Propovijedi i poruke

Zahvala msgr. Ante Jozića na kraju biskupskoga ređenja

Srijeda, 16. 09. 2020.

Biskupsko ređenje msgr. Ante JOZIĆA, apostolskoga nuncija u Bjelorusiji,

Prasvetište Gospe od Otoka u Solinu, 16. rujna 2020.

 

Draga braćo i sestre!

 

Na kraju ovog svečanoga obreda moga biskupskog ređenja, u ovim izvarednim okolnostima, želim od srca pozdraviti sve nazočne na današnjem misnom slavlju a također i sve one koji nas prate putem Interneta, radija i televizije u Hrvatskoj i po svijetu.

Posebno pozdravljam predvoditelja liturgijskog slavlja uzoritog kardinala Pietra Parolina, državnog tajnika Svetog Oca koji je unatoč svojim brojnim obavezama i izloženosti zarazi u ovom kriznom vremenu ipak odlučio doći u Split i zarediti me za biskupa. Pozdravljam apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguau, kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa Želimira Puljića, predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, sve prisutne nadbiskupe i biskupe iz Hrvatske, iz Bosne i Hercegovine te iz Crne Gore.

Pozdravljam sve predstavnike civilnih vlasti Republike Hrvatske, posebno izaslanike predsjednika Hrvatskog sabora, Ureda Predsjednika Republike i Vlade Republike Hrvatske te ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske,  veleposlanike, župana splitsko-dalmatinskog, gradonačelnike i načelnike dalmatinskih gradova i općina, na poseban način gradonačelnike gradova Solina i Trilja kao i sve njihove suradnike.

Pozdravljam sve prisutne svećenike, provincijale i provincijalke, redovnike, redovnice i njihove kandidate, bogoslove i sjemeništarce i sve vas draga braćo i sestre koji ste došli uzveličati ovo misno slavlje unatoč opasnosti od zaraze koronavirusom, kao i sve koji su s nama sjedinjeni u mislima i u molitvama bilo gdje po svijetu.

Nalazimo se na Gospinu otoku u Solinu u novoizgrađenoj crkvi posvećenoj Svetoj obitelji, na korijenima kršćanstva i hrvatske državnosti. Drago mi je da se upravo ovdje u Gospinu prasvetištu dogodio i ovaj povijesni čin moga biskupskog ređenja. Moram priznati da je za ovu svečanost baš ovdje u Solinu najviše zaslužan naš nadbiskup i ordinarij ove drevne Splitsko-makarske nadbiskupije nekoć salonitanske metropolit msgr. Marin Barišić kojega najsrdačnije pozdravljam i od srca mu zahvaljujem.

Jedan od razloga zašto smo se danas okupili ovdje jest rođendan za nebo svete Eufemije, djevice i mučenice, zaštitnice grada Rovinja i moje naslovne biskupije Cise u Istri. Sveta ranokršćanska djevica rođena je u Kalcedonu u Maloj Aziji oko 290. godine. Podnijela je mučeništvo za vrijeme Dioklecijanova progona te je zbog vjere osuđena na lomaču i pogubljena na današnji dan 303. godine. Nekako u isto vrijeme podnosi mučeništvo ovdje u Solinu i sv. Dujam, salonitanski biskup.

Ovdje smo dakle na korijenima kršćanstva prve Crkve gdje povijest ne samo da nije šutjela nego nam je postala od davnina majkom i učiteljicom kako za vjeru živjeti, kako se za nju žrtvovati i kako za vjeru umirati ako kada to ikad bude potrebno.

Ovo je trenutak kada bih želio izraziti i svoju zahvalnost, prije svega, Trojedinom Bogu na daru života, na daru svećeništva i na daru biskupstva. Bog je htio da preko svojih roditelja započnem život u vremenu, ali isto tako On je htio da nastavim živjeti i da se vratim opet svojoj službi u Crkvi gdje sam prije godinu i pol dana morao stati.

Neka je vječna hvala Presvetoj Bogorodici, Blaženoj Djevici Mariji, koja se na poseban način slavi u ovome Prasvetištu a koja me je sačuvala u vrijeme prošlogodišnje automobilske nezgode.

Svoju duboku zahvalnost upućujem Svetom Ocu Papi Franji koji me je prošle godine ubrojio među svoje Legate a nedavno imenovao za nuncija u Bjelorusiji. Obećajem mu svoju sinovsku poslušnost i nesebično služenje na korist Crkvi Kristovoj kojoj će me Providnost u budućnosti slati. Zamolio bih uzoritog kardinala Pietra Parolina da prenese ove moje osjećaje zahvalnosti Svetome Ocu kao i izraze vjernosti i odanosti cjelokupnoga hrvatskog naroda prema Svetoj Stolici.

 

Eminenza Reverendissima,

 

Quanta paternità sempre amabile e fine Ella riserva ai Suoi Collaboratori a servizio della Chiesa, e in specie della Sede Apostolica e della persona del Santo Padre. Stavo per dire affiorano nel mio cuore, ma devo dire “sgorgano” dal mio cuore quei sentimenti filiali di gratitudine per il Suo immancabile incoraggiamento manifestato durante il mio percorso di servizio ecclesiale, e particolarmente per la sua vicinanza nel recente delicato momento che ho attraversato anche facendomi visita in ospedale appena scampato pericolo, ed esprimere riconoscenza per aver affrontato i noti rischi con l’intento di portarci la sollecitudine del Santo Padre, Papa Francesco, per questa Chiesa locale di Spalato, per la Chiesa che pellegrina in Croazia, per confermare i solidi Rapporti tra la Santa Sede e la Repubblica di Croazia, in occasione di questa solenne liturgia della mia ordinazione episcopale che Ella ha accettato di presiedere, malgrado qualche noto rischio da affrontare, … mia ordinazione episcopale che in qualche modo dà inizio alla mia nuova missione di Nunzio Apostolico affidatami dal Santo Padre.

Eminenza, chiedo venia se oso chiederLe di voler presentare a Papa Francesco il mio animo nutrito di filiale affetto e di sincera gratitudine per la fiducia con cui ha voluto annoverarmi tra i suoi Legati e inviarmi a servire la Chiesa in Bielorussia, Paese che non si farà vincere dalle difficoltà che vanno emergendo.

Najtoplije se zahvaljujem svim prisutnim nadbiskupima i biskupima na sudjelovanju u ovom slavlju, na čestitkama i na svim njihovim molitvama.

Zahvaljujem županu, gradonačelnicima i načelnicima kao i svim predstavnicima civilnih vlasti u Republici Hrvatskoj na nazočnosti na ovom slavlju kao i na čestitkama koje su mi uputili.

Velika hvala nazočnoj braći svećenicima, redovnicima i redovnicama a i onima koji nas prate putem radija i televizije za veliku pažnju koju su mi iskazivali a posebno za molitve kojima su pratili moje liječenje i rehabilitaciju.

Želim s ovoga mjesta još jednom zahvaliti svim liječnicima specijalistima na čelu s ravnateljem Kliničkog Bolničkog Centra Split, dr. Julijem Meštrovićem, svim terapeutima, medicinskim sestrama i ostalom medicinskom osoblju na „Firulama“ i „Križinama“ te u rehabilitacijskom centru „Biokovka“ u Makarskoj koji su mi danima i mjesecima nesebično iskazivali pažnju i skrb, dajući sve od sebe da mi povrate zdravlje i nadu u život. Hvala Vam od srca.

Hvala mojoj obitelji, rodbini i brojim prijateljima koji su nesebično posvećivali mnogo svog dragocjenog vremena i brinuli se svakodnevno o mome zdravlju.

Hvala svim organizatorima ovoga slavlja, Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, nadbiskupima Marinu i Draženu, današnjim suzarediteljima, generalnom vikaru don Miru, župniku Gospe od Otoka u Solinu don Ranku, svim njihovim suradnicima, na požrtvovnom planiranju i svim pripremama ovoga misnog slavlja.

Posebno hvala mojoj župi sv. Mihovila u Trilju iz koje potječem kao i cijelom cetinskom kraju na istinskoj podršci i molitvama pred Gospom Sinjskom za moje ozdravljenje i za ovo moje posvećenje.

U ovoj prigodi želim zahvaliti svima koji su htjeli biti nazočni na ovom slavlju iz daleke Kine, Hong Konga, Makaa, iz Rusije i Bjelorusije ali zbog trenutnih epidemioloških neprilika nisu mogli doputovati u Hrvatsku. Stoga dopustite mi da im se obratim s nekoliko riječi na njihovim jezicima.

Na kineskom mandarinskom jeziku: „Rado pozdravljam Katoličku Crkvu u Kini, sve biskupe i svećenike kao i sve vjernike te im zahvaljujem na plodnoj suradnji kroz proteklih deset godina na izgradnji boljega svijeta i Kraljevstva Božjega na zemlji. Svima hvala.“

My sincere thanks to those families who wanted to contribute for this new church and for the ceremony of my Episcopal ordination with their bouquet of flowers. May the good Lord bless them all and be their reward.”

Na kraju upućujem poseban pozdrav Katoličkoj Crkvu u Bjelorusiji kamo me Sveti Otac Papa Franjo šalje na novu dužnost.

„Rado pozdravljam Katoličku Crkvu, sve biskupe, svećenike i vjernike laike u Bjelorusiji koja u ovim trenucima proživljava svoje teške trenutke tražeći najbolji izlaz iz trenutne situacije.

Unaprijed svima obećavam da ću sa svakim plodno surađivati i ujedno sve pozivam na molitvu za hitno rješenje svih vaših problema mirnim putem, kroz dijalog i solidarnost svih, izbjegavajući svaku vrstu nasilja.

Molim Presvetu Djevicu Mariju, Majku Kristovu, da vam uvijek bude nadahnuće i pomoć posebno u najtežim trenucima vašega života.

Ne mogu a da ne spomenem na kraju da je ovdje među nama obitelj pok. Tihe Lončara, mladića kojega sam slučajno susreo 7. travnja prošle godine ali ga nažalost nisam imao prilike bolje upoznati. Za njega sada ali i za vas, dragi roditelji, prikazujem ovu svetu misu i uključujem vas u svoje svakodnevne molitve.

Na samom kraju, veliko hvala Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju kao i svim ostalim medijima koji su pratili ovo slavlje i omogućili mnogima u Hrvatskoj ali i po svijetu da svi budemo dionici jednoga slavlja u kojem se proslavlja Bog i časti Presveta Bogorodica.

Još jednom, hvala svima i neka vas štiti i čuva zagovor nebeske Majke Blažene Djevice Marije, Gospe Sinjske, uz zagovor svete Eufemije, svih solinskih mučenika, svetog Dujma te blaženog Alojzija Stepinca. Neka na sve vas i na vaše obitelji siđe obilan Božji blagoslov! Tako neka bude. Amen. Hvaljen Isus i Marija.

Arhiva propovijedi i poruka

2022: siječanj, veljača (1) , ožujak, travanj (2) , svibanj (5) , lipanj, srpanj, kolovoz (1) , rujan (1) ,

2021: siječanj, veljača (2) , ožujak, travanj (3) , svibanj (4) , lipanj, srpanj (1) , kolovoz (1) , rujan, listopad (1) , studeni (1) , prosinac (1) ,

2020: siječanj, veljača, ožujak, travanj (1) , svibanj (6) , lipanj, srpanj, kolovoz (1) , rujan (8) , listopad (2) , studeni, prosinac (1) ,

2019: siječanj (1) , veljača (1) , ožujak (4) , travanj, svibanj (1) , lipanj (2) , srpanj, kolovoz (2) , rujan (1) , listopad (6) , studeni (2) , prosinac,

2018: siječanj, veljača (4) , ožujak (4) , travanj (3) , svibanj (7) , lipanj (4) , srpanj, kolovoz (2) , rujan (11) , listopad (5) , studeni, prosinac,

2017: siječanj (1) , veljača, ožujak (1) , travanj (4) , svibanj (7) , lipanj (2) , srpanj, kolovoz (1) , rujan (3) , listopad (1) , studeni, prosinac,

2016: siječanj, veljača (2) , ožujak (2) , travanj, svibanj (2) , lipanj, srpanj (1) , kolovoz (6) , rujan (1) , listopad (2) , studeni (5) , prosinac (1) ,

2015: siječanj, veljača, ožujak (1) , travanj, svibanj, lipanj, srpanj (1) , kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac (1) ,

2014: siječanj, veljača, ožujak, travanj (1) , svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac (1) ,

2013: siječanj (1) , veljača, ožujak (1) , travanj, svibanj (1) , lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac (1) ,

2012: siječanj, veljača (1) , ožujak (1) , travanj, svibanj (2) , lipanj (1) , srpanj, kolovoz, rujan, listopad (2) , studeni, prosinac (2) ,

2011: siječanj, veljača, ožujak (1) , travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni (1) , prosinac (3) ,

2010: siječanj, veljača (1) , ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni (1) , prosinac,

2009: siječanj, veljača, ožujak (1) , travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac (1) ,

2008: studeni (1) , prosinac,

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (01. 07. 2021.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (25. 06. 2021.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (17. 06. 2021.)

Manje od svega sjemenja na zemlji postane veće od svega povrća - Mihael (12. 06. 2021.)

Sotoni je došao kraj - Mihael (07. 06. 2021.)

Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga - Mihael (28. 05. 2021.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu - Mihael (20. 05. 2021.)

Šesta i sedma vazmena nedjelja - Mihael (07. 05. 2021.)

Treća i četvrta vazmena nedjelja - Mihael (16. 04. 2021.)

Nakon osam dana dođe Isus, stane u sredinu i reče: „Mir vama!“- Mihael (09. 04. 2021.)

Muka Gospodina našega Isusa Krista po Marku - Mihael (25. 03. 2021.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (19. 03. 2021.)

{image:1:medium}

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (13. 03. 2021.)

{image:1:medium}

Razvalite ovaj hram i ja ću ga u tri dana podići - Mihael (05. 03. 2021.)

{image:1:medium}

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2021.)

{image:1:medium}

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu - Mihael (19. 02. 2021.)

{image:1:medium}

I odmah nesta s njega gube i očisti se - Mihael (11. 02. 2021.)

{image:1:medium}

Ozdravi mnoge koje su mučile razne bolesti - Mihael (05. 02. 2021.)

{image:1:medium}

Učio ih je kao onaj koji ima vlast - Mihael (30. 01. 2021.)

{image:1:medium}

Vidješe gdje stanuje i ostadoše kod njega – Mihael (22. 01. 2021.)

{image:1:medium}

Vidješe gdje stanuje i ostadoše kod njega – Mihael (15. 01. 2021.)

{image:1:medium}

Riječ tijelom postade i nastani se među nama - Mihael (28. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Evo začet ćeš i roditi Sina - Mihael (19. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (10. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (04. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (28. 11. 2020.)

{image:1:medium}

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (19. 11. 2020.)

{image:1:medium}

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (12. 11. 2020.)

{image:1:medium}

Evo zaručnika! Iziđite mu u susret! - Mihael (05. 11. 2020.)

{image:1:medium}

Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima - Mihael (30. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Ljubi Gospodina, Boga svojega, i svoga bližnjega kao sebe samoga - Mihael (23. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Podajte caru carevo, a Bogu Božje (19. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (08. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (17. 09. 2020.)

{image:1:medium}

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam! – Mihael (10. 09. 2020.)

{image:1:medium}

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (30. 08. 2020.)

{image:1:medium}

“Pruži svoju ruku siromahu” (usp. Sir 7, 32) (23. 06. 2020.)

Poruka Svetoga Oca Franje za IV. svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu, 15. studenoga 2020.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo - Mihael (20. 06. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije za parlamentarne izbore 2020. (16. 06. 2020.)

U povodu parlamentarnih izbora, raspisanih za 5. srpnja 2020. godine.

 

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (12. 06. 2020.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 60. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (10. 06. 2020.)

 

 

»Evo me, mene pošalji!« (Iz 6, 8) (05. 06. 2020.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2020. (18. listopada 2020.)

Kao što mene posla Otac, i ja šaljem vas: Primite Duha Svetoga - Mihael (28. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Poput Isusa Krista, prisiljeni bježati. Prihvatiti, zaštititi, promicati i integrirati prognanike (26. 05. 2020.)

Poruka pape Franje za 106. svjetski dan selilaca i izbjeglica [27. rujna 2020.]

Oče, proslavi Sina svoga! – Mihael (22. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja - Mihael (16. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja sam put i istina i život – Mihael (09. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka nadbiskupa Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 2020. (03. 05. 2020.)

Poruka predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 2020.

Uskrsna poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana, Uskrs 2020. (15. 04. 2020.)

„Vi se ne bojte! Ta znam: Isusa Raspetoga tražite! Nije ovdje! Uskrsnu kako reče.“ (Mt 28, 5-6)

Poruka pape Franje Urbi et orbi (12. 04. 2020.)

Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega 2020.

Sveto vazmeno trodnevlje i Uskrs - Mihael (08. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Uskrsna poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije (07. 04. 2020.)

 

 

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (02. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Riječi zvanja (02. 04. 2020.)

Poruka pape Franje za 57. Svjetski dan molitve za zvanja, nedjelja Dobrog Pastira, 3. svibnja 2020

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (30. 03. 2020.)

Dekret o posebnoj nakani koja se dodaje u sveopću molitvu u slavlju Muke Gospodnje samo za 2020. godinu

 

 

 

 

 

»Mladeži, kažem ti, ustani!«(usp. Lk 7, 14) (30. 03. 2020.)

Poruka svetoga oca Franje za 35. svjetski dan mladih 2020.

Ja sam uskrsnuće i život – Mihael (27. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Arhiva vijesti

Linkovi