Vijesti

Biskup Jezerinac slavio misu na Hrvatskom folklornom festivalu u Ottawi

Nedjelja, 19. 05. 2013.

Vojni ordinarij je za boravka u Kanadi na Hrvatskom folklornom festivalu u Ottawi predvodio sv. misu u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog koja pripada francuskom narodu ottawske nadbiskupije. Sv. misa je slavljena 19. svibnja na hrvatskom i francuskom jeziku. U slavlju su uz biskupa sudjelovali msgr. Ivan Vukčić, delegat za Kanadu pri Ravnateljstvu hrvatske inozemne pastve, župnik sv. Franje Asiškog o. Alix Poulin te vlč. Adam Tabak. Prije početka mise biskup se zahvalio župniku Adamu, pozdravio se župljane a posebno sudionike festivala. Biskup je dan ranije na susretu uoči festivala poručio tamošnjim Hrvatima izmeđuostalog i ono što je i bl. kardinal Stepinac poručio Hrvatima u Njemačkoj: "Ako ste daleko od svojih milih i dragih, ako  ste daleko od svoje domovine Hrvatske, Bog nije daleko od vas. Njegovo očinsko oko gleda i tamo, Njegova očinska ljubav okružuje, Njegova božanska ruka štiti. Pokažite se u tuđini pravom djecom Božjom i pravom djecom hrvatske domovine".

Homilija vojnog ordinarija

Draga braćo svećenici, braćo i sestre, dragi mladi folkloraši!
Kada su vaši djedovi i bake, očevi i majke napuštali svoju domovinu nisu nosili sa sobom nikakvo materijalno bogatstvo, jer ga nisu imali. Ipak, ponijeli su sa sobom ono što im je bilo tada najvrjednije: ljubav prema Bogu i ljubav prema domovini, vjeru i kulturu zajedno.

Svatko od nas rađa se u obitelji i po njoj se uključujemo u svoj narod. Ako smo rođeni u hrvatskoj obitelji, onda smo Hrvati, pripadamo, dakle, hrvatskome narodu i baštinimo njegovu domovinu i njegov jezik.

Osim zemaljskog rođenja postoji i duhovno rođenje koje se događa po krštenju. Kad je ugledni židovski učitelj Nikodem došao Isusu u noći, rekao mu je: "Znamo da si došao od Boga kao učitelj jer nitko ne može činiti čudesa kakva ti činiš ako Bog nije s njime" (Iv 3, 2). Isus mu reče: "Zaista, zaista, kažem ti, tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!" (Iv 3,5).
Krštenjem smo se ponovno rodili, ali na božanski život. Postali smo nova stvorenja, djeca Oca nebeskoga i baštinici kraljevstva Božjega. Rođenjem pripadamo zemaljskoj obitelji, a krštenjem velikoj duhovnoj obitelji koja se zove Crkva.

Rođendan Crkve slavimo upravo danas na blagdan Duhova, kad se Duh Sveti objavio apostolima na dan Pedesetnice. Isus je, naime, rekao apostolima u oproštajnom govoru: "Bolje je za vas da ja odem: jer ako ne odem, Branitelj, neće doći k vama; ako pak odem, poslat ću ga k vama" (Iv 16, 7). Današnja čitanja o tome opširno govore. Duh Sveti okuplja zajednicu. Sva dobra i plodovi koje Crkva ostvaruje tijekom svoje povijesti plodovi su Duha Svetoga.

Što Crkva čini u jednom narodu? Ona naviješta Riječ Božju. Isus Krist je ustanovio Crkvu i njoj je povjerio svoje djelo spasenja da ona nastavi ono što je On započeo. I tu smo vjeru primili od naših roditelja. Tko nam je objavio Isusa Krista ako ne naši roditelji? Tko nam je govorio o Bogu i učio nas moliti se Bogu i druge poštivati, ako ne roditelji?

Dragi mladi! Kada su vaši roditelji, djedovi i bake napuštali svoju domovinu, Crkva ih je poput dobre majke pratila i slala svoje svećenike, časne sestre, da se ne izgube u svom ljudskom i kršćanskom dostojanstvu, kako bi ostali vjerni svojim korijenima koji su hrvatski i katolički. Hrvati su svjesni da su baštinici svoje 14 - stoljetne kršćanske povijesti. Stoga su nastojali prenijeti baštinu u novu sredinu. I tu ih je dočekala opet Crkva i primila ih kao svoju djecu. Zato smo zahvalni ovdašnjoj Crkvi, i biskupima koji su ih primili raširenih ruku kao braću i sestre.

U novoj domovini Hrvati su unatoč teških prilika, nastavili graditi i širiti svoju kulturu: na području arhitekture, slikarstva, glazbe, književnosti, narodnih plesova. Sa sobom su ponijeli bogatstvo srca i duše, uključujući folklor i pjesmu. U svim tim plesovima, pjesmama, ima puno nostalgije, čežnje, ali i tuge koju posebno osjećate i vi ovdje i mi u domovini.

Čuvanje folkora i njegovanje hrvatskih pjesama jedan je od najljepših načina kojim se predstavljamo svijetu, svoju zemlju u kojoj živite, i narodu kojemu pripadate. Stoga nam je drago da je među mnogim kulturama veoma prepoznatljivo i naše kulturno blago, posebno narodni plesovi i pjesme.

Da biste i dalje bili dragocjeni kamenčić u kulturnom mozaiku ove zemlje, morate i dalje njegovati duhovnu dimenziju, bez koje nema kulture, a to je svijest da pripadate svojim korijenima koji su hrvatski i katolički.

Hrvati su gradili svoje crkve i dvorane. Gradili su prije svega crkve, kako bi u njima slušali Božju riječ na svom jeziku. To su učinili i ovdje u Ottawi.
Dragi mladi! Neka vaše hrvatske župne crkve budu drago mjesto okupljanja, slavljenja sv. mise i molitve. Uključujte se u svoje župne zajednice, Organizirajte se u razne skupine: molitvene, karitativne, kulturne. Vi koji polazite na fakultete, od vas se najviše očekuje da ovu zemlju obogatite svojim znanjem. To od vas očekuje i vaša domovina Hrvatska. Na taj ćete način biti njezini najbolji ambasadori, zastupnici u tumačenju naše povijesti i našega života.

Budite zahvalni svojim roditeljima i ne zaboravite zemlju rođenja vaših roditelja, djedova i baka. Dobro je, ako je moguće da posjećujete svoju rodbinu i prijatelje u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini gdje su mnogi od vaših rođeni.

Kad idete na godišnji odmor, ako je ikako moguće vaša destinacija neka bude Hrvatska. Bilo nam je drago gledati folklorne grupe iz Kanade koje su nastupale na Đakovačkim vezovima.
Dragi mladi!
Čuvajte se lošeg društva. Uvijek slušajte tatu i mamu. Oni su sa suzom u oku napuštali svoju domovinu da vama bude ljepše i bolje. Poštivanjem svojih roditelja učinit ćete njima život ljepšim. Roditelji su vam najbolji prijatelji. I nitko vas toliko ne voli i brine o vama kao oni.
Nedjeljna sv. misa neka vam bude svetinja, molitva svakidašnja radost.

Mnogi su od vas čuli za Nicka Vujičića. Riječ je o mladom čovjeku, tridesetih godina koji je boravio krajem prošle godine u Domu sportova u Zagrebu i u Rijeci. Inače je rodom iz Australije. Rođen je bez ruku i nogu. Proputovao je preko dvadeset i pet zemalja, govorio je pred tisućama ljudi, susretao se s državnicima. Objavio je dvije knjige, diplomirao je dva fakulteta i pomogao je mnogim ljudima. Djetinjstvo je teško proživljavao, jer su ga djeca zadirkivala. Pokušao je i samoubojstvo, ali ga je u tome spriječila ljubav roditelja. Rekao je da se nije odlučio na takav čin jer bi nanio veliku bol svojim roditeljima.
Išao je redovito u crkvu. Kad je bio star 19 godina, slušao je evanđelje o slijepcu Bartimeju. "Pomislio sam, ako Isus ima plan za ovoga slijepca, zasigurno ima i za mene. Znao sam da mi je Bog mogao dati ruke, ali sam shvatio da sam unatoč toga hendikepa potpuna osoba".

Na pitanje kako bi izgledao njegov život da nije upoznao Isusa Krista, on je odgovorio: "Čuli ste već da sam pokušao učiniti samoubojstvo i da nije bilo mojih roditelja koji su me voljeli, grlili gotovo svaki dan, ne bih izdržao i to mi je puno pomoglo". "Nije dosta", veli on, "imati pozitivan stav prema životu, nego je veoma važno biti u prijateljskom odnosu s Isusom Kristom. U mojem osobnom odnosu s Isusom Kristom imam mir i snagu u sebi. Ne bih bio ovdje da nema Boga". (Veritas, listopad 2012.)

Govorio je mladima o moralu, o izbjegavanju cigareta, psovki, alkoholu, slobodnom nemoralnom ponašanju. "Sve su to zamke koje ih neće usrećiti". I nastavio je: "Nemojte se obeshrabriti, činite najbolje što možete, imajte velike snove. Imamo velikog Boga (Isusa Krista) i nikada nemojte odustati od Njega jer On neće nikada odustati od nas".

Govorio je kako vjeruje u moć molitve. U jednom je trenutku molio za hrvatski narod. I dok je molio, svi su prisutni ustali. Molio je da nas Bog oslobodi od grijeha i da nam dade ljubav, vjeru i nadu. Na kraju se svima zahvalio i nasmijao sve prisutne kad je rekao da bi ih najradije sve zagrlio ali se boji da mu ruke ne otpadnu".

Došao sam k vama iz Zagreba. I ja sam bio u Kanadi 11 godina u Torontu, Hamiltonu i Oakvilleu. Poznate su mi radosti i teškoće vaše. Ja sam vojni biskup u RH, zadužen za duhovnu skrb u vojsci i policiji. Imamo oko 25 svećenika. Imamo divnih vojnika i policajaca koji su vjernici.
Mnogi od njih bili su na duhovnim vježbama, mole se u obitelji, roditelji i djeca. I takve obitelji nada se naše budućnosti.

Nadam se da ćete ostati na visini kao vjernici. Na to nas potiče i ova godina, koju je papa Benedikt XVI. proglasio Godinom vjere, kojoj je cilj upoznati što više Isusa Krista, njemu se približiti, i živjeti evanđelje. I vas Isus zove, da mu se povjerite, da ga prihvatite kao svog prijatelja.

Zahvaljujem svima koji ste sudjelovali u organizaciji ove manifestacije folklora: župniku vlč Adamu Tabak, svim organizatorima, izvođačima i svakom pojedinačno. Posebna hvala i ovoj "Francuskoj" Crkvi i zajednici koja nam je ustupila ovu prekrasnu crkvu. Neka vas prati dobri Bog, zagovor Majke Božje, Kraljice Hrvata, i zagovor blaženog kardinala Stepinca. Amen.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko! - Mihael (06. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (29. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje - Mihael (21. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu – Mihael (07. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno-Mihael (31. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Trideseta nedjelja kroz godinu-Mihael (25. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu (17. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (11. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (19. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika (13. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (06. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Izaberimo, dakle, život! (02. 09. 2019.)

Poruka pape Franje za V. Svjetski dan molitve za skrb o stvorenome svijetu

Crkva postoji kad postoji za druge (28. 08. 2019.)

Poruka nadbiskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju na početku školske i katehetske godine 2019./2020.

Dvadeset i prva i dvadeset i druga nedjelja kroz godinu – Mihael (23. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Nisam došao mir dati, nego razdjeljenje - Mihael (17. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Uznesenje Blažene Djevice Marije - Velika Gospa - Mihael (09. 08. 2019.)

{image:1:medium}

»Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!«  (1 Kor 15, 57) (02. 08. 2019.)

Poslanica msgr. Jure Bogdana, vojnoga ordinarija, povodom proslave Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 5. kolovoza 2019.

Što si pripravio, čije će biti? - Mihael (31. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Ufanje ubogih neće biti zaludu (11. 07. 2019.)

Poruka svetoga oca Franje za 3. Svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu 17. studenoga 2019.)

 

XIV. – XVII. nedjelja kroz godinu – Mihael (05. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu (27. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2019.

Dvanaesta i trinaesta nedjelja kroz godinu-Mihael (21. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Duhovi, Presveto Trojstvo, Tijelovo - Mihael (08. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Ne radi se samo o migrantima (04. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2019.

Neka budu savršeno jedno-Mihael (30. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Šesta vazmena nedjelja Uzašašće - Mihael (24. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Četvrta i peta vazmena nedjelja - Mihael (10. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu-Mihael (01. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Nakon osam dana dođe Isus – Mihael (26. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje - Mihael (17. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Nedjelja Muke Gospodnje, Cvjetnica - Mihael (14. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (05. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Hrabrost da se preuzme rizik za Božje obećanje (05. 04. 2019.)

Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja (Nedjelja Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (28. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Ako se ne obratite, svi ćete slično propasti-Mihael (21. 03. 2019.)

{image:1:medium}

“Budite složni i živite u miru” (15. 03. 2019.)

Predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je poslanicu za Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 18. – 24. ožujka 2019.

Dok se molio, izgled lica mu se izmijeni-Mihael (15. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Duh ga je vodio pustinjom, gdje bijaše iskušavan-Mihael (07. 03. 2019.)

{image:1:medium}

»Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih« (Rim 8, 19) (26. 02. 2019.)

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2019.

Sedma i osma nedjelja kroz godinu Pepelnica – Mihael (22. 02. 2019.)

{image:1:medium}

„‘Udovi smo jedni drugima’ (Ef 4, 25). Od social network comunities do ljudskih zajednica“ (19. 02. 2019.)

Poruka pape Franje za 53. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije [2019.]

Blago vama, siromasi!  Jao vama, bogataši! (15. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ (14. 02. 2019.)

PRIOPĆENJE

Oni ostaviše sve i pođoše za Njim-Mihael (07. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Pismo biskupa HBK patrijarhu SPC Irineju (06. 02. 2019.)

CONFERENTIA EPISCOPORUM CROATIAE

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima-Mihael (31. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Savjest u svjetlu zakona ljubavi (26. 01. 2019.)

 

Poruka za Dan života 2019. Mate Uzinića, dubrovačkog biskupa, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj

Danas se ispunilo ovo pismo-Mihael (25. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Priopćenje s XXI. zajedničkog zasjedanja HBK i BK BiH (22. 01. 2019.)

Isus učini prvo znamenje u Kani Galilejskoj-Mihael (17. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Blagdan krštenja Gospodinova - Mihael (10. 01. 2019.)

{image:1:medium}

»Besplatno primiste, besplatno dajte!« (Mt 10, 8) (10. 01. 2019.)

Poruka pape Franje za 27. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2019.]

“I riječ tijelom postade i nastani se među nama” (Iv 1, 14) (30. 12. 2018.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana, Božić 2018.

Dobra politika je u službi mira (30. 12. 2018.)

Poruka svetoga oca Franje za 52. svjetski dan mira 1. siječnja 2019.

Četvrta nedjelja došašća i Božić-Mihael (21. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Što nam je činiti? - Mihael (13. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Podijeli s onim koji nema (13. 12. 2018.)

Poruka varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa – 16. prosinca 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (06. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Sveti Nikola znak providnosti i učitelj dobrote (04. 12. 2018.)

Poruka Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca šibenskog biskupa Tomislava Rogića pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (29. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ti kažeš: Ja jesam Kralj – Mihael (22. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu - Mihael (10. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ljubi!...Ovo je prva zapovijed – Mihael (31. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Sinoda o mladima bila je dobra berba i obećava dobro vino (29. 10. 2018.)

Papa Franjo

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (24. 10. 2018.)

Pravna, radna i socijalna sigurnost - jamstvo dostojanstva čovjeka u hrvatskom društvu

Dvadeset i deveta i trideseta nedjelja kroz godinu; Svi Sveti – Mihael (19. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 57. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (13. 10. 2018.)

Plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, 57. u nizu, održano je pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Zagrebu od 9. do 11. listopada 2018.

“Duh solidarnosti u Europi” (17. 09. 2018.)

Završna poruka sa Plenarnog zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Poruka pape Franje za Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom svijetu 2018. (04. 09. 2018.)

Gdje je Bog velik, velik je i čovjek (23. 08. 2018.)

Poruka predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju nadbiskupa Đure Hranića na početku školske i katehetske godine 2018./2019., upućena 22. kolovoza svećenicima, redovnicima i redovnicama, katehetama i vjeroučiteljima, djeci, mladima i roditeljima.

Poruka Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj povodom Svjetskog dana turizma 2018. (08. 08. 2018.)

„Turizam i digitalna transformacija"

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (17. 07. 2018.)

Izazovi migrantske krize u europskom prostoru

Savjest – čuvar čovjekova dostojanstva i slobode (18. 06. 2018.)

Izjava Komisije „Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije       

Poruka Svetoga Oca Franje za 2. svjetski dan siromaha, 18. studenoga 2018. (17. 06. 2018.)

„Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje“

Poruka pape Franje za 60. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes (09. 05. 2018.)

Svim nazočnim hodočasnicima i njihovim obiteljima, Sveti Otac iz sveg srca udjeljuje apostolski blagoslov.

Propovijed varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, 8. svibnja 2018. u Krašiću (08. 05. 2018.)

Povodom 120. obljetnice rođenja bl. kardinala Alojzija Stepinca

Priopćenje Stalnog vijeća HBK (08. 05. 2018.)

„Politička zajednica i Crkva, svaka na svome  osebujnom području, jedna o drugoj neovisne su i autonomne.“

Poruka biskupa Petanjka za Nedjelju turizma (08. 05. 2018.)

„Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov.“

 

Poruka za Dan posvećenja klera 2018. (03. 05. 2018.)

 

 

 

„Dragi svećenici, neka ljepota ovoga dana, posvećenog Srcu Isusovu, učini da u nama poraste želja za svetošću.“

Priopćenje Komisije „Iustitia et pax“ HBK o arbitražnom sporu s Republikom Slovenijom (02. 05. 2018.)

I priopćenje o održavanju usmene rasprave 2. svibnja 2018. o slovenskom zahtjevu za mišljenjem Europske komisije

Gospodin nas i danas poziva (13. 04. 2018.)

Poruka splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, za Nedjelju Dobrog Pastira - 2018.

Poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2018. (13. 04. 2018.)

{image:1:large}

Uskrsnuli Krist – nada naša

Poziv biskupa BK BiH na molitvu krunice (30. 03. 2018.)

Molimo i za sve ono čime će nas Bog obnoviti, ohrabriti i učiniti postojanima na našim korijenima da uvijek budemo prepoznatljivi kao kršćani.

Poruka Svetoga Oca Franje za 33. Svjetski dan mladih (29. 03. 2018.)

»Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga«(Lk 1, 30)

Moći u Crkvi: Vjerodostojnost i čuvanje (15. 02. 2018.)

Uputa Kongregacije za kauze svetih

Da ne ohladni ljubav mnogih (usp. Mt 24,12) (14. 02. 2018.)

Korizmena poslanica biskupa Josipa Mrzljaka uz „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, 26.02. – 04.03. 2018. godine

Poruka Svetog Oca Franje za korizmu 2018. (06. 02. 2018.)

»Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih« (Mt 24, 12)

Poruka pape Franje za 52. svjetski dan sredstava društvene komunikacije (02. 02. 2018.)

"Istina će vas osloboditi" (Iv 8, 32)

Uzvišenost, ljepota i snaga majčinskoga odgoja (01. 02. 2018.)

Poruka biskupa Mate Uzinića , predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, uoči Dana života 2018.(prva nedjelja u veljači).

Poruka pape Franje za 26. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2018.] (26. 01. 2018.)

""Evo ti sina!... Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi" (Iv 19, 26-27).

Siromaštvo i zajedništvo (25. 01. 2018.)

Poruka prigodom Dana posvećenog života 2018.

Primiti, zaštiti, promicati i integrirati (15. 01. 2018.)

Pismo biskupa Pere Sudara, predsjednika Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, u povodu Svjetskog dana selilaca i izbjeglica

„ Dijete nam se rodilo, sin nam je darovan „ (06. 01. 2018.)

Božićna poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana

Poruka pape Franje za 55. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja (07. 12. 2017.)

  Slušati, razlučivati, živjeti Gospodinov poziv

22. travnja 2018.

Poruka biskupa Josipa Mrzljaka uz Nedjelju Caritasa (06. 12. 2017.)

.

Poruka biskupa Ivice Petanjka pomorcima i ribarima za sv. Nikolu (05. 12. 2017.)

“Unutarcrkveni dijalog, suradnja i suodgovornost” (30. 11. 2017.)

Program 58. teološko-pastoralnog tjedna; Zagreb, 23. do 25. siječnja 2018.

 

“Migranti i izbjeglice - muškarci i žene u potrazi za mirom” (30. 11. 2017.)

Poruka svetoga oca Franje za 51.  Svjetski dan mira 1. siječnja 2018.

Magnum principium (20. 09. 2017.)

Apostolsko pismo u obliku motu propria vrhovnog svećenika Franje kojim se unose promjene u kan. 838 Zakonika kanonskog prava

Naše ljudsko dostojanstvo i dobrobit duboko su povezani s našom brigom za čitav stvoreni svijet (01. 09. 2017.)

Zajednička poruka pape Franje i ekumenskog patrijarha Bartolomeja prigodom proslave III. Svjetskog dana molitve za skrb o stvorenom svijetu, 1. rujna 2017.

Arhiva vijesti

Linkovi