Propovijedi i poruke

20. hodočašće hrvatske vojske i policije

Petak, 18. 05. 2012.

Homilija vojnog ordinarija na svetoj misi na Zagrebačkom velesajmu na polasku za Lurd

Danas je blagdan Blažene Djevice Marije, Majke i Posrednice milosti. Kao da je naručen za početak hodočašća. Marija je posrednica milosti jer je Gospodin s njome, jer je puna milosti, bez ijedne ljage grijeha.

Prvo čitanje govori o starozavjetnoj kraljici Esteri, koja je, kako lijepo kaže, blaženi kardinal Stepinac, divna slika onoga što će u punini zasjati u Mariji, Majci Božjoj.

Kad je Izraelski narod bio odveden u babilonsko ropstvo, Perzijanci su provalili u zemlju i uspostavili svoju vlast. Perzijska vlada je dala mogućnost da se svi Judejci mogu iseliti, koji to žele, i vratiti se u svoju Domovinu. Bilo je i onih koji su prihvatili novu perzijsku vlast. Između ostalih i neki Judejac Mardohej koji je ostao zajedno s nećakinjom, kćerkom svoga brata, koja se zvala Edita, čije ime na perzijskom jeziku znači Estera,-na hrvatskom Zvijezda, odatle ime i Zvjezdana.

Kad je kralj Asver priredio veliku gozbu za svoju velikaše, kraljica Vastija odbila je pojaviti se na večeri, što je veoma razljutilo kralja. On je naredio da se potraže najljepše djevojke u kraljevstvu i koja se bude svidjela kralju, postavit će je za kraljicu umjesto Vastije.

Među brojnim djevojkama odabrana je Estera. Ona se pojavila na kraljevoj gozbi pred njegovim uzvanicima. Kralj ju je te večeri učinio kraljicom, mjesto Vlastije i priredio veliku gozbu u čast Esterinu i svim knezovima i činovnicima.

Nakon toga kralj je podigao do najveće časti nekog Amana koji je tražio da mu se iskazuje poštovanje i čast kao nekom božanstvu. Stric Esterin Mardohej nije pokleknuo pred njim jer je smatrao da je nedolično odnositi se prema običnom čovjeku kao Bogu. Stoga ga je Aman zamrzio a s njim i židovski narod. Aman je zamolio kralja da izda pismenu zapovijed da se pogube svi Judejci. To je izazvalo sveopći plač među Židovima.

Kraljica Estera se silno ražalostila jer se radilo o njezinom narodu. Nije oklijevala nego se odmah uputila prema kralju da ga zamoli da poštedi nju kao i njezin narod. On je udovoljio njezinoj želji i tako je narod bio spašen.
Blaženi kardinal Stepinac je rekao da je Estera slika- pralik Blažene Djevice Marije.

Estera je bila najljepša od svih djevojaka. A koliko je tek lijepa bila Blažena Djevica Marija, pita se blaženi kardinal Stepinac, a to je prije svega ljepota Marijine duše, koja je bila puna milosti, jer je nikada ni najmanji grijeh nije povrijedio.

Kraljica je bila kreposna života. To se vidi iz njezinih postova, molitava, koje zabilježilo Sv. Pismo: "Ti znaš, Gospode, da mrzim sjaj bezbožnika, da mi je mrsko, kad moram javno nositi znak svoje visosti".
Kraljica Estera bila je toliko kreposna da joj je Bog bio jedina snaga". "Što da kažemo o krepostima Majke Božje?", pita se blaženi kardinal Stepinac. "Nema toga čovjeka na zemlji koji bi mogao ocrtati divne kreposti Majke Božje

Kraljica Estera bila je u nevolji puna vjere i ufanja u Boga, koja ju je snašla kao i njezin narod. Kakva je tek bila vjera i nada Marijina?, pita se Blaženik.

Kraljica je Estera posebno volila svoj narod. Spasila je svoj nepravedno osuđeni narod od istrebljenja, jer ju je kralj volio. Koliko li je moćnija Blažena Djevica Marija, koju Bog ljubi iznad svih stvorova. Mi ne možemo reći da nismo zaslužili osudu. Grešno smo i jadni ljudi. Što smo bjedniji i jadniji to je ona spremna da nam još više pomogne.

Braćo i sestre!
Ta se Marijina pomoć prvi puta posebno očitovala na svatovima u Kani Galilejskoj, kako nam to opisuje današnje evanđelje. Marijinim posredovanjem učenici su povjerovali u Isusa Krista kao Sina Božjega.

Evanđelist Ivan predstavlja Mariju svojim vjernicima, i nama također, kao "Ženu", novu Evu, najavljena davno još na počecima čovječanstva, čija će uloga biti od velikog značenja jer će se svojim životom do kraja staviti u službu Bogu.

U Mariji se u punini ostvaruju riječi proroka koji opisuju Mesijino vrijeme kao vrijeme zaruka između Boga i izabranog naroda, Boga i Crkve. U naviještenju se Marija spominje kao Zaručnica- Djevica; u Kani Galilejskoj kao Majka, a podno križa kao supatnica. I tako vidimo da je Marija u središtu našega spasenja. Po njoj se kao Posrednici ostvaruje novi svijet. Ali uvijek uz Isusa koji je naš Spasitelj i Otkupitelj. Zato je nazvana Suotkupiteljicom.

Isus je prijatelj svake istinske čovjekove radosti. On se pridružuje zajedno sa svojim učenicima i svojom majkom svadbenoj svečanosti i radosti dvoje mladenaca. Isusova i Marijina prisutnost na svadbi bila je povod radosti. Bez Isusa ostali bi bez vina. Dvorana bi se brzo napunila, a radosti ne bi bilo. Zaručnici bi se osramotili; bili bi poniženi. Zahvaljujući Isusovoj i Marijinoj prisutnosti teškoće nisu poremetile svadbeno veselje, nego se njihovom prisutnošću još više povećalo.

Što nam govori to? Gdje je Krist prisutan i njegova Majka Marija, posebno kad je riječ o obitelji, tu je i radost. Najveće nevolje se ublažuju.

Iz Sv. Pisma vidimo da je Marijina prisutnost donijela radost u kuću Zaharijinu i u kuću mladenaca. Ona i danas donosi radost, o čemu nam svjedoče brojna svetišta širom svijeta, njoj posvećena.

Gdje je izvor Marijine radosti? Mariji je puna milosti; do kraja ispunjena Bogom. Zato je i pozdravlja anđeo riječima: "Zdravo Marijo"-"Gospodin s Tobom" ili točnije prevedeno: "Veseli se Marijo, Ti koja si milosti puna, jer je Gospodin s Tobom. Kad kaže: "Milosti puna", to znači da ju je sam Bog od prvog trenutka začeća ispunio svojom milošću. Marija je sva lijepa, isključivo Božja.

Drugi dio našega mota je "Gospodin s tobom". To je poziv na veliko djelo na koje Bog poziva Mariju.

Marija je duboko prodrla u Božju tajnu Zato je sudjelovala svojom vjerom i poslušnošću u ljudskom spasenju " (LG 56).

Marija je aktivna vjernici u izvršavanju Božjeg nauma. Zato i kaže: "Evo službenice Gospodnje neka mi bude po Tvojoj riječi". Tim riječima izriče žarku želju da se što prije dogodi rođenje Božjega Sina Isusa Krista, našega Boga i Spasitelja.

Hodočašće nije turizam, iako ćemo tijekom puta puno toga lijepoga vidjeti i doživjeti. Hodočašće je prije svega naš molitveni hod u Gospodinu i s Gospodinom, pod zaštitom Isusove i naše Majke Marije. Tko ju ne bi uzeo za svoju zaštitnicu? Na to nas potiče i naš ovogodišnji moto: "Zdravo Marijo! Gospodin s tobom!"

Marijo, Ti Kraljice Hrvata i Majko naše slobode, Ti zaštitnice Vojnog ordinarijata, Gospo Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, Kraljice mira, budi nam pomoćnicom i zagovornicom na ovom našem 20. jubilarnom međunarodnom hodočašću u Lurdu. Amen. 

Arhiva propovijedi i poruka

2019: siječanj (1) , veljača (1) , ožujak (4) , travanj, svibanj (1) ,

2018: siječanj, veljača (4) , ožujak (4) , travanj (3) , svibanj (7) , lipanj (4) , srpanj, kolovoz (2) , rujan (11) , listopad (5) , studeni, prosinac,

2017: siječanj (1) , veljača, ožujak (1) , travanj (4) , svibanj (7) , lipanj (2) , srpanj, kolovoz (1) , rujan (3) , listopad (1) , studeni, prosinac,

2016: siječanj, veljača (2) , ožujak (2) , travanj, svibanj (2) , lipanj, srpanj (1) , kolovoz (6) , rujan (1) , listopad (2) , studeni (5) , prosinac (1) ,

2015: siječanj, veljača, ožujak (1) , travanj, svibanj, lipanj, srpanj (1) , kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac (1) ,

2014: siječanj, veljača, ožujak, travanj (1) , svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac (1) ,

2013: siječanj (1) , veljača, ožujak (1) , travanj, svibanj (1) , lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac (1) ,

2012: siječanj, veljača (1) , ožujak (1) , travanj, svibanj (2) , lipanj (1) , srpanj, kolovoz, rujan, listopad (2) , studeni, prosinac (2) ,

2011: siječanj, veljača, ožujak (1) , travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni (1) , prosinac (3) ,

2010: siječanj, veljača (1) , ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni (1) , prosinac,

2009: siječanj, veljača, ožujak (1) , travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac (1) ,

2008: studeni (1) , prosinac,

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Četvrta i peta vazmena nedjelja - Mihael (10. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu-Mihael (01. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Nakon osam dana dođe Isus – Mihael (26. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje - Mihael (17. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Nedjelja Muke Gospodnje, Cvjetnica - Mihael (14. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (05. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Hrabrost da se preuzme rizik za Božje obećanje (05. 04. 2019.)

Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja (Nedjelja Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (28. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Ako se ne obratite, svi ćete slično propasti-Mihael (21. 03. 2019.)

{image:1:medium}

“Budite složni i živite u miru” (15. 03. 2019.)

Predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je poslanicu za Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 18. – 24. ožujka 2019.

Dok se molio, izgled lica mu se izmijeni-Mihael (15. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Duh ga je vodio pustinjom, gdje bijaše iskušavan-Mihael (07. 03. 2019.)

{image:1:medium}

»Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih« (Rim 8, 19) (26. 02. 2019.)

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2019.

Sedma i osma nedjelja kroz godinu Pepelnica – Mihael (22. 02. 2019.)

{image:1:medium}

„‘Udovi smo jedni drugima’ (Ef 4, 25). Od social network comunities do ljudskih zajednica“ (19. 02. 2019.)

Poruka pape Franje za 53. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije [2019.]

Blago vama, siromasi!  Jao vama, bogataši! (15. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ (14. 02. 2019.)

PRIOPĆENJE

Oni ostaviše sve i pođoše za Njim-Mihael (07. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Pismo biskupa HBK patrijarhu SPC Irineju (06. 02. 2019.)

CONFERENTIA EPISCOPORUM CROATIAE

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima-Mihael (31. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Savjest u svjetlu zakona ljubavi (26. 01. 2019.)

 

Poruka za Dan života 2019. Mate Uzinića, dubrovačkog biskupa, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj

Danas se ispunilo ovo pismo-Mihael (25. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Priopćenje s XXI. zajedničkog zasjedanja HBK i BK BiH (22. 01. 2019.)

Isus učini prvo znamenje u Kani Galilejskoj-Mihael (17. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Blagdan krštenja Gospodinova - Mihael (10. 01. 2019.)

{image:1:medium}

»Besplatno primiste, besplatno dajte!« (Mt 10, 8) (10. 01. 2019.)

Poruka pape Franje za 27. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2019.]

“I riječ tijelom postade i nastani se među nama” (Iv 1, 14) (30. 12. 2018.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana, Božić 2018.

Dobra politika je u službi mira (30. 12. 2018.)

Poruka svetoga oca Franje za 52. svjetski dan mira 1. siječnja 2019.

Četvrta nedjelja došašća i Božić-Mihael (21. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Što nam je činiti? - Mihael (13. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Podijeli s onim koji nema (13. 12. 2018.)

Poruka varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa – 16. prosinca 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (06. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Sveti Nikola znak providnosti i učitelj dobrote (04. 12. 2018.)

Poruka Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca šibenskog biskupa Tomislava Rogića pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (29. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ti kažeš: Ja jesam Kralj – Mihael (22. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu - Mihael (10. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ljubi!...Ovo je prva zapovijed – Mihael (31. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Sinoda o mladima bila je dobra berba i obećava dobro vino (29. 10. 2018.)

Papa Franjo

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (24. 10. 2018.)

Pravna, radna i socijalna sigurnost - jamstvo dostojanstva čovjeka u hrvatskom društvu

Dvadeset i deveta i trideseta nedjelja kroz godinu; Svi Sveti – Mihael (19. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 57. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (13. 10. 2018.)

Plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, 57. u nizu, održano je pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Zagrebu od 9. do 11. listopada 2018.

“Duh solidarnosti u Europi” (17. 09. 2018.)

Završna poruka sa Plenarnog zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Poruka pape Franje za Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom svijetu 2018. (04. 09. 2018.)

Gdje je Bog velik, velik je i čovjek (23. 08. 2018.)

Poruka predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju nadbiskupa Đure Hranića na početku školske i katehetske godine 2018./2019., upućena 22. kolovoza svećenicima, redovnicima i redovnicama, katehetama i vjeroučiteljima, djeci, mladima i roditeljima.

Poruka Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj povodom Svjetskog dana turizma 2018. (08. 08. 2018.)

„Turizam i digitalna transformacija"

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (17. 07. 2018.)

Izazovi migrantske krize u europskom prostoru

Savjest – čuvar čovjekova dostojanstva i slobode (18. 06. 2018.)

Izjava Komisije „Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije       

Poruka Svetoga Oca Franje za 2. svjetski dan siromaha, 18. studenoga 2018. (17. 06. 2018.)

„Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje“

Poruka pape Franje za 60. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes (09. 05. 2018.)

Svim nazočnim hodočasnicima i njihovim obiteljima, Sveti Otac iz sveg srca udjeljuje apostolski blagoslov.

Propovijed varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, 8. svibnja 2018. u Krašiću (08. 05. 2018.)

Povodom 120. obljetnice rođenja bl. kardinala Alojzija Stepinca

Priopćenje Stalnog vijeća HBK (08. 05. 2018.)

„Politička zajednica i Crkva, svaka na svome  osebujnom području, jedna o drugoj neovisne su i autonomne.“

Poruka biskupa Petanjka za Nedjelju turizma (08. 05. 2018.)

„Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov.“

 

Poruka za Dan posvećenja klera 2018. (03. 05. 2018.)

 

 

 

„Dragi svećenici, neka ljepota ovoga dana, posvećenog Srcu Isusovu, učini da u nama poraste želja za svetošću.“

Priopćenje Komisije „Iustitia et pax“ HBK o arbitražnom sporu s Republikom Slovenijom (02. 05. 2018.)

I priopćenje o održavanju usmene rasprave 2. svibnja 2018. o slovenskom zahtjevu za mišljenjem Europske komisije

Gospodin nas i danas poziva (13. 04. 2018.)

Poruka splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, za Nedjelju Dobrog Pastira - 2018.

Poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2018. (13. 04. 2018.)

{image:1:large}

Uskrsnuli Krist – nada naša

Poziv biskupa BK BiH na molitvu krunice (30. 03. 2018.)

Molimo i za sve ono čime će nas Bog obnoviti, ohrabriti i učiniti postojanima na našim korijenima da uvijek budemo prepoznatljivi kao kršćani.

Poruka Svetoga Oca Franje za 33. Svjetski dan mladih (29. 03. 2018.)

»Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga«(Lk 1, 30)

Moći u Crkvi: Vjerodostojnost i čuvanje (15. 02. 2018.)

Uputa Kongregacije za kauze svetih

Da ne ohladni ljubav mnogih (usp. Mt 24,12) (14. 02. 2018.)

Korizmena poslanica biskupa Josipa Mrzljaka uz „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, 26.02. – 04.03. 2018. godine

Poruka Svetog Oca Franje za korizmu 2018. (06. 02. 2018.)

»Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih« (Mt 24, 12)

Poruka pape Franje za 52. svjetski dan sredstava društvene komunikacije (02. 02. 2018.)

"Istina će vas osloboditi" (Iv 8, 32)

Uzvišenost, ljepota i snaga majčinskoga odgoja (01. 02. 2018.)

Poruka biskupa Mate Uzinića , predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, uoči Dana života 2018.(prva nedjelja u veljači).

Poruka pape Franje za 26. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2018.] (26. 01. 2018.)

""Evo ti sina!... Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi" (Iv 19, 26-27).

Siromaštvo i zajedništvo (25. 01. 2018.)

Poruka prigodom Dana posvećenog života 2018.

Primiti, zaštiti, promicati i integrirati (15. 01. 2018.)

Pismo biskupa Pere Sudara, predsjednika Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, u povodu Svjetskog dana selilaca i izbjeglica

„ Dijete nam se rodilo, sin nam je darovan „ (06. 01. 2018.)

Božićna poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana

Poruka pape Franje za 55. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja (07. 12. 2017.)

  Slušati, razlučivati, živjeti Gospodinov poziv

22. travnja 2018.

Poruka biskupa Josipa Mrzljaka uz Nedjelju Caritasa (06. 12. 2017.)

.

Poruka biskupa Ivice Petanjka pomorcima i ribarima za sv. Nikolu (05. 12. 2017.)

“Unutarcrkveni dijalog, suradnja i suodgovornost” (30. 11. 2017.)

Program 58. teološko-pastoralnog tjedna; Zagreb, 23. do 25. siječnja 2018.

 

“Migranti i izbjeglice - muškarci i žene u potrazi za mirom” (30. 11. 2017.)

Poruka svetoga oca Franje za 51.  Svjetski dan mira 1. siječnja 2018.

Magnum principium (20. 09. 2017.)

Apostolsko pismo u obliku motu propria vrhovnog svećenika Franje kojim se unose promjene u kan. 838 Zakonika kanonskog prava

Naše ljudsko dostojanstvo i dobrobit duboko su povezani s našom brigom za čitav stvoreni svijet (01. 09. 2017.)

Zajednička poruka pape Franje i ekumenskog patrijarha Bartolomeja prigodom proslave III. Svjetskog dana molitve za skrb o stvorenom svijetu, 1. rujna 2017.

Škola i vjeronauk pred izazovom obrazovne reforme (01. 09. 2017.)

Poruka predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za katehizaciju i novu evangelizaciju na početku školske i katehetske godine 2017./2018.

Primiti, zaštititi, promicati i integrirati migrante i izbjeglice (23. 08. 2017.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2018. (14. siječnja 2018.)

Okružno pismo biskupima o kruhu i vinu za euharistiju (18. 07. 2017.)

Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu

Ne ljubimo riječima, već djelima (26. 06. 2017.)

Papina poruka za 1. svjetski dan siromašnih, 19. studenoga 2017.

Misija u srcu kršćanske vjere (16. 06. 2017.)

Poruka pape Franje za Svjetski misijski dan 2017. (22. listopada)

Zajednička Izjava komisija „Iustitia et pax” BK Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije (08. 05. 2017.)

Izjava komisija „Iustitia et pax" BK BiH, HBK i SŠK

Poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2017. (16. 04. 2017.)

Zagreb, Veliki ponedjeljak 2017.

“Velika mi djela učini Svesilni!” (Lk 1, 49) (31. 03. 2017.)

Papina poruka za 32. svjetski dan mladih (9. travnja 2017.)

Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini (03. 03. 2017.)

Poslanica predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinskog biskupa msgr. Josipa Mrzljaka

Ne boj se jer ja sam s tobom (Iz 43, 5). Priopćivanje nade i povjerenja u našem dobu (22. 02. 2017.)

Poruka pape Franje za 51. svjetski dan sredstava društvene komunikacije (28. svibnja 2017.)

Božja riječ je dar. Drugi su dar (08. 02. 2017.)

Poruka pape Franje za korizmu 2017.

“Pojavila se milost Božja, spasiteljica svih ljudi” (Tit 2, 11). (19. 12. 2016.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana

U misiji pod vodstvom Duha (09. 12. 2016.)

Poruka pape Franje za 54. svjetski dan molitve za duhovna zvanja 2017. (7. svibnja )

Ad resurgendum cum Christo (Da bi se suuskrslo s Kristom) (25. 10. 2016.)

Naputak Kongregacije za nauk vjere o pokapanju tijela preminulih i čuvanju pepela u slučaju spaljivanja

Arhiva vijesti

Linkovi