predstavnici Bojne za specijalna djelovanja iz Delnica.

Cijeli članak »

Ophod i blagoslov PU primorsko-goranske

Utorak, 17. 02. 2015.

tekst: M. Vukoja; foto: B. Mustapić

tekst: M. Vukoja; foto: B. Mustapić

Ove godine obišli smo sve postaje i ispostave PU primorsko-goranske blagoslivljajući i potičući sve djelatnike i njihove obitelji u njihovoj odgovornoj i hvalevrijednoj zadaći.

Cijeli članak »

Proslava Svih svetih u Rijeci

Petak, 31. 10. 2014.

U Katedrali sv. Vida u Rijeci u 10 sati služena je sveta misa povodom predstojećeg blagdana Svih svetih i Dušnog dana. Svetu misu za sve poginule hrvatske branitelje, preminule djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske i članove njihovih obitelji predvodio je p. Mirko Vukoja, kapelan poslužitelj Policijske kapelanije Sveti Vid. Svetoj misi nazočili su djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i drugi vjernici.

Cijeli članak »

Dan Policijske kapelanije “Sv. Vid”

Srijeda, 11. 06. 2014.

PU primorsko-goranska

PU primorsko-goranska

U prigodi obilježavanja Dana Policijske kapelanije sv. Vida u znak sjećanja na sve poginule policajce Policijske uprave primorsko-goranske, danas je na spomen-obilježju ispred Policijske uprave položen vijenac i zapaljene svijeće. Uz načelnicu Senku Šubat i njene suradnike, polaganju su nazočili bojnik Nedjeljko Miljković iz Bojne za specijalna djelovanja iz Delnica, Marinko Marijanović, zapovjednik Specijalne jedinice policije „Ajkula“ te djelatnici Policijske uprave. Molitvu za sve poginule policajce pored spomen-obilježja predvodio je pater Mirko Vukoja, dušobrižnik Policijske kapelanije sv. Vida. S početkom u 10 sati u katedrali sv. Vida služena je svečana sveta misa.

Cijeli članak »

Veliki tjedan u Policijskoj kapelaniji “Sv. Vid”

Utorak, 15. 04. 2014.

tekst i foto: M. Vukoja

tekst i foto: M. Vukoja

I ove godine u PK Sv. Vida pripremali smo se sakramentom pomirenja za naš največi blagdan uskrsnuća Gospodinova. Sudjelovali su djelatnici Policijske uprave PG, djelatnici PP u gradu Rijeci te Udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Cijeli članak »

Pohod i blagoslov PU primorsko-goranske

Petak, 28. 02. 2014.

ekst: p. Mirko; foto: B. Mustapić

ekst: p. Mirko; foto: B. Mustapić

Završili smo s pohodima i blagoslovom svih policijskih postaja i ispostava u PU primorsko-goranskoj. Kao i obično, ovu prigodu koristimo za srdačan i koristan susret s djelatnicima i osobljem u svakoj postaji. Izaberemo neku aktualnu i korisnu temu za za ugodan i plodan razgovor o problemima za koje se pokaže iznimno zanimanje.

Cijeli članak »

Godišnji sastanak Policijskog dekanata

Utorak, 17. 12. 2013.

tekst: V. Bakula; foto: M. Čobanović

tekst: V. Bakula; foto: M. Čobanović

U utorak, 17. prosinca 2013., u sjedištu Vojnog ordinarijata održan je godišnji sastanak Policijskog dekanata Vojne biskupije.

Cijeli članak »

Hodočašće Majci Božjoj Krasnarskoj vjernika Policijske kapelanije “Sv. Vid”

Četvrtak, 15. 08. 2013.

tekst i foto: B. Mustapić

tekst i foto: B. Mustapić

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, Veliku Gospu, Policijska kapelanija „Sveti Vid“ za PU primorsko-goransku organizirala je hodočašće u svetište Gospi od Krasna u Krasno. Na hodočašću je sudjelovalo 42 hodočasnika iz PU primorsko-goranske, PU istarske, udruge stradalnika i sudionika Domovinskog rata, Odsjeka za poslove obrane Pazin, kao i članova njihovih obitelji.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan policijske kapelanije “Sv. Vid”

Petak, 14. 06. 2013.

www.primorska.policija.hr

www.primorska.policija.hr

Polaganjem cvjetnog aranžmana i paljenjem svijeća na spomen obilježju ispred Policijske uprave primorsko-goranske danas je započelo obilježavanje Dana Policijske kapelanije sv. Vida. Načelnica Senka Šubat sa suradnicima zapalila je svijeću u spomen na sve poginule policajce Policijske uprave primorsko-goranske. Svijeće na Spomen obilježju zapalili su i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Cijeli članak »

Priprava za Uskrs u Policijskoj kapelaniji “Sv. Vid”

Utorak, 26. 03. 2013.

primorska.policija.hr

primorska.policija.hr

Danas, 26. ožujka u katedrali sv. Vida u Rijeci služena je sveta misa koju je predvodio pater Mirko Vukoja, dušobrižnik riječke Policijske kapelanije „Sveti Vid“. Misa je služena povodom svetkovine Uskrsa i za sve poginule hrvatske branitelje, preminule djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske i njihove članove obitelji. Prigodnu propovijed poslušali su na svetoj misi uz djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske, članovi obitelji preminulih djelatnika, pripadnici udruga proizašli iz Domovinskog rata i mnogi građani.

Ophod i blagoslov PU primorsko-goranske

Utorak, 19. 02. 2013.

tekst: M. Vukoja; foto: B. Mustapić

tekst: M. Vukoja; foto: B. Mustapić

Po starom dobrom običaju i ove godine pohodili smo sve postaje, ispostave i granične prijelaze koji spadaju u odgovornost PU primorsko-goranske. Puno je jedinica pa smo sve uspjeli pohoditi u razdoblju od prije Božića pa sve do sad. Tu prigodu kad smo u većem broju okupljeni koristimo za prijateljski i pastoralni susret sa što više djelatnika naše raznovrsne Policijske uprave. Uz molitvu blagoslova p. Mirko običava na sebi svojstven način progovoriti o nekim značajnim temama.

Cijeli članak »

Božić u Policijskoj kapelaniji “Sv. Vid”

Ponedjeljak, 24. 12. 2012.

U katedrali sv. Vida u Rijeci okupili su se na euharistijsko slavlje uoči Božića pripadnici PU PG i članovi Udruga proizašlih iz Domovinskog rata kako bi se što bolje uživjeli u otajstvo utjelovljenja Sina Božjega. Prethodila je mogućnost osobnog sakramenta pomirenja. 

Cijeli članak »

Sastanak Policijskog dekanata Vojne biskupije

Utorak, 13. 11. 2012.

tekst: Vinko Bakula

tekst: Vinko Bakula

U utorak, 13. prosinca, na Policijskoj akademiji, policijska kapelanija sv. Mihovila u Zagrebu održan je prvi dekanatski sastanak Policijskog dekanata Vojne biskupije. Sastanku je predsjedao p. Stjepan Harjač DI, dekan Policijskoga dekanata. Dvojica policijskih kapelana ispričali su se bolešću i ranije preuzetim obvezama, a svi ostali aktivno su sudjelovali na sastanku.

Cijeli članak »

Obilježavanje Svih svetih i Dušnog dana u PU primorsko-goranskoj

Srijeda, 31. 10. 2012.

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana u katedrali sv. Vida u Rijeci služena je sv. misa za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, poginule djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske te članove njihovih obitelji. Misi je prethodilo polaganje vijenca, paljenje svijeća i molitva kod spomen obilježja sv. Mihaela ispred Policijske uprave primorsko-goranske kao i u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Novom groblju na Drenovi.

Cijeli članak »

Hodočašće Gospi po Zapadnoj Slavoniji

Subota, 22. 09. 2012.

Šesnaest hodočasnika PK sv. Vida krenulo je ranom zorom na hodočašće Gospi po Zapadnoj Slavoniji. Prvo odredište je bilo svetište u Voćinu. Kroz svetište nas je proveo upravitelj svetišta vlč. Mladen Štivin i tu smo pozorno slušali o dramatičnim događajima kroz koja je prošao hram i župna zajednica u Domovinskom ratu ali i o hrabroj obnovi ovog svetišta i živoj crkvi koja je u dojmljivom zamahu.

Cijeli članak »

Hodočašće Majci Božjoj Krasnarskoj vjernika Policijske kapelanije “Sv. Vid”

Srijeda, 15. 08. 2012.

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, Veliku Gospu, Policijska kapelanija sv. Vida za PU primorsko-goransku organizirala je hodočašće u svetište Gospi od Krasna u Krasno. Na hodočašću je sudjelovalo 40 hodočasnika iz PU primorsko-goranske, PU istarske, udruge stradalnika i sudionika Domovinskog rata, Odsjeka za poslove obrane Pazin, kao i članova njihovih obitelji.

Cijeli članak »

Blagdan sv. Vida i obljetnica uspostave policijske kapelanije

Petak, 15. 06. 2012.

Povodom blagdana sv. Vida, zaštitnika Riječke biskupije i grada Rijeke u 18 sati bila je svečana procesija od katedrale sv. Vida u Rijeci, preko Korza do Trga riječke rezolucije, gdje je svetu misu predvodio nadbiskup, mons. Nikola Eterović, glavni tajnik Sinode biskupa uz ostale biskupe metropolije i brojne svećenike. Uz kapelana PK sv. Vida, p. Mirka, u koncelebraciji je sudjelovao don Josip Stanić, pastoralni vikar Vojnog ordinarijata.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za PU koprivničko-križevačku i PU osječko-baranjsku

Petak, 23. 03. 2012.

U UJ Valbandonu održane su duhovne vježbe za PU koprivničko-križevačku i PU osječko-baranjsku od 20. do 23. ožujka. Sudjelovao je dvadeset i jedan djelatnik. Ulogu voditelja imao je kapelan BSD-a i dušobrižnik policijske kapelanije sv. Vid za PU primorsko-goransku, p. Mirko Vukoja.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za PU primorsko-goransku i PU karlovačku

Petak, 09. 03. 2012.

U vremenu od 6. do 9. ožujka u UJ Valbandonu održane su duhovne vježbe za dvije Policijske uprave: PU primorsko-goransku i PU karlovačku - s kojima je započeo proljetni turnus duhovnih vježbi za Policiju. Na vježbama je sudjelovalo trinaest djelatnika. Voditelj je bio p. Stjepan Harjač, dekan i policijski kapelan za MUP Zagreb, Sjedište i Ravnateljstvo.

Cijeli članak »

Redovni obilazak primorsko-goranske županije

Utorak, 21. 02. 2012.

I ove godine pohodili smo sve djelatnike PU PG po njihovim radnim mjestima. Obuhvatili smo sve postaje, ispostave, rodove i granične prijelaze naše županije što su ujedno i granice policijske kapelanije sv. Vida. Radovala nas je spremnost i otvorenost susreta većine djelatnika koji su u to vrijeme bili u svojim službama.

Dušni dan u katedrali sv. Vida

Srijeda, 02. 11. 2011.

U katedrali sv. Vida u Rijeci na Dušni dan slavljena je sv. misa za sve poginule branitelje i članove njihovih obitelji s područja Policijske uprave.

Hodočašće Policijske kapelanije “Sv. Vid” u Škabrnju, Zadar i Udbinu

Subota, 22. 10. 2011.

Četrdeset dvoje hodočasnika Policijske kapelanije „Sv. Vid“ za PU primorsku-goransku zajedno sa svojim dušobrižnikom p. Mirkom Vukojom i njegovim pomoćnikom Brankom Mustapićem hodočastili su u Škabrnju, Zadar i Udbinu.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za PU primorsko-goranski i PU karlovačku

Petak, 21. 10. 2011.

U UJ Valbandonu održane su duhovne vježbe za PU primorsko-goransku i PU karlovačku od 18. do 21. listopada. Sudjelovalo je dvadeset djelatnika, a voditelj je bio kapelan BSD-a i dušobrižnik Policijske kapelanije „Sv. Vid“ za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja.

Tjedan policije u PU primorsko-goranskoj

Četvrtak, 29. 09. 2011.

Dan policije i blagdan zaštitnika policije sv. Mihovila, djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske obilježili su nizom događanja počevši od 24. rujna sa svečanosti u povodu dvadesete godišnjice postrojavanja pričuvnog i aktivnog sastava Policijske postaje Vrbovsko iz 1991. godine gdje je služena misa za sve poginule u stvaranju slobode. Nastavljeno je s akcijom dobrovoljnog darivanja krvi, svečanom akademijom u Hrvatskom kulturnom domu u Rijeci. Na sam Dan policije, zamjenik načelnika Policijske uprave, Branimir Liker sa suradnicima, te brojni djelatnici Policijske uprave prisjetili su se policajaca poginulih u Domovinskom ratu te im odali počast paljenjem svijeća, polaganjem cvijeća i molitvom ispred spomen-obilježja sv. Mihovila.

U katedrali sv. Vida u Rijeci slavljena je sveta misa koju je predvodio p. Mirko Vukoja, dušobrižnik Policijske kapelanije „Sv. Vid“.

Hodočašće vjernika Policijske kapelanije “Sv. Vid”

Ponedjeljak, 15. 08. 2011.

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, Veliku Gospu, policijska kapelanija „Sv. Vid“ za PU primorsko-goransku organizirala je hodočašće u svetište Gospi od Krasna. Na hodočašću je sudjelovalo 45 hodočasnika iz PU primorsko-goranske, PU istarske, udruge stradalnika i sudionika Domovinskog rata, Odsjeka za poslove obrane Pazin, kao i članova njihovih obitelji.

Uspostavljena Policijska kapelanija “Sv. Vid” u Rijeci

Četvrtak, 16. 06. 2011.

Potaknut pastoralnim razlozima vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac uspostavio je Policijsku kapelaniju „Sv. Vid“ u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj sa sjedištem u Rijeci. Dekretom od 7. ožujka 2011. dosadašnje dušobrižništvo za djelatnike MUP-a na području PU primorsko-goranske uzdignuto je na dostojanstvo policijske kapelanije i kao takva počela je djelovati od 1. travnja 2011.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za tri policijske uprave

Petak, 29. 04. 2011.

U UJ Valbandonu održane su duhovne vježbe za PU međimursku, PU bjelovarsko-bilogorsku i PU požeško-slavonsku od 26 do 29. travnja. Sudjelovalo je sedamnaest djelatnika. Voditelj je bio kapelan BSD-a i dušobrižnik Policijske kapelanije „Sv. Vid“ za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja.

Redoviti susret kapelana Vojnog ordinarijata u RH

Četvrtak, 28. 04. 2011.

Predvođeni svojim ordinarijem mons. Jurjem Jezerincem, kler Vojnog ordinarijata u RH okupio se od 26. do 28. travnja u “Karmelu sv. Ilije” u Zidinama na redovitom godišnjem susretu. Tema okupljanja „Duhovnost pretočena u pastoralnu praksu“ odredila je sadržaj i program susreta. Prvoga je dana dr. Jakov Mamić, generalni vikar u Vojnom ordinarijatu, proveo okupljene kapelane Vojnog ordinarijata kroz razmatranje o temi „Elementi svećeničke duhovnosti“.

Cijeli članak »

Priprava za Uskrs u Policijskoj kapelaniji “Sv. Vid”

Ponedjeljak, 18. 04. 2011.

U katedrali sv. Vida u Rijeci dušobrižnik Policijske kapelanije „Sv. Vid“ p. Mirko Vukoja prije sv. mise imao je preduskrsnu sv. ispovijed nakon čega je predvodio sv. misu za poginule branitelje u Domovinskom ratu, poginule djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske te članove njihovih obitelji.

Duhovni susret u Policijskoj kapelaniji “Sv. Vid”

Ponedjeljak, 14. 03. 2011.

U Policijskom domu u Rijeci fra Zvjezdan Linić imao je duhovni susret kao pripravu za Uskrs na temu: “Po muci k uskrsnuću”. Na susretu je bilo preko stotinjak sudionika. Tu su bili djelatnici PU primorsko-goranske, djelatnici BSD-a, djelatnici Područnog odjela za poslove obrane Rijeka, udruge proizašle iz Domovinskog rata, suradnici kapelanije „Sv. Vid“ kao i članovi njihovih obitelji.

Cijeli članak »

Božićni posjeti i blagoslovi policijskih postaja u PU primorsko-goranskoj

Četvrtak, 23. 12. 2010.

Tijekom priprave za blagdan Rođenja Spasitelja, kapelan BSD-a i dušobrižnik za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja i njegov pomoćnik Branko Mustapić pohodili su i blagoslovili Policijski dom u Rijeci, Sektor pravnih, financijskih i tehničkih poslova, Postaju granične policije Rupa i Pasjak, 1. policijsku postaju i Policijsku postaju u Čabru.

Posjeti i blagoslov policijskih postaja na Krku

Utorak, 07. 12. 2010.

Kapelan BSD-a i dušobrižnik za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja sa svojim pomoćnikom Brankom Mustapićem započeo je s blagoslovom policijskih postaja i obitelji djelatnika PU primorsko-goranske.

Duhovne vježbe za djelatnike triju policijskih uprava

Petak, 19. 11. 2010.

Od 16 do 19. studenoga u UJ Valbandonu održane su duhovne vježbe za PU istarsku, PU primorsko-goransku i PU ličko-senjsku. Na duhovnim vježbama sudjelovalo je šesnaest djelatnika. Voditelj duhovnih vježbi bio je kapelan za BSD i dušobrižnik za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja.

Sveta misa za poginule branitelje u Domovinskom ratu

Četvrtak, 04. 11. 2010.

Uz svetkovinu Svih svetih i Dušni dan u katedrali sv. Vida u Rijeci služena je sv. misa za poginule branitelje u Domovinskom ratu, poginule djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske te članove njihove obitelji. Prije sv. mise omogućen je sakrament pomirenja. Sv. misu je služio kapelan za BSD-e i dušobrižnik za Policijsku upravu primorsko-goransku p. Mirko Vukoja.

Sveta misa za policiju u Malom Lošinju

Četvrtak, 30. 09. 2010.

Povodom blagdana sv. Mihaela u Malom Lošinju dušobrižnik za PU primorsko-goransku slavio je svetu misu u župnoj crkvi uz vlč. Ivana Brnića ml. Na slavlju su nazočili Moris Saganić, načelnik policijske postaje, Josip Gazilj, pomoćnik za policiju, s većim brojem djelatnika postaje kao i zamjenica gradonačelnika Malog Lošinja Ana Kučić sa suradnicima te Anto Nedić, predsjednik Gradskog vijeća.

Sv. mise uz Dan policije u PU primorsko-goranskoj

Srijeda, 29. 09. 2010.

Na blagdan zaštitnika policije sv. Mihaela u PU primorsko-goranskoj u znak sjećanja i zahvalnosti, zamjenik načelnika Branimir Liker sa suradnicima kao i predstavnici udruga udovica i roditelja Domovinskog rata, zapalili su svijeće i položili cvijeće kod spomen-obilježja ispred Policijske uprave, kipa sv. Mihaela i ploče s imenima poginulih policajaca u Domovinskom ratu. Dušobrižnik za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja predvodio je molitvu za poginule branitelje, njihove obitelji i za domovinu. Istog dana, u katedrali Uznesenja BDM u Krku, slavljena je sveta misa za policijsku postaju i policiju zračne luke na Krku.

Cijeli članak »

Proslavljen sv. Mihael u PU primorsko-goranskoj

Utorak, 28. 09. 2010.

U katedrali sv. Vida u Rijeci slavljena je središnja sveta misa za PU primorsko-goransku uz blagdan zaštitnika policije sv. Mihaela kao i za sve poginule hrvatske branitelje ove županije. Misu je predvodio dušobrižnik za policiju p. Mirko Vukoja uz fra Lucija Jageca, gvardijana franjevačkog samostana na Trsatu. Na svetoj misi bili su nazočni načelnik PU Tomislav Dizdar s djelatnicima, članovi udruga proizašli iz Domovinskog rata te članovi njihovih obitelji.

Duhovne vježbe PU krapinsko-zagorske, PU međimurske i PU varaždinske

Petak, 17. 09. 2010.

Od 14 do 17. rujna u Valbandonu održane su duhovne vježbe za tri Policijske uprave: krapinsko-zagorsku, međimursku i varaždinsku. Na duhovnim vježbama sudjelovalo je trideset djelatnika. Voditelj je bio p. Stjepan Harjač, dekan i policijski kapelan za MUP Zagreb, Sjedište i Ravnateljstvo.

Hodočašće u Ludbreg

Petak, 03. 09. 2010.

Već jedanaest godina zaredom u svetište Predragocjene krvi Kristove u Ludbreg hodočaste katolici policajci pet policijskih uprava sjeverozapadne Hrvatske: bjelovarsko-bilogorske, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, međimurske i varaždinske. Ove godine pridružili su im se i kolege iz Primorsko-goranske županije i Policijske uprave riječke te iz Policijske akademije s polaznicima tečaja predvođenih voditeljem Željkom Renićem, pomoćnikom kapelana Lukom Norcem-Kevo i policijskim kapelanom don Josipom Stanićem.

Cijeli članak »

Hodočašće Gospi od Krasna

Ponedjeljak, 16. 08. 2010.

Na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije 40-ak hodočasnika djelatnika PU primorsko-goranske, PU istarske, Odsjeka za poslove obrane Pazin, kao i članova njihovih obitelji hodočastili su u svetište Gospi od Krasna.

Tijekom putovanja prema svetištu Gospe od Krasna hodočasnicima je nakon kateheze o blaženoj Djevici Mariji omogućena priprema za sakrament pomirenja, a po dolasku u svetište imali su mogućnost za ispovijed. Središnje misnom slavlje predvodio je riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić u zajedništvu s mjesnim biskupom Milom Bogovićem.

Misa za policiju i braniteljske udruge u Rijeci

Ponedjeljak, 02. 08. 2010.

U riječkoj katedrali sv. Vida dušobrižnik primorsko-goranske policije p. Mirko Vukoja slavio je misu za policiju i braniteljske udruge iz Domovinskog rata. Samoj misi prethodila je molitva i polaganje vijenca. Vijenac je položio načelnik uprave Tomislav Dizdar kod spomenika sv. Mihovila ispred riječke policijske uprave.

Redoviti susret pomoćnika kapelana Vojnog ordinarijata u RH

Utorak, 15. 06. 2010.

U organizaciji Vojnog ordinarijata od 14.-16. lipnja u Našicama je održan redoviti susret pomoćnika kapelana. Pomoćnici kapelana, tražeći načina da što kvalitetnije odgovore na izazove koje pred njih stavlja njihovo služenje, promišljali su teme „Psihološka zrelost, preduvjet za rad s ljudima“, i „Pomoćnik kapelana, čovjek suradnje“.

Cijeli članak »

Sveta misa za poginule branitelje u Domovinskom ratu

Srijeda, 09. 06. 2010.

U katedrali sv. Vida u Rijeci slavljena je redovita sveta misa za sve poginule Hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, poginule djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske, kao i članove njihovih obitelji. Slavio ju je kapelan za BSD-e i dušobrižnik za Policijsku upravu primorsko-goransku p. Mirko Vukoja.

Djelatnici PU primorsko-goranske hodočastili u Ilok, Vukovar i Lužane

Nedjelja, 06. 06. 2010.

Od 4.-6. lipnja 50 hodočasnika - djelatnika PU primorsko-goranske, udovice iz Udruge udovica Domovinskog rata, djelatnika BSD-a iz Delnica, djelatnika Ureda za obranu Umag, kao i članova njihovih obitelji - hodočastili su u Ilok,Vukovar i Majci Božjoj Fatimskoj u Lužanima. Voditelji hodočašća bili su vojni kapelan BSD-a i dušobrižnik za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja i njegov pomoćnik Branko Mustapić uz pomoć Irene Kačić i Martina Nedića.

13. županijsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije

Subota, 29. 05. 2010.

U Omišlju na otoku Krku održano je 13. županijsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije. Nakon otvaranja predstavnici svih ogranaka, načelnici općina i policijskih postaja, vojni kapelan p. Mirko Vukoja, njegov pomoćnik te o. Anton Bozanić, župnik Omišlja, uputili su se na groblje sveti Duh gdje su zapaljene svijeće i izrečena prigodna molitva za sve poginule i umrle branitelje.

Duhovne vježbe za PU osječko-baranjsku i PU vukovarsko-srijemsku

Petak, 23. 04. 2010.

Od 20.-23. travnja u UJ Valbandonu održane su duhovne vježbe za PU osječko-baranjsku i PU vukovarsko-srijemsku. Na duhovnim vježbama sudjelovalo je dvadeset i osam djelatnika. Voditelj duhovnih vježbi bio je policijski kapelan za PU osječko-baranjsku p. Željko Rakošec.

Osim predavanja svakodnevno su slavili svetu misu u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Fažani. Voditelj je bio na raspolaganju kako za sakrament pomirenja tako i za razgovor sa sudionicima.

Priprava za Uskrs djelatnika PU primorsko-goranske

Utorak, 30. 03. 2010.

U katedrali sv. Vida u Rijeci vojni kapelan iz Delnica i dušobrižnik za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja predvodio je pripravu za Uskrs za djelatnike PU primorsko-goranske i obitelji djelatnika kao i članovima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te slavio svetu misu za branitelje Domovinskog rata.

Posjet i blagoslov Druge i Treće policijske postaje te Policijskog doma

Ponedjeljak, 22. 03. 2010.

Djelatnici Druge i Treće policijske postaje i Policijskog doma susreli su se s vojnim kapelanom iz Delnica i dušobrižnikom za PU primorsko-goransku p. Mirkom Vukojom. Kapelan se predstavio i zahvalio na gostoprimstvu. 

Nakon toga je pomoćnik kapelana Branko Mustapić upoznao djelatnike s ponudom i novostima koje se nude svim vjernicima katolicima ovih postaja, ali i cijele PU primorsko-goranske.

Posjet i blagoslov Policijske postaje Mali Lošinj

Srijeda, 03. 03. 2010.

Pripadnici Policijske postaje Mali Lošinj - ispostava Cres i djelatnici ronilačkog centra, ustrojstvene jedinice Zapovjedništva specijalne policije RH susreli su se s vojnim kapelanom iz Delnica i dušobrižnikom za PU primorsko-goransku p. Mirkom Vukojom.

Posjet i blagoslov u policijskim postajama

Četvrtak, 25. 02. 2010.

Vojni kapelan iz Delnica p. Mirko Vukoja i njegov pomoćnik Branko Mustapić posjetili su Postaju aerodromske policije u Rijeci, a nakon njih Policijsku postaju Krk. Dočekali su ih načelnici postaje aerodromske policije Damir Volf i Policijske postaje Krk Ivan Katalinić.

Misa za poginule branitelje Domovinskog rata i posjet policijskim postajama

Srijeda, 24. 02. 2010.

U katedrali sv. Vida u Rijeci slavljena je mjesečna sveta misa za poginule branitelje u Domovinskom ratu, poginule djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske i članove njihovih obitelji. Misu je slavio kapelan za BSD-e i dušobrižnik za Policijsku upravu primorsko-goransku p. Mirko Vukoja.

Isti dan kapelan je nastavio sa svojim pomoćnikom Brankom Mustapićem posjet djelatnicima policijskih postaja. Posjećene su Prva policijska postaja, Prometna postaja policije, PU primorsko-goranska (sektor pravnih, financijskih i tehničkih poslova), Postaja pomorske policije kao i Uprava za obranu Rijeka.

Obilazak i blagoslov PP Opatija

Ponedjeljak, 22. 02. 2010.

Kapelan za BSD Delnice i dušobrižnik za primorsko-goransku upravu p. Mirko Vukoja i njegov pomoćnik za primorsko-goransku upravu Branko Mustapić posjetili su Policijsku postaju Opatija gdje su ih dočekali načelnik Damir Brnas, pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometna Božidar Ružić, ostale djelatnice i djelatnici kao i o. Ivan Tambolaš, župnik župe sv. Jakova u Opatiji.

Obilazak i blagoslov PGP Rupa

Petak, 19. 02. 2010.

Kapelan za BSD Delnice i dušobrižnik za PU primorko-goransku p. Mirko Vukoja i njegov pomoćnik za PU primorsko-goransku Branko Mustapić nastavili su s obilascima policijskih postaja, s nakanom upoznavanja kapelana s djelatnicima.

Blagoslov postrojbi u vojarni “Josip Jović” u Udbini

Ponedjeljak, 08. 02. 2010.

Vojni kapelan p. Mirko Vukoja po prvi je put obišao postrojbu BSD-a smještenu u vojarni “Josip Jović” u Udbini. Blagoslovio je djelatnike i prostorije svih postrojbi smještenih u toj vojarni.

Blagoslov u vojarni “Kovčanje” na Malom Lošinju

Ponedjeljak, 18. 01. 2010.

Vojni kapelan Mirko Vukoja i njegov pomoćnik satnik Anton Žic iz BSD-a Delnice posjetili su vojarnu “Kovčanje” na Malom Lošinju. Obišli su i blagoslovili sve objekte, kao i ljude koji su tamo na službi. Blagoslovu je nazočio zapovjednik vojarne bojnik Željko Miletić.

Blagoslov u prostorijama policijskih postaja Delnice i Vrbovsko

Petak, 18. 12. 2009.

U prostorijama PP Delnice i Vrbovsko predstavio se novi kapelan u BSD-u Delnice p. Mirko Vukoja. Nakon predstavljanja je blagoslovio djelatnike u njihovom radnom prostoru. Blagoslovu u prostorijama PP Delnice nazočili su načelnik Dinko Žagar sa djelatnicama i djelatnicima kao i mons. Stanislav Kovačići, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Delnicama i dekan Delničkog dekanata dok su u prostorijama PP Vrbovsko bili nazočni pomoćnik za kriminalističku policiju Danko Tomić sa djelatnicima te o. Lovro Perić, župnik župe sv. Ivan Nepomuk u Vrbovskom.

Duhovne vježbe za djelatnike PU šibensko-kninske i PU zadarske

Petak, 06. 11. 2009.

Četrnaest djelatnika i djelatnica PU Šibensko-kninske i PU Zadarske od 3.-6. studenog sudjelovali su na duhovnim vježbama u Valbandonu. Voditelj duhovnih vježbi bio je o. Ante Vukoja, vojni kapelan u MORH-u.

Deseto hodočašće djelatnika MUP-a u Ludbreg

Petak, 04. 09. 2009.

U petak 4. rujna u svetištu “Predragocjene Krvi Isusove” u Ludbregu održano je 10. hodočašće djelatnika MUP-a RH. Započelo je sakramentom ispovijedi u župnoj crkvi, a zatim se u procesiji krenulo od župne crkve prema zavjetnoj kapelici gdje je uslijedila pobožnost Križnog puta. Nakon Križnog puta započela je sveta misa koju je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac uz sudjelovanje voditelja ludbreškog svetišta, župnika Josipa Đurkana, te drugih svećenika i policijskih kapelana. Propovijedao je vojni kapelan sa HVU-a “Petar Zrinski” fra Žarko Relota.

Cijeli članak »

Djelatnici PU primorsko-goranske hodočastili Gospi od Krasna

Subota, 15. 08. 2009.

27 hodočasnika, djelatnika PU primorsko-goranske iz Rijeke iz Udruge udovica i roditelja Domovinskog rata Republike Hrvatske, umirovljenika kao i članova njihovih obitelji hodočastilo je u svetište Gospi od Krasna. Voditelj hodočašća bio je pomoćnik kapelana za PU primorsko-goransku Branko Mustapić.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Vidješe gdje stanuje i ostadoše kod njega – Mihael (22. 01. 2021.)

{image:1:medium}

Vidješe gdje stanuje i ostadoše kod njega – Mihael (15. 01. 2021.)

{image:1:medium}

Riječ tijelom postade i nastani se među nama - Mihael (28. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Evo začet ćeš i roditi Sina - Mihael (19. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (10. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (04. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (28. 11. 2020.)

{image:1:medium}

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (19. 11. 2020.)

{image:1:medium}

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (12. 11. 2020.)

{image:1:medium}

Evo zaručnika! Iziđite mu u susret! - Mihael (05. 11. 2020.)

{image:1:medium}

Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima - Mihael (30. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Ljubi Gospodina, Boga svojega, i svoga bližnjega kao sebe samoga - Mihael (23. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Podajte caru carevo, a Bogu Božje (19. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (08. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (17. 09. 2020.)

{image:1:medium}

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam! – Mihael (10. 09. 2020.)

{image:1:medium}

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (30. 08. 2020.)

{image:1:medium}

“Pruži svoju ruku siromahu” (usp. Sir 7, 32) (23. 06. 2020.)

Poruka Svetoga Oca Franje za IV. svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu, 15. studenoga 2020.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo - Mihael (20. 06. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije za parlamentarne izbore 2020. (16. 06. 2020.)

U povodu parlamentarnih izbora, raspisanih za 5. srpnja 2020. godine.

 

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (12. 06. 2020.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 60. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (10. 06. 2020.)

 

 

»Evo me, mene pošalji!« (Iz 6, 8) (05. 06. 2020.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2020. (18. listopada 2020.)

Kao što mene posla Otac, i ja šaljem vas: Primite Duha Svetoga - Mihael (28. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Poput Isusa Krista, prisiljeni bježati. Prihvatiti, zaštititi, promicati i integrirati prognanike (26. 05. 2020.)

Poruka pape Franje za 106. svjetski dan selilaca i izbjeglica [27. rujna 2020.]

Oče, proslavi Sina svoga! – Mihael (22. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja - Mihael (16. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja sam put i istina i život – Mihael (09. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka nadbiskupa Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 2020. (03. 05. 2020.)

Poruka predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 2020.

Uskrsna poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana, Uskrs 2020. (15. 04. 2020.)

„Vi se ne bojte! Ta znam: Isusa Raspetoga tražite! Nije ovdje! Uskrsnu kako reče.“ (Mt 28, 5-6)

Poruka pape Franje Urbi et orbi (12. 04. 2020.)

Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega 2020.

Sveto vazmeno trodnevlje i Uskrs - Mihael (08. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Uskrsna poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije (07. 04. 2020.)

 

 

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (02. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Riječi zvanja (02. 04. 2020.)

Poruka pape Franje za 57. Svjetski dan molitve za zvanja, nedjelja Dobrog Pastira, 3. svibnja 2020

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (30. 03. 2020.)

Dekret o posebnoj nakani koja se dodaje u sveopću molitvu u slavlju Muke Gospodnje samo za 2020. godinu

 

 

 

 

 

»Mladeži, kažem ti, ustani!«(usp. Lk 7, 14) (30. 03. 2020.)

Poruka svetoga oca Franje za 35. svjetski dan mladih 2020.

Ja sam uskrsnuće i život – Mihael (27. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (26. 03. 2020.)

Dekret u vremenu Covid-19 (II)

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (26. 03. 2020.)

Dekret u vremenu Covid-19 (I)

Apostolska pokorničarna, Rim, 19. ožujka 2020. (26. 03. 2020.)

Dekret Apostolske pokorničarne o davanju posebnih oprosta vjernicima u sadašnjim okolnostima pandemije

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (19. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Odredbe biskupa Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19 (19. 03. 2020.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (13. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja (11. 03. 2020.)

Poruka kardinala Petra K. A. Turksona u vrijeme koronavirusa (COVID-19), 11. ožujka 2020.

Ovo je Sin moj, ljubljeni! Slušajte ga! - Mihael (06. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax (04. 03. 2020.)

Izjava o Odluci Ustavnoga suda Republike Hrvatske u svezi s ustavnošću Zakona o udomiteljstvu

Priopćenje s XXII. zajedničkog zasjedanja BK BiH i HBK (02. 03. 2020.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (28. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2020. (25. 02. 2020.)

»Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom!« (2 Kor 5, 20)

Ljubite neprijatelje - Mihael (21. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (13. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (07. 02. 2020.)

{image:1:medium}

»Da možeš pripovijedati svome sinu i svome unuku« (Izl 10, 2). Život postaje priča (04. 02. 2020.)

Poruka pape Franje za 54. svjetski dan sredstava društvene komunikacije 2020.

Vidješe oči moje spasenje tvoje – Mihael (31. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Nastani se u Kafarnaumu - Mihael (25. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka za Dan života 2020. (25. 01. 2020.)

Usamljenost prevladati ljudskom blizinom, vjerom i ljubavlju

»Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti« (Mt 11, 28) (10. 01. 2020.)

Poruka Svetoga Oca Franje za XXVIII. svjetski dan bolesnika [11. veljače 2020.]

»Pojavila se milost Božja, spasiteljica svih ljudi« (Tit 2, 11) (03. 01. 2020.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana, Božić 2019.

Četvrta nedjelja došašća i Božić - Mihael (20. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Poruka svetoga oca Franje za 53. svjetski dan mira, 1. siječnja 2020. (19. 12. 2019.)

Mir kao put nade: dijalog, pomirenje i ekološko obraćenje

Poruka Komisije HBK „Iustitia et pax“ za predsjedničke izbore 2019. (17. 12. 2019.)

Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo? - Mihael (16. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Admirabile signum (12. 12. 2019.)

Apostolsko pismo Svetoga Oca Franje o značenju i vrijednosti jaslica

Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko! - Mihael (06. 12. 2019.)

{image:1:medium}

“Budućnost je dostupna” (05. 12. 2019.)

Poruku pape Franje povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava u utorak, 3. prosinca 2019.

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (29. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sveti Nikola zaštitnik u nevolji i pomoćnik obitelji (28. 11. 2019.)

Poruka Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca Tomislava Rogića, šibenskog biskupa pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2019.

Čovjek stvoren „na sliku Božju“ – njegova veličina i poziv (27. 11. 2019.)

Dokument Vijeća HBK za nauk vjere

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje - Mihael (21. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Poslanica biskupa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa (20. 11. 2019.)

 „Upamti da u Božjim očima ništa nije maleno. Sve što činiš čini s ljubavlju.“ sv. mala Terezija

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu – Mihael (07. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno-Mihael (31. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Trideseta nedjelja kroz godinu-Mihael (25. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 59. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (21. 10. 2019.)

Plenarno, 59. zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije na zagrebačkom Ksaveru

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu (17. 10. 2019.)

{image:1:medium}

»Tada im otvori pamet da razumiju Pisma« (Lk 24, 45). (15. 10. 2019.)

Motu proprio Svetoga Oca Franje kojim se ustanovljuje Nedjelja Božje riječi

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (11. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Idite, misionarite! (02. 10. 2019.)

Predsjednik Vijeća HBK za misije krčki biskup Ivica Petanjak uputio je poruku za misijski mjesec listopad 2019.

„Starost je konačno razdoblje ljudske zrelosti. Ona je izraz Božjega blagoslova“ (01. 10. 2019.)

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj dubrovački biskup Mate Uzinić uputio čestitku za Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada 2019.

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (19. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika (13. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (06. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Izaberimo, dakle, život! (02. 09. 2019.)

Poruka pape Franje za V. Svjetski dan molitve za skrb o stvorenome svijetu

Crkva postoji kad postoji za druge (28. 08. 2019.)

Poruka nadbiskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju na početku školske i katehetske godine 2019./2020.

Dvadeset i prva i dvadeset i druga nedjelja kroz godinu – Mihael (23. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Nisam došao mir dati, nego razdjeljenje - Mihael (17. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Uznesenje Blažene Djevice Marije - Velika Gospa - Mihael (09. 08. 2019.)

{image:1:medium}

»Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!«  (1 Kor 15, 57) (02. 08. 2019.)

Poslanica msgr. Jure Bogdana, vojnoga ordinarija, povodom proslave Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 5. kolovoza 2019.

Što si pripravio, čije će biti? - Mihael (31. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Ufanje ubogih neće biti zaludu (11. 07. 2019.)

Poruka svetoga oca Franje za 3. Svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu 17. studenoga 2019.)

 

XIV. – XVII. nedjelja kroz godinu – Mihael (05. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu (27. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2019.

Dvanaesta i trinaesta nedjelja kroz godinu-Mihael (21. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Duhovi, Presveto Trojstvo, Tijelovo - Mihael (08. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Ne radi se samo o migrantima (04. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2019.

Neka budu savršeno jedno-Mihael (30. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Šesta vazmena nedjelja Uzašašće - Mihael (24. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Četvrta i peta vazmena nedjelja - Mihael (10. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu-Mihael (01. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Arhiva vijesti

Linkovi