Vijesti

obilježena 21. obljetnica akcije “Farkašić”

Subota, 13. 10. 2012.

Povodom Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije nizom svečanosti u Petrinji i Novom Farkašiću obilježena je 13. listopada 2012. godine 21. obljetnica "Akcije Farkašić" i svečano je otkriven spomenik 31 poginulom branitelju – pripadnicima 2. gardijske brigade "Gromovi" i četvorici pripadnika 144. brigade HV Sesvete, poginulim tijekom Domovinskog rata na zapadnom dijelu nekadašnje Petrinjske bojišnice, znanom i kao Nebojanski džep. Cjelodnevna svečanost je započela na spomeniku poginulim braniteljima Petrinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obitelji poginulih "Gromova", ratnih veterana 2. gardijske brigade "Gromovi", izaslanika ministra branitelja i mnogobrojnih izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i gradskih i županijskih predstavnika. Molitvu za poginule predvodio je petrinjski vojni kapelan don Milenko Majić. Potom je u vojnoj kapeli sv. Ilije Proroka u petrinjskoj vojarni "Pukovnik Predraga Matanović" služena sveta misa za poginule, nestale i umrle "Gromove" i sve hrvatske branitelje. Svetu misu služio je vojni kapelan Milenko Majić koji je istaknuo važnost sjećanja na sva događanja u Domovinskom ratu i činjenicu da se ne smije zaboraviti ni jedna žrtva koja je svoj život dala za domovinu.

"Dragi prijatelji okupili smo se ovdje danas da Bogu zahvalimo za one ljude koje smo imali, za one prijatelje koji su nam bili bliski i dragi, a koji su nas napustili. Da zahvalimo na svem onom dobrom što nam je od njih poteklo. Za ono što su oni dali nama, ali ne samo nama nego svim građanima ove domovine", naglasio je kapelan Majić.

Po završetku svečanosti u vojarni, u središtu Petrinje pokraj mosta na Petrinjčici otkrivena je spomen ploča naredniku Marijanu Tothu, hrvatskom branitelju pripadniku 1. pješačke bojne 2. gardijske brigade "Gromovi", koji je poginuo u Petrinji 21. rujna 1991. godine.

"Otkrivanje spomen-ploče za mog brata i cijelu moju obitelj ima duboko značenje. Osjećamo kao da je ovdje, u blizini mosta na Petrinjčici, gdje je naš Marijan zauvijek ostao", rekao je brat pokojnog branitelja, Milan Toth, koji je isto branitelj i stradalnik rata. "Nije zaboravljen i važno je da se njegova i žrtva ostalih branitelja poginulih na ovom području poštuje i čuva kao trajna uspomena i istina o Domovinskom ratu, za koji smo svi ovdje nazočni bili spremni položiti život.", rekao je Toth.

Ploča je postavljena na mjestu gdje je Marijan Toth poginuo prije 21 godinu na sam dan okupacije Petrinje . Ploču su otkrili su ratni veterani "Gromovi" članovi udruge "Crne mambe" Damir Cvek i Davor Gorupić. Majka Marija, duboko potresena, u suzama je rekla kako se sve ove godine osjeća jako loše "Jako mi je teško. Ponosna jesam, ali jako mi nedostaje. Bio je premlad kad je poginuo, imao je samo 21. godinu".

U ime cijele obitelji iz Koprivnice, brat Milan je na kraju zahvalio svima koji su pridonijeli da se postavi spomen ploča. Posebno pripadnicima 2. gardijske brigade i suborcu pokojnog Marijana umirovljenom pukovniku Ivici Šafariću koji je i bio inicijator podizanja spomen ploče. Spomen ploču blagoslovio je vojni kapelan don Milenko Majić.

Obilježavanje 21. obljetnice "Akcije Farkašić" nastavljeno je svečanošću u Novom Farkašiću. Nakon pozdrava mnoštvu ratnih veterana 2. gardijske brigade – članovima Udruge "Crne mambe" i URV 2. gbr "Gromovi", članovima obitelji poginulih "Gromova" i 144. brigade, ratnim veteranima 144. brigade HV Sesvete, hrvatskim braniteljima, mještanima Farkašića, predstavnicima Koordinacije braniteljskih udruga Sisačko-moslavačke županije, Udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi", Oružanim snagama RH – zapovjedniku pukovniku Draženu Sebastijanu i pripadnicima 2. mehanizirane bojne "Gromovi", predstavnicima policije, načelniku općine Hrvatska Dubica Matiji Mikuliću, gradonačelnicima; Zagreba Milanu Bandiću, Siska Dinku Pintariću, Petrinje Željku Nenadiću, Dugog Sela Vladi Kruhaku, izaslaniku županice Sisačko-moslavačke županije Ivici Pandži – Orkanu, vojnom kapelanu don Milenku Majiću, te Tomi Bogoviću, izaslaniku ministra branitelja, prvi se obratio umirovljeni brigadir Mile Krišto, ratni načelnik stožera 2. gbr i predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade. Krišto je opisao značaj i tijek akcije Farkašić koja se odigrala 17./18. listopada 1991. godine gdje su malobrojni branitelji u najvećem broju pripadnici 1. pješačke bojne 2. gbr uspjeli zaustaviti velikosrpskog agresora u daljnjem napredovanju i tako sačuvati Sisak i Zagreb. "Ova akcija obilježila je Domovinski rat na području Banovine, neprijatelj je ostao bez pet tenkova, određenog broja vojnika, 50 je imao ranjenih, mi smo imali tri poginula, i više nikada neprijatelj do kraja rata nije zauzeo ni metar teritorija. Akcija je stvorila uvijete za protudar naših snaga u 10., 11., i 12. mjesecu 1991. godine. Oslobođeno je osam sela i stvoreni su uvjeti za povratak prognanika. Ovaj jedini slobodni teritorij na desnoj obali Kupe bio je osnovica za razmještaj postrojbi za Oluju, od kuda je i krenula glavnina 2. gardijske brigade. 2. brigada je stvorila uvjete, probila neprijatelja, oslobađala zajedno s ostalim snagama HV-a i MUP-a Banovinu i izbila na državnu granicu u Dvoru".

Značaju ovoga događaja pridružio se i petrinjski gradonačelnik Željko Nenadić, koji je rekao: "Kao kada izlazite iz tunela i vidite svjetlost, tako je i ovaj današnji dan, dan kada smo prvi puta zaustavili srbo-četničku armadu u ovom naselju, dan kada je na ovom teritoriju i obranjena hrvatska država i to je jedini teritorij na desnoj obali Kupe koji je tijekom cijelog Domovinskog rata bio slobodan. Kao kost u grlu svima onima koji su planirali doći na obale Kupe. Stoga smo neobično ponosni na sve one koji su zaustavili teški čelik, teški oklop, na sve one koji su ga poslije obranili i na sve one koji su sudjelovali u Oluji i obranili hrvatsku Banovinu."

Izaslanik sisačko-moslavačke županice Ivica Pandža-Orkan zahvalio se ratnim veteranima "Gromovima" na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu i posebno ovoj akciji, istaknuvši da je upravo je 18. listopada, odlukom Županijske skupštine iz 2007. godine, proglašen i Danom hrvatskih branitelja sisačko-moslavačke županije, što je tada bio i prvi Dan branitelja proglašen u RH.

Najveći donator za izgradnju spomenika bio je Grad Zagreb čiji je gradonačelnik Milan Bandić na svečanosti kazao: "Hvala Vam na onome što ste ovdje napravili 18. listopada 91. godine, a hvala Vam i što ste omogućili Gradu Zagrebu i mojim suradnicima da zajedno s Vama otmemo zaboravu ovu velebnu akciju u Farkašiću. Ovo su vrata Zagreba, ovdje se branio Zagreb, dok se u Vukovaru branio s istoka onda se s juga branio u Farkašiću. Da su četnici ovdje prešli Kupu onda bi preko Gorice do Zagreba došli jako brzo".

Tomo Bogović, izaslanik ministra branitelja sve prisutne je pozdravio u ime ministra branitelja Predraga Matića i podsjetio na značaj hrvatskih branitelja u stvaranju hrvatske države. Posebno je istaknuo rad udruga hrvatskih branitelja, koje ne odaju zaboravu ovako važne događaje iz Domovinskog rata i koje njeguju vrjednote i stečevine Domovinskog rata, kao što je to primjer ovdje u Farkašiću. Na kraju prije samog otkrivanja spomenika nazočnima se obratio umirovljeni pukovnik Ivica Šafarić-Nindža, predsjednik Udruge "Crne mambe" i inicijator podizanja spomenika poginulim "Gromovima" na području "Nebojanskog džepa" od 1991. do 1995. godine.

Ivica Šafarić se zahvalio donatorima: Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Dugom Selu, gospodinu Behinu koji je bio izvoditelj radova, Stjepanu Kezeriću, mještanima Farkašića, ali i svima drugima koji su pomogli u ostvarenju ovoga projekta.

Spomenik su otkrili Ivica Mužić i Joso Ilijević preživjeli sudionici akcije, te Marija i Franjo, kći i sin poginulog Mladena Šestića, nakon čega su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće, a molitvu je predvodio vojni kapelan don Milenko Majić

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Četvrta nedjelja došašća i Božić - Mihael (20. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo? - Mihael (16. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko! - Mihael (06. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (29. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje - Mihael (21. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu – Mihael (07. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno-Mihael (31. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Trideseta nedjelja kroz godinu-Mihael (25. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu (17. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (11. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (19. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika (13. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (06. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Izaberimo, dakle, život! (02. 09. 2019.)

Poruka pape Franje za V. Svjetski dan molitve za skrb o stvorenome svijetu

Crkva postoji kad postoji za druge (28. 08. 2019.)

Poruka nadbiskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju na početku školske i katehetske godine 2019./2020.

Dvadeset i prva i dvadeset i druga nedjelja kroz godinu – Mihael (23. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Nisam došao mir dati, nego razdjeljenje - Mihael (17. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Uznesenje Blažene Djevice Marije - Velika Gospa - Mihael (09. 08. 2019.)

{image:1:medium}

»Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!«  (1 Kor 15, 57) (02. 08. 2019.)

Poslanica msgr. Jure Bogdana, vojnoga ordinarija, povodom proslave Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 5. kolovoza 2019.

Što si pripravio, čije će biti? - Mihael (31. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Ufanje ubogih neće biti zaludu (11. 07. 2019.)

Poruka svetoga oca Franje za 3. Svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu 17. studenoga 2019.)

 

XIV. – XVII. nedjelja kroz godinu – Mihael (05. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu (27. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2019.

Dvanaesta i trinaesta nedjelja kroz godinu-Mihael (21. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Duhovi, Presveto Trojstvo, Tijelovo - Mihael (08. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Ne radi se samo o migrantima (04. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2019.

Neka budu savršeno jedno-Mihael (30. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Šesta vazmena nedjelja Uzašašće - Mihael (24. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Četvrta i peta vazmena nedjelja - Mihael (10. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu-Mihael (01. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Nakon osam dana dođe Isus – Mihael (26. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje - Mihael (17. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Nedjelja Muke Gospodnje, Cvjetnica - Mihael (14. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (05. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Hrabrost da se preuzme rizik za Božje obećanje (05. 04. 2019.)

Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja (Nedjelja Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (28. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Ako se ne obratite, svi ćete slično propasti-Mihael (21. 03. 2019.)

{image:1:medium}

“Budite složni i živite u miru” (15. 03. 2019.)

Predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je poslanicu za Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 18. – 24. ožujka 2019.

Dok se molio, izgled lica mu se izmijeni-Mihael (15. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Duh ga je vodio pustinjom, gdje bijaše iskušavan-Mihael (07. 03. 2019.)

{image:1:medium}

»Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih« (Rim 8, 19) (26. 02. 2019.)

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2019.

Sedma i osma nedjelja kroz godinu Pepelnica – Mihael (22. 02. 2019.)

{image:1:medium}

„‘Udovi smo jedni drugima’ (Ef 4, 25). Od social network comunities do ljudskih zajednica“ (19. 02. 2019.)

Poruka pape Franje za 53. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije [2019.]

Blago vama, siromasi!  Jao vama, bogataši! (15. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ (14. 02. 2019.)

PRIOPĆENJE

Oni ostaviše sve i pođoše za Njim-Mihael (07. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Pismo biskupa HBK patrijarhu SPC Irineju (06. 02. 2019.)

CONFERENTIA EPISCOPORUM CROATIAE

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima-Mihael (31. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Savjest u svjetlu zakona ljubavi (26. 01. 2019.)

 

Poruka za Dan života 2019. Mate Uzinića, dubrovačkog biskupa, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj

Danas se ispunilo ovo pismo-Mihael (25. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Priopćenje s XXI. zajedničkog zasjedanja HBK i BK BiH (22. 01. 2019.)

Isus učini prvo znamenje u Kani Galilejskoj-Mihael (17. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Blagdan krštenja Gospodinova - Mihael (10. 01. 2019.)

{image:1:medium}

»Besplatno primiste, besplatno dajte!« (Mt 10, 8) (10. 01. 2019.)

Poruka pape Franje za 27. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2019.]

“I riječ tijelom postade i nastani se među nama” (Iv 1, 14) (30. 12. 2018.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana, Božić 2018.

Dobra politika je u službi mira (30. 12. 2018.)

Poruka svetoga oca Franje za 52. svjetski dan mira 1. siječnja 2019.

Četvrta nedjelja došašća i Božić-Mihael (21. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Što nam je činiti? - Mihael (13. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Podijeli s onim koji nema (13. 12. 2018.)

Poruka varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa – 16. prosinca 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (06. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Sveti Nikola znak providnosti i učitelj dobrote (04. 12. 2018.)

Poruka Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca šibenskog biskupa Tomislava Rogića pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (29. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ti kažeš: Ja jesam Kralj – Mihael (22. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu - Mihael (10. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ljubi!...Ovo je prva zapovijed – Mihael (31. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Sinoda o mladima bila je dobra berba i obećava dobro vino (29. 10. 2018.)

Papa Franjo

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (24. 10. 2018.)

Pravna, radna i socijalna sigurnost - jamstvo dostojanstva čovjeka u hrvatskom društvu

Dvadeset i deveta i trideseta nedjelja kroz godinu; Svi Sveti – Mihael (19. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 57. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (13. 10. 2018.)

Plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, 57. u nizu, održano je pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Zagrebu od 9. do 11. listopada 2018.

“Duh solidarnosti u Europi” (17. 09. 2018.)

Završna poruka sa Plenarnog zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Poruka pape Franje za Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom svijetu 2018. (04. 09. 2018.)

Gdje je Bog velik, velik je i čovjek (23. 08. 2018.)

Poruka predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju nadbiskupa Đure Hranića na početku školske i katehetske godine 2018./2019., upućena 22. kolovoza svećenicima, redovnicima i redovnicama, katehetama i vjeroučiteljima, djeci, mladima i roditeljima.

Poruka Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj povodom Svjetskog dana turizma 2018. (08. 08. 2018.)

„Turizam i digitalna transformacija"

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (17. 07. 2018.)

Izazovi migrantske krize u europskom prostoru

Savjest – čuvar čovjekova dostojanstva i slobode (18. 06. 2018.)

Izjava Komisije „Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije       

Poruka Svetoga Oca Franje za 2. svjetski dan siromaha, 18. studenoga 2018. (17. 06. 2018.)

„Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje“

Poruka pape Franje za 60. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes (09. 05. 2018.)

Svim nazočnim hodočasnicima i njihovim obiteljima, Sveti Otac iz sveg srca udjeljuje apostolski blagoslov.

Propovijed varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, 8. svibnja 2018. u Krašiću (08. 05. 2018.)

Povodom 120. obljetnice rođenja bl. kardinala Alojzija Stepinca

Priopćenje Stalnog vijeća HBK (08. 05. 2018.)

„Politička zajednica i Crkva, svaka na svome  osebujnom području, jedna o drugoj neovisne su i autonomne.“

Poruka biskupa Petanjka za Nedjelju turizma (08. 05. 2018.)

„Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov.“

 

Poruka za Dan posvećenja klera 2018. (03. 05. 2018.)

 

 

 

„Dragi svećenici, neka ljepota ovoga dana, posvećenog Srcu Isusovu, učini da u nama poraste želja za svetošću.“

Priopćenje Komisije „Iustitia et pax“ HBK o arbitražnom sporu s Republikom Slovenijom (02. 05. 2018.)

I priopćenje o održavanju usmene rasprave 2. svibnja 2018. o slovenskom zahtjevu za mišljenjem Europske komisije

Gospodin nas i danas poziva (13. 04. 2018.)

Poruka splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, za Nedjelju Dobrog Pastira - 2018.

Poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2018. (13. 04. 2018.)

{image:1:large}

Uskrsnuli Krist – nada naša

Poziv biskupa BK BiH na molitvu krunice (30. 03. 2018.)

Molimo i za sve ono čime će nas Bog obnoviti, ohrabriti i učiniti postojanima na našim korijenima da uvijek budemo prepoznatljivi kao kršćani.

Poruka Svetoga Oca Franje za 33. Svjetski dan mladih (29. 03. 2018.)

»Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga«(Lk 1, 30)

Moći u Crkvi: Vjerodostojnost i čuvanje (15. 02. 2018.)

Uputa Kongregacije za kauze svetih

Da ne ohladni ljubav mnogih (usp. Mt 24,12) (14. 02. 2018.)

Korizmena poslanica biskupa Josipa Mrzljaka uz „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, 26.02. – 04.03. 2018. godine

Poruka Svetog Oca Franje za korizmu 2018. (06. 02. 2018.)

»Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih« (Mt 24, 12)

Poruka pape Franje za 52. svjetski dan sredstava društvene komunikacije (02. 02. 2018.)

"Istina će vas osloboditi" (Iv 8, 32)

Uzvišenost, ljepota i snaga majčinskoga odgoja (01. 02. 2018.)

Poruka biskupa Mate Uzinića , predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, uoči Dana života 2018.(prva nedjelja u veljači).

Poruka pape Franje za 26. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2018.] (26. 01. 2018.)

""Evo ti sina!... Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi" (Iv 19, 26-27).

Siromaštvo i zajedništvo (25. 01. 2018.)

Poruka prigodom Dana posvećenog života 2018.

Primiti, zaštiti, promicati i integrirati (15. 01. 2018.)

Pismo biskupa Pere Sudara, predsjednika Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, u povodu Svjetskog dana selilaca i izbjeglica

„ Dijete nam se rodilo, sin nam je darovan „ (06. 01. 2018.)

Božićna poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana

Poruka pape Franje za 55. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja (07. 12. 2017.)

  Slušati, razlučivati, živjeti Gospodinov poziv

22. travnja 2018.

Poruka biskupa Josipa Mrzljaka uz Nedjelju Caritasa (06. 12. 2017.)

.

Poruka biskupa Ivice Petanjka pomorcima i ribarima za sv. Nikolu (05. 12. 2017.)

“Unutarcrkveni dijalog, suradnja i suodgovornost” (30. 11. 2017.)

Program 58. teološko-pastoralnog tjedna; Zagreb, 23. do 25. siječnja 2018.

 

“Migranti i izbjeglice - muškarci i žene u potrazi za mirom” (30. 11. 2017.)

Poruka svetoga oca Franje za 51.  Svjetski dan mira 1. siječnja 2018.

Arhiva vijesti

Linkovi