Vijesti

Policijska uprava ličko-senjska obilježila Dan policije

Petak, 27. 09. 2013.

Izvor: MUP Ličko - senjska

Izvor: MUP Ličko - senjska

Policijska uprava ličko-senjska u petak je u Gospiću obilježila Dan policije, koji se slavi 29. rujna, na dan Sv. Mihovila – zaštitnika policije. Načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar sa svojim suradnicima u prostorijama policijske uprave primio je roditelje i obitelji poginulih policijskih službenika u Domovinskom ratu, kojom prilikom im se zahvalio što su svojom nazočnošću uveličali Dan Svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, kojeg obilježavamo kao Dan hrvatske policije.

„Hrabrost, nesebičnost, poštenje i samouvjerenost u ispunjenje najviših ciljeva bili su pokretači za ispunjenje njihove želje, da zajedno u budućnosti profesionalno obavljamo policijske zadaće u suverenoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.. Žrtva koju su Vaši sinovi i supružnici dali za domovinu je nemjerljiva, a to je život kojega je na oltar domovine položilo 36 naših policajaca, čime je meni kao načelniku Policijske uprave, kao policijskom rukovoditelju i svim budućim rukovoditeljima ove policijske uprave, kako sada, tako i u budućnosti, dana moralna i profesionalna obaveza da se s ponosom i pietetom sjećamo njihove časne uloge u Domovinskom ratu i da se takva njihova uloga nikada ne zaboravi“, istaknuo je načelnik Policijske uprave.

Zatim je kod Središnjeg križa na groblju Svete Marije Magdalene u Gospiću načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar sa suradnicima položio vijenac i zapalio svijeću. Uz Policijsku upravu, vijence su položili i zapalili svijeće župan Ličko-senjske županije Milan Kolić, izaslanici gradonačelnika Grada Gospića, roditelji i obitelji poginulih policijskih službenika, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za poginule policijske službenike izrekao je policijski kapelan Ivan Blaževac.

Potom je služena sveta misa zadušnica za sve poginule policajce koju je predvodio župnik Anđelko Kačunko uz koncelebriranje policijskog kapelana Ivana Blaževca, vlč. Milu Čančara, vlč. Luku Blaževića i vlč. Maria Vazgeča. 

Nakon svete mise, na Trgu Stjepana Radića u Gospiću održana je izložba policijske opreme i tehnike, gdje su građani imali priliku upoznati se sa svom opremom i tehnikom koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu, a Interventna jedinica policije PU ličko-senjske izvela je pokaznu vježbu.

Potom je u prostorijama kina „Korzo“ održana Svečana akademija kojoj su nazočili mnogi uzvanici iz društvenog života, policijski službenici i umirovljeni policijski službenici.U svome govoru načelnik Policijske uprave istaknuo je: “Kada govorim o suzbijanju različitih društveno-neprihvatljivih ponašanja moram naglasiti da za sigurnost u društvu nije odgovorna samo policija, već da je policija samo jedna karika u lancu u kojem njegova snaga ovisi svim pojedinim karikama. Svakako je u tom lancu jačina pojedinih karika vezana uz odlučnost institucija određenog postupka, zatim lokalne i područne samouprave, ustanova koje pružaju usluge građanima pa i samih građana. Uloga građana je nemjerljiva jer oni izvršavajući svoju građansku dužnost, pomažući policiji pokazuju hrabrost i spremnost u sprječavanju kriminala i otkrivanju njegovih aktera. Postojećim zakonodavnim okvirom kojim je uređeno postupanje policije, stvorena je pretpostavka da će  policija predviđene zadaće obaviti na stručan i profesionalan način, u interesu i na zadovoljstvo cjelokupne društvene zajednice. Policija je u tom kontekstu produžena ruka Državnom odvjetništvu i suočena je s brojnim teškim zadaćama i na određeni način nosi  odgovornost za stanje u društvu, no dobrom koordinacijom i suradnjom s državnim odvjetništvima, te učinkovitom međuresornom suradnjom unutar društvene zajednice, razmjenom informacija, uspjesi u  borbi protiv svih vidova kriminaliteta neće izostati, prvenstveno zato što će se  poslati poruka da kriminal nije isplativ. Naravno da opisanim načinom najviše profitiraju sami građani, a policijska usluga postaje brža i kvalitetnija, čime u konačnici zaživljava težnja da je policija javni servis građana. Republika Hrvatska od prije nekoliko mjeseci postala 28. članica zajednice Evropskih naroda s kojom će dijeliti slobodu, demokraciju, vladavinu prava i međusobno povjerenje što zajedničkim radom moramo sačuvati. Obveza svih policijskih snaga je daljnje jačanje policijskog profesionalizma na svim operativnim razinama, a naročito prilikom primjene policijskih ovlasti čije postupanje je uređeno kako domaćim zakonodavstvom tako i međunarodnim pravnim standardima.“ 

Na svečanoj akademiji je načelnik Policijske uprave iznimno u više zvanje promaknuo pet policijskih službenika, te je troje službenika predloženo za časnu i uzornu službu, koji će narednih dana biti pozvani u Ured predsjednika RH gdje će im biti uručene Spomenice domovinske zahvalnosti.

U subotu je u 17 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Gospiću odigrana humanitarna nogometna utakmica između ekipa Ličko-senjske županije i Policijske uprave ličko-senjske, te će sav prihod biti doniran udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“.

Homilija don Anđelka Kaćunka

Braćo i prijatelji, na početku obaju današnjih svetih čitanja spominju se dva strašna fenomena – RAT i POTRES! No fenomen je i to što su obje te pojave povezane s anđelima. Čuli smo, u prvom čitanju, iz Otkrivenja, u prvom rečenici stoji: "I nasta rat na nebu…" Dakle, ni bilo koji rat, nego takav da je morala intervenirati Božja anspecijalna antiteroristička jedinica pod vodstvom arkanđela Mihaela ("Tko je kao Bog!"). A u Evanđelju u drugoj rečenici Sv. Matej navodi: "Nastade žestok potres jer anđeo Gospodnji siđe s neba i otkotrlja kamen…" Evanđelist ne navodi ime toga anđela, ali sigurno to nije bio neki mali duh, jer za tu jedinstvenu uskrsnu Rolling Stone-intervenciju, tj. za otvaranje Isusova groba je Bog poslao neku veću anđeosku facu i vjerojatno je to bio Gabrijel ("Božja snaga").

Dragi vjernici, arkanđeo Mihael je došao u prvi plan tek u tom ratu. Naime, arkanđeo Svjetlonoša (Lucifer) najednom je oholo uzviknuo Bogu: Non serviam! - "Ne želim (Ti) služiti!" i izveo duhovni teroristički napad ter pozvao na pobunu cijelo nebesko globalno selo. No red je uveo i obranio "nebeski poredak" arkanđeo Mihael i postavljen za "vrhovnog zapovjednika anđeoskih četa".

A Lucifer-Svjetlonoša prokockao je povjerenje koje mu je Bog dao. Jer on je imao najvažnije poslanje i dužnost – biti nositelj svjetla. A svjetlo je jedna od Božjih oznaka - Bog je svjetlost i tame u njemu nema nikakve! (1 Iv 1,5). a njegova suprotnost je mrak.

Međutim, braćo i sestre, tu borbu u svijetu duhova nije današnjem mentalitetu lako razumjeti. Zapravo, problem je u tome što suvremeni čovjek ne vjeruje u postojanje Sotone, usprkos mnogim i otvorenim manifestacijama Zloduha. Ostvaruje se primjedba francuskog pjesnika Baudelaira da je "najljepše Đavlovo lukavstvo u tome da nas uvjeri kako ne postoji". A to je zapravo njegova najveća podvala, koja – kako reče filozof De Rougemont – nije nikada bolje uspijevala negoli u suvremenoj epohi.

No vrhunac Đavlove podvale čovjeku jest odbacivanje vrhovne Istine, čak prikazivanje Boga kao lašca. Sjetimo se njegovih riječi našim praroditeljima: Zar vam je Bog zabranio jesti s toga stabla? A on zapravo želi reći: Ma, pustite vi što vam Bog kaže... Bit ćete kao bogovi ako mene poslušate...!

Nažalost, nakon što je upropastio Adama i Evu, Sotona nije otišao u penziju. On do danas bez predaha vrlo lukavo utječe na ljude i odvraća ih od Boga. To je očito iz stavova i tvrdnji mnogih globalnih pokreta, udruga, "mreža" i vrlo utjecajnih pojedinaca, osobito na području znanosti, kulture i medija. Ali također i u politici. Mnoge su loše posljedice toga.

Evo, npr. papa Ivan Pavao Dragi je već prije više od 25 godina istaknuo da su više nego ikad, u državi i u društvu, dovedene u pitanje temeljne moralne vrednote i moralna ponašanja. U isto vrijeme u SAD naglasio je da nasilje, kriminal i terorizam osporavaju temeljne ljudske i kršćanske vrednote (Miami, 11.rujna 1987. – točno 14 godina prije famoznog terorističkog rušenja Twinsa).

Crkva stalno upozorava da u taj problem spadaju također golemi izdaci za naoružanje, dok milijuni umiru od gladi. Tu su zatim alkoholizam i droga, pornografija, razaranje obitelji preljubom, bludom i kontracepcijom, ter napose oduzimanje života nerođenima, kao i nametanje mentaliteta o suvišnosti starih i nemoćnih osoba. A najnoviji udar je lukavo nametanje tzv. rodne ideologije već djeci u osnovnoj školi. Osim toga, gotovo sva tzv. kultura slobodnog vrjemena odnosno industrija zabave mogla bi se po svojem sadržaju nazvati "Lex diaboli". Sve su to izazovi za Isusove učenike i zamke Zloga.

Međutim, braćo i sestre, za nas osobno, a posebno za vas koji slavite Sv. Mihaela kao svoga zaštitnika, važno je ovo: u konkretnim postupcima svakodnevnog života važno je da se opredjeljujemo za Mihaelovu, a ne Luciferovu stranu. Za stranu svjetla i poslušnosti Bogu, za dobro i sigurnost naših bližnjih. Slijedimo zato primjer Sv. Mihaela pa ćemo i mi biti pobjednici!

Ipak, ne smijemo zaboraviti kako je izvojevana pobjeda nad Zmajem ter kako ćemo i mi pobijediti sotonu – samo krvlju Jaganjčevom i vlastitom žrtvom! Pamtimo također, a to je upravo bitni sadržaj današnje Božje riječi - unatoč strahotama koje oba čitanja spominju, u njima su za nas radosne poruke:

Veselite se…!– stoji u Otkrivenju, a u Evanđelju anđeo kaže, a Isus potvrđuje: Vi se ne bojte!

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Ljubite neprijatelje - Mihael (21. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (13. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (07. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Vidješe oči moje spasenje tvoje – Mihael (31. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Nastani se u Kafarnaumu - Mihael (25. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Četvrta nedjelja došašća i Božić - Mihael (20. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo? - Mihael (16. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko! - Mihael (06. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (29. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje - Mihael (21. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu – Mihael (07. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno-Mihael (31. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Trideseta nedjelja kroz godinu-Mihael (25. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu (17. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (11. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (19. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika (13. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (06. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Izaberimo, dakle, život! (02. 09. 2019.)

Poruka pape Franje za V. Svjetski dan molitve za skrb o stvorenome svijetu

Crkva postoji kad postoji za druge (28. 08. 2019.)

Poruka nadbiskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju na početku školske i katehetske godine 2019./2020.

Dvadeset i prva i dvadeset i druga nedjelja kroz godinu – Mihael (23. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Nisam došao mir dati, nego razdjeljenje - Mihael (17. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Uznesenje Blažene Djevice Marije - Velika Gospa - Mihael (09. 08. 2019.)

{image:1:medium}

»Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!«  (1 Kor 15, 57) (02. 08. 2019.)

Poslanica msgr. Jure Bogdana, vojnoga ordinarija, povodom proslave Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 5. kolovoza 2019.

Što si pripravio, čije će biti? - Mihael (31. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Ufanje ubogih neće biti zaludu (11. 07. 2019.)

Poruka svetoga oca Franje za 3. Svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu 17. studenoga 2019.)

 

XIV. – XVII. nedjelja kroz godinu – Mihael (05. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu (27. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2019.

Dvanaesta i trinaesta nedjelja kroz godinu-Mihael (21. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Duhovi, Presveto Trojstvo, Tijelovo - Mihael (08. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Ne radi se samo o migrantima (04. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2019.

Neka budu savršeno jedno-Mihael (30. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Šesta vazmena nedjelja Uzašašće - Mihael (24. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Četvrta i peta vazmena nedjelja - Mihael (10. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu-Mihael (01. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Nakon osam dana dođe Isus – Mihael (26. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje - Mihael (17. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Nedjelja Muke Gospodnje, Cvjetnica - Mihael (14. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (05. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Hrabrost da se preuzme rizik za Božje obećanje (05. 04. 2019.)

Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja (Nedjelja Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (28. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Ako se ne obratite, svi ćete slično propasti-Mihael (21. 03. 2019.)

{image:1:medium}

“Budite složni i živite u miru” (15. 03. 2019.)

Predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je poslanicu za Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 18. – 24. ožujka 2019.

Dok se molio, izgled lica mu se izmijeni-Mihael (15. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Duh ga je vodio pustinjom, gdje bijaše iskušavan-Mihael (07. 03. 2019.)

{image:1:medium}

»Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih« (Rim 8, 19) (26. 02. 2019.)

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2019.

Sedma i osma nedjelja kroz godinu Pepelnica – Mihael (22. 02. 2019.)

{image:1:medium}

„‘Udovi smo jedni drugima’ (Ef 4, 25). Od social network comunities do ljudskih zajednica“ (19. 02. 2019.)

Poruka pape Franje za 53. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije [2019.]

Blago vama, siromasi!  Jao vama, bogataši! (15. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ (14. 02. 2019.)

PRIOPĆENJE

Oni ostaviše sve i pođoše za Njim-Mihael (07. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Pismo biskupa HBK patrijarhu SPC Irineju (06. 02. 2019.)

CONFERENTIA EPISCOPORUM CROATIAE

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima-Mihael (31. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Savjest u svjetlu zakona ljubavi (26. 01. 2019.)

 

Poruka za Dan života 2019. Mate Uzinića, dubrovačkog biskupa, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj

Danas se ispunilo ovo pismo-Mihael (25. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Priopćenje s XXI. zajedničkog zasjedanja HBK i BK BiH (22. 01. 2019.)

Isus učini prvo znamenje u Kani Galilejskoj-Mihael (17. 01. 2019.)

{image:1:medium}

Blagdan krštenja Gospodinova - Mihael (10. 01. 2019.)

{image:1:medium}

»Besplatno primiste, besplatno dajte!« (Mt 10, 8) (10. 01. 2019.)

Poruka pape Franje za 27. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2019.]

“I riječ tijelom postade i nastani se među nama” (Iv 1, 14) (30. 12. 2018.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana, Božić 2018.

Dobra politika je u službi mira (30. 12. 2018.)

Poruka svetoga oca Franje za 52. svjetski dan mira 1. siječnja 2019.

Četvrta nedjelja došašća i Božić-Mihael (21. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Što nam je činiti? - Mihael (13. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Podijeli s onim koji nema (13. 12. 2018.)

Poruka varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa – 16. prosinca 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (06. 12. 2018.)

{image:1:medium}

Sveti Nikola znak providnosti i učitelj dobrote (04. 12. 2018.)

Poruka Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca šibenskog biskupa Tomislava Rogića pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2018.

Približuje se vaše otkupljenje - Mihael (29. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ti kažeš: Ja jesam Kralj – Mihael (22. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu - Mihael (10. 11. 2018.)

{image:1:medium}

Ljubi!...Ovo je prva zapovijed – Mihael (31. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Sinoda o mladima bila je dobra berba i obećava dobro vino (29. 10. 2018.)

Papa Franjo

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (24. 10. 2018.)

Pravna, radna i socijalna sigurnost - jamstvo dostojanstva čovjeka u hrvatskom društvu

Dvadeset i deveta i trideseta nedjelja kroz godinu; Svi Sveti – Mihael (19. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 57. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (13. 10. 2018.)

Plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, 57. u nizu, održano je pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Zagrebu od 9. do 11. listopada 2018.

“Duh solidarnosti u Europi” (17. 09. 2018.)

Završna poruka sa Plenarnog zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Poruka pape Franje za Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom svijetu 2018. (04. 09. 2018.)

Gdje je Bog velik, velik je i čovjek (23. 08. 2018.)

Poruka predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju nadbiskupa Đure Hranića na početku školske i katehetske godine 2018./2019., upućena 22. kolovoza svećenicima, redovnicima i redovnicama, katehetama i vjeroučiteljima, djeci, mladima i roditeljima.

Poruka Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj povodom Svjetskog dana turizma 2018. (08. 08. 2018.)

„Turizam i digitalna transformacija"

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (17. 07. 2018.)

Izazovi migrantske krize u europskom prostoru

Savjest – čuvar čovjekova dostojanstva i slobode (18. 06. 2018.)

Izjava Komisije „Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije       

Poruka Svetoga Oca Franje za 2. svjetski dan siromaha, 18. studenoga 2018. (17. 06. 2018.)

„Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje“

Poruka pape Franje za 60. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes (09. 05. 2018.)

Svim nazočnim hodočasnicima i njihovim obiteljima, Sveti Otac iz sveg srca udjeljuje apostolski blagoslov.

Propovijed varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, 8. svibnja 2018. u Krašiću (08. 05. 2018.)

Povodom 120. obljetnice rođenja bl. kardinala Alojzija Stepinca

Priopćenje Stalnog vijeća HBK (08. 05. 2018.)

„Politička zajednica i Crkva, svaka na svome  osebujnom području, jedna o drugoj neovisne su i autonomne.“

Poruka biskupa Petanjka za Nedjelju turizma (08. 05. 2018.)

„Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov.“

 

Poruka za Dan posvećenja klera 2018. (03. 05. 2018.)

 

 

 

„Dragi svećenici, neka ljepota ovoga dana, posvećenog Srcu Isusovu, učini da u nama poraste želja za svetošću.“

Priopćenje Komisije „Iustitia et pax“ HBK o arbitražnom sporu s Republikom Slovenijom (02. 05. 2018.)

I priopćenje o održavanju usmene rasprave 2. svibnja 2018. o slovenskom zahtjevu za mišljenjem Europske komisije

Gospodin nas i danas poziva (13. 04. 2018.)

Poruka splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, za Nedjelju Dobrog Pastira - 2018.

Poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2018. (13. 04. 2018.)

{image:1:large}

Uskrsnuli Krist – nada naša

Poziv biskupa BK BiH na molitvu krunice (30. 03. 2018.)

Molimo i za sve ono čime će nas Bog obnoviti, ohrabriti i učiniti postojanima na našim korijenima da uvijek budemo prepoznatljivi kao kršćani.

Poruka Svetoga Oca Franje za 33. Svjetski dan mladih (29. 03. 2018.)

»Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga«(Lk 1, 30)

Moći u Crkvi: Vjerodostojnost i čuvanje (15. 02. 2018.)

Uputa Kongregacije za kauze svetih

Da ne ohladni ljubav mnogih (usp. Mt 24,12) (14. 02. 2018.)

Korizmena poslanica biskupa Josipa Mrzljaka uz „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, 26.02. – 04.03. 2018. godine

Poruka Svetog Oca Franje za korizmu 2018. (06. 02. 2018.)

»Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih« (Mt 24, 12)

Poruka pape Franje za 52. svjetski dan sredstava društvene komunikacije (02. 02. 2018.)

"Istina će vas osloboditi" (Iv 8, 32)

Uzvišenost, ljepota i snaga majčinskoga odgoja (01. 02. 2018.)

Poruka biskupa Mate Uzinića , predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, uoči Dana života 2018.(prva nedjelja u veljači).

Poruka pape Franje za 26. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2018.] (26. 01. 2018.)

""Evo ti sina!... Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi" (Iv 19, 26-27).

Siromaštvo i zajedništvo (25. 01. 2018.)

Poruka prigodom Dana posvećenog života 2018.

Primiti, zaštiti, promicati i integrirati (15. 01. 2018.)

Pismo biskupa Pere Sudara, predsjednika Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, u povodu Svjetskog dana selilaca i izbjeglica

„ Dijete nam se rodilo, sin nam je darovan „ (06. 01. 2018.)

Božićna poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana

Arhiva vijesti

Linkovi