Vijesti

Redoviti susret svećenika Vojnog ordinarijata

Srijeda, 26. 01. 2011.

Svećenici Vojne biskupije u Republici Hrvatskoj u sjedištu Vojnog ordinarijata u Zagrebu u srijedu 26. siječnja održali su prvi redoviti susret u 2011. godini. Sastanak je održan u duhu provedene dekanske pastoralne vizitacije.

Ishod te vizitacije, u koordinaciji s generalnim vikarom o. Jakovom Mamićem, predstavili su kancelar Robert Stipetić i osobni tajnik generalnog vikara natporučnik Vladimir Krpan. Svoje osvrte iznijeli su i dekani Vojnog ordinarijata: karlovački dekan preč. Andrija Markač, osječki dekan vlč. Ante Mihaljević, v.d. splitskog dekana o. Jozo Mravak, zagrebački dekan o. Zdravko Barić i policijski dekan p. Stjepan Harjač. Uslijedila je konstruktivna rasprava o duhovno-pastoralnoj situaciji u vojnim i policijskim kapelanijama u kojoj su sudjelovali gotovo svi nazočni kapelani. O preporukama i zaključcima elaborirao je generalni vikar predstavivši nacrte za daljnje pastoralno djelovanje Vojnog ordinarijata.

Na susretu je predstavljen i koncept o pripremi i provođenju proljetnog turnusa duhovnih vježbi o kojima će brigu preuzeti novoimenovani biskupski vikar za pastoral don Josip Stanić u suradnji s ekonomom Vojnog ordinarijata Draganom Logarušićem i načelnikom Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnikom Petrom Klarićem.

Predstavljen je i poziv Vojne biskupije Poljske za sudjelovanje hrvatske vojske na poljskom vojnom hodočašću u Czestochowu koji se redovito održava u kolovozu. Poziv je prihvaćen.

Na kraju je bojnik Klarić predstavio novosti o 19. hodočašću u Lourdes, koje će se održati od 17. do 24. svibnja 2011. godine, te pozvao vojne i policijske kapelane da se i ove godine uključe u provedbu.

Na kraju susreta mons. Jezerinac je zahvalio svim vojnim i policijskim kapelanima na učinkovitom i ujedno prijateljskom druženju.

Uvodni govor vojnog biskupa mons. Jurja Jezerinca

Draga braćo svećenici! Sve vas srdačno pozdravljam koji ste se okupili na redoviti naš sastanak nakon blagdana Božića i Nove godine. To je ne samo veoma prikladno vrijeme da se nađemo zajedno poput Isusa i njegovih učenika, nego i želja da izmijenimo misli i želje i stvorimo odluke kojim pravcem ići dalje kako bi naš rad bio učinkovitiji i plodonosniji na dobro povjerenih nam vjernika.

Često mi dolaze na um Isusove riječi koje je uputio učenicima koji su se umorni vratili s puta navješćujući Radosnu vijest: „Hajdete i vi u osamu, na samotno mjesto, i otpočinite malo“ (Mk 6, 31). Isus je znao da su apostoli umorni, da je potrebno da malo otpočinu, i da provedu neko vrijeme s njime, ne samo da se odmore, nego i da izmijene svoja iskustva, teškoće i radosti, kako bi mogli obnovljeni i preporođeni, ispunjeni novim snagama nastaviti djela naviještanja Radosne vijesti.

Ovoga puta smo u malo drugačijem sastavu negoli prošle godine. Naime, svaka godina manje-više donosi neke izmjene i dopune. Tako i ova. Tu je prije svega odlazak mons. Josipa Šantića, generalnog vikara Vojnog ordinarijata, koji je na vlastitu molbu zbog bolesti razriješen službe. Mislim da nije potrebno posebno isticati našu molitvenu povezanost s njime. Pa ga preporučam i ubuduće u vaše molitve.

Na mjesto mons. Šantića došao je dr. Jakov Mamić, dosadašnji vikar za pastoral, kojega posebno pozdravljam, kao i oca Josipa Stanića, koji je imenovan vikarom za pastoral. Zahvaljujem im obojici što su se prihvatili ove veoma važne i odgovorne službe u Vojnom ordinarijatu.

Braćo svećenici! Apostoli su bili radosni što su mogli podijeliti svoja iskustva i radost da im se čak i zlodusi pokoravaju u njegove ime“ (usp. Lk 10, 17). Isus im odgovara: “Ali ne radujte se što vam se duhovi pokoravaju, nego radujte se što su vam imena zapisana na nebesima“ (Lk 10, 20).

Možemo si u duhu predstaviti kakav je to bio divan susret. Možda su se pitali, zašto je Isus baš njih izabrao i obdario svećeničkim redom. Bog ih je pozvao bez ikakvih zasluga: iz čiste ljubavi. Kad je riječ o svećeničkom redu Carlo Carretto je rekao: „Ako je išta čudno, onda je samo to da se Bog služi s nama koji smo tako jadni, tako siromašni“.

Stoga, biti svećenik je divno, kako više puta reče u šali ali i ozbiljno naš vlč. Andrija Markač, a s druge strane veoma odgovorno. Još je ljepše ostati vjeran Isusu Kristu. Neka nas misao o našem svećeništvu i Isusovom pozivu prati od jutra do večeri. Plodovi neće izostati. Da bismo u tome uspjeli sačuvajmo molitveni duh i duh eklezijalne odgovornosti. Molitva neka bude najvažniji dio našega dana. Imajmo vremena za nju. Molitva je razgovor s Bogom. Isus nam je uzor molitve. I sam se često povlačio na samotno mjesto, kako kaže Sveto pismo.

Kod pokojnog kardinala Kuharića mene se posebno dojmio njegov molitveni duh. Uvijek je molio, posebno kad je nekuda putovao, bilo s kolima ili avionom, prebirući zrnca krunice. Kad je išao u Remete, a često je išao sve do 1993. godine, krunica mu je bila u rukama i tako je razgovarao sa svojim Bogom i majkom Marijom, koju je posebno štovao. Zato smo ga doživljavali kao svetog čovjeka čija je riječ dopirala duboko do srca vjernika, ali i do dobronamjernih ljudi. Bio je veoma cijenjen od hrvatskog puka zbog odlučnog stava u obrani Božjih i ljudskih prava.

Samo svećenik molitve kadar je drugima prenijeti božansku tajnu. Molitva je priznanje naše „ovisnosti“ o Bogu. Molitva je razgovor povjerenja i ljubavi prema Bogu, jer kršćanin je čovjek koji vjeruje da je učenik Kristov i da je Isus utjelovljena Riječ Božja, Sin Božji koji je došao među nas ljude.

Sv. misa je najsvetija molitva, jer je u njoj doista prisutan Isus Krist. Svećenik koji zanemaruje svetu misu, ili joj površno pristupa redovito loše završi. Svećenik ne može živjeti bez svete mise. Tako su govorili i svjedočili prvi kršćani, kad su im branili poganski carevi da ne idu na misno slavlje.

Molitva u životu svećenika posebno je važna. Papa Ivan Pavao II. je rekao da se uvijek pomolio prije svakog susreta s ljudima, odnosno s čovjekom. Kakva samo poruka i nama danas? Naši vjernici, posebno vjernici vojno-redarstvenih snaga, s pravom očekuju od svojih svećenika da imaju pred sobom svjedoka vjere, svećenika koji poštuje svakog čovjeka i njegovo uvjerenje, ali i čovjeka koji nosi određenu poruku za koju je poslan. Da bismo prenijeli poruku Radosne vijesti traži se razboritost, a prije svega uvjerljivost u ono što propovijedamo, koju potvrđujemo vlastitim životom.

Braćo svećenici! Većina od vas došla je u vojarne, odnosno policijske postaje, a da nije imala nikakav prostor i smještaj, pogotovo ne bogoštovni prostor. Naš bi to narod rekao da ste došli na „ledinu“. No, zahvaljujući Ministarstvu obrane i Ministarstvu unutarnjih poslova, koji su imali razumijevanje za naš rad, što je i Sv. Stolica prepoznala, stvari su se rješavale postupno. Vama, koji ste u Vojnom ordinarijatu od njegova osnivanja, posebno zahvaljujem, jer ste podnijeli najveći teret. Sve to nije išlo bez teškoća. No, vama je bilo najviše na srcu stvarati živu Crkvu i u tome ste uspjeli. Takvi ostanite i ubuduće! Mnogi od vas uspjeli su sagraditi bogoštovne prostore i kapele.

Mi ćemo, što se tiče daljnje izgradnje bogoštovnih prostora i dalje nastaviti. U svemu tome, dakako treba voditi računa i o mogućnostima i prioritetu. Naime, moramo imati na umu da velik dio obitelji, vojnih i policijskih, muku muči kako se zbrinuti. Svakako se nadam da ćemo i dalje uspješno rješavati probleme uz pomoć nadležnih, kao i do sada.

Dragi moji svećenici! Dok vam prenosim pozdrave vlč. Ive Topalovića, svećenika koji se nalazi u Afganistanu, slobodan sam vas podsjetiti na predbožićni pozdravni govor patra Jakova u vezi svećeničkih zvanja, koja nam moraju biti na srcu. Dakako da zvanja nema bez dobrih i čestitih obitelji. Stoga se radujemo dolasku Sv. Oca koji će s vjernicima Hrvatske slaviti nacionalni Dan obitelji 5. lipnja ove godine. Dobro je da u tom smislu budu usmjerene i naše pouke, posebno propovijedi.

Dobio sam pismo predsjednika Vijeća HBK za obitelj mons Valtera Župana u kojem piše da očekuje da će se vjernici naših biskupija duhovno pripremiti za pohod Sv. Oca i za Obiteljski dan, posebno molitvom u obiteljima. Poželjno je u misama koje slavite u vojarnama, odnosno policijskim postajama, da u molitvu vjernika unesete i zaziv za uspjeh pohoda Sv. Oca i za naše obitelji.

Braćo svećenici! Za informaciju vama, obavještavam vas da smo unutar Vojnog ordinarijata, pored drugih vijeća, osnovali i Ekonomsko vijeće, kako bismo sredstva koja dobivamo od Ministarstava obrane i unutarnjih poslova što pravednije rasporedili. Stoga, sva pitanja vezana uz materijalne izdatke rješavat će Ekonomsko vijeće kako bismo rasteretili našeg ekonoma i tako mu pomogli u njegovoj odgovornoj službi. To vrijedi i za druga vijeća, koja će biti osnovana, bude li potrebno. I tako želim podijeliti s vama teret, odgovornost i radost. Nadamo se uskoro riješiti i pitanje vikara za pastoral i popuniti mjesta u kapelanijama, koje nemaju svoga svećenika.

Još jednom svima želim iskrenu dobrodošlicu sa željom da ovaj naš susret bude plodonosan i radostan, kako bismo se poput Isusovih učenika vratili radosniji na svoja radna mjesta, u vojarne i policijske postaje, svjesni svoga poslanja, ali prije svega našega svećeništva i povjerenja koje nam je sam Bog ukazao. Neka Marija, majka vrhovnog svećenika bude svima nama pomoćnicom kako najbolje ostvariti svoje svećeničko poslanje. Njoj se posebno povjerimo, a također i svoje vjernike.

Sudjelujmo odgovorno, pitanja neka budu konstruktivna kako unaprijediti naš rad, po mogućnosti kratka i jasna, pokušajmo čuti jedni druge, jer ćemo se samo tako obogatiti ovim našim svećeničkim susretom. A sad bih predao riječ našem novom generalnom vikaru Vojnog ordinarijata dr. Mamiću, ili ocu Jakovu, kako ga od milja zovemo.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (17. 09. 2020.)

{image:1:medium}

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam! – Mihael (10. 09. 2020.)

{image:1:medium}

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (30. 08. 2020.)

{image:1:medium}

“Pruži svoju ruku siromahu” (usp. Sir 7, 32) (23. 06. 2020.)

Poruka Svetoga Oca Franje za IV. svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu, 15. studenoga 2020.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo - Mihael (20. 06. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije za parlamentarne izbore 2020. (16. 06. 2020.)

U povodu parlamentarnih izbora, raspisanih za 5. srpnja 2020. godine.

 

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (12. 06. 2020.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 60. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (10. 06. 2020.)

 

 

»Evo me, mene pošalji!« (Iz 6, 8) (05. 06. 2020.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2020. (18. listopada 2020.)

Kao što mene posla Otac, i ja šaljem vas: Primite Duha Svetoga - Mihael (28. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Poput Isusa Krista, prisiljeni bježati. Prihvatiti, zaštititi, promicati i integrirati prognanike (26. 05. 2020.)

Poruka pape Franje za 106. svjetski dan selilaca i izbjeglica [27. rujna 2020.]

Oče, proslavi Sina svoga! – Mihael (22. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja - Mihael (16. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Ja sam put i istina i život – Mihael (09. 05. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka nadbiskupa Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 2020. (03. 05. 2020.)

Poruka predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 2020.

Uskrsna poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana, Uskrs 2020. (15. 04. 2020.)

„Vi se ne bojte! Ta znam: Isusa Raspetoga tražite! Nije ovdje! Uskrsnu kako reče.“ (Mt 28, 5-6)

Poruka pape Franje Urbi et orbi (12. 04. 2020.)

Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega 2020.

Sveto vazmeno trodnevlje i Uskrs - Mihael (08. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Uskrsna poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije (07. 04. 2020.)

 

 

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (02. 04. 2020.)

{image:1:medium}

Riječi zvanja (02. 04. 2020.)

Poruka pape Franje za 57. Svjetski dan molitve za zvanja, nedjelja Dobrog Pastira, 3. svibnja 2020

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (30. 03. 2020.)

Dekret o posebnoj nakani koja se dodaje u sveopću molitvu u slavlju Muke Gospodnje samo za 2020. godinu

 

 

 

 

 

»Mladeži, kažem ti, ustani!«(usp. Lk 7, 14) (30. 03. 2020.)

Poruka svetoga oca Franje za 35. svjetski dan mladih 2020.

Ja sam uskrsnuće i život – Mihael (27. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (26. 03. 2020.)

Dekret u vremenu Covid-19 (II)

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata (26. 03. 2020.)

Dekret u vremenu Covid-19 (I)

Apostolska pokorničarna, Rim, 19. ožujka 2020. (26. 03. 2020.)

Dekret Apostolske pokorničarne o davanju posebnih oprosta vjernicima u sadašnjim okolnostima pandemije

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (19. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Odredbe biskupa Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19 (19. 03. 2020.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (13. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja (11. 03. 2020.)

Poruka kardinala Petra K. A. Turksona u vrijeme koronavirusa (COVID-19), 11. ožujka 2020.

Ovo je Sin moj, ljubljeni! Slušajte ga! - Mihael (06. 03. 2020.)

{image:1:medium}

Komisija Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax (04. 03. 2020.)

Izjava o Odluci Ustavnoga suda Republike Hrvatske u svezi s ustavnošću Zakona o udomiteljstvu

Priopćenje s XXII. zajedničkog zasjedanja BK BiH i HBK (02. 03. 2020.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (28. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2020. (25. 02. 2020.)

»Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom!« (2 Kor 5, 20)

Ljubite neprijatelje - Mihael (21. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (13. 02. 2020.)

{image:1:medium}

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (07. 02. 2020.)

{image:1:medium}

»Da možeš pripovijedati svome sinu i svome unuku« (Izl 10, 2). Život postaje priča (04. 02. 2020.)

Poruka pape Franje za 54. svjetski dan sredstava društvene komunikacije 2020.

Vidješe oči moje spasenje tvoje – Mihael (31. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Nastani se u Kafarnaumu - Mihael (25. 01. 2020.)

{image:1:medium}

Poruka za Dan života 2020. (25. 01. 2020.)

Usamljenost prevladati ljudskom blizinom, vjerom i ljubavlju

»Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti« (Mt 11, 28) (10. 01. 2020.)

Poruka Svetoga Oca Franje za XXVIII. svjetski dan bolesnika [11. veljače 2020.]

»Pojavila se milost Božja, spasiteljica svih ljudi« (Tit 2, 11) (03. 01. 2020.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana, Božić 2019.

Četvrta nedjelja došašća i Božić - Mihael (20. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Poruka svetoga oca Franje za 53. svjetski dan mira, 1. siječnja 2020. (19. 12. 2019.)

Mir kao put nade: dijalog, pomirenje i ekološko obraćenje

Poruka Komisije HBK „Iustitia et pax“ za predsjedničke izbore 2019. (17. 12. 2019.)

Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo? - Mihael (16. 12. 2019.)

{image:1:medium}

Admirabile signum (12. 12. 2019.)

Apostolsko pismo Svetoga Oca Franje o značenju i vrijednosti jaslica

Obratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko! - Mihael (06. 12. 2019.)

{image:1:medium}

“Budućnost je dostupna” (05. 12. 2019.)

Poruku pape Franje povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava u utorak, 3. prosinca 2019.

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (29. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sveti Nikola zaštitnik u nevolji i pomoćnik obitelji (28. 11. 2019.)

Poruka Predsjednika Odbora HBK za pastoral pomoraca Tomislava Rogića, šibenskog biskupa pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2019.

Čovjek stvoren „na sliku Božju“ – njegova veličina i poziv (27. 11. 2019.)

Dokument Vijeća HBK za nauk vjere

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje - Mihael (21. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Poslanica biskupa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa (20. 11. 2019.)

 „Upamti da u Božjim očima ništa nije maleno. Sve što činiš čini s ljubavlju.“ sv. mala Terezija

Trideset i druga i trideset i treća nedjelja kroz godinu – Mihael (07. 11. 2019.)

{image:1:medium}

Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno-Mihael (31. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Trideseta nedjelja kroz godinu-Mihael (25. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Priopćenje s 59. zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (21. 10. 2019.)

Plenarno, 59. zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije na zagrebačkom Ksaveru

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu (17. 10. 2019.)

{image:1:medium}

»Tada im otvori pamet da razumiju Pisma« (Lk 24, 45). (15. 10. 2019.)

Motu proprio Svetoga Oca Franje kojim se ustanovljuje Nedjelja Božje riječi

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (11. 10. 2019.)

{image:1:medium}

Idite, misionarite! (02. 10. 2019.)

Predsjednik Vijeća HBK za misije krčki biskup Ivica Petanjak uputio je poruku za misijski mjesec listopad 2019.

„Starost je konačno razdoblje ljudske zrelosti. Ona je izraz Božjega blagoslova“ (01. 10. 2019.)

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj dubrovački biskup Mate Uzinić uputio čestitku za Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada 2019.

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (19. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika (13. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (06. 09. 2019.)

{image:1:medium}

Izaberimo, dakle, život! (02. 09. 2019.)

Poruka pape Franje za V. Svjetski dan molitve za skrb o stvorenome svijetu

Crkva postoji kad postoji za druge (28. 08. 2019.)

Poruka nadbiskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju na početku školske i katehetske godine 2019./2020.

Dvadeset i prva i dvadeset i druga nedjelja kroz godinu – Mihael (23. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Nisam došao mir dati, nego razdjeljenje - Mihael (17. 08. 2019.)

{image:1:medium}

Uznesenje Blažene Djevice Marije - Velika Gospa - Mihael (09. 08. 2019.)

{image:1:medium}

»Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!«  (1 Kor 15, 57) (02. 08. 2019.)

Poslanica msgr. Jure Bogdana, vojnoga ordinarija, povodom proslave Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 5. kolovoza 2019.

Što si pripravio, čije će biti? - Mihael (31. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Ufanje ubogih neće biti zaludu (11. 07. 2019.)

Poruka svetoga oca Franje za 3. Svjetski dan siromaha (33. nedjelja kroz godinu 17. studenoga 2019.)

 

XIV. – XVII. nedjelja kroz godinu – Mihael (05. 07. 2019.)

{image:1:medium}

Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu (27. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2019.

Dvanaesta i trinaesta nedjelja kroz godinu-Mihael (21. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Duhovi, Presveto Trojstvo, Tijelovo - Mihael (08. 06. 2019.)

{image:1:medium}

Ne radi se samo o migrantima (04. 06. 2019.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2019.

Neka budu savršeno jedno-Mihael (30. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Šesta vazmena nedjelja Uzašašće - Mihael (24. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Četvrta i peta vazmena nedjelja - Mihael (10. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu-Mihael (01. 05. 2019.)

{image:1:medium}

Nakon osam dana dođe Isus – Mihael (26. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje - Mihael (17. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Nedjelja Muke Gospodnje, Cvjetnica - Mihael (14. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (05. 04. 2019.)

{image:1:medium}

Hrabrost da se preuzme rizik za Božje obećanje (05. 04. 2019.)

Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja (Nedjelja Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (28. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Ako se ne obratite, svi ćete slično propasti-Mihael (21. 03. 2019.)

{image:1:medium}

“Budite složni i živite u miru” (15. 03. 2019.)

Predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je poslanicu za Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 18. – 24. ožujka 2019.

Dok se molio, izgled lica mu se izmijeni-Mihael (15. 03. 2019.)

{image:1:medium}

Duh ga je vodio pustinjom, gdje bijaše iskušavan-Mihael (07. 03. 2019.)

{image:1:medium}

»Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih« (Rim 8, 19) (26. 02. 2019.)

Poruka Svetoga Oca Franje za korizmu 2019.

Sedma i osma nedjelja kroz godinu Pepelnica – Mihael (22. 02. 2019.)

{image:1:medium}

„‘Udovi smo jedni drugima’ (Ef 4, 25). Od social network comunities do ljudskih zajednica“ (19. 02. 2019.)

Poruka pape Franje za 53. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije [2019.]

Blago vama, siromasi!  Jao vama, bogataši! (15. 02. 2019.)

{image:1:medium}

Arhiva vijesti

Linkovi