Vijesti

Zahvalno euharistijsko slavlje za 20 godina Vojnoga ordinarijata

Srijeda, 13. 12. 2017.

   Zahvalno euharistijsko slavlje u prigodi proslave 20. obljetnice uspostave Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u srijedu 13. prosinca u zagrebačkoj prvostolnici predvodio je vojni biskup u RH Jure Bogdan. U koncelebraciji bili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić, umirovljeni, prvi vojni biskup Juraj Jezerinac, križevački grkokatolički biskup Nikola Kekić, varaždinski biskup Josip Mrzljak, sisački biskup Vlado Košić, bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, porečki i pulski biskup Dražen Kutleša, gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, šibenski biskup Tomislav Rogić, zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski te umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas. U koncelebraciji su bili i generalni tajnik HBK msgr. Petar Palić, generalni vikar Vojnoga ordinarijata o. Jakov Mamić OCD i biskupski vikari za pastoral don Marko Medo i fra Frano Musić OFM, vojni i policijski kapelani te tajnik Apostolske nuncijature msgr. Janusz Stanislaw Blachowiak koji je prije početka mise pročitao poruku pape Franje.

U prigodi slavlja 20. obljetnice osnutka Vojnoga ordinarijata u RH papa Franjo upućuje svima nazočnima srdačan pozdrav, želeći da ova svečana obljetnica bude koristan trenutak u rastu u crkvenome zajedništvu. Taj rast, kako ističe Papa, očituje se u odgovornom naviještanju evanđelja, tj. u svjedočanstvu žive nade i ljubavi koja podupire svakoga čovjeka u velikodušnome služenju bližnjemu i domovini, ističe se u poruci.

Započinjući slavlje, biskup Bogdan rekao je: „Svim članovima Vojnoga ordinarijata u RH, svima koji se danas u Gospodinu radujete s nama za sva djela što nam ih učini Svesilni, čestitam 20. obljetnicu uspostave naše biskupije. S osjećajima dubokoga poštovanja prema svima koji su sudjelovali u uspostavi Vojnoga ordinarijata, koji su aktivno pridonijeli i sudjeluju u životu i radu ove naše specifične mjesne Crkve, osobito preminulim njezinim članovima, pristupamo oltaru Gospodnjem zahvalnim srcem za sve dobro koje primismo i od njega primamo".

Nastavljajući u tom duhu, u homiliji je biskup Bogdan rekao da je svaka obljetnica prilika za spomen i zahvalu. „Okupili smo se danas u Božjem hramu koji nije samo prvostolnica zagrebačkoga nadbiskupa, nego je i jedan od identitetskih simbola Crkve u Hrvata i cijelog hrvatskog naroda. Zagrebačka prvostolnica na vidljiv način polaže naš ljudski spomen u Božje ruke. Ovdje su zgusnute tolike uspomene na velikane iz hrvatske povijesti, od Zrinskih i Frankopana do blaženog Alojzija Stepinca i sluge Božjega kardinala Franje Kuharića. Na taj način ova prvostolnica okuplja i ujedinjuje čitavu domovinu Hrvatsku, prikazujući je svemogućem Bogu kao dar i prinos. Stoga nije slučajno da na ovome mjestu slavimo svečanu misu zahvalnicu u povodu dvadesete obljetnice utemeljenja Vojnog ordinarijata - Vojno-redarstvene biskupije u Republici Hrvatskoj. To činimo također u novoj liturgijskoj godini u kojoj se spominjemo dvadesete obljetnice proglašenja blaženim bl. Alojzija Stepinca, nadbiskupa, kardinala, mučenika", rekao je vojni biskup.

 

Nadalje je istaknuo da „slaveći 20. obljetnicu utemeljenja Vojno-redarstvene biskupije, osjećamo da nas je Bog tijekom ova dva desetljeća ispunjao snagom. Svatko od nas donosi danas pred Boga svoju osobnu zahvalu koja na oltaru postaje naša zajednička zahvala – euharistija. Kao biskup vojni ordinarij u svoju zahvalu Bogu uključujem prije svega vas hrvatske vojnike, policajce i djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane, vas hrvatske branitelje, vaše obitelji, a osobito sve naše poginule i nestale. U ovome se trenutku duhovno sjedinjujemo i s hrvatskim vojnicima (i policajcima) koji su na mirovnim misijama po svijetu. Zahvalan sam za svoje suradnike u Ordinarijatu, a osobito za naše svećenike na terenu, vojne i policijske kapelane bez kojih je nezamisliva pastoralna skrb u našoj biskupiji. Osobito zahvaljujem hrvatskim biskupima i redovničkim poglavarima koji nam daju na raspolaganje članove svojih zajednica za pastoralno djelovanje u Vojnome ordinarijatu.

 

Zahvaljujem Bogu za prvoga vojnog biskupa u Republici Hrvatskoj, moga prethodnika msgr. Jurja Jezerinca. Dragi biskupe, hvala Vam na Vašem vjernom i predanom služenju, na Vašem neumornom hodu zajedno s našim vojnicima, policajcima i braniteljima. Hvala Vam što nas kao vojni biskup u miru i dalje pratite svojom molitvom, nazočnošću i pastoralnom pomoću".

U homiliji biskup je upozorio na opasnost zaborava na svim razinama, pojasnivši: „Ako muž zaboravi na obećanje koje je dao svojoj ženi pred oltarom, onda brak propada. Ako roditelji zaborave na odgovornost prema svojoj djeci, onda se obitelj raspada. Ako jedan narod zaboravlja svoje branitelje, one koji su se za nj žrtvovali, onda se zajednički dom urušava i ne može dobro završiti. Važno je njegovati i promicati spomen na osobe i događaje iz Domovinskoga rata jer je to temelj naše slobode i neovisnosti. Ovo je trenutak kad se pitamo ima li Domovinski rat dovoljno prostora u školskim programima i udžbenicima? U prikazivanju povijesnih zbivanja, onih daljnjih i onih bližnjih, vodi li nas načelo istinoljubivosti? Što činimo i što još možemo učiniti za žive hrvatske branitelje?"

U osvrtu na misna čitanja, propovjednik se posebno zaustavio na riječima svetoga Pavla „Zahvaljujem Bogu svojemu svagda za vas zbog milosti Božje koja vam je dana u Kristu Isusu. U Njemu se obogatiste i ne oskudijevate ni na jednom daru čekajući objavljenje Gospodina našega Isusa Krista". „Tim riječima Pavao zapravo upućuje na put svake kršćanske zajednice, pa tako i naše Vojne biskupije. Danas zahvaljujemo Bogu što nas je okupio u Vojnoj biskupiji, 'u zajedništvu vjere i sakramenata sa svojim biskupom zaređenim u apostolskom nasljedstvu' pod prvenstvom Rimskoga biskupa, Pape. Radosni smo što je našu biskupiju utemeljio jedan svetac, papa Ivan Pavao II.

Zahvalni smo što nas je Bog obdario bogatstvom svojih milosti i želimo nastaviti na tome putu iščekujući slavni Kristov dolazak", rekao je te nastavio: „Put koji trebamo prevaliti zna biti i trnovit i zahtjevan. Dogodi se da nam snage klonu. U takvim trenucima možemo opstati jedino ako nam je pogled uperen u Krista. Zasigurno smo doživjeli trenutke kada nas je vjera ispunjala radošću te smo osjećali da je lijepo biti vjernik, pripadnik Katoličke Crkve. No, katkada imamo i suprotno iskustvo. Čini se da u današnje vrijeme nije lako živjeti kršćanski i djelotvorno svjedočiti svoju vjeru pred drugima. Isus nam obećava odmor, a mi doživljavamo vjeru i Božje zapovijedi kao teret koji nas pritišće. Ponekad se osjećamo umornima, dotučenima. Isusov  jaram nam je gorak, a Njegovo breme preteško. Kao kršćani često moramo ići 'protiv struje'", rekao je biskup, upozorivši da „tko javno zastupa kršćanske vrednote, primjerice na području zaštite nerođenoga života ili u pitanjima braka i obitelji, nerijetko biva ismijavan, ignoriran, odbacivan".

Dvadeseta obljetnica utemeljenja naše Vojne biskupije milosni je trenutak spomena i zahvale. Ne budimo robovi zaborava, zatvoreni u se i nagriženi problemima, nego dopustimo da nas Krist preobrazi u ljude spomena koji će znati zahvaljivati za primljena dobra i crpiti snagu za put koji je pred nama. Znademo kome smo povjerovali. Krist je nada naša, rekao je biskup Bogdan te homiliju zaključio molitvom: „Gospodine Isuse Kriste, Dobri Pastiru svoje Crkve, zahvaljujemo ti na zajedništvu vjere i sakramenata u našoj Vojnoj biskupiji. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, koju častimo u našoj biskupiji kao Gospu velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, u zajedništvu sa svetim Ivanom Pavlom II., blaženim Alojzijem, blagoslovi sve vojnike, policajce i djelatnike ministarstava obrane, unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja. Blagoslovi sve naše branitelje. Štiti i brani njihove obitelji. Ojačaj ih da trčeći ne sustaju, da se hodeći ne more. Ulij im nadnaravne kreposti vjere, ufanja i ljubavi. Vodi ih kako bi njihova služba bila na opće dobro naše Domovine i svih njenih stanovnika".

U molitvi vjernika molilo se za sve članove i djelatnike Vojnoga ordinarijata. Molitva je upućena i za sve preminule branitelje te ustrajnost u traženju istine o nestalima, kao i za sve oni koji tuguju.

Nakon popričesne molitve čestitku Vojnome ordinarijatu za obljetnicu izrekao je predsjednik HBK nadbiskup Puljić. „Čestitam 20. obljetnicu utemeljenja Vojnoga ordinarijata u RH za dušobrižništvo vjernika katolika pripadnih Oružanih snaga i Redarstvenih službi koji je osnovan prije 20 godina u travnju 1997. Čestitam Vama biskupe Bogdane na zauzetom radu zajedno s vojnim i policijskim kapelanima koji Vam pomažu hraniti vjernike u vojno-redarstvenoj službi zdravim naukom i ljubavlju kako bi osnaženi duhovnim i ljudskim vrlinama mogli izgrađivati Božje kraljevstvo među ljudima i braniti slobodu i mir u društvu. Nakon dva desetljeća Vojne biskupije dobro je reći hvala brojnim pojedincima i institucijama", rekao je, te nastavio „zahvalni smo Bogu za slobodu hrvatske države i njezinih ministarstava obrane, unutarnjih poslova i branitelja, te Vojnog ordinarijata koji uzorno surađuju na dobrobit njihovih pripadnika i njihovih obitelji. Zahvalni smo pokojnom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu što je u dva navrata u kolovozu i rujnu 1991. pisao ondašnjem predsjedniku HBK sluzi Božjem kardinalu Franji Kuhariću da imenuje vrhovnoga dušobrižnika Hrvatske vojske, pa je već u listopadu 1991. postavljen msgr. Juraj Jezerinac koji je tu službu brižljivo obnašao punih 25 godina, na čemu mu ovom prilikom od srca zahvaljujem. Zahvalni smo Svetoj Stolici koja je ustanovila Vojnu biskupiju, zahvalni smo svim vojnicima, braniteljima i redarstvenicima koji su kroz ovo vrijeme stavili na raspolaganje svoje sposobnosti, talente i znanje u obrani, obnovi i izgradnji domovine. Posebice smo zahvalni onima koji su stradali i položili svoje živote od prvoga poginulog redarstvenika Josipa Jovića do nedavno preminulog generala Slobodana Praljka". Obraćajući se pripadnicima Oružanih snaga RH i braniteljima, nadbiskup Puljić je rekao: „Budite i ostanite ponosni sinovi ove zemlje i njezinih građana kojima služite. Ostanite vjerni idealima za koje ste položili prisegu u promicanju mira i zajedništva među ljudima i narodima. I ne zaboravljajte svoje povijesne, kulturne korijene koje ste baštinili i koje valja sada prenijeti novim naraštajima. Neka vas prati zagovor i zaštita Gospe velikoga hrvatskoga krsnoga zavjeta čiju ste krunicu u najtežim trenucima rata nosili oko vrata i izvojevali pobjedu i slobodu, kao i zagovor sv. Ivana Pavla II. utemeljitelja Vojne biskupije i našega blaženoga mučenika Alojzija Stepinca u čijoj smo katedrali slavili ovo svečano slavlje". Prije blagoslova otpjevan je svečani „Tebe Boga slavimo".

Euharistijsko slavlje pjevanjem je animirala Klapa sv. Juraj HRM i Policijska klapa sv. Mihovil uz orguljsku pratnju Ivana Ščepanovića, te Orkestra Oružanih snaga RH kojim je ravnao pukovnik Miroslav Vukovojac-Dugan.

Misi su uz pripadne vojnih i policijskih snaga i branitelja, nazočili i izaslanik predsjednice RH general zbora Mirko Šundov, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora potpredsjednik Željko Reiner ,ministar obrane DamirKrstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar branitelja Tomo Medved.                                    

(IKA)

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Dvadeset i deveta i trideseta nedjelja kroz godinu; Svi Sveti – Mihael (19. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Što imaš, prodaj i idi za mnom – Mihael (12. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja-Mihael (04. 10. 2018.)

{image:1:medium}

Dvadeset i peta i Dvadeset i šesta nedjelja kroz godinu-Mihael (21. 09. 2018.)

{image:1:medium}

Ti si pomazanik - Krist…Sin čovječji treba da mnogo trpi - Mihael (13. 09. 2018.)

{image:1:medium}

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti – Mihael (07. 09. 2018.)

{image:1:medium}

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske-Mihael (30. 08. 2018.)

{image:1:medium}

Gdje je Bog velik, velik je i čovjek (23. 08. 2018.)

Poruka predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju nadbiskupa Đure Hranića na početku školske i katehetske godine 2018./2019., upućena 22. kolovoza svećenicima, redovnicima i redovnicama, katehetama i vjeroučiteljima, djeci, mladima i roditeljima.

Poruka Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj povodom Svjetskog dana turizma 2018. (08. 08. 2018.)

„Turizam i digitalna transformacija"

Osamnaesta, devetnaesta i dvadeseta nedjelja kroz godinu, Velika Gospa - Mihael (01. 08. 2018.)

{image:1:medium}

Razdijeli onima koji su posjedali koliko su god htjeli – Mihael (27. 07. 2018.)

{image:1:medium}

Hajdete i vi u osamu i otpočinite malo – Mihael (19. 07. 2018.)

{image:1:medium}

Izjava Komisije »Iustitia et pax« Hrvatske biskupske konferencije (17. 07. 2018.)

Izazovi migrantske krize u europskom prostoru

Poče ih slati – Mihael (12. 07. 2018.)

{image:1:medium}

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju – Mihael (05. 07. 2018.)

{image:1:medium}

Dvanaesta i trinaesta nedjelja kroz godinu - Mihael (20. 06. 2018.)

{image:1:medium}

Savjest – čuvar čovjekova dostojanstva i slobode (18. 06. 2018.)

Izjava Komisije „Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije       

Poruka Svetoga Oca Franje za 2. svjetski dan siromaha, 18. studenoga 2018. (17. 06. 2018.)

„Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje“

Deseta i jedanaesta nedjelja kroz godinu – Mihael (07. 06. 2018.)

{image:1:medium}

Deveta nedjelja kroz godinu i Presveto Srce Isusovo-Mihael (01. 06. 2018.)

{image:1:medium}

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (25. 05. 2018.)

{image:1:medium}

Sedma vazmena nedjelja – Mihael (10. 05. 2018.)

{image:1:medium}

Poruka pape Franje za 60. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes (09. 05. 2018.)

Svim nazočnim hodočasnicima i njihovim obiteljima, Sveti Otac iz sveg srca udjeljuje apostolski blagoslov.

Propovijed varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, 8. svibnja 2018. u Krašiću (08. 05. 2018.)

Povodom 120. obljetnice rođenja bl. kardinala Alojzija Stepinca

Priopćenje Stalnog vijeća HBK (08. 05. 2018.)

„Politička zajednica i Crkva, svaka na svome  osebujnom području, jedna o drugoj neovisne su i autonomne.“

Poruka biskupa Petanjka za Nedjelju turizma (08. 05. 2018.)

„Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov.“

 

Šesta vazmena nedjelja i Uzašašće - Mihael (03. 05. 2018.)

{image:1:medium}

Poruka za Dan posvećenja klera 2018. (03. 05. 2018.)

 

 

 

„Dragi svećenici, neka ljepota ovoga dana, posvećenog Srcu Isusovu, učini da u nama poraste želja za svetošću.“

Priopćenje Komisije „Iustitia et pax“ HBK o arbitražnom sporu s Republikom Slovenijom (02. 05. 2018.)

I priopćenje o održavanju usmene rasprave 2. svibnja 2018. o slovenskom zahtjevu za mišljenjem Europske komisije

Peta vazmena nedjelja - Mihael (25. 04. 2018.)

{image:1:medium}

Četvrta vazmena nedjelja – Mihael (19. 04. 2018.)

{image:1:medium}

Gospodin nas i danas poziva (13. 04. 2018.)

Poruka splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, za Nedjelju Dobrog Pastira - 2018.

Poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2018. (13. 04. 2018.)

{image:1:large}

Uskrsnuli Krist – nada naša

Treća vazmena nedjelja - Mihael (13. 04. 2018.)

{image:1:medium}

Poziv biskupa BK BiH na molitvu krunice (30. 03. 2018.)

Molimo i za sve ono čime će nas Bog obnoviti, ohrabriti i učiniti postojanima na našim korijenima da uvijek budemo prepoznatljivi kao kršćani.

Poruka Svetoga Oca Franje za 33. Svjetski dan mladih (29. 03. 2018.)

»Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga«(Lk 1, 30)

Druga vazmena nedjelja - Mihael (29. 03. 2018.)

{image:1:medium}

Sveto vazmeno trodnevlje - Mihael (28. 03. 2018.)

{image:1:medium}

Šesta korizmena nedjelja - Mihael (23. 03. 2018.)

{image:1:medium}

Peta korizmena nedjelja - Mihael (13. 03. 2018.)

{image:1:medium}

Četvrta korizmena nedjelja - Mihael (09. 03. 2018.)

{image:1:medium}

Treća korizmena nedjelja - Mihael (01. 03. 2018.)

{image:1:medium}

Druga korizmena nedjelja - Mihael (22. 02. 2018.)

{image:1:medium}

Prva korizmena nedjelja - Mihael (16. 02. 2018.)

{image:1:medium}

Moći u Crkvi: Vjerodostojnost i čuvanje (15. 02. 2018.)

Uputa Kongregacije za kauze svetih

Da ne ohladni ljubav mnogih (usp. Mt 24,12) (14. 02. 2018.)

Korizmena poslanica biskupa Josipa Mrzljaka uz „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, 26.02. – 04.03. 2018. godine

Poruka Svetog Oca Franje za korizmu 2018. (06. 02. 2018.)

»Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih« (Mt 24, 12)

Poruka pape Franje za 52. svjetski dan sredstava društvene komunikacije (02. 02. 2018.)

"Istina će vas osloboditi" (Iv 8, 32)

Uzvišenost, ljepota i snaga majčinskoga odgoja (01. 02. 2018.)

Poruka biskupa Mate Uzinića , predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, uoči Dana života 2018.(prva nedjelja u veljači).

Poruka pape Franje za 26. Svjetski dan bolesnika [11. veljače 2018.] (26. 01. 2018.)

""Evo ti sina!... Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi" (Iv 19, 26-27).

Siromaštvo i zajedništvo (25. 01. 2018.)

Poruka prigodom Dana posvećenog života 2018.

Primiti, zaštiti, promicati i integrirati (15. 01. 2018.)

Pismo biskupa Pere Sudara, predsjednika Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, u povodu Svjetskog dana selilaca i izbjeglica

„ Dijete nam se rodilo, sin nam je darovan „ (06. 01. 2018.)

Božićna poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana

Poruka pape Franje za 55. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja (07. 12. 2017.)

  Slušati, razlučivati, živjeti Gospodinov poziv

22. travnja 2018.

Poruka biskupa Josipa Mrzljaka uz Nedjelju Caritasa (06. 12. 2017.)

.

Poruka biskupa Ivice Petanjka pomorcima i ribarima za sv. Nikolu (05. 12. 2017.)

“Unutarcrkveni dijalog, suradnja i suodgovornost” (30. 11. 2017.)

Program 58. teološko-pastoralnog tjedna; Zagreb, 23. do 25. siječnja 2018.

 

“Migranti i izbjeglice - muškarci i žene u potrazi za mirom” (30. 11. 2017.)

Poruka svetoga oca Franje za 51.  Svjetski dan mira 1. siječnja 2018.

Magnum principium (20. 09. 2017.)

Apostolsko pismo u obliku motu propria vrhovnog svećenika Franje kojim se unose promjene u kan. 838 Zakonika kanonskog prava

Naše ljudsko dostojanstvo i dobrobit duboko su povezani s našom brigom za čitav stvoreni svijet (01. 09. 2017.)

Zajednička poruka pape Franje i ekumenskog patrijarha Bartolomeja prigodom proslave III. Svjetskog dana molitve za skrb o stvorenom svijetu, 1. rujna 2017.

Škola i vjeronauk pred izazovom obrazovne reforme (01. 09. 2017.)

Poruka predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za katehizaciju i novu evangelizaciju na početku školske i katehetske godine 2017./2018.

Primiti, zaštititi, promicati i integrirati migrante i izbjeglice (23. 08. 2017.)

Poruka pape Franje za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2018. (14. siječnja 2018.)

Okružno pismo biskupima o kruhu i vinu za euharistiju (18. 07. 2017.)

Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu

Ne ljubimo riječima, već djelima (26. 06. 2017.)

Papina poruka za 1. svjetski dan siromašnih, 19. studenoga 2017.

Misija u srcu kršćanske vjere (16. 06. 2017.)

Poruka pape Franje za Svjetski misijski dan 2017. (22. listopada)

Zajednička Izjava komisija „Iustitia et pax” BK Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije (08. 05. 2017.)

Izjava komisija „Iustitia et pax" BK BiH, HBK i SŠK

Poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2017. (16. 04. 2017.)

Zagreb, Veliki ponedjeljak 2017.

“Velika mi djela učini Svesilni!” (Lk 1, 49) (31. 03. 2017.)

Papina poruka za 32. svjetski dan mladih (9. travnja 2017.)

Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini (03. 03. 2017.)

Poslanica predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinskog biskupa msgr. Josipa Mrzljaka

Ne boj se jer ja sam s tobom (Iz 43, 5). Priopćivanje nade i povjerenja u našem dobu (22. 02. 2017.)

Poruka pape Franje za 51. svjetski dan sredstava društvene komunikacije (28. svibnja 2017.)

Božja riječ je dar. Drugi su dar (08. 02. 2017.)

Poruka pape Franje za korizmu 2017.

“Pojavila se milost Božja, spasiteljica svih ljudi” (Tit 2, 11). (19. 12. 2016.)

Božićna poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana

U misiji pod vodstvom Duha (09. 12. 2016.)

Poruka pape Franje za 54. svjetski dan molitve za duhovna zvanja 2017. (7. svibnja )

Ad resurgendum cum Christo (Da bi se suuskrslo s Kristom) (25. 10. 2016.)

Naputak Kongregacije za nauk vjere o pokapanju tijela preminulih i čuvanju pepela u slučaju spaljivanja

Arhiva vijesti

Linkovi

Događanja

Nedjeljne svete mise u kapeli Vojnog ordinarijata

Svake nedjelje u 10 sati 

Novi naslovi arhiva

Službeni vjesnik Vojnog ordinarijata

broj 3. (78) - 2018.broj 3.(78) - 2018.

više...

Službeni vjesnik Vojnog ordinarijata

broj 2.(77) - 2018.

više...

Službeni vjesnik Vojnog ordinarijata

broj 1.(76) - 2018.

više...

Službeni vjesnik Vojnog ordinarijata

broj 4. (75) - 2017.

više...

Službeni vjesnik Vojnog ordinarijata

broj 3. (74) - 2017.

više...

Službeni vjesnik Vojnog ordinarijata

broj 2. (73) - 2017.

više...