Vijesti

Hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja u Svetu Zemlju

Utorak, 29. 10. 2019.

Vojno-redarstvena biskupija u Republici Hrvatskoj i ove je godine organizirala svoje već tradicionalno hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja u Svetu Zemlju.  Njima su se pridružili i članovi Udruge zagrebačkih Poljičana 'Sv. Jure', njih 42.  Ukupno dakle 156 hodočasnika, na čelu s biskupom-vojnim ordinarijem msgr. Jurom Bogdanom te svećenicima – vojnim i policijskim kapelanima, uputilo se zrakoplovom onamo u ponedjeljak 21. listopada 2019. u kasnim večernjim satima iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman, gdje su prispjeli iz svih djelova Domovine. U Tel Aviv su sletjeli u ranim jutarnjim satima 22. listopada, te su nakon carinskih i drugih formalnosti u tamošnoj zračnoj luci Ben Gurion nastavili svoj put prema Haifi u kojoj su i odsjeli tijekom prva tri dana boravka u Isusovoj Domovini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U utorak 22. listopada hodočasnici su posjetili sam grad Haifu, zatim Goru Karmel koja čuva uspomenu na sv. Iliju Proroka i početke Karmelskog reda te, u poslijepodnevnim satima, Nazaret. U Bazilici Navještenja u Nazaretu slavili su svetu misu u 15 00 sati, koju je vodio msgr. Jure Bogdan, a propovijedao policijski kapelan don Marko Trogrlić.  U nastavku, hodočasnici su se mogli posvetiti  osobnoj molitvi u prekrasnoj nazaretskoj Bazilici Navještenja, razgledati ju kao i crkvu sv. Josipa, crkvu sinagoge i Marijin izvor.

U srijedu 23. listopada hodočasnički program obuhvatio je Brdo Blaženstava, Tabgu – mjesto Isusova čudesnog umnoženja kruha, crkvu Petrova prvenstva, zatim Kafarnaum, grad u kojemu je Isus najduže i najradije boravio, Galilejsko jezero te Kanu Galilejsku.

Hodočasnici su na svim ovim mjestima imali dovoljno vremena za osobnu molitvu i razmišljanje nad novozavjetnim tesktovima u kojima se ona spominju, te su i zajednički proslavili sv. misu u 11 00 sati i to na Brdu blaženstva. Nju je vodio vojni ordinarij msgr. Bogdan, a propovijed je izrekao generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo. Pri posjeti Kani Galileljskoj bračni parovi su obnovili svoje bračne zavjete u crkvi prvog Isusova čuda.  Vožnja pak Galilejskim jezerom, popraćena meditacijom o Isusovim čudima koja su se ovdje zbila, omogućila im je poseban, gotovo neponovljiv duhovni doživljaj kako svetosti mjesta tako i dubine Isusove spasenjske poruke upućene svakom čovjeku.

Četvrtak 24. listopada bio je posvećen posjetu  Nacionalnom parku Masada i tamošnjoj istoimenoj utvrdi Heroda Velikog, najpoznatijoj  po masovnom samoubojstvu Sikara prilikom rimske opsade 73. godine n. Kr. U poslijepodnevnim satima uslijedio je nastavak putovanja do rijeke Jordana i mjesta Isusova krštenja (Qaser Yehuda) na kojemu su hodočasnici obnovili svoje krsne zavjete. Svetu misu u crkvi Dobrog Pastira u Jerihonu slavili su, u 16 00 sati, u zajedništvu s ordinarijem i kapelanima. Propovijed je na ovom mjestu izrekao policijski kapelan don Hrvoje Relja. Uslijedilo je razgledavanje Jerihona – Brdo Isusove kušnje te mjesto na kojemu se, po predaji, nalazila Zakejeva smokva, nakon čega su se uputili u Jeruzalem, gdje su prispjeli u večernjim satim te boravili u drugom dijelu hodočašća u Svetoj Zemlji.

Peti dan putovanja, u petak 25. listopada bio je obilježen posjetom Maslinskoj gori: mjestu Isusova uzašašća na nebo, crkvi Očenaša te crkvi Dominus flevit (Gospodin zaplaka). U nastavku, spuštajući se obroncima Maslinske gore, hodočasnici su se okupili u crkvi svih naroda u Getsemanskom vrtu –mjestu na kojem se Isus molio svojem Nebeskom Ocu i znojio krvavim znojem. Upravo na tom mjestu, koje odiše Isusovom agonijom, ali i njegovim potpunim predanjem u Volju Očevu, svi su hodočasnici imali prigodu pristupiti i Sakramentu pomirenja. Prijepodnevni dio programa toga dana završio je posjetom prvoslavnoj crkvi Marijina usnuća. Središnja pak točka cijeloga ovog dana bila je sveta misa koju je vojni ordinarij predvodio u crkvi Marijina usnuća (Dormitio Mariae) na brdu Sion, u 15.00 sati, a na kojoj je propovijedao don Slavko Rajič, biskupski vikar za pastoral MORH-a i OSRH-a. Prije i poslije svete mise hodočasnici su posjetili crkvu Petrova zatajenja (na mjestu nekadašnjeg Kajfina dvora), zatim Dvoranu Posljednje večer (Cenacolo) u kojoj je Gospodin ustanovio Presvetu Euharistiju te, na koncu, i Davidov Grob. Ovisno o rasporedu hodačasničkih skupina za trajanja hodočašća, neke su od njih prije, a neke iza posjeta Sionu obišli Baziliku Svetog Groba i poklonili se na svetim mjestima kršćanstva – mjestima Muke, Smrti i Uskrsnuća Gospodnjega. Jednako tako bio je organiziran i posjet Zidu plača (Zapadni zid), ostatcima nekadašnjeg jeruzalemskog Hrama.

Subota prijepodne, 26. listopada, je bila sva u znaku posjeta Betlehemu, mjestu Isusova rođenja te, poslijepodne, mjestu rođenja Gospodinova preteče, sv. Ivana Krstitelja Ein Karimu. Svetu misu u crkvi sv. Katarine u Betlehemu služio je msgr. Bogdan u 9.00 sati. Propovijedao je fra Frano Musić, biskupski vikar za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi RH. Nakon svete mise svi su hodočasnici, među mnoštvom drugih hodočasnika strpljivo čekajući da dođe na njih red, posjetili i poklonili se mjestu Isusova rođenja, a razgledali su i mjesta u kojima je boravio, radio te preminuo i naš veliki sv. Jeronim. Posjetili su zatim i crkvu koja čuva uspomenu na bijeg Sv. Obitelji u Egipat te mjesto na kojemu je, po predaji,  Gospa podojila Isusa. U Ein Karimu pak, rodnom mjestu sv. Ivana Krstitelja u hodočasničkom fokusu bila je crkva Marijina i Elizabetina susreta.

Onako kako je subota bila posvećena mjestima Isusova rođenja, tako je nedjelja 27. listopada bila sva u znaku Isusove Muke i, naravno, Uskrsnuća. Naime, nakon posjete crkvi sv. Ane, posvećene Gospinu rođenju i ribnjaku Bethezda, uslijedio je križni put ulicom Via dolorosa – od kapela bičevanja i osude, preko crkve Ecce homo, do crkve Kristova groba. Neposredno zatim u 9.00 sati, slavljena  je sv. misa u konkaterdali Imena Isusova u sjedištu Latinskog patrijarhata za vrijeme koje je propovjedao don Darko Tomašević, jedan od marljivih i veoma stručnih voditelja ovog hodočašća. Poslijepodnevni sati su bili posvećeni odlasku na Mrtvo More i posjetu Jerihonu, odnosno  ponovnom posjetu Bazilici Sv. Groba, osobnoj molitvi na svetim mjestima i razgledavanju.

Hodočašće je zaključeno u ponedjeljak 28. listopada sv. misom zahvalnicom koju je i ovaj put u u konkaterdali Imena Isusova u sjedištu Latinskog patrijarhata služio biskup msgr. Bogdan koji je tu izreako i svoju homiliju. U njoj je vojni biskup svim hodočasnicima poručio da ono što su kroz svoje hodočašće svojim očima vidjeli i svojim ušima slušali, što su mogli doživjeti i proživjeti, ponesu u svoj život, u svoju svakodnevnicu. Potrebno je, naglasio je msgr. Bogdan, da svatko od nazočnih hodočasnika, poput učenika iz Emausa o kojima su slušali u Evanđelju, osobno susretne Krista Uskrsloga čiju su Domovinu obišli, te da to svoje vlastito iskustvo susreta s Uskrnulim prenesu svima onima koje će susresti, i to s vjerom i radošću onih koji su odlučili slijediti ga u svojemu životu. „Ohrabreni porukom Uskrslog Isusa“, zaključio je vojni biskup,„svatko od nas se vraća svojem domu, ispunjen Njegovom prisutnošću koja se mora očitovati u našim mislima, riječima i postupcima da ga poput učenika koji su ga prepoznali u lomljenju kruha i mi posvjedočimo svijetu u kojemu živimo.“

Sveta misa je zaključena pjevanjem svima drage Rajska Djevo, Kraljice Hrvata, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje i susret s pomoćnim biskupom latinskog patrijarha mons. Giacintom Marcuzzom. On je msgr. Bogdanu, svećenicima i svim hodočasnicima predstavio jeruzalemsku biskupiju  koja je, kako je rekao, majka svih drugih mjesnih crkava po svemu svijetu te stanje i persepektive tamošnjih vjernika. Pozvao je sve na molitvu za kršćane u Sv. Zemlji kojih je, nažalost, sve manje,  te na bratsku solidarnost s njima, kako sveta mjesta u Isusovoj Domovini ne bi ostala bez Kristovih vjernika tako odanih Isusvoj osobi, svojoj Crkvi i njezinim pastirima. Nakon blagoslova koji su msgr. Marcuzzii msgr. Bogdan zajednički udjelili svim hodočasnicima, uslijedio je povatak u Domovinu, kamo su, u zagrebačku zračnu luku  Franjo Tuđman prispjeli u ranim poslijepodnevnim satima.

Tako je zaključeno još jedno hodočašće u nizu drugih, brojnih, međunarodnih i domaćih, kojima, uz ostale svoje aktivnosti,  Vojno-redarstvena biskupija izvršava svoje duhovno-pastoralno poslanje među pripadnicima hrvatske vojske, policije i branitelja te članovima njihovih obitelji. Foto: MUP/ Luka Norac, UZP "Sv. Jure"/ Živko Jurić.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Oče, proslavi Sina svoga! – Mihael (22. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja - Mihael (16. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja sam put i istina i život – Mihael (09. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje i Uskrs - Mihael (08. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (02. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Ja sam uskrsnuće i život – Mihael (27. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (19. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (13. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Ovo je Sin moj, ljubljeni! Slušajte ga! - Mihael (06. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (28. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Ljubite neprijatelje - Mihael (21. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (13. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (07. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Vidješe oči moje spasenje tvoje – Mihael (31. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Nastani se u Kafarnaumu - Mihael (25. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Četvrta nedjelja došašća i Božić - Mihael (20. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo? - Mihael (16. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko! - Mihael (06. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (29. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje - Mihael (21. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu – Mihael (07. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno-Mihael (31. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Trideseta nedjelja kroz godinu-Mihael (25. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu (17. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (11. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (19. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika (13. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (06. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Izaberimo, dakle, život! (02. 09. 2019.)

Poruka pape Franje za V. Svjetski dan molitve za skrb o stvorenome svijetu

Crkva postoji kad postoji za druge (28. 08. 2019.)

Poruka nadbiskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju na početku školske i katehetske godine 2019./2020.

Dvadeset i prva i dvadeset i druga nedjelja kroz godinu – Mihael (23. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Nisam došao mir dati, nego razdjeljenje - Mihael (17. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Uznesenje Blažene Djevice Marije - Velika Gospa - Mihael (09. 08. 2019.)

{image:1:medium}

»Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!«  (1 Kor 15, 57) (02. 08. 2019.)

Poslanica msgr. Jure Bogdana, vojnoga ordinarija, povodom proslave Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 5. kolovoza 2019.

Što si pripravio, čije će biti? - Mihael (31. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Ufanje ubogih neće biti zaludu (11. 07. 2019.)

Poruka svetoga oca Franje za 3. Svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu 17. studenoga 2019.)

 

XIV. – XVII. nedjelja kroz godinu – Mihael (05. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu (27. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2019.

Dvanaesta i trinaesta nedjelja kroz godinu-Mihael (21. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Duhovi, Presveto Trojstvo, Tijelovo - Mihael (08. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Ne radi se samo o migrantima (04. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2019.

Neka budu savršeno jedno-Mihael (30. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Šesta vazmena nedjelja Uzašašće - Mihael (24. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Četvrta i peta vazmena nedjelja - Mihael (10. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu-Mihael (01. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Nakon osam dana dođe Isus – Mihael (26. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje - Mihael (17. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Nedjelja Muke Gospodnje, Cvjetnica - Mihael (14. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (05. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Hrabrost da se preuzme rizik za Božje obećanje (05. 04. 2019.)

Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja (Nedjelja Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (28. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Ako se ne obratite, svi ćete slično propasti-Mihael (21. 03. 2019.)

{image:1:medium}

“Budite složni i živite u miru” (15. 03. 2019.)

Predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je poslanicu za Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 18. – 24. ožujka 2019.

Dok se molio, izgled lica mu se izmijeni-Mihael (15. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Duh ga je vodio pustinjom, gdje bijaše iskušavan-Mihael (07. 03. 2019.)

{image:1:medium}

»Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih« (Rim 8, 19) (26. 02. 2019.)

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2019.

Sedma i osma nedjelja kroz godinu Pepelnica – Mihael (22. 02. 2019.)

{image:1:medium}

„‘Udovi smo jedni drugima’ (Ef 4, 25). Od social network comunities do ljudskih zajednica“ (19. 02. 2019.)

Poruka pape Franje za 53. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije [2019.]

Blago vama, siromasi!  Jao vama, bogataši! (15. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ (14. 02. 2019.)

PRIOPĆENJE

Oni ostaviše sve i pođoše za Njim-Mihael (07. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Pismo biskupa HBK patrijarhu SPC Irineju (06. 02. 2019.)

CONFERENTIA EPISCOPORUM CROATIAE

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima-Mihael (31. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Savjest u svjetlu zakona ljubavi (26. 01. 2019.)

 

Poruka za Dan života 2019. Mate Uzinića, dubrovačkog biskupa, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj

Danas se ispunilo ovo pismo-Mihael (25. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Priopćenje s XXI. zajedničkog zasjedanja HBK i BK BiH (22. 01. 2019.)

Isus učini prvo znamenje u Kani Galilejskoj-Mihael (17. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Blagdan krštenja Gospodinova - Mihael (10. 01. 2019.)

{image:1:medium}

»Besplatno primiste, besplatno dajte!« (Mt 10, 8) (10. 01. 2019.)

Poruka pape Franje za 27. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2019.]

“I riječ tijelom postade i nastani se među nama” (Iv 1, 14) (30. 12. 2018.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana, Božić 2018.

Dobra politika je u službi mira (30. 12. 2018.)

Poruka svetoga oca Franje za 52. svjetski dan mira 1. siječnja 2019.

Četvrta nedjelja došašća i Božić-Mihael (21. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Što nam je činiti? - Mihael (13. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Podijeli s onim koji nema (13. 12. 2018.)

Poruka varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa – 16. prosinca 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (06. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Sveti Nikola znak providnosti i učitelj dobrote (04. 12. 2018.)

Poruka Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca šibenskog biskupa Tomislava Rogića pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (29. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ti kažeš: Ja jesam Kralj – Mihael (22. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu - Mihael (10. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ljubi!...Ovo je prva zapovijed – Mihael (31. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Sinoda o mladima bila je dobra berba i obećava dobro vino (29. 10. 2018.)

Papa Franjo

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (24. 10. 2018.)

Pravna, radna i socijalna sigurnost - jamstvo dostojanstva čovjeka u hrvatskom društvu

Dvadeset i deveta i trideseta nedjelja kroz godinu; Svi Sveti – Mihael (19. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 57. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (13. 10. 2018.)

Plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, 57. u nizu, održano je pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Zagrebu od 9. do 11. listopada 2018.

“Duh solidarnosti u Europi” (17. 09. 2018.)

Završna poruka sa Plenarnog zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Poruka pape Franje za Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom svijetu 2018. (04. 09. 2018.)

Gdje je Bog velik, velik je i čovjek (23. 08. 2018.)

Poruka predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju nadbiskupa Đure Hranića na početku školske i katehetske godine 2018./2019., upućena 22. kolovoza svećenicima, redovnicima i redovnicama, katehetama i vjeroučiteljima, djeci, mladima i roditeljima.

Poruka Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj povodom Svjetskog dana turizma 2018. (08. 08. 2018.)

„Turizam i digitalna transformacija"

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (17. 07. 2018.)

Izazovi migrantske krize u europskom prostoru

Savjest – čuvar čovjekova dostojanstva i slobode (18. 06. 2018.)

Izjava Komisije „Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije       

Poruka Svetoga Oca Franje za 2. svjetski dan siromaha, 18. studenoga 2018. (17. 06. 2018.)

„Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje“

Poruka pape Franje za 60. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes (09. 05. 2018.)

Svim nazočnim hodočasnicima i njihovim obiteljima, Sveti Otac iz sveg srca udjeljuje apostolski blagoslov.

Propovijed varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, 8. svibnja 2018. u Krašiću (08. 05. 2018.)

Povodom 120. obljetnice rođenja bl. kardinala Alojzija Stepinca

Priopćenje Stalnog vijeća HBK (08. 05. 2018.)

„Politička zajednica i Crkva, svaka na svome  osebujnom području, jedna o drugoj neovisne su i autonomne.“

Poruka biskupa Petanjka za Nedjelju turizma (08. 05. 2018.)

„Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov.“

 

Poruka za Dan posvećenja klera 2018. (03. 05. 2018.)

 

 

 

„Dragi svećenici, neka ljepota ovoga dana, posvećenog Srcu Isusovu, učini da u nama poraste želja za svetošću.“

Priopćenje Komisije „Iustitia et pax“ HBK o arbitražnom sporu s Republikom Slovenijom (02. 05. 2018.)

I priopćenje o održavanju usmene rasprave 2. svibnja 2018. o slovenskom zahtjevu za mišljenjem Europske komisije

Gospodin nas i danas poziva (13. 04. 2018.)

Poruka splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, za Nedjelju Dobrog Pastira - 2018.

Poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2018. (13. 04. 2018.)

{image:1:large}

Uskrsnuli Krist – nada naša

Poziv biskupa BK BiH na molitvu krunice (30. 03. 2018.)

Molimo i za sve ono čime će nas Bog obnoviti, ohrabriti i učiniti postojanima na našim korijenima da uvijek budemo prepoznatljivi kao kršćani.

Arhiva vijesti

Linkovi