Vijesti

Božićno čestitanje u Vojnom ordinarijatu

Srijeda, 17. 12. 2014.

Vojni biskup Juraj Jezerinac priredio je 17. prosinca u sjedištu Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru primanje u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana za svećenike i djelatnike Vojne biskupije. Okupili su se vojni i policijski dekani i kapelani, pomoćnici kapelana, djelatnici ordinarijata, MORH-ova Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu i MUP-ove Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom.

Uime svih biskupa je pozdravio generalni vikar Vojne biskupije prof. dr. sc. Jakov Mamić, OCD riječima:

Poštovani oče biskupe, poštovani biskupski vikaru za pastoral, braćo svećenici, redovnici - kapelani Vojne biskupije, sestre redovnice, dragi djelatnici kurije Vojnog ordinarijata, poštovani voditelju i djelatnici Samostalnog odjela MORH-a za potporu VORH-u, voditelju Samostalne službe za suradnju s VORH-om sa suradnicima, dragi pomoćnici vojnih i policijskih kapelana, gospodo časnici za potporu u OSRH i svi vi koji se ulažete u dobrobit ove biskupije, dobro došli. Ovo je čas kada svi mi kao jedna obitelj želimo doživjeti blago obitelji i zajedništva, trenutke drugačije od osamljenosti i napuštenosti, ljudske nepažnje i samodostatnosti. Na ovo nas poziva dragi Isus koji je izabrao upravo ljudsku obitelj da bi se kao Bog pojavio i nastanio u djetetu koje je uvijek željno očekivano blago uzajamne ljubavi tate i mame. On je ustanovio i svoju Crkvu kao zajednicu braće i sestara, koja ima Boga za Oca, Mariju za majku, zajednički stol euharistiju i zajedničko svjetlo Duha Svetoga. Stoga, Crkva, pa tako i naša Vojna biskupija, ako je Isusova, ima upravo ta obilježja obitelji. Zato je dobro polazište među nama ozračje povjerenja jednih u druge, oslanjanja jednih na druge i čuvanja blaga koje nas povezuje.

Božićna nježnost lijek je suvremenoj obitelji i društvu u kojima sve postaje sračunato, privremeno, pridržano, nerijetko prekriveno sebičnim interesima koji ne poznaju darivanje, jednostavnost, spontanost i velikodušnu samozataju. Teško je vrijeme u kojem se danas Bog među nama rađa i po tom svojem rođenju želi obdariti svijet svojom vedrinom, povjerenjem i otvorenošću djeteta. Ponekad imamo dojam da ne bismo znali što bi mu rekli kad bi nas pitao u koju kuću navratiti i ima li ih koji bi ga primili, a da im ne smeta. Ustvari, naša sadašnja povijest nije daleko od povijesti one noći u kojoj su Isusovi roditelji tražio svratište da bi se u njemu rodio. Naravno, niti je umjesno, a niti spada na nas da mi sažalijevamo Boga, jer On to od nas ne očekuje; dapače, mogao bi nam reći „plačite nad sobom i djecom svojom…“ kao što reče uplakanim ženama zbog njegovog krvavog udesa u Križnom putu.

Poštovani oče biskupe, unatoč svim ovim pokazateljima „praznoga“, ipak nam se čini da Njegova prisutnost sve ispunja i da ništa nije prazno Boga. Tu radost želimo s Vama podijeliti u ovom času čestitanja. Ona nam ne smije izmaknuti, jer tkogod je osjetio trunak poruke djeteta Isusa, ne može ne biti sretan što se i sam sve više približava tom jednostavnom i punom otajstvu svoje i naše novosti. Ovdje smo zato da zajedno s Vama, svojim pastirom, bratom i učiteljem doživimo ljepotu zajedništva koje stvara milost poziva i služba snagom milosti. Tu smo da podijelimo zajedničku radost pred svetkovinu rođenja Sina Božjega. U tom zajedništvu ćemo prijeći, makar malo i poprijeko, ovu godinu koja polako ide svojem koncu, a jako smo sretni da je ona u našoj Vojnoj biskupija bila puna milosti.

Izvijestivši oca biskupa temeljito o svime što je učinjeno u 2014. godini, o svim novostima, promjenama, nastojanjima i planovima za budućnost o. Mamić je na kraju poručio biskupu: "Svi mi ovdje prisutni, kao i oni koji nisu s nama, a pripadaju obitelji Vojne biskupije, želimo Vam sretan Božić i blagoslovljenu novu 2015 godinu! Želimo i dalje da budete s nama. Mi ćemo s Vama biti do Božje volje. Hvala Vam".

Zahvala biskupa Jezerinca

Dragi oče Jakove! Zahvaljujem Vam na čestitci što ste je uputili u ime braće svećenika, časnih sestara, djelatnika Vojne biskupije, voditelja i djelatnika Samostalnog odjela MORH-a za potporu Vojnom ordinarijatu, voditelja Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom RH, pomoćnika vojnih i policijskih kapelama i ostalih.

Ovakvi susreti ostavljaju uvijek duboki trag i radost među ljudima, a ovaj naš predbožićni posebno. Ne radi se ovdje samo o običnom božićnom čestitanju, u kojemu nastojimo izraziti svoje želje, poželjeti svakome Božji blagoslov, nego je to prilika jednog kratkog osvrta na prošlu godinu kao i pogled prema budućnosti, kako ste to Vi lijepo rekli u svojoj pozdravnoj čestitci.

Lijepo je čuti što smo sve učinili. Dok se to ne skupi na hrpu, nismo ni svjesni toga. Radimo. Smijemo očekivati još intenzivniji angažman, možda ne toliko u sastancima, koliko u našoj ponudi duhovnih i svetih vrijednosti našim vjernicima.

Na početku ovog obraćanja želim reći najprije veliki hvala dragom Bogu od koga dolazi svako dobro, a onda svima vama.

Ipak, dužan sam reći posebni hvala ne samo Vama dragi oče Jakove i don Josipe, kao neposrednim suradnicima, nego i redovničkim poglavarima i biskupima koji su prepoznali važnost pastorala u vojsci.

Znam da se redovnički poglavari kao i biskupi nađu u muci kako odgovoriti na terenu pastoralnim potrebama, a s druge strane želja pomoći Vojnom ordinarijatu, nije lako donijeti odluku. Svi ti problemi nastaju zbog pomanjkanja svećeničkog kadra.

S istom ljubavlju izričem svoju hvalu braći svećenicima. Na Vas sam uistinu ponosan i sretan što imam takve svećenike. Hvala i časnim sestrama, sestri Marini i sestri Gordani, kao i njihovoj Provinciji na razumijevanju i brizi prema Vojnom ordinarijatu. Posebna hvala djelatnicima kurije Vojnog ordinarijata: gospodinu Marinku, Robertu i Draganu. Hvala voditelju i djelatnicima MORH-ova Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu na čelu s gospodinom Petrom Klarićem, koji je sa mnom još od 1991. godine. Petre, neka Vas dobri Bog blagoslovi za sve što ste učinili. Hvala voditelju MUO-ove Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom, gospodinu Josipu Zagoršćaku sa suradnicima. I jedan i drugi odjel postao je dobar uhodan tim, a što je najvažnije uspjeli ste izgraditi obiteljsko ozračje koje je veoma važno za timski rad. Ta prijateljska i bratska suradnja očituje se i na međunarodnoj razini. Hvala pomoćnicima vojnih kapelana. Dragi Bog nas je, kao Vojnu biskupiju, obdario mnogim darovima, prije svega dobrim ljudima, a to ste svi vi.

Parafrazirajući riječi oca Jakova mogu reći da se u ovom trenutku doživljavamo doista kao jedna velika obitelj. Tom obiteljskom ozračju doprinio je svatko od vas, svaki na svoj način, obavljajući savjesno i odgovorno svoj posao. To smo mogli ostvariti poštujući jedan drugoga, radeći zajedno svaki svoj posao.

Sve nas to još više obvezuje da i ubuduće gradimo to zajedništvo na koje nas potiče Nazaretska obitelj, pitajući se što još možemo učiniti da bi ozračje među nama bilo još dublje i plodonosnije i naš rad u Vojnom ordinarijatu što kvalitetniji.

Nalazimo se na završetku još jedne godine koja nas još više obvezuje da s većom ljubavlju nastavimo raditi tamo gdje smo stali. U narednu 2015. godinu, kao što ste spomenuli oče Jakove, ulazimo s dva veoma važna projekta Vojnog ordinarijata a to je: „Dorada Združene doktrinalne publikacije“ koju priprema tim naših svećenika s predstavnicima MORH-a. Želja nam je, prije svega odgovoriti na najnovije izazove razvoja oružanih snaga (a to vrijedi i za policiju) da ne budu prikraćeni u duhovnim vrijednostima, zbog kojih je i osnovan Vojni ordinarijat. Drugi projekt je organizacija CIP-a. Riječ je o važnoj obvezi u kojoj će svaki od vas imati svoju ulogu. Molim vašu suradnju i velikodušnost u tome.

Vama je poznato da je papa Franjo 30. studenoga ove godine proglasio Godinu posvećenog života, koja završava 2. veljače 2016. blagdanom Isusovog prikazanja u hramu. Tu je i Godina obitelji koju je pokrenula Rimska sinoda. Godina posvećenog života ne isključuje i druge vjernike, štoviše, posebno apostrofira biskupe, svećenike, vjernike laike, sve kršćane širom svijeta. Oba programa bitno ne odudaraju od naših pastoralnih planova Vojnog ordinarijata, i trebat će ih još više implementirati u naš pastoralni program.

Hvala Vam dragi oče Jakove i don Josipe, kao i vama draga braćo svećenici na svemu što ste učinili. Nadam se da će vam u tome pomoći i nove naše snage, naši najmlađi kandidati Vojne biskupije, a to je đakon Antonio i bogoslov Branimir. Hvala svima. Svi ste vi veoma važni i nezaobilazni u radu i djelovanju Vojnog ordinarijata. Nalik ste na dragocjen kamenčić, ugrađen u mozaik Ordinarijata, i bez vas ne bi ovako dobro funkcioniralo, kao što što funkcionira.

I na kraju želim vam puno osobnog i obiteljskoga mira za blagdan Božića. Neka vas predsjednički izbori motiviraju na kvalitetne promjene. Neka dragi Bog blagoslovi svakoga od vas, zajedno s onima s kojima dijelite život. Sretna vam nova 2015. godina.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

“Pruži svoju ruku siromahu” (usp. Sir 7, 32) (23. 06. 2020.)

Poruka Svetoga Oca Franje za IV. svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu, 15. studenoga 2020.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo - Mihael (20. 06. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije za parlamentarne izbore 2020. (16. 06. 2020.)

U povodu parlamentarnih izbora, raspisanih za 5. srpnja 2020. godine.

 

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (12. 06. 2020.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 60. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (10. 06. 2020.)

 

 

»Evo me, mene pošalji!« (Iz 6, 8) (05. 06. 2020.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2020. (18. listopada 2020.)

Kao što mene posla Otac, i ja šaljem vas: Primite Duha Svetoga - Mihael (28. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Poput Isusa Krista, prisiljeni bježati. Prihvatiti, zaštititi, promicati i integrirati prognanike (26. 05. 2020.)

Poruka pape Franje za 106. svjetski dan selilaca i izbjeglica [27. rujna 2020.]

Oče, proslavi Sina svoga! – Mihael (22. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja - Mihael (16. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja sam put i istina i život – Mihael (09. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka nadbiskupa Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 2020. (03. 05. 2020.)

Poruka predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 2020.

Uskrsna poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana, Uskrs 2020. (15. 04. 2020.)

„Vi se ne bojte! Ta znam: Isusa Raspetoga tražite! Nije ovdje! Uskrsnu kako reče.“ (Mt 28, 5-6)

Poruka pape Franje Urbi et orbi (12. 04. 2020.)

Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega 2020.

Sveto vazmeno trodnevlje i Uskrs - Mihael (08. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Uskrsna poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije (07. 04. 2020.)

 

 

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (02. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Riječi zvanja (02. 04. 2020.)

Poruka pape Franje za 57. Svjetski dan molitve za zvanja, nedjelja Dobrog Pastira, 3. svibnja 2020

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (30. 03. 2020.)

Dekret o posebnoj nakani koja se dodaje u sveopću molitvu u slavlju Muke Gospodnje samo za 2020. godinu

 

 

 

 

 

»Mladeži, kažem ti, ustani!«(usp. Lk 7, 14) (30. 03. 2020.)

Poruka svetoga oca Franje za 35. svjetski dan mladih 2020.

Ja sam uskrsnuće i život – Mihael (27. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (26. 03. 2020.)

Dekret u vremenu Covid-19 (II)

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (26. 03. 2020.)

Dekret u vremenu Covid-19 (I)

Apostolska pokorničarna, Rim, 19. ožujka 2020. (26. 03. 2020.)

Dekret Apostolske pokorničarne o davanju posebnih oprosta vjernicima u sadašnjim okolnostima pandemije

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (19. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Odredbe biskupa Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19 (19. 03. 2020.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (13. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja (11. 03. 2020.)

Poruka kardinala Petra K. A. Turksona u vrijeme koronavirusa (COVID-19), 11. ožujka 2020.

Ovo je Sin moj, ljubljeni! Slušajte ga! - Mihael (06. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax (04. 03. 2020.)

Izjava o Odluci Ustavnoga suda Republike Hrvatske u svezi s ustavnošću Zakona o udomiteljstvu

Priopćenje s XXII. zajedničkog zasjedanja BK BiH i HBK (02. 03. 2020.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (28. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2020. (25. 02. 2020.)

»Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom!« (2 Kor 5, 20)

Ljubite neprijatelje - Mihael (21. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (13. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (07. 02. 2020.)

{image:1:medium}

»Da možeš pripovijedati svome sinu i svome unuku« (Izl 10, 2). Život postaje priča (04. 02. 2020.)

Poruka pape Franje za 54. svjetski dan sredstava društvene komunikacije 2020.

Vidješe oči moje spasenje tvoje – Mihael (31. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Nastani se u Kafarnaumu - Mihael (25. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka za Dan života 2020. (25. 01. 2020.)

Usamljenost prevladati ljudskom blizinom, vjerom i ljubavlju

»Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti« (Mt 11, 28) (10. 01. 2020.)

Poruka Svetoga Oca Franje za XXVIII. svjetski dan bolesnika [11. veljače 2020.]

»Pojavila se milost Božja, spasiteljica svih ljudi« (Tit 2, 11) (03. 01. 2020.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana, Božić 2019.

Četvrta nedjelja došašća i Božić - Mihael (20. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Poruka svetoga oca Franje za 53. svjetski dan mira, 1. siječnja 2020. (19. 12. 2019.)

Mir kao put nade: dijalog, pomirenje i ekološko obraćenje

Poruka Komisije HBK „Iustitia et pax“ za predsjedničke izbore 2019. (17. 12. 2019.)

Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo? - Mihael (16. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Admirabile signum (12. 12. 2019.)

Apostolsko pismo Svetoga Oca Franje o značenju i vrijednosti jaslica

Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko! - Mihael (06. 12. 2019.)

{image:1:medium}

“Budućnost je dostupna” (05. 12. 2019.)

Poruku pape Franje povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava u utorak, 3. prosinca 2019.

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (29. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sveti Nikola zaštitnik u nevolji i pomoćnik obitelji (28. 11. 2019.)

Poruka Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca Tomislava Rogića, šibenskog biskupa pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2019.

Čovjek stvoren „na sliku Božju“ – njegova veličina i poziv (27. 11. 2019.)

Dokument Vijeća HBK za nauk vjere

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje - Mihael (21. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Poslanica biskupa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa (20. 11. 2019.)

 „Upamti da u Božjim očima ništa nije maleno. Sve što činiš čini s ljubavlju.“ sv. mala Terezija

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu – Mihael (07. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno-Mihael (31. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Trideseta nedjelja kroz godinu-Mihael (25. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 59. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (21. 10. 2019.)

Plenarno, 59. zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije na zagrebačkom Ksaveru

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu (17. 10. 2019.)

{image:1:medium}

»Tada im otvori pamet da razumiju Pisma« (Lk 24, 45). (15. 10. 2019.)

Motu proprio Svetoga Oca Franje kojim se ustanovljuje Nedjelja Božje riječi

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (11. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Idite, misionarite! (02. 10. 2019.)

Predsjednik Vijeća HBK za misije krčki biskup Ivica Petanjak uputio je poruku za misijski mjesec listopad 2019.

„Starost je konačno razdoblje ljudske zrelosti. Ona je izraz Božjega blagoslova“ (01. 10. 2019.)

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj dubrovački biskup Mate Uzinić uputio čestitku za Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada 2019.

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (19. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika (13. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (06. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Izaberimo, dakle, život! (02. 09. 2019.)

Poruka pape Franje za V. Svjetski dan molitve za skrb o stvorenome svijetu

Crkva postoji kad postoji za druge (28. 08. 2019.)

Poruka nadbiskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju na početku školske i katehetske godine 2019./2020.

Dvadeset i prva i dvadeset i druga nedjelja kroz godinu – Mihael (23. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Nisam došao mir dati, nego razdjeljenje - Mihael (17. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Uznesenje Blažene Djevice Marije - Velika Gospa - Mihael (09. 08. 2019.)

{image:1:medium}

»Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!«  (1 Kor 15, 57) (02. 08. 2019.)

Poslanica msgr. Jure Bogdana, vojnoga ordinarija, povodom proslave Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 5. kolovoza 2019.

Što si pripravio, čije će biti? - Mihael (31. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Ufanje ubogih neće biti zaludu (11. 07. 2019.)

Poruka svetoga oca Franje za 3. Svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu 17. studenoga 2019.)

 

XIV. – XVII. nedjelja kroz godinu – Mihael (05. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu (27. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2019.

Dvanaesta i trinaesta nedjelja kroz godinu-Mihael (21. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Duhovi, Presveto Trojstvo, Tijelovo - Mihael (08. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Ne radi se samo o migrantima (04. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2019.

Neka budu savršeno jedno-Mihael (30. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Šesta vazmena nedjelja Uzašašće - Mihael (24. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Četvrta i peta vazmena nedjelja - Mihael (10. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu-Mihael (01. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Nakon osam dana dođe Isus – Mihael (26. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje - Mihael (17. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Nedjelja Muke Gospodnje, Cvjetnica - Mihael (14. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (05. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Hrabrost da se preuzme rizik za Božje obećanje (05. 04. 2019.)

Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja (Nedjelja Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (28. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Ako se ne obratite, svi ćete slično propasti-Mihael (21. 03. 2019.)

{image:1:medium}

“Budite složni i živite u miru” (15. 03. 2019.)

Predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je poslanicu za Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 18. – 24. ožujka 2019.

Dok se molio, izgled lica mu se izmijeni-Mihael (15. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Duh ga je vodio pustinjom, gdje bijaše iskušavan-Mihael (07. 03. 2019.)

{image:1:medium}

»Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih« (Rim 8, 19) (26. 02. 2019.)

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2019.

Sedma i osma nedjelja kroz godinu Pepelnica – Mihael (22. 02. 2019.)

{image:1:medium}

„‘Udovi smo jedni drugima’ (Ef 4, 25). Od social network comunities do ljudskih zajednica“ (19. 02. 2019.)

Poruka pape Franje za 53. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije [2019.]

Blago vama, siromasi!  Jao vama, bogataši! (15. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ (14. 02. 2019.)

PRIOPĆENJE

Oni ostaviše sve i pođoše za Njim-Mihael (07. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Pismo biskupa HBK patrijarhu SPC Irineju (06. 02. 2019.)

CONFERENTIA EPISCOPORUM CROATIAE

Arhiva vijesti

Linkovi