Vijesti

22. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu

Nedjelja, 05. 10. 2014.

U hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u nedjelju, 5. listopada održano je 22. hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja. Euharistijsko slavlje na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predvodio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U koncelebraciji su bili mons. Santo Marcianò, vojni nadbiskup Talijanske Republike koji je u trodnevnom posjetu Vojnoj biskupiji u Hrvatskoj, zatim mons. Juraj Jezerinac, vojni biskup u RH, mons. Tomo Vukšić, vojni biskup BiH, potom mons. Jean-Pierre Brard, prijatelj Vojne biskupije i bivši direktor međunarodnog vojnog hodočašća u Lurd, zatim mons. Ivan Godina, generalni vikar Varaždinske biskupije, mons. Zlatko Koren, ravnatelj bistričkog svetišta, o. Jakov Mamić, generalni vikar Vonog ordinarijata, don. Vito Mihić i vlč. Matej Jakopić, vojni kapelani Slovenske vojske, te vojni i policijski kapelani iz Hrvatske, vojni kapelani iz Bosne i Hercegovine te župnici susjednih župa.

Euharistijskom slavlju uz hrvatske vojnike, policajce, branitelje, ratne vojne invalide, vatrogasce, povijesne postrojbe, članove obitelji poginulih branitelja i vatrogasaca na Kornatima, nazočili su i gosti iz Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije. Uz oko 3000 uniformiranih vjernika sudjelovalo je i oko 5000 vjernika iz cijele Hrvatske.

Također su nazočili načelnig GS OS RH, general zbora Drago Lovrić u svojstvu izaslanika Predsjednika i vrhovnog zapovjednika OSRH, zamjenica ministra obrane, gospođa Višnja Tafra), zamjenik ministra unutarnjih poslova, gospodin Evelin Tonković, gospođa Vesna Nađ, zamjenica ministra branitelja, gospođa Nevenka Benić, pomoćnica ministra branitelja, zapovjednik 22. vojnog hodočašća, brigadni general Blaž Beretin, povjerenik Predsjednika za vjerska pitanja, gospodin Stjepo Bartulica, član Savjeta Predsjednika za ratne vojne veterane, gospodin Nikica Burić, glavni tajnik Ministarstva obrane, gospodin Petar Barač, austrijski vojni ataše, Mathias Hofer, predstavnici političkih stranaka.

Na početku mise, riječ pozdrava, zahvale i dobrodošlice izrekao je biskup Jezerinac.

U prigodnoj homiliji, nadbiskup Puljić hodočasnicima je posvijestio važnost Marije u životu svakoga pojedinca, ali i važnost Marije kao pratiteljice naroda. “Priključujem se kao pobožni hodočasnik na ovom zborovanju, pa skupa s vama želim zahvaliti dragoj Gospi za sve što je učinila našem narodu pred brojnim izazovima kroz stoljeća. Posebice u danima nedavnog Domovinskog rata kada smo proživljavali pravu kalvariju. Vjerujući u njezin moćni zagovor nismo se predavali, niti gubili nadu. Okupljali smo se u crkvama i u skloništima, vapili smo i molili, vjerovali i nadali se.Vjerovali smo u mir i pravdu. Vjerovali smo Gospodinu koji obećava ‘mir narode svome’. S krunicom u ruci i oko vrta borili smo se protiv zla, mržnje i uništavanja. Biskupi, svećenici, redovnice, redovnici, umjetnici, pjesnici, vojska i policija, političari i kulturni djelatnici, svatko je htio dati svoj osobni doprinos i obol miru i zaustavljanju rata“, naglasio je nadbiskup, te uputio na riječi drugoga misnog čitanja koji nam Pavao poručuje „ne gubite nadu, imajte povjerenja: u Božjim rukama je i naš život i naša povijest“.

Propovjednik je podsjetio, kako se hrvatski narod odhrvao, upravo zahvaljujući vjeri u Boga i u vlastite snage, a u molitvi ujedinjen s mnogima. U tom je kontekstu nadbiskup Puljić podsjetio na blizinu sv. Ivana Pavla II. kojemu ne možemo zaboraviti poziv čitavom katoličkom svijetu u rujnu 1991. da se moli za mir u Hrvatskoj te njegov vapaj 1994. za mir u Bosni. Koji je kao hodočasnik u Mariji Bistrici proglasio blaženim najvrsnijeg našeg sina našega naroda, kardinala Alojzija Stepinca. Uz Marijinu pomoć u znaku krunice prepoznali smo pravu snagu i osvojili slobodu.

“Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić znao je često govoriti kako se u Domovinskom ratu dogodilo nekoliko pravih čudesa: uz čudo slobodne države, koju nisu htjeli ni Europa ni Amerika, dogodilo se čudo. Obranili smo se i preživjeli najprije zahvaljujući čudu solidarnosti naših ljudi … Uz to čudo solidarnosti, uvrstila se i ona rijeka molitelja i hodočasnika koji su dolazili Gospi moliti za miri i pravdu”, rekao je, te posvijestio kako su u Mariju “položena nebeska obećanja i ostvarenja. Božje nakane. Marija nije izmišljena utjeha. Ona je stvarno darovana nada. Ona je zvijezda naše povijesti i ufanje naše budućnosti“.

O Mariji najviše govori duša i pobožnost našeg puka. Ona je odgajala narodni ethos, pokoljenja. Sačuvala je obitelji, rekao je nadbiskup te se prisjetio hrvatskih vladara koji su kroz povijest častili Mariju.

Nadbiskup je potom prisjetio krunice u ruci hrvatskih branitelja, listopada kao mjeseca krunice, blagdana Gospe od Krunice, apostolskog pisama sv. Ivana Pavla II. o otajstvu krunice, uspostavi liturgijskog spomena Gospe od Pobjede te sv. Ivanu Pavlu II. koji je krunicu obogatio otajstvima svjetla.

Na kraju homilije nadbiskup je istaknuo kako je Crkva Isusovih učenika započela svoj ovozemni hod s Marijom na Duhove, u dvorani Posljednje večere. “S njom će završiti i svoj hodočasnički put prema eshatonu. Marija je, dakle, uz Isusa u središtu Crkve. Stoga je pozdravljamo riječima i hvalospjevom njezine rođakinje Elizabete kojoj je ona pohitala u Gorje: ‘Blagoslovljena si među ženama jer si povjerovala da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina’. Ustani Gospe i pohiti k nama, onako kako si hitila svojoj rođakinji Elizabeti. Pohiti u naše obitelji, naša sela i gradove. Želimo, Gospe, čuti Tvoj pozdrav i osjetiti kako nam Isusa nosiš, blagoslovljeni plod utrobe Neka nam duša kliče od radosti i veliča tebe, pomoćnice naša. Utječemo se pod tvoje okrilje stihovima jednog svećenika: ‘Vrati se k nama Djevice čista, ko zora što nam donosi dan. Vrati nam nadu, vrati nam Krist, u srce naše i u naš stan! Nebo i zemlja pred tobom kleči, sunce nas grije u ovaj čas. Utjeha tvoja duše nam liječi. Ti si nam, Majko, nada i spas.’” (M. Talajić, “Maslinski zvuci”, str. 48.)

Na oltar su tijekom mise kao prinosni darovi doneseni uz kruh i vino, hrvatski stijeg, maslinova grana, krunica i zavjetna svijeća.

Prije blagoslova predvoditelj slavlja je još jednom zahvalio svima na zajedništvu, te prenio blagoslov i pozdrave pastira mjesne Crkve zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića koji sudjeluje na Izvanrednoj biskupskoj sinodi.

Na kraju misnog slavlja riječ zahvale sudionicima hodočašća izrekao je generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH, o. Jakov Mamić, posebno se zahvalivši, a ne izostavljajući nikoga, braniteljima i invalidima Domovinskog rata, ravnatelju svetišta i resornim ministarstvima što su omogućili vojsci i policiji sudjelovanje na hodočašću.

Euharistijsko slavlje pjevanjem je uveličala Klapa HRM „Sveti Juraj“ uz orguljsku pratnju Ivana Bosnara i Orkestra oružanih snaga RH.

Vojska i policija na bistričkoj kavlariji

U 15 sati na bistričkoj kalvariji na završetku pobožnosti križnoga puta biskup Jezerinac se u nagovoru prisjetio Isusova križnog puta koji sadrži tajnu Isusove i naše muke i smrti. Tajne čiju bit možemo shvatiti iz usta samoga Isusa koji kaže: „Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni“. (Iv 3, 16)

Pitajući se zašto je baš Križ izabran kao način našeg spasenja, biskup poručuje vjernicima da se ispred križa nalazimo pred tajnom Božje ljubavi. Isus je patnju pretvorio "snagom ljubavi u milost našega spasenja, da nas učini odgovornima da svoje patnje i križeve ne stavljamo na tuđa leđa, nego da se ozbiljno postavimo pred patnicima i ljudima koje biju nevolje. Eto, ovaj sin čovječji i Sin Božji primjerom nam reče kako ljubiti Boga i čovjeka" poručio je biskup citirajući proroka: „Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna - radi našega mira, njegove nas rane iscijeliše.“ (Iz 53, 4-5)

Veličinu našeg otkupljenja ne možemo shvatiti, ako ne shvatimo tamnu snagu grijeha u našoj povijesti. Upravo u tu ranjenu povijest ulazi Bog u osobi Isusa Krista da oslobodi čovjeka i povijest, da osposobi i preporodi božanskom snagom milosti čovjeka i prirodu s ciljem da sve sabere u jedno. "Dobro je razmisliti o sebi u svjetlu ove razorne snage grijeha koja iz nas dolazi. Petar će napisati vjernicima: 'Niste otkupljeni raspadljivim srebrom ili zlatom, nego skupocjenom krvlju Krista koji je nevini i besprijekorni Jaganjac' (1 Pt 1, 19), poručio je biskup.

Isus nam nudi da mu se pridružimo u tom otkupljivanju čovjeka i svijeta. On nam nudi ono što i sam čini: prepoznati u križu ogromnu snagu čovjekove novosti. Zato nam svima poručuje: „Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom“ (Mt 16, 24). On nam otvara oči da vidimo kako on i dalje trpi u svojoj Crkvi. Njegov je križ i dalje prisutan. "Pokušaji da nam kuće, škole i duše budu bez križa, uglavnom pokazuju da je mnogo onih koji žele zatomiti govor križa tako da za svoje križeve okrive druge. I njih nam je ljubiti. To je svojstvo sinova Božjih. To su pokazali branitelji u vrijeme Domovinskog rata kada su u znaku križa i krunice prihvatili golemi križ nacije koji nam je pripremio neprijatelj i spremno ga prihvatili na svoja ramena. Stoga će hrvatski branitelj ostati uvijek velik pred Bogom i čovjekom, pred domovinom i svijetom", poručio je biskup Jezerinac zaželjevši vojsci i policiji blagoslov i zagovor Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, zaštitnice Vojne biskupije, koju u Bistrici slavimo kao Gospu Bistričku.

Prilog: Homilija nadbiskupa Želimira Puljića

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (01. 07. 2021.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (25. 06. 2021.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (17. 06. 2021.)

Manje od svega sjemenja na zemlji postane veće od svega povrća - Mihael (12. 06. 2021.)

Sotoni je došao kraj - Mihael (07. 06. 2021.)

Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga - Mihael (28. 05. 2021.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu - Mihael (20. 05. 2021.)

Šesta i sedma vazmena nedjelja - Mihael (07. 05. 2021.)

Treća i četvrta vazmena nedjelja - Mihael (16. 04. 2021.)

Nakon osam dana dođe Isus, stane u sredinu i reče: „Mir vama!“- Mihael (09. 04. 2021.)

Muka Gospodina našega Isusa Krista po Marku - Mihael (25. 03. 2021.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (19. 03. 2021.)

{image:1:medium}

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (13. 03. 2021.)

{image:1:medium}

Razvalite ovaj hram i ja ću ga u tri dana podići - Mihael (05. 03. 2021.)

{image:1:medium}

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2021.)

{image:1:medium}

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu - Mihael (19. 02. 2021.)

{image:1:medium}

I odmah nesta s njega gube i očisti se - Mihael (11. 02. 2021.)

{image:1:medium}

Ozdravi mnoge koje su mučile razne bolesti - Mihael (05. 02. 2021.)

{image:1:medium}

Učio ih je kao onaj koji ima vlast - Mihael (30. 01. 2021.)

{image:1:medium}

Vidješe gdje stanuje i ostadoše kod njega – Mihael (22. 01. 2021.)

{image:1:medium}

Vidješe gdje stanuje i ostadoše kod njega – Mihael (15. 01. 2021.)

{image:1:medium}

Riječ tijelom postade i nastani se među nama - Mihael (28. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Evo začet ćeš i roditi Sina - Mihael (19. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (10. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (04. 12. 2020.)

{image:1:medium}

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (28. 11. 2020.)

{image:1:medium}

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (19. 11. 2020.)

{image:1:medium}

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (12. 11. 2020.)

{image:1:medium}

Evo zaručnika! Iziđite mu u susret! - Mihael (05. 11. 2020.)

{image:1:medium}

Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima - Mihael (30. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Ljubi Gospodina, Boga svojega, i svoga bližnjega kao sebe samoga - Mihael (23. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Podajte caru carevo, a Bogu Božje (19. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (08. 10. 2020.)

{image:1:medium}

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (17. 09. 2020.)

{image:1:medium}

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam! – Mihael (10. 09. 2020.)

{image:1:medium}

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (30. 08. 2020.)

{image:1:medium}

“Pruži svoju ruku siromahu” (usp. Sir 7, 32) (23. 06. 2020.)

Poruka Svetoga Oca Franje za IV. svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu, 15. studenoga 2020.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo - Mihael (20. 06. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije za parlamentarne izbore 2020. (16. 06. 2020.)

U povodu parlamentarnih izbora, raspisanih za 5. srpnja 2020. godine.

 

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (12. 06. 2020.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 60. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (10. 06. 2020.)

 

 

»Evo me, mene pošalji!« (Iz 6, 8) (05. 06. 2020.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2020. (18. listopada 2020.)

Kao što mene posla Otac, i ja šaljem vas: Primite Duha Svetoga - Mihael (28. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Poput Isusa Krista, prisiljeni bježati. Prihvatiti, zaštititi, promicati i integrirati prognanike (26. 05. 2020.)

Poruka pape Franje za 106. svjetski dan selilaca i izbjeglica [27. rujna 2020.]

Oče, proslavi Sina svoga! – Mihael (22. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja - Mihael (16. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja sam put i istina i život – Mihael (09. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka nadbiskupa Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 2020. (03. 05. 2020.)

Poruka predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 2020.

Uskrsna poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana, Uskrs 2020. (15. 04. 2020.)

„Vi se ne bojte! Ta znam: Isusa Raspetoga tražite! Nije ovdje! Uskrsnu kako reče.“ (Mt 28, 5-6)

Poruka pape Franje Urbi et orbi (12. 04. 2020.)

Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega 2020.

Sveto vazmeno trodnevlje i Uskrs - Mihael (08. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Uskrsna poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije (07. 04. 2020.)

 

 

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (02. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Riječi zvanja (02. 04. 2020.)

Poruka pape Franje za 57. Svjetski dan molitve za zvanja, nedjelja Dobrog Pastira, 3. svibnja 2020

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (30. 03. 2020.)

Dekret o posebnoj nakani koja se dodaje u sveopću molitvu u slavlju Muke Gospodnje samo za 2020. godinu

 

 

 

 

 

»Mladeži, kažem ti, ustani!«(usp. Lk 7, 14) (30. 03. 2020.)

Poruka svetoga oca Franje za 35. svjetski dan mladih 2020.

Ja sam uskrsnuće i život – Mihael (27. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (26. 03. 2020.)

Dekret u vremenu Covid-19 (II)

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (26. 03. 2020.)

Dekret u vremenu Covid-19 (I)

Apostolska pokorničarna, Rim, 19. ožujka 2020. (26. 03. 2020.)

Dekret Apostolske pokorničarne o davanju posebnih oprosta vjernicima u sadašnjim okolnostima pandemije

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (19. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Odredbe biskupa Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19 (19. 03. 2020.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (13. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja (11. 03. 2020.)

Poruka kardinala Petra K. A. Turksona u vrijeme koronavirusa (COVID-19), 11. ožujka 2020.

Ovo je Sin moj, ljubljeni! Slušajte ga! - Mihael (06. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax (04. 03. 2020.)

Izjava o Odluci Ustavnoga suda Republike Hrvatske u svezi s ustavnošću Zakona o udomiteljstvu

Priopćenje s XXII. zajedničkog zasjedanja BK BiH i HBK (02. 03. 2020.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (28. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2020. (25. 02. 2020.)

»Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom!« (2 Kor 5, 20)

Ljubite neprijatelje - Mihael (21. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (13. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (07. 02. 2020.)

{image:1:medium}

»Da možeš pripovijedati svome sinu i svome unuku« (Izl 10, 2). Život postaje priča (04. 02. 2020.)

Poruka pape Franje za 54. svjetski dan sredstava društvene komunikacije 2020.

Vidješe oči moje spasenje tvoje – Mihael (31. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Nastani se u Kafarnaumu - Mihael (25. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka za Dan života 2020. (25. 01. 2020.)

Usamljenost prevladati ljudskom blizinom, vjerom i ljubavlju

»Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti« (Mt 11, 28) (10. 01. 2020.)

Poruka Svetoga Oca Franje za XXVIII. svjetski dan bolesnika [11. veljače 2020.]

»Pojavila se milost Božja, spasiteljica svih ljudi« (Tit 2, 11) (03. 01. 2020.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana, Božić 2019.

Četvrta nedjelja došašća i Božić - Mihael (20. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Poruka svetoga oca Franje za 53. svjetski dan mira, 1. siječnja 2020. (19. 12. 2019.)

Mir kao put nade: dijalog, pomirenje i ekološko obraćenje

Poruka Komisije HBK „Iustitia et pax“ za predsjedničke izbore 2019. (17. 12. 2019.)

Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo? - Mihael (16. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Admirabile signum (12. 12. 2019.)

Apostolsko pismo Svetoga Oca Franje o značenju i vrijednosti jaslica

Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko! - Mihael (06. 12. 2019.)

{image:1:medium}

“Budućnost je dostupna” (05. 12. 2019.)

Poruku pape Franje povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava u utorak, 3. prosinca 2019.

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (29. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sveti Nikola zaštitnik u nevolji i pomoćnik obitelji (28. 11. 2019.)

Poruka Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca Tomislava Rogića, šibenskog biskupa pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2019.

Čovjek stvoren „na sliku Božju“ – njegova veličina i poziv (27. 11. 2019.)

Dokument Vijeća HBK za nauk vjere

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje - Mihael (21. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Poslanica biskupa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa (20. 11. 2019.)

 „Upamti da u Božjim očima ništa nije maleno. Sve što činiš čini s ljubavlju.“ sv. mala Terezija

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu – Mihael (07. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno-Mihael (31. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Trideseta nedjelja kroz godinu-Mihael (25. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Arhiva vijesti

Linkovi